Web Analytics Made Easy - Statcounter

بزرگترین ماژول تحقیقاتی چند منظوره روسیه (MLM) که حامل یک قطعه رباتیک جدید بوده و چند روز پیش از پایگاه فضایی بایکونور قزاقستان به فضا پرتاب شده بود، در حال آماده‌سازی برای تحویل به ایستگاه فضایی بین‌المللی است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛‌ بزرگ‌ترین ماژول تحقیقاتی چندمنظوره روسیه (MLM) تحت عنوان "نوکا" پس از 14 سال تأخیر سرانجام با هدف افزایش حجم ایستگاه فضایی بین‌المللی در تاریخ 21 ژوئیه به مدار پرتاب شد که این ماژول با کمک موشک "پروتون-ام" در پایگاه فضایی بایکونور قزاقستان به سمت ایستگاه فضایی بین‌المللی پرتاب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماژول ناسا حامل یک قطعه رباتیک جدید به نام "بازوی رباتیک اروپایی" (ERA) است که این قطعه قرار است اطلاعاتی را به بخش روسی ایستگاه فضایی ارائه کند و حالا ایستگاه فضایی بین‌المللی در حال آماده‌سازی برای تحویل این بازوی رباتیک در اواخر این هفته است.

هم‌اکنون ایستگاه فضایی بین‌المللی حامل 2 بازوی رباتیک کانادایی و ژاپنی است که این بازوها برای کمک به فضانوردان در راهپیمایی‌هایی فضایی بسیار مفید است اما هیچکدام از این بازوها توانایی رسیدن به بخش روسی ایستگاه فضایی را ندارند در حالی که "بازوی رباتیک اروپایی" (ERA) قادر به این کار است.

"دیوید پارکر" مدیر اکتشافات انسانی و رباتیک "آژانس فضایی اروپا" گفت: حرکت آزادانه در اطراف قسمت‌های روسی ایستگاه فضایی و انعطاف‌پذیری در عملیات‌های فضایی از جمله ویژگی‌های این ربات جدید است؛ این نخستین بازوی رباتیک در ایستگاه فضایی بین‌المللی است که توسط اعضای خدمه در داخل و خارج از ایستگاه کاملاً قابل کنترل است.

از جمله وظایف اصلی این ربات، انتقال مسافران فضایی بین مکان‌های خارج از ایستگاه و انجام کارهای بازرسی از نمای بیرونی ایستگاه با استفاده از چهار دوربین داخلی آن است. این ربات در طی فعالیت‌های خود قادر است اجزای تا 8 هزار کیلوگرم را با دقت چشمگیر 5 میلی‌متر کنترل کند؛ "بازوی رباتیک اروپایی" (ERA) پروژه مشترکی از 22 شرکت اروپایی از هفت کشور است و در واقع از سه دهه پیش طراحی شده بود و مدت‌ها پیش قرار بوده که به ایستگاه فضایی بین‌المللی برسد اما مسائل فنی باعث به تعویق افتادن آن شده بود.

نمایش زمین از ایستگاه فضایی بین‌المللی بر فراز اقیانوس هند

آرایه خورشیدی در ایستگاه فضایی بین‌المللی توسط فضانوردان نصب شد + تصاویر

فضاپیمای باری چین برای تکمیل ایستگاه فضایی به فضا پرتاب شدانتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: علمی علم و تکنولوژی علمی علم و تکنولوژی ایستگاه فضایی بین المللی بازوی رباتیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۳۸۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه فضانورد چینی به مدار زمین می‌روند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، آژانس فضایی سرنشین دار چین اعلام کرد، سفینه فضایی خدمه شنژو۱۸ روز چهارشنبه به سکوی پرتاب مرکز پدتاب ماهواره جیوکوان در شمال غربی چین منتقل شده و بواسطه موشک لانچ مارچ این عملیات اجرا می‌شود.

موشک و سفینه فضایی از کارخانه آزمایش مونتاژ آن از یک مسیر یک و نیم کیلومتری گذر و به محل پرتاب منتقل شدند. موشک به همراه فضاپیما به صورت عمودی برای آزمایش قبل پرتاب بررسی شد تا مشکلات احتمالی قبل از پرتاب برطرف شود و زمان انتظار برای اجرای مأموریت کاهش یابد.

بر اساس گزارش این آژانس، امکانات و تجهیزات موجود در سایت پرتاب در شرایط خوبی قرار دارند و بررسی‌های مختلف عملکرد قبل از پرتاب مجدد صورت می‌گیرد.

آژانس فضایی سرنشین‌دار چین گفته است: سفینه فضایی به زودی و در زمان مناسب پرتاب می‌شود و اکنون چین آماده پرتاب فضانوردان مأموریت شنژو۱۸ است.

به گفته این سازمان، عملیات پیش‌رو پروژه فضانوردی بزرگی است که نشان دهنده پیشرفت چین در حوزه فضاپیما‌ها و فضانوردی است. تیم شنژو۱۸ شامل سه فضانورد حرفه‌ای است که طی یک مأموریت شش ماهه به ایستگاه فضایی این کشور سفر سفر می‌کنند.

این ایستگاه فضایی در اوایل سال ۲۰۲۱ پرتاب شده و تا کنون میزبان چندین مأموریت فضایی بوده است.

مأموریت شنزو۱۸ نشان دهنده توانایی‌های پیشرفته چین در فضانوردی و فضاپیما‌های ساخته شده در داخل کشور است. این مأموریت جدید همچنین نشانگر تمامیت چین در تلاش برای توسعه فناوری‌های فضایی و ارتقای نفوذ فضایی کشور است.

با اجرای این عملیات چین به عنوان یکی از کشور‌های پیشرو در صنعت فضایی جای می‌گیرد و نشان می‌دهد که توانایی برنامه‌های پیشرفته فضایی را دارد. این مأموریت همچنین بیانگر آن است که چین به سرعت در جهت توسعه فضانوردی و فضاپیما‌های پیشرفته قدم بر می‌دارد و در آینده نیز نقش مهمی در اکتشافات فضایی خواهد داشت.

هدف اصلی این مأموریت، تعمیر و نگهداری آرایه خورشیدی ماژول هسته «تیانه» (ایستگاه مداری چین) است. پنل‌های خورشیدی بزرگ این آرایه در معرض برخورد ریزشهاب‌سنگ‌ها قرار دارند و به همین دلیل نیاز به تعمیر و بازسازی آن به منظور پیشبرد مأموریت‌ها و اهداف فضایی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مقام اول تیم‌ های رباتیک یزد در مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران
  • مقام اول تیم‌های رباتیک یزد در مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران
  • چین ۳ فضانورد را به ایستگاه فضایی‌اش می‌فرستد
  • چین ۳ فضانورد را به ایستگاه فضایی‌اش می فرستد
  • سه فضانورد چینی به مدار زمین می‌روند
  • ۳۱  فروردین در دنیای علم چه خبر؟
  • خبرنگاران بازوی رسانه‌ای سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران می‌شوند
  • حضور تیم رباتیک دانشگاه آزاد یزد در مسابقات بین‌المللی ربوکاپ
  • ناسا برخورد زباله‌های ایستگاه فضایی با خانه مردی در فلوریدا را تایید کرد
  • سقوط یک شی عجیب از فضا بر روی خانه‌ای در آمریکا