Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@22:15:13 GMT

بافت بدون ایراد فرش‌های دستبافت به کمک یک دستگاه

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۳۷۶۴۰

بافت بدون ایراد فرش‌های دستبافت به کمک یک دستگاه

ایسنا/آذربایجان شرقی یک کارآفرین در حوزه صنعت فرش تبریز، توانسته دستگاهی را به ثبت برساند که فرش‌های دستبافت با کمک آن، بدون ایراد و با سرعت بالا بافته می‌شوند.

صفر فتحی، متولد شهرستان اهر از دوران کودکی در حوزه‌های مختلف شغلی فعالیت کرده و دارای مدرک تخصصی الکترونیک هواپیمایی از آمریکا و سرهنگ بازنشته هوانیروز است که توانسته طرح‌های مختلفی در حیطه حمل و نقل، آموزش شهروندی، کشاورزی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. طراحی کند و اکنون نیز طرح خاصی را در حوزه صنعت فرش اجرایی کرده و به کارآفرینی و اشتغالزایی و تولید فرش‌های دستباف بدون خطا و ایراد مشغول است و حتی به کشورهای خارجی چون آمریکا و کانادا، فرش صادر می‌کند؛ هم‌چنین او اکنون به عنوان پیشران طرح ملی توسعه مشاغل خانگی فعالیت می‌کند. 

وی با حضور در دفتر خبرگزاری ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، در خصوص دلیل ورودش به حوزه فرش، اظهار کرد: در حوزه‌های مختلفی چون خلبانی فعالیت کردم و همواره سعی داشتم تا علم و تکنولوژی را در کارهای سنتی قبلی وارد سازم و از طرفی نیز پدر بنده از ابتدا در کار قالی و قالی بافی بود.

وی افزود: با وجود این‌که قالی بافی، هنری سخت و طاقت فرسا است و در اغلب موارد باعث بروز انواع بیماری‌های جسمی چون دیسک کمر، بیماری‍‌های چشمی و ... در قالی بافان می‌شود اما تنها با یک ایراد در طرح و یا رنگ نخ، یک قالی باف مجبور به تحمل خسارت و کاهش دستمزد است که این معضل برای منی که در یک خانواده قالی باف و در جامعه‌ و شهری که فرش، نماد و چهره آن است، رشد یافته‌ام همواره یک درد بوده است.

فتحی با بیان این‌که فرش دستبافت کاملا بدون ایراد و بی نقص در بازار کم است، گفت: با یک ایراد کوچک در طرح یک گل، قیمت کل فرش پایین می‌آید و زحمت چند ماهه قالی بافی که از سلامتی خود در این راه خرج کرده، هدر می‌رود.

وی با اشاره به اجرای یک طرح برای به حداقل رساندن معضل بافت فرش، تصریح کرد: بستری ایجاد کردیم که یک دستگاه به صورت هوشمندانه کمک کننده بافنده باشد و در زمان بافت فرش، هر نوع خطایی که رخ دهد را به بافنده گوشزد کند.

وی در خصوص ماهیت این دستگاه، گفت: این دستگاه و سیستم تنها با یک مموری کار می‌کند، به طوری که ابتدا این سیستم را به فرش و دار قالی متصل می‌کنیم، سپس اطلاعات نقشه فرش را با استفاده از یک مموری به دستگاه انتقال می‌دهیم و پس از آن، بافنده می‌تواند با زدن یک دکمه، نقشه، نخ و رنگ هر لای را متوجه شود.

این کارآفرین حوزه صنعت فرش با بیان این‌که در صورت بافت اشتباه و یا کج و هم‌چنین استفاده از نخ اشتباه، دستگاه هشدار می‌دهد، افزود: با این روش می‌توان ۴۰ درصد از زمان بافت فرش را کاهش داد و بافت آن را سرعت بخشید. اکنون قالی بافانی داریم که ماهانه ۱۰ میلیون تومان از این طریق درآمد دارند.

وی ادامه داد: قیمت این سیستم بالا است، اما کسانی که خواهان آن هستند می‌توانند از ما دریافت کنند. افرادی هم که توان مالی چندانی ندارند اما علاقه به درآمدزایی دارند نیز این دستگاه را به صورت رایگان از ما دریافت می‌کنند و هر خانوار می‌تواند با استفاده از آن، تعداد سه قالی را ببافد اما پس از آن، سیستم را تحویل داده و در مرحله بعدی اقدام به اشتغال زایی پایدار برای او می‌کنیم.

وی متذکر شد: بر اساس طرحی که در این حوزه پیاده سازی کردیم، هر شخص فقط اجازه بافت سه قالی را دارد و بعد از آن بر اساس بررسی‌هایی که انجام می‌دهیم، در حوزه استعداد و توانایی که دارد، کمک به ایجاد اشتغال می‌کنیم.

فتحی با اشاره به اشتغال مستقیم ۲۰۰ خانوار از نقاط مختلف کشور شامل تبریز، همدان، دشت مغان، ماهشهر و ... در این حوزه، گفت: هنوز در اول مسیر هستیم و در نظر داریم تا برای ۱۰ میلیون نفر با این روش اشتغال زایی کنیم.

وی افزود: طرح سیستم قالی بافی هوشمند مخصوص نابینایان را نیز طراحی کردیم و فقط منتظر تخصیص بودجه از طریق سازمان‌های حمایت از این قشر هستیم تا بتوانیم با اجرایی کردن این طرح برای خیل عظیمی از نابینایان عزیز و مشتاق به بافندگی اشتغال ایجاد کنیم.

وی با اشاره به فعالیت در حوزه کشاورزی، اظهار کرد: در دشت مغان با تجهیز مزرعه‌ای به سیستم‌های آبیاری قطره‌ای، ۵۰ خانوار از این طریق صاحب اشتغال شده‌اند.

این کارآفرین با اشاره به آموزش هنرهای صنایع دستی و اشتغال ۲۰۰ نفر، افزود: با تمامی نقاط کشور حتی نقاط محروم استان سیستان و بلوچستان کار کرده و تا زمان فروش محصول از این افراد پشتیبانی می‌کنیم.

بر اساس این گزارش، کارفرمای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مجری ستادی آن معاونت آموزشی و کارآفرینی جهاد دانشگاهی و همچنین ناظر ستادی آن دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی بوده و مجریان استانی نیز واحدهای استانی جهاد دانشگاهی هستند.

طرح مطالعات، ساماندهی، بررسی، استعدادسنجی، توانمندسازی و اتصال به بازار ۵۴ هزار و ۳۰۰ نفر از متقاضیان راه اندازی مشاغل خانگی در ۳۱ استان کشور  از جمله آذربایجان شرقی بر اساس الگوی طرح توسعه مشاغل خانگی توسط جهاددانشگاهی اجرا می‌شود.

این طرح در سطح استان آذربایجان شرقی به تعداد ۳۰۰۰ نفر از متقاضیان مشاغل خانگی اجرا می‌شود و متقاضیان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت www.inhb.ir مراجعه کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری صنایع دستی فرش صنعت فرش آذربایجان شرقی مشاغل خانگی قالی بافی بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۳۷۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کم‌کاری و اهمال دستگاه‌ها در خصوص ناهنجاری‌های اجتماعی قابل پذیرش نیست

علی القاصی، رئیس کل دادگستری استان تهران در نشست با سردار عباسعلی محمدیان فرمانده انتظامی تهران بزرگ و جمعی از فرماندهان انتظامی تهران بزرگ ضمن تقدیر از مجموعه انتظامی تهران بزرگ در کسب توفیقات قابل توجه در حوزه‌های مختلف از جمله کاهش سرقت اظهار کرد: بدون شک موفقیت‌های مجموعه انتظامی تهران بزرگ مرهون مجاهدت‌های نیرو‌های خدوم و تدابیر و برنامه‌ریزی‌های فرماندهی بوده و هست.

دستگاه قضا قدردان و در عین حال پشتیبان فراجا در انجام ماموریت‌های قانونی خود خواهد بود

رئیس کل دادگستری استان تهران ضمن اشاره به مجاهدت‌های فراجا برای محافظت از امنیت شهروندان در حوزه‌های گوناگون عنوان کرد: نیرو‌های فراجا به‌واسطه از خودگذشتگی‌ها و ایستادگی خود در مقابل مخلان نظم و امنیت، قانون‌شکنان و متجاسرین همواره مورد احترام آحاد مردم بوده و هستند و دستگاه قضا نیز قدردان و در عین حال پشتیبان فراجا در انجام ماموریت‌های قانونی، خواهد بود.

گستردگی و تنوع ماموریت‌های فراجا

وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به گستردگی و تنوع ماموریت‌های فراجا خاطرنشان کرد: بدون شک هیچ دستگاهی در ساز و کاری اداری کشور وجود ندارد که به اندازه فراجا دارای تنوع ماموریتی و وظیفه در مناسبت‌ها و حوزه‌های گوناگون باشد و همین امر دلالت بر سختی کار این مجموعه دارد که وجود شهدای گران‌قدر و والامقام در این مجموعه خود گواهی بر این ادعا است.

القاصی در ادامه نقش مهم و اثرگذار فراجا در تامین امنیت جامعه در ساحت‌های مختلف را مورد اشاره قرار داد و در عین حال امنیت را نعمتی دانست که نبود آن جامعه را به هرج و مرج می‌کشاند.

فراجا با توجه به نوع و جنس ماموریت‌های خود بیشترین ارتباط را با دستگاه قضا دارد

رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به اینکه فراجا با توجه به نوع و جنس ماموریت‌های خود بیشترین ارتباط را با دستگاه قضا دارد، عنوان کرد: بدون شک یکی از پایه‌های اساسی و بنیادین بسیاری از پرونده‌های قضایی پلیس است و اگر همراهی و تعامل فراجا با دستگاه قضا نباشد چه بسا کشف حقیقت و اجرای عدالت در بسیاری از پرونده‌ها مقدور نباشد.

پلیس نظام مقدس جمهوری اسلامی هم مقتدر و هم در عین حال مظلوم است

وی حضور سردار رادان در راس فراجا را، نقطه قوت این مجموعه دانست و گفت: پلیس نظام مقدس جمهوری اسلامی هم مقتدر و هم در عین حال مظلوم است؛ مقتدر است چرا که با صلابت و اقتدار به وظایف قانونی خود عمل می‌کند و مظلوم است از این جهت که به نوعی با کمترین امکانات و نیازمندی ها، کم‌کاری سایر دستگاه‌ها را در برخی از حوزه‌ها به دوش می‌کشد.

به‌دلیل کم‌کاری یا اهمال احتمالی دستگاه‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی نباید از فراجا انتظار ترک فعل داشت

القاصی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش‌آفرینی فراجا در امر آسیب‌های اجتماعی اشاره کرد و عنوان کرد: در حوزه ساماندهی آسیب‌های اجتماعی دستگاه‌های مختلفی دارای نقش و ماموریت هستند و یکی از این دستگاه‌ها فراجا است؛ اما باید توجه داشت که کم‌کاری یا اهمال احتمالی دستگاه‌ها و سازمان‌ها در هر حوزه‌ای دلیلی بر ترک فعل سایر دستگاه‌ها نمی‌شود؛ بنابراین در خصوص مقوله آسیب‌های اجتماعی اگر چنانچه کم‌کاری و یا اهمالی از سوی سایر دستگاه‌ها صورت گرفت نمی‌توان گفت که فراجا نیز نباید به وظایف قانونی خود عمل کند.

واکاوی در برخی از هجمه‌ها علیه اقدامات فراجا در حوزه ناهنجاری‌های اجتماعی

رئیس کل دادگستری استان تهران عنوان کرد: بعضا اشخاصی فراجا را در عمل به وظایف خود در حوزه آسیب‌های اجتماعی مورد هجمه قرار می‌دهند که پیش‌تر خود در حوزه فرهنگ جامعه و کاهش آسیب‌های اجتماعی دارای مسئولیت و ماموریت بودند و افزایش ناهنجاری‌ها در برخی از حوزه‌ها محصول عملکرد ضعیف آنها می‌باشد.

کم‌کاری و اهمال دستگاه‌های مسئول در خصوص ناهنجاری‌های اجتماعی قابل پذیرش نیست

وی با تاکید بر این گزاره که کم‌کاری و اهمال دستگاه‌های مسئول در خصوص ناهنجاری‌ها و آسیب‌های اجتماعی به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست، گفت: همان‌طور که ریاست محترم قوه قضاییه در نشست اخیر شورای‌عالی قوه قضاییه اشاره داشتند، دبیرخانه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی بررسی کرده که کدام یک از دستگاه‌ها در این حوزه به وظایف خود عمل کرده‌اند و کدامیک از دستگاه‌ها به وظایف خود عمل نکرده و یا کم عمل کرده‌اند؛ لذا این آمادگی وجود دارد که علل کم‌کاری یا ترک وظایف دستگاه‌ها در این حوزه بررسی شود و اقدامات مقتضی صورت گیرد.

هیچ دستگاهی نمی‌تواند ادعا کند که در انجام وظایف خود بدون اشکال و عیب است

القاصی در ادامه عنوان کرد: بدون شک هیچ دستگاهی نمی‌تواند ادعا کند که در انجام وظایف خود بدون اشکال و عیب است و طبیعی است که با توجه به گستردگی ماموریت‌های فراجا بعضا در انجام وظایف خود در تشخیص مصادیق دچار اشکال و یا خطا شود، اما باید توجه داشت که به‌دلیل احتمال بروز اشکال در انجام وظایف، نباید انتظار داشت که دستگاه و سازمان دارای مسئولیت و وظیفه، ترک مسئولیت نماید؛ بلکه باید به آن دستگاه در جهت اصلاح و بهبود عملکردش مساعدت شود.

فرماندهی فراجا همواره قانون‌مداری را ملاک عمل و اقدامات خود عمل می‌دهد

رئیس کل دادگستری استان تهران با تاکید بر اینکه فرماندهی فراجا همواره قانون‌مداری را ملاک عمل و اقدامات خود قرار می‌دهد، اظهار کرد: اگر چنانچه خدای ناکرده ماموری در صحنه دچار خطا گردید، بدون شک اولین مدعی برای پیگیری و برخورد با شخص خاطی مجموعه فراجا است.

وی در بخش پایانی سخنان خود تاکید کرد: دادستان‌های استان تهران موظف هستند در این حوزه بر اساس قوانین و مقررات به وظایف خود عمل نمایند و این موضوع قطعا در نشست آتی فصلی شورای برنامه ریزی مدیران دادگستری کل استان تهران مورد تاکید قرار خواهد گرفت.

کاهش ۱۸ درصدی سرقت در سال ۱۴۰۳

سردار عباسعلی محمدیان، فرمانده انتظامی تهران بزرگ نیز در این نشست با ارائه گزارشی از عملکرد فرماندهی انتظامی تهران بزرگ گفت: خوشبختانه با اقدامات و تلاش‌های صورت‌گرفته در سال گذشته سرقت ۱۲ درصد کاهش داشته و در سال جاری نیز تا این لحظه سرقت ۱۸ درصد کاهش داشته است و در حال حاضر این موضوع در جامعه و میان مردم مشهود است.

فرمانده انتظامی تهران بزرگ ضمن اشاره به کاهش ۲۲ درصدی سرقت خودرو و کاهش ۲۰ درصدی سرقت موتورسیکلت عنوان کرد: در حوزه تماس‌هایی که با ۱۱۰ گرفته می‌شود، ۲۲ درصد کاهش رخ داده است.

افزایش ۲۰ درصدی کشف مواد مخدر در سال گذشته

وی ضمن اشاره به افزایش ۲۰ درصدی کشف مواد مخدر در سال گذشته بیان کرد: در سال جاری و صرفا در فروردین ماه کشفیات مواد مخدر نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۴۹ درصد افزایش داشته که این توفیق بدون شک با همراهی دستگاه قضایی استان و دادسرای عمومی و انقلاب و دادستان تهران حاصل شده است.

سردار محمدیان در پایان گفت: اگر توفیقی حاصل شده بدون شک بخش اعظمی از آن مدیون سیاست گذاری و تدابیر ابلاغی توسط مدیریت و مسئولان دستگاه قضایی در استان تهران است که به‌رغم تحمل تمامی فشارها، سارقان را در زندان نگهداشته و در مراقبت‌های بعد از خروج زندانیان نیز در زمینه پیشگیری از وقوع جرم مساعدت و همکاری صورت گرفت که از همین جهت از مجموعه قضایی تهران تشکر میکنم.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حقوقی قضایی

دیگر خبرها

  • راه اندازی بازارچه مشاغل خانگی در چهارمحال و بختیاری
  • بازارچه مشاغل خانگی در چهارمحال و بختیاری راه‌اندازی می‌شود
  • جهش تولید بدون فعالیت کارگران معنا و مفهومی ندارد
  • نوسازی و رفع ایراد دستگاه‌های کارتخوان اتوبوس‌ها در پایتخت
  • بافت قالی برای امور عام المنفعه در همت آباد
  • پرداخت بیش از یک هزار میلیارد ریال تسهیلات به فعالان مشاغل خانگی در همدان
  • کاهش ۱۸ درصدی سرقت در سال ۱۴۰۳
  • کم‌کاری دستگاه‌ها دلیلی بر ترک فعل فراجا نیست
  • کم‌کاری و اهمال دستگاه‌ها در خصوص ناهنجاری‌های اجتماعی قابل پذیرش نیست
  • قالی‌بافان دلسردی می‌بافند / سایه‌اندازی رکود و کاهش صادرات بر فرش اردبیل