Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@05:49:14 GMT

زراعت بیشترین خسارت را از خشکسالی دیده است

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۴۰۸۷۱

زراعت بیشترین خسارت را از خشکسالی دیده است

ایسنا/اردبیل رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: بخش زراعت بیشترین خسارت را از خشکسالی اخیر دیده به طوری که سایر بخش‌ها نیز کم و بیش دچار خسارت شدند.

خلیل نیکشاد پنجم مرداد در جریان بازدید از روند برداشت محصول گندم در دشت اردبیل اظهار کرد: کاهش تولید گندم در دشت اردبیل به تناسب منطقه مغان ناشی از خشکسالی و کم آبی است که با وجود عرضه ارقام پیشگام در دشت اردبیل کاهش تولید تا 40 درصد برآورد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: خسارت ناشی از خشکسالی در حال برآورد نهایی است اما تاکنون بیش از سه هزار و 900 میلیارد تومان خسارت به بخش‌های مختلف کشاورزی در سطح استان وارد شده و تعدیل تولید را تا 450 هزار تن شاهد هستیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: بعد از زراعت بیشترین خسارت خشکسالی متوجه زیر بخش‌های دام و طیور، زنبورداری و باغداری بوده که از طریق صندوق کشاورزی سعی بر جبران خسارت وارده به زارعین داریم.

نیکشاد اقدامات پیشگیرانه را در مقابله با خشکسالی و بارش‌های اندک یادآور شد و افزود: در چند سال اخیر توسعه آبیاری مدرن در دستور کار بوده به گونه‌ای که در دشت اردبیل سالانه سه هزار هکتار اراضی به تجهیزات آبیاری مدرن آراسته شدند.

وی افزایش راندمان تولید را با اجرایی شدن این طرح یادآور شد و خاطر نشان کرد: احداث و توسعه گلخانه‌ها از دیگر رویکردهای جدی بوده به طوری که در دو سال اخیر رشد یک‌هزار و 200 درصدی در این بخش اتفاق افتاده است.

نیکشاد در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: در حال حاضر محصولات آب‌بر نظیر صیفی و سبزی در فضای بسته و گلخانه‌ای تولید می‌شود که میزان آب‌بری آن 10 برابر نسبت به فضای آزاد کمتر است.

وی از توسعه کشت حفاظتی با گاو آهن‌های مرکب و همچنین توسعه کشت گیاهان دارویی خبر داد و بیان کرد: در یک سال گذشته بیش از 250 هکتار کشت انواع گیاهان دارویی در استان اردبیل به انجام رسیده است.

نیکشاد ادامه داد: در کنار کشت حبوبات، رقم پیشگام در دشت اردبیل به مساحت شش هزار هکتار کشت شده که تولید این گونه گندم به صرفه‌جویی شش میلیون متر مکعب آب کمک کرده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل تصریح کرد: تمام تلاشمان بر این است تا روند خسارت وارد شده به بخش کشاورزی را تعدیل کنیم تا با حمایت‌های همه‌جانبه این بخش بیش از گذشته تقویت شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: خشكسالي جهاد كشاورزي اراضی زراعی و باغی استانی اجتماعی دشت اردبیل استان اردبیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۴۰۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بروز کمترین آسیب باران در بافت تاریخی یزد با همکاری جامعه محلی

محمدعلی ملک‌زاده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در بارش‌های اخیر به جز مواردی آب گرفتگی مورد جدی در بافت تاریخی رخ نداد چرا که با هماهنگی‌های قبلی و آمادگی ایجاد شده در داخل بافت تاریخی زمینه برای بروز مشکل برای بناهای تاریخی کاهش یافت.

وی با تشکر از اهالی محله‌های قدیمی به دنبال دریافت آموزش‌ها و اقدامات پیشگیرانه برای ورود آسیب به بافت تاریخی یزد، بیشترین آسیب از ناحیه بارندگی اخیر را متوجه زیرساخت‌های استان به ویژه راه‌ها و بخش کشاورزی عنوان کرد.

وی با اشاره به فعالیت ۴۹۰ تیم امدادی در نقاط مختلف استان یزد برای مدیریت بحران‌های احتمالی، اظهار کرد: در حال حاضر ۷ محور مواصلاتی استان شامل محورهای یزد- دربید، یزد- خضرآباد، اردکان – هامانه، بهاباد- بنستان، ده جمال- ببروئیه، مهریز- کنجکوه برای ایمنی جان مردم استان مسدود است.

مدیرکل مدیریت بحران اظهار کرد: بخش کشاورزی استان به ویژه قنوات نیز در این بارش‌ها با خسارت مواجه شده اند که ارزیابی این خسارت‌ها بعد از پایان بارش‌ها اعلام خواهد شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری یزد با تاکید بر اینکه همه دستگاه‌ها در حالت آماده باش قرار دارند، اعلام کرد: ۱۰ شهرستان از ۱۲ شهرستان استان درگیر سامانه رگباری بودند و بیشترین بارش‌ها و در نتیجه خسارت‌ها مربوط به شهرستان‌های یزد، تفت، اشکذر، زارچ، میبد، اردکان، مهریز و بهاباد بوده است و ابرکوه و خاتم و مروست کمترین مشکل را داشتند.

کد خبر 6087890

دیگر خبرها

  • توسعه مزارع تولید چوب در کرمانشاه
  • استاندار: عمده کشت نهال در کشور به خوزستان اختصاص یافت
  • ۴۱ مرکز خرید گندم در اردبیل راه‌اندازی شد
  • بروز کمترین آسیب باران در بافت تاریخی یزد با همکاری جامعه محلی
  • عمده کشت نهال در کشور به خوزستان اختصاص یافت
  • کشاورزان خسارت دیده استان بوشهر برای امهال تسهیلات مراجعه کنند
  • طرح ملی زراعت چوب در لالی اجرا شد
  • اجرای طرح ملی زراعت چوب با مشارکت بنیاد برکت در لالی +فیلم
  • آب شیرین‌کُن شناور راهکاری فناورانه برای مبارزه با خشکسالی
  • پیش‌بینی تولید ۶۰۰ هزار تن گندم در استان اردبیل