Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@05:08:46 GMT

اشتباه نکنید، اینجا وضعیت آبی نیست، قرمز است!

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۴۲۳۹۳

اشتباه نکنید، اینجا وضعیت آبی نیست، قرمز است!

ایسنا/مرکزی عصر سی‌ام تیرماه ۱۴۰۰ وضعیت کرونایی اراک برای چندمین بار در ۱.۵ سال اخیر قرمز اعلام شد، حضور کرونا در کنارمان به قدری طول کشیده که شاید حساب دفعات قرمز، نارنجی و سفید شدن شهرها از دستمان در رفته باشد، اما همچنان این ویروس عجیب و غریب قصد کوتاه آمدن ندارد و هر روز با شکلی جدید خودی نشان می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از اینکه اراک با کش و قوس های فراوان، پیک چهارم را پشت سر گذاشت و متاسفانه بلافاصله وارد پیک پنجم شد، کارت قرمز کرونا را دریافت کردیم البته این وضعیت نامناسب کرونایی محدود به اراک نشد و تمامی شهرهای استان، هر یک رنگ نامیمونی از کرونا را پذیرفتند.

دکتر جمالیان رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک ۳۰ تیرماه اعلام کرد که در آخرین رنگ‌بندی کرونایی، شهرستان‌های استان مرکزی، اراک، خمین، ساوه، محلات، زرندیه و دلیجان به رنگ قرمز درآمده‌اند که اراک، دلیجان و زرندیه  در آخرین رنگ‌بندی وضعیت شهرهای کشور در وضعیت خیلی پر خطر قرار دارند.

وی با بیان اینکه متاسفانه عادی‌انگاری و سهل‌انگاری مردم این ۶ شهرستان، وضعیت این شهرستان‌ها را بحرانی کرده است، افزود: همچنین شهرستان‌های خنداب، شازند، تفرش، فراهان و آشتیان نیز در وضعیت نارنجی قرار دارند و در صورت تداوم سهل انگاری و با لحظه ای غفلت و کوچک‌ترین لغزش، در هفته آتی قرمز می‌شوند.

در ماه‌های اول شیوع کرونا، زمانی که اسم وضعیت قرمز می‌آمد، دلهره داشتیم، نگران می‌شدیم، مراقبت‌ها را بیشتر می‌کردیم، اما بعد از ۱.۵ سال کرونایی، گویی همه چیز برایمان عادی شده است و اتفاقا بدِ ماجرا در همین عادی شدن موضوع است.

اینکه پس از حدود ۵۰۰ روز هنوز درگیر بیماری هستیم، روزبروز شمار مبتلایان، بیماران بستری و فوتی‌ها بیشتر می‌شود یعنی یک جای کارمان لنگ می‌زند و گرنه باید حداکثر در همان سال اول، شرایط تحت کنترل درمی‌آمد.

به گزارش ایسنا، شاید بخش عمده‌ای از تکرار وضعیت‌های قرمز را بتوان به رفتارهای اجتماعی افراد نسبت داد، اما مسلما مسئولان هم در این واکنش‌های مردم نقش موثری دارند.

۳۰ تیرماه اراک قرمز شد و همین قرمز شدن، این انتظار را ایجاد می‌کند که به سرعت برای کنترل شرایط و ادامه‌دار نشدن این وضعیت قرمز، برخوردهای سفت و سخت‌تری دنبال شود، اما ظاهرا شرایط برای برخی مسئولان هم به مانند مردم، عادی شده است.

بازارها، وسایل حمل و نقل عمومی، مراکز خرید و ... در اراک آنقدر شلوغ و پر رفت و آمد هستند که گویی شرایط آبی است، نه قرمز!  میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در چند هفته اخیر، به پایین ترین سطح خود در طول یک سال گذشته رسیده و آمارها حاکی از رسیدن میزان رعایت پروتکل های بهداشتی به ۳۰ درصد است.

برای شرایط قرمز کرونایی پروتکل‌ها و محدودیت‌های خاصی تدوین شده است، اما طی یک هفته اخیر کدامیک از این الزامات در اراک اجرایی شده است؟

در وضعیت قرمز ۵ بند باید اجرایی شود. در حوزه فعالیت ادارات و کارکنان باید کاهش حضور کارکنان دستگاه های ارائه دهنده خدمت ضروری تا یک دوم، کاهش حضور کارکنان سایر دستگاه ها به میزان دوسوم، لغو تمامی ماموریت های اداری غیرضرور و برگزاری جلسات در فضای سربسته با رعایت الزامات(حداکثر ۱۵ نفر) انجام گیرد.

تعطیلی فعالیت های تجاری، بازرگانی و خدماتی در گروه شغلی دو، سه و چهار به مدت دو هفته، تعطیلی کامل مدارس، دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، آموزشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه، تعطیلی کامل نمازهای جمعه، مساجد و مراسم‌های آیینی و مذهبی، ممنوعیت ورود خودروهای شخصی با پلاک‌های بومی از شهرهای قرمز به دیگر شهرها و ورود خودروهای شخصی با پلاک غیربومی به شهرهای قرمز و ممنوعیت تردد خودروهای شخصی از ساعت ۲۲ تا ۳ بامداد در سطح شهر از دیگر الزامات در وضعیت قرمز کرونایی به شمار می‌رود ولی با نگاهی به وضعیت شهر، شاهد هستیم که بیشتر این محدودیت‌ها در شرایط کنونی اعمال نمی‌شود، اما چرا؟

در خصوص بند اول این محدودیت‌های زهرا آخانی معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری مرکزی به ایسنا گفت: روز گذشته پروتکل‌ها و الزامات ادارات در شرایط قرمز کرونایی ابلاغ شد و ادارات نیز از ۷ تا ۱۳ فعالیت دارند.

نکته قابل توجه این است که این معاونت حدود ۶ روز پس از قرمز شدن اراک اقدام به ابلاغ محدودیت‌ها کرده است و از طرفی ماموریت‌های ادارات در حال انجام است، جلسات با قدرت و چند ۱۰ نفری در حال برگزاری است که برگزاری آیین افتتاح برنامه آموزشی منتخبین ششمین دوره شوراهای اسلامی شهرهای استان در فرهنگسرای شهر اراک در دوم مردادماه با حضور مسئولان ارشد استان یا جلسه هیئت امنای بیمارستان آیت الله خوانساری اراک با حضور جمعی از خیرین استان و مسئولان مربوطه در فضاهایی مسقف از جمله این جلسات شلوغ است، این در حالی است که طبق مصوبات، جلسات برگزاری در فضای سربسته با جمعیت بیش از ۱۵ نفر ممنوع است.

در بند دوم مصوبات تعطیلی مشاغل گروه دو، سه و چهار الزام شده است، اما در حال حاضر تمامی مشاغل در اراک فعالند و کوچکترین تعطیلی در بین مشاغل دیده نمی شود.

طبق تصمیمات کلان، مسئول اجرای این مصوبه وزارت صمت و در استان‌ها نیز سازمان‌های صمت هستند، اما اصغری معاون بازرگانی سازمان صمت استان مرکزی در پاسخ به چرایی تعطیل نشدن مشاغل اظهار کرد که این مسئله با سازمان نیست و مسئولیت با وزارت بهداشت و اتاق اصناف است!

جمشید زند رییس اتاق اصناف مرکز استان مرکزی در اینباره در آخرین جلسه ستاد کرونا گفت: اتحادیه‌های صنفی وظایف خود را در حد تذکر و ارشاد دنبال می‌کنند و به صورت گسترده به اصناف اطلاع رسانی شده است که باید پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند، در غیر این صورت مورد برخورد قرار می گیرند، البته باید با متخلفان برخورد شود و دفاعی از متخلف نداریم، اما نباید یک طرفه به اصناف تاخت، اصناف در طول دوران کرونا بیشترین همکاری داشته‌اند و تابع تصمیمات و پروتکل‌ها بوده‌اند، ایا همه ادارات پروتکل‌های را رعایت می کنند که این چنین از وضعیت اصناف گلایه می‌شود؟

به گزارش ایسنا، گشتی در شهر نشان می دهد که در شرایط کنونی اصناف تابع پروتکل های بهداشتی نیستند و حتی بدیهی ترین الزام که زدن ماسک است توسط برخی از کسبه رعایت نمی‌شود و مسلما در شرایطی که نوع دلتای ویروس کرونا شایع شده است که قدرت سرایت بسیار بالایی دارد و استان هم قصد تعطیلی صنوف را ندارد، نزدن ماسک از سوی برخی کسبه در واقع خیانت و ظلم به سلامت اجتماعی است.

در خصوص بند تعطیلی مراکز آموزشی در وضعیت قرمز، باید گفت، در حال حاضر مدارس و دانشگاه‌ها به صورت طبیعی تعطیل هستند، اما موسسات آموزشی خصوصی و حتی مراکز آموزشی فنی و حرفه‌ای فعالند تا جایی که استاندار مرکزی ۴ مردادماه از این مراکز فنی و حرفه‌ای خواهران و برادران و فعالیت هنرجویان بازدید کرد.

طبق وضعیت قرمز کرونایی باید نمازهای جمعه، فعالیت مساجد و نمازهای جماعت و مراسم‌های آیینی و مذهبی نیز به صورت کامل تعطیل باشد، اما در حال حاضر تمامی این فعالیت ها در اراک در حال برگزاری است، حتی جشن عید قربان برگزار شده، جشن عید غدیر نیز ترتیب داده شده و جشن های شبانه شهرداری در حال برگزاری است. البته گفته می شود که این جشن ها در فضای باز و رعایت پروتکل ها برگزار می شود، اما از آنجا که ماهیت جشن ماهیتی غیر قابل کنترل است و از آنجاکه در پروتکل های وضعیت قرمز تبصره و استثنایی لحاظ نشده نمی توان برگزاری مراسم شلوغ آنهم بیخ کوش کرونای دلتا را توجیه کرد.

 درست است که نمی توان کشور و تمامی فعالیت ها را تعطیل کرد، اما آنچه امروز شاهد هستیم عادی شدن مسئله است و شاید یکی از دلایل این امر بی توجهی مسئولان به مصوبات و تصمیمات خودشان و بیان دیگر عدم وجود ضمانت اجرایی برای مصوباتی به این اندازه مهم است که مسلما بی تفاوتی و عادی‌انگاری مردم را به دنبال دارد. قطعا مسئولان نباید نسبت به این عادی‌انگاری گلایه‌مند باشند چراکه اگر برخوردی قاطع و اصرار بر اجرای مصوبات به صورت تام و تمام داشته باشند، مردم متوجه عمق فاجعه‌ای که کرونا رقم زده است، می‌شدند.

به گزارش ایسنا، تنها بندی که در شرایط کنونی البته به صورت نصفه و نیمه در اراک قرمز در حال اجراست ممنوعیت ترددهای شبانه است که البته این موضوع هم در شب‌های اخیر مورد بی توجهی قرار گرفته است، کافی است از ساعت ۱۰ شب به بعد گذری در خیابان داشته باشید، همچنان تردد و در برخی نقاط مانند خیابان شریعتی ترافیک را شاهد خواهید بود.

اجرایی نشدن مصوبات در شرایط قرمز کرونایی مسلما باید پاسخی قانع کننده از سوی مسئولان داشته باشد.

بهروز اکرمی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی در این خصوص به ایسنا با اشاره به اینکه در حال حاضر این الزامات و محدودیت‌ها در هیچ جای ایران رعایت نمی‌شود، گفت: در گروه‌های شغلی تغییر ایجاد شده است، قبلا گروه شغلی یک فقط شامل مشاغل ضروری می‌شد، اما الان ۸۰ تا ۹۰ درصد صنوف در گروه یک جای داده شده‌اند و شاید گروه‌های شغلی دو، سه و چهار بسیار محدود شده‌اند.

وی تصریح کرد: کرونا طولانی شد و اصناف به لحاظ تاب آوری اقتصادی بسیار دچار تحلیل شدند، مشکل با تعطیلی حل نمی شود، اما می توان تمامی فعالیت ها را با رعایت پروتکل های بهداشتی به انجام رساند. اگر ۹۰ درصد مردم ماسک بزنند و فاصله اجتماعی را رعایت کنند قطعا در این شرایط می توان بیماری را مهار کرد، اما تعطیلی چاره کار نیست، چرا که بعد از تعطیلی مثلا یک هفته ای اصناف و فعالیت ها، در هفته بعد مجددا شرایط از کنترل خارج می شود، پس چاره اساسی رعایت پروتکل های بهداشتی است.

اکرمی با بیان اینکه به ستاد ملی پیشنهاد شده است که به جای تعطیلی راهکار دیگر در نظر گرفته شود، افزود: پیشنهاد ستاد مدیریت بیماری کرونا در استان مرکزی به ستاد ملی این است که به جای تعطیلی با افرادی که ماسک نمی‌زنند یا فاصله فیزیکی را رعایت نمی کنند، برخورد شود، اما در حال حاضر کار مشخصی برای ناقضین پروتکل های بهداشتی صورت نمی گیرد. اوایل شیوع بیماری تصویب شد که اگر فردی ماسک نزد ۲۰ هزار تومان جریمه شود، اما حتی یک مورد اعمال نشد.

وی در خصوص وضعیت ترددهای شبانه گفت: ممنوعیت این ترددها در اوایل اجرای طرح بسیار اثربخش بود، اما در حال حاضر اثرگذاری خود را از دست داده است و حتی به ستاد ملی نیز اعلام کردیم که تردد شبانه عملا اثربخشی خود را از دست داده است و باعث گرفتاری مردم و نیروی انتظامی شده است، اما هنوز تصمیم جدیدی از سوی ستاد ملی اتخاذ نشده است و بدون دستور ستاد ملی نمی توان طرح را لغو کرد.

به گزارش ایسنا، این استنباط وجود دارد، که نوعی سردرگمی در این حوزه ایجاد شده و عدم پایبندی به مصوبات به نوعی همه گیر شده و همه گیری بی توجهی به تصمیمات بازدارنده از شیوع کرونا، از همه گیری کرونا پیشی گرفته است.

از آنجاکه مردم به شیوه حاکمان شان زندگی می کنند، می توان مدعی شد که بخش عمده ای از بی توجهی به پروتکل های بهداشتی توسط مردم، به عدم پایبندی مسئولان به این پروتکل ها مربوط می شود. مصداق بارز این ادعا برنامه ریزی برای جلسات شلوغ، مراسم های پر از مدعو و امثال آن است که هر رهگذری را به این اندیشه می اندازند که نکند شرایط آنقدرها هم که می گویند بد نیست!

بسیاری از جلسات به سادگی با استفاده از امکانات فضای مجازی قابل برگزاری است، چنانکه در اوایل شیوع کرونا شاهد برگزاری جلسات به اینگونه بودیم، اما پس از مدتی که از شیوع کرونا گذشت، اینگونه جلسه برگزار کردن ها به فراموشی سپرده شد.

قطعا نمی‌توان کشور را تعطیل کرد تا کرونا مهار شود، اما می‌توان با محکم ایستادن حداقل بر سر برخی مصوبات کرونا را مهار کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس وضعیت قرمز پروتکل های بهداشتی اراك استانی اجتماعی استان مرکزی رعایت پروتکل های بهداشتی رعایت پروتکل ها اما در حال حاضر گزارش ایسنا قرمز کرونایی استان مرکزی قرمز کرونا محدودیت ها وضعیت قرمز شیوع کرونا فعالیت ها بی توجهی ستاد ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۴۲۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید

آفتاب‌‌نیوز :

علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، اظهار کرد: مراکز ملی سلامت روانی و اجتماعی جامعه (سراج) نماد انسجام و ساختاریافته مداخلات عمیق پیشگیری، درمان و توابخشی در حوزه بهداشت روانی هستند.

وی به نظام ادغام خدمات اجتماعی در در حوزه مراقبت‌های بهداشت روان در کشور اشاره کرد و گفت: یکی از نقاط بارز و متمایز نظام سلامت در کشور، ادغام حوزه بهداشت و درمان با حوزه سلامت و اجتماعی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به بازدید‌های میدانی نمایندگان سازمان بهداشت جهانی از سیستم بهداشت و درمان کشورمان اشاره کرد و نظام ادغام یافته روان در مراقبت‌های اولیه را که با نظر کارشناسی و تخصصی در کشور شکل گرفته، نظامی کاربردی و مترقی در کشور توصیف کرد.

زالی بهداشت روان را حوزه‌ای چند وجهی دانست و ضرورت انجام کار‌های گروهی و بین بخشی را در این حوزه مورد توجه قرار داد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تعامل مراکز سراج با فرمانداری‌ها را به عنوان مراجع ذی‌صلاح ارایه خدمت به مردم نشانه دغدغه متولیان کشور نسبت به ارتقای سلامت اجتماعی و روانی جامعه دانست.

زالی به ساختار چند وجهی اهداف مراکز ملی سراج اشاره کرد و افزود: تنها حوزه بهداشت تولیت بهداشت روان را برعهده ندارد و سایر دستگاه‌ها مثل فرمانداری، بهزیستی، استانداری و سایر دستگاه‌ها برای ارایه خدمات باکیفیت‌تر به مردم در اجرای اهداف طرح مذکور همکاری دارند.

وی صنعتی شدن جامعه و‌شتاب‌شهرنشینی را دو‌عامل مهم در افزایش بروز اختلالات روان در دنیا دانست و ضروت مداخلات پیشگیرانه، بهداشتی، درمانی و‌توانبخشی در زمینه روان را یادآور شد.

رئیس دانشگاه به تغییرات ساختاری اختلالات روان بعد از کرونا اشاره کرد و گفت: تغییر در ساختار بیماری‌های روان بعد از پاندمی کرونا مسئله‌ای جهانی است.

وی با اشاره به اینکه مطالعات بیانگر این موضوع است که از هر سه نفر تا هفت نفر، مبتلا به کرونا بدون در نظرگرفتن تعداد ابتلا، دچار اختلالات روان شناختی شده‌اند اضافه کرد: شایع‌ترین اختلال، اختلال مربوط به خواب، عدم خواب عمیق و مطلوب، افسردگی، اختلال ترس و اضطراب پس از سانحه و کماکان گوشه‌گیری است.

 زالی به مطالعات عمیق و‌کاربردی دانشگاه در رابطه با عوارض کرونا اشاره کرد و افزود: بر اساس نتایج این مطالعات چنانچه فردی بعد از ابتلا به کرونا پس از چهار ماه از گذشت بیماری همچنان عارضه‌های بیماری با او همراه باشد، طبق تعریف دچار کرونای مزمن است.

رئیس دانشگاه با بیان اینکه بین ۳۵ تا ۴۵ درصد مبتلایان به کوید طولانی یا مزمن با اختلالات روانی آن دست و پنجه نرم می‌کنند خاطرنشان کرد: افسردگی، کاهش اعتماد‌بنفس اجتماعی، اختلال شناختی و حافظه، و اختلال در خواب از مهمترین عوارض روانی کرونای مزمن است.

وی به تحقیقات دانشگاه و انتشار اولین مقالات علمی در دنیا با سرفصل ارتباط سکته مغزی با کرونا اشاره کرد و گفت: افزایش مراکز ملی سراج راهکار مناسبی برای ارتقای بهداشت روان در مبتلایان به کرونای مزمن است.

 زالی عنوان کرد: ایجاد و افزایش مراکز سراج بستر مناسبی برای غربالگری، ارتقای سطح دانش و آگاهی مردم است.

رئیس دانشگاه یکی از مهمترین دلایل کم‌اظهاری و عدم مراجعه مردم برای درمان بیماری روان را بحث انگ یا برچسب‌زدن در جامعه عنوان کرد و افرود: یکی از اهداف ما برای ایجاد مراکز سراج انگ‌زدایی و ایجاد زمینه مطلوب درمان با حفظ محرمانگی پرونده‌هاست.

به گفته وی طرح ملی سراج ارجاعات مجموعه بهداشت و درمان و نهاد‌های حمایتی مثل فرمانداری و بهزیستی را به‌همراه دارد.

وی به ایجاد ۱۰ مرکز ملی سراج در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اشاره کرد و افزود: به طور کلی با توجه به ترسیم برنامه‌های ملی ایجاد ۱۰۰ مرکز سراج در کل کشور دستور کار است، امروز پنجمین و ششمین مرکز ملی سراج توسط دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در شهرستان دماوند و فیروزکوه به بهره‌برداری رسید و در ماه‌های آتی چهار مرکز دیگر نیز وارد چرخه مدار ارایه خدمت خواهند شد.

رئیس دانشگاه به تاکیدات رییس جمهور با محوریت توسعه زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی شرق تهران اشاره کرد و جذب نیروی انسانی، تامین تجهیزات و تقویت زیرساخت‌های عمرانی را راهکار تحقق این مهم دانست.

وی با بیان اینکه منطقه دماوند با وجود دو جاده مواصلاتی استان مازندران به تهران، مرکزی مهم در ارجاعات تروماست اضافه کرد: بدون تردید با تلاش بیشتر شاهد تحقق و رشد رو به تزاید شاخص‌های بهداشتی و درمانی در منطقه دماوند و فیروزکوه خواهیم بود.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • آغاز به کار آزمایشی «سینما دانش» شهرستان قوچان 
  • هوای خرمشهر در مرز رسیدن به وضعیت قرمز
  • وضعیت «قرمز» هوا در اهواز
  • وضعیت قرمز بازار گوشت