Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@20:42:59 GMT

پرونده حفاظت از دشت قزوین روی میز هیات دولت

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۳۷۴۱۱

پرونده حفاظت از دشت قزوین روی میز هیات دولت

عیسی قبادی روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه دشت قزوین از دشت های حاصلخیز کشور به شمار می رود که قابلیت های کشاورزی بالایی دارد اما خطراتی چون بیابانی شدن و فرونشست به دلیل استفاده بیش از اندازه از منابع آب زیرزمینی آنرا تهدید می کند،افزود: با هدف مقابله با این مخاطرات و نجات دشت قزوین، طرح تاک تهیه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: کارشناسی های مربوط به این طرح و مکاتبات لازم در خصوص آن با دفتر رئیس جمهوری و هیات وزیران انجام شده است و در مراحل پایانی قرار دارد.

این مسوول گفت: جلوگیری از حفر و بهره برداری از چاه های جدید در دشت قزوین و کنترل مصرف آب سفره های زیرزمینی در آن از اهداف مهمی است که طرح تاک دنبال می کند و برای یک بازه زمانی ۱۰ ساله پیش بینی شده است.

وی ادامه داد: در قالب طرح تاک وزارتخانه های نیرو و جهاد کشاورزی ماموریت های خاص و ویژه ای پیدا می کنند که اولی باید با استفاده از مدل های مناسب به صرفه جویی در مصرف آب های زیرزمینی و جاری که در این دشت مصرف می شود بپردازد و دومی نیز ماموریت پیدا می کند که الگوی کشت مناسب با نیازهای استان و کشور را در این دشت حاصلخیز پیاده کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قزوین افزود: در کنار محدودسازی استفاده از آب چاه ها با گسترش استفاده از روش های مدرن آبیاری و استفاده از ارقام کم آب بر می توان به نجات دشت قزوین و حفظ منابع آبی زیرزمینی آن کمک کرد و به مقابله با کم آبی رفت.

قبادی اظهار داشت: در طرح تاک هدف کاهش فعالیت های کشاورزی در دشت قزوین نیست بلکه در آن تاکید شده که باید ضمن صرفه جویی در مصارف منابع آب و حفاظت از خاک این دشت، بتوان تولید را حفظ کرده و حتی تقویت کرد.

این مسوول اظهار داشت: اگرچه اجرای طرح تاک نیازمند اختصاص اعتبارات است با این وجود نقش هماهنگی بین دستگاهی در سطوح ملی و استانی و همکاری بهره برداران و کشاورزان با این طرح از اهمیت کلیدی برخوردار است.

تجمیع بیش از ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی دشت قزوین در طرح تاک

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قزوین همچنین گفت: در قالب طرح تاک در مجموع بیش از ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی دشت قزوین تجمیع شده و الگوی کشت تعیین شده در آنها اجرایی می شود.

وی با بیان اینکه نباید خوشبین باشیم که با استفاده نامناسب از منابع آب و خاک دشت قزوین این دشت در آینده همچنان بتواند غذای استان و بخشی از نیازهای غذایی هموطنان را تامین کند، تاکید کرد: اگر خواهان حفظ و تامین امنیت غذایی جامعه خود هستیم باید به صیانت از دشت های حاصلخیز و دارای خاک مرغوبی مانند قزوین توجه جدی داشته باشیم چرا که تداوم استفاده نامناسب از آب و خاک دشت قزوین کاربری کشاورزی آنرا از بین خواهد برد.

قبادی با بیان اینکه تبدیل دشت قزوین به بیابان به دلیل استفاده نامناسب از آب و خاک جفا در حق آیندگان است، هشدار داد: حفر بیش از اندازه چاه ها و آبکش کردن دشت ها آینده خطرناکی را برایمان رقم خواهد زد.

وی افزود: کشاورزان شاغل در دشت قزوین باید بدانند در صورت عدم همکاری لازم برای نجات دشت قزوین در سالیان آتی ناچار خواهند بود به دلیل نبود آب و بیابانی شدن اراضی کشاورزی خود دست از کار بکشند.

استان قزوین با کمتر از یک درصد از مساحت و ۱.۹ درصد از جمعیت کشور، حدود چهار تا پنج درصد از محصولات کشاورزی کشور را تأمین می‌کند و با توجه به همجواری با تهران، نقش مهمی در کمک به تامین نیازهای غذایی پایتخت دارد.

بخش قابل توجهی از محصولات کشاورزی قزوین از دشت حاصلخیز قزوین بدست می آید.

دشت قزوین دارای ۴۴۳ هزار هکتار وسعت می باشد که بسیاری از این مساحت دارای قابلیت کشاورزی است، با این حال در سال های اخیر بخشی از این اراضی به دلیل خشکسالی و استفاده بیش از حد از سفره های آبی زیرزمینی با پدیده فرسودگی خاک، فرونشست و بیابان روبرو شده و این خطر وجود دارد که بخش زیادی از این دشت حاصلخیز طی یک دهه آینده با تداوم این روند قابلیت کشاورزی خود را از دست بدهد.

برچسب‌ها کم آبی کشاورزی استان قزوین اراضی کشاورزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کم آبی کشاورزی استان قزوین کم آبی کشاورزی استان قزوین اراضی کشاورزی دشت قزوین منابع آب طرح تاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۳۷۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ طرح آبیاری در اراضی کشاورزی قزوین اجرایی شد

نصرت الله نیکو مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: اجرای این طرح‌ها باعث شد تا هزار و ۲۴۵ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین به سامانه نوین آبیاری مجهز شوند و نیاز بهره برداران را برطرف سازد.

وی با بیان اینکه هزار و ۹۵۵ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین نیز در حال اجرای سامانه‌های نوین آبیاری است، ادامه داد: ۱۳۰ طرح برای این منظور در دستور کار قرار دارد که میانگین پیشرفت فیزیکی آنها ۶۳ درصد بوده و درحال تکمیل است.

نیکو اضافه کرد: ۶۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین به سامانه‌های نوین آبیاری مجهز است که این عملکرد سبب شده تا در سطح کشور رتبه دهم را بین استان‌ها به دست بیاوریم.

به گفته این مسئول، سازمان جهاد کشاورزی در برنامه ریزی پیش رو باید سه هزار هکتار طرح سامانه‌های نوین آبیاری را در اراضی کشاورزی اجرایی کند که بخش قابل توجهی از این مهم نیازمند تامین اعتبار به موقع و در برخی موارد همکاری بهره برداران است.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اضافه کرد: سامانه‌های نوین آبیاری سبب کاهش مصرف آب و افزایش بهره وری و کیفیت مصرف آب می‌شود که استفاده از این روش به عنوان یکی از برنامه اصلی و هدفمند در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی است.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • شناسایی سه هزار مورد تغییر کاربری اراضی کشاورزی در آذربایجان‌غربی
  • ۵۰ طرح آبیاری در اراضی کشاورزی قزوین اجرایی شد
  • سه هزار مورد تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی در آذربایجان‌غربی شناسایی شد
  • ۶۰ کیلومتر کانال آبیاری دشت قزوین لایروبی شد
  • در حاشیه جلسه هیات دولت
  • اعلام جنگ علیه ترامپ!
  • ۳ هزار مورد تغییرکاربری زمین‌های‌کشاورزی در آذربایجان‌غربی شناسایی شد
  • مختومه شدن ۹۶ هزار پرونده در شوراهای حل اختلاف قزوین
  • مصالحه بیش از ۳۴ هزار پرونده در شورای حل اختلاف قزوین
  • رفع تداخل ۵ پلاک از اراضی کشاورزی استان قزوین