Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین، دکتر علیرضا بیگلری – رییس انستیتوپاستور ایران در نشست خبری که با حضور دکتر ویسنته – رییس انستیتو فینلای کوبا برگزار شد، با اشاره به سابقه ۱۰۰ ساله انستیتو پاستور ایران، گفت: انستیتو پاستور ایران قدیمی ترین موسسه تولید واکسن در کشور و خاورمیانه است.

وی به اقدامات انستیتوپاستور از زمان شروع بحران کرونا تا کنون اشاره کرد و گفت: در بحران عالمگیر کرونا نیز انستیتو پاستور ایران بود که مسوولیت تشخیص آزمایشگاهی کرونا را در کشور بر عهده گرفت و یادتان هست روزهایی که کیتهای بسیار محدودی در اختیار داشتیم و انستیتوپاستور ایران با آموزش و راه اندازی حدود ۴۰۰ آزمایشگاه در سراسر کشور و تنظیم واردات و بررسی شرکتهایی که کیت تولید می کردند، توانست این زمینه را ایجاد کند تا کشور در زمینه تشخیص آزمایشگاهی کووید ۱۹ خودکفا باشد و این موضوع به عنوان برگی زرین در تاریخ سلامت ایران و انستیتو پاستور ثبت خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیگلری افزود: بعد از اقدامات مربوط به تشخیص، کار ما متمرکز بود بر واکسن؛ می خواستیم واکسنی داشته باشیم که موثر و کارا و ایمن باشد و سعی ما بر این بود که از راه هایی استفاده کنیم که زیرساخت های موجود در انستیتو پاستور ایران جواب می دهد نه راه هایی که تکنولوژیش را آشنا نباشیم. شرط سوم نیز این بود که زیرساختی ایجاد شود تا هر زمانی که کووید تمام شود آن زیرساخت برای واکسنهای دیگر قابل استفاده شو. د به همین دلیل بهترین راه، همکاری مشترک با کوبا بود که البته که از دو سال قبل در تولید واکسن پنوموکوک آغاز شده بود.

وی به سابقه تولید واکسن ذات الریه کودکان (پنوموکوک) اشاره کرد و گفت: این واکسن از جمله واکسنهای مورد نیاز کشور است ولی کشورهایی که می توانند آن را تولید کنند تعدادشان کمتر از انگشتان یک دست است و تنها سه - چهار کشور می توانند آن را تولید کنند. خوشبختانه کوبا از جمله کشورهایی بود که توان تولیدش را داشت و ما نیز وارد همکاری با کوبا شدیم.

وی ادامه داد: البته این موضوع فقط مربوط به یک واکسن نبود بلکه یک پلتفرم بود که با همکاری کوبا شروع شد که نه تنها برای پنوموکوک و کووید بلکه برای خیلی از واکسن های مورد نیاز در آینده می توان از این زیرساخت استفاده کرد. بنابراین برای سرمایه گذاری در تولید واکسن کووید نیز در همین زیرساخت اقدام شد و در جلسات منظم علمی و هفتگی که با انستیتو فینلای کوبا داشتیم، این مساله نیز مطرح شد که کووید را هم با همکاری یکدیگر پیش بریم.

بیگلری افزود: خوشبختانه واکسن ویژگی‌های خاصی داشت که با توجه به فرایندهای شیمیایی تولید آن راحت‌تر می‌شد و استاد این کار دکتر ویسنته هستتد که علم بایوتکنولوژی و بیوشیمی را ترکیب می‌کنند تا واکسن‌هایی تولید کنند که تقریبا در دنیا ممتاز و بی‌نظیر است.

وی ادامه داد: از روزهای نخست پیش بینی می‌شد که ویروس جهش‌هایی داشته باشد و باید واکسنی می‌ساختیم تا با جهش‌های مختلف مقابله کند و این واکسن که واکسن خاصی است در عین حال بی خطر است و در کودکان هم به راحتی استفاده می‌شود.

بیگلری افزود: همان زمان تصمیم گرفتیم تا برای واکسن دُز یادآور ساخته شود یعنی می‌دانستیم که بعد از مدتی واکسن یادآور نیاز دارد؛ در حالی که خیلی کشورها تازه ساخت دُز یادآور را آغاز کرده اند ولی ما ماه‌ها پیش یادآور را آماده داشتیم که برای کسانی که قبلا بیمار شدند یا واکسن‌های دیگر را تزریق کردند به عنوان دُز دوم استفاده شود.

وی افزود: کارآزمایی واکسن در کوبا در مقابل واریانت‌های واکسن گریز نشان داد که درصد ایمنی زایی خوبی دارد. در کوبا با ۲ دُز استفاده از واریانت های واکسن گریز ۶۵ درصد موفقیت در استفاده از واکسن مشخص شد و نشان داده شد که اگر جهش‌های قابل توجه داشته باشیم کافی است تا دُز یادآور تزریق شود تا کارایی واکسن به ۹۱.۲ درصد برسد و در ۷۵ درصد موارد جلوی انتقال را گرفته و در ۱۰۰ درصد موارد از مرگ و میر جلوگیری می‌کند و اکنون توجه جهانی معطوف این واکسن است.

رییس انستیتوپاستور ایران گفت: خوشبختانه کارآزمایی بالینی در ایران هم در هشت شهر کشور و بر ۲۴ هزارنفر به خوبی انجام شده است و ان شاءلله اواخر این ماه یا اوایل شهریور که نتایج کارآزمایی بالینی ایران هم تحلیل شود، ما مجموعا اطلاعاتمان را به سازمان بهداشت جهانی ارائه می‌دهیم تا تاییدیه سازمان بهداشت جهانی را بگیریم. مسلما اولویت اول تامین نیاز واکسن در دو کشور است.

بیگلری در پاسخ به سوال ایسنا درباره همکاری با کوبا در جریان ساخت واکسن، گفت: کوبا در زمینه ساخت واکسن یکی از کشورهای بسیار پیشرفته است و نگاه درست حاکمیتی به واکسن داشته است‌ و توسعه واکسن‌های کوبا طی سال‌های اخیر اعجاب انگیز بوده و این صنعت برای خودشان بوده است و برگرفته از هیچ کشوری نیست و یک صنعت اصیل است.

وی افزود: کوبا تنها کشوری است که در ۴۰ سال قبل به ما تکنولوژی واکسن داده است. دو یا سه سال همکاری با فینلای کوبا بیش از آنچه طی ۱۹ سال تحصیلم یاد گرفته بودم به من یاد داد و آموخت. آنها گروهی از دانشمندان با علم اصیل دارند و حاضر به بحث و گفت و گوی کار علمی هستند و ما از تصمیمی که گرفتیم راضی هستیم.

وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره میزان تولید صنعتی واکسن کووید نیز بیان کرد: آنچه که فعلا در اسکیل کمتر تولید کردیم در حدود ۱۲۰ هزار دُز واکسن تحویل وزارت بهداشت دادیم که طی این روزها تزریق آن در کشور آغاز می‌شود.

بیگلری در پاسخ به ایسنا ادامه داد: برنامه ریزی نصب خط صنعتی اولمان نیز در شهریورماه تمام می‌شود و ان شاءالله از اوایل پاییز بتوانیم از این خط که ظرفیت اسمی تولید ماهی ۳ میلیون دُز دارد، استفاده کنیم و در انتهای پاییز هم امیدواریم خط دوم به بهره برداری برسد که آن هم ظرفیت مشابه دارد. در این بین اگر به واکسن نیاز داشته باشیم چون جمعیت کوبا از ما کمتر است؛ هرچه در کوبا تولید شود نصفش به ایران تعلق می‌گیرد تا وقتی که خودمان ظرفیت تولیدمان کفاف نیازمان را بدهد.

رییس انستیتوپاستور ایران تاکید کرد: خط تولیدی که راه افتاده است حتی با اتمام کووید می‌تواند صدها استفاده دیگر داشته باشد و سرمایه گذاری نکردیم که با اتمام کووید نتوان از آن استفاده دیگر کرد.

بیگلری درباره زمان ورود پاستووکوک به واکسیناسیون عمومی، ادامه داد: مقداری که تولید شده بود به وزارت بهداشت تحویل داده شد و این هفته به واکسیناسیون عمومی کشور وارد می‌شود. از اوایل پاییز هم تولید انبوه صنعتی آغاز می‌شود.

رئیس انستیتو پاستور ایران، تاکید کرد: برای کرونا بیشترین توجه برای پروژه مشترک را با کوبا داریم و با توجه به اینکه این واکسن برای کودکان و کسانی که بیماری زمینه‌ای دارند، ایمن است؛ مسلما نیاز داخلی و همچنین درخواست جهانی از واکسن زیاد خواهد بود. به همین دلیل برای راه اندازی خط تولید دوم هم برنامه ریزی کردیم.

وی ادامه داد: انستیتو پاستور ایران کار طراحی واکسن دیگری را هم انجام داده است و واکسن دوم کاملا برای انستیتو پاستور ایران است که واکسنی ویژه است و افتخاری برای کشور است. ایران پنجمین کشوری است که ساخت این واکسن را تمام کرده و هفته‌های آتی کارآزمایی بالینی فاز اول آن آغاز خواهد شد. این واکسن تکنولوژی خاصی دارد که تنها چند کشور دنیا آن را دارند.

بیگلری همچنین گفت: واکسن‌های نوترکیب در دنیا وجود دارند اما ویژگی این واکسن این است که دو محصول بایوتکنولوژی را با روش بیوشیمی متصل کردند و این تخصص خاص پروفسور ویسنته است که کاری بسیار سخت است. رسیدن به این واکسن کار مشترک بود و از تمام عوامل دست اندرکار مانند وزارت بهداشت و وزارت خارجه تشکر می‌کنم.

وی در خاتمه تاکید کرد: واکسن جدیدی که تولید کردیم کاملا با پاستوکووک متفاوت است و ما بعد از آمریکا، انگلیس و روسیه و چین، پنجمین کشوری هستیم که این واکسن را با اطلاعات خودمان ساختیم. این واکسن دو هفته بعد وارد کارآزمایی بالینی می‌شود و پلتفرم ساخت آن آدنو ویروس است.

منبع: ایسنا

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: واکسن کووید 19 پاستوکووک واکسن پنوموکوک انستیتو پاستور ایران انستیتوپاستور ایران کارآزمایی بالینی رییس انستیتو وزارت بهداشت تولید واکسن واکسن د ز واکسن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۴۶۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب غیرقانونی را با پست جلوی خانه‌تان تحویل بگیرید!

به گزارش قدس آنلاین، اگر کتابی را که مجوز انتشار نداشت، می‌خواستیم تهیه کنیم باید سراغ دستفروش‌ها یا فروشگاه‌های گوشه و کنار خیابان انقلاب می‌رفتیم یا ریسک خرید از کانال‌ها و صفحه‌های مجازی را به جان می‌خریدیم. اما الان دیگر نیازی نیست و به راحتی می‌توانیم با خرید غیرحضوری و ارسال توسط پست، جلوی در منزلمان کتابمان تحویل بگیریم.در سال‌های گذشته نشرهای مختلفی در کشورهایی اروپایی شروع به کار کرده‌اند؛ با این بهانه که می‌خواهیم صدای آزادی باشیم و با سانسور در جمهوری اسلامی مقابله کنیم که غالب این نشرها هم در کشورهای انگلیس، فرانسه و آلمان مشغول به کار هستند؛ نشرهایی چون گردون، مهری، ناکجا، نوگام و ....حتی در روزهایی که نمایشگاه کتاب تهران آغاز به کار می‌کند آن‌ها هم یک تور جهانگردی می‌گذارند تا آثارشان را به ایرانی‌های مقیم خارج عرضه کنند، اما با این شرط که ما آثارمان بدون سانسور است. این تور جهانگردی، اگر امسال هم برگزار شود ۸ ساله می‌شود.نویسندگانی هم در فضای نشر کشور هستند که اثر غیرمجازشان را چاپ و عرضه می‌کردند و حتی خودشان هم به فروش می‌رساندند و نویسندگانی را هم داشتیم که اثرشان چون از اداره کتاب وزارت ارشاد مجوز نگرفته بود بدون هزینه‌ای نسخه مجازی‌اش را منتشر می‌کردند که هر ۲ عمل بنا به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، غیرقانونی است.

اما این بار به سراغ آثار و ناشرانی می‌رویم که در خارج کشور فعال‌اند و خود را اهل مبارزه با سانسور معرفی می‌کنند. یکی از این ناشران در کشور انگلستان فعال است و آثاری را تولید می‌کند که بعضاً در شمارگان کمتر از ۲۵۰ نسخه است، اما این نشر و نشرهای مشابه، علاوه بر اینکه در خارج از کشور فعال‌اند، آثارشان در داخل به راحتی عرضه می‌شود؛ طوری که شما با یک ایمیل می‌توانید اثر این نشر را با پست درب منزل تحویل بگیرید؛ به همین راحتی!البته نحوه تعامل خود با نویسنده برای چاپ اثر را اینگونه بیان می‌کند: «شرایط جدید چاپ و نشر ... به قرار زیر است: «۱۱۹ پوند بابت شابک، ۶۹ پوند بابت ریجستری کتاب در کتابخانه ملی، ۳۵۰ پوند بابت قرار دادن کتاب در سایت آمازون، خرید ۳۰ جلد کتاب از طرف نویسنده به قیمت پشت جلد با تخفیف ۲۵ درصدی، تیراژ اول کتاب هم ۱۰۰ جلد است و ۱۰ درصد حق‌التالیف نویسنده هم در پایان هرسال پرداخت می‌شود.»حتی برخی درگاه‌های فروش رسمی کتاب نیز به عرضه این نوع آثار می‌پردازند. حال اگر از بٌعد محتوایی این نوع آثار عبور کنیم که برخی از این کتب عناوینی مثل «حرامزاده استانبولی»، «کورتاژ در خیابان» دارند، اما نمی‌توان از سهولت خرید و ارسال این نوع آثار در فضای فرهنگی و ادبی کشور عبور کرد.

در کنار تهیه راحت و بدون مشکل حتی در برخی از کتابفروشی‌های زنجیره‌ای رسمی کشورمان برای آثارشان با حضور نویسنده و حتی مخاطبان مراسم رونمایی و نقد گرفته می‌شود! و اینطور نیست که به صورت خصوصی و محدود اجرا شود.یکی از مراکزی که باید به این اتفاق نظارت داشته باشد، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که ذیل معاونت فرهنگی، کارگروه ساماندهی نظارت بر بازار نشر و کتاب را در سال گذشته ایجاد کرد، اما از نیمه دوم سال ۱۴۰۲ دیگر از برگزاری جلسات این کارگروه در رسانه‌های معاونت فرهنگی خبری منتشر نشده است. در این کارگروه‌ نمایندگان مراکز مختلفی چون دادسرای فرهنگ و رسانه، مرکز توسعه فرهنگ در فضای مجازی، دستگاه‌های امنیتی، نظارتی و انتظامی، شهرداری‌های مناطق فرهنگی مرتبط با کتاب، اتحادیه ناشران و کتابفروشان، دفتر چاپ وزارت ارشاد و دفتر حقوقی وزارت ارشاد حضور دارند.

وظیفه اصلی این کارگروه، مقابله با کتاب قاچاق است. کتاب قاچاق به این معنا نیست که کتابی از مرزها بدون مجوز وارد کشور شده است؛ بلکه به آثاری گفته می‌شود که در داخل کشور بدون مجوز چاپ و توزیع می‌شوند. حال در این روزها تهیه آثار غیرمجاز به راحتی ممکن و حتی توزیعشان از راه‌های رسمی کشور چون اداره پست صورت می‌گیرد. اما وزارت ارشاد هیچ گونه برخوردی با این اتفاق انجام نداده است؛ جز فیلتر شدن سایت‌های رسمی. البته سایت‌های غیرمعروف و گمنام از راه فروش این نوع آثار به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهند و حتی بعد از وعده یاسر احمدوند در زمستان سال ۱۴۰۱ که به ساماندهی دستفروشان راسته انقلاب نیز بود، هنوز خبری نیست.محمدعلی مرادیان مدیر دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی نیز علت تعطیلی این کارگروه را در دو سال ابتدایی دولت، سرشلوغی معاونت فرهنگی بیان کرده بود.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل / الزامی به تزریق همگانی نیست
  • انتقاد کوبا از گزارش ۲۰۲۳ آمریکا درباره حقوق بشر کشورها
  • واکسن گارداسیل برای همه ضروری است؟
  • واکسیناسیون همگانی گارداسیل انجام می‌شود؟ | مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون واکسن اچ‌پی‌وی
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل
  • وزارت بهداشت ضرورتی برای تزریق واکسن گارداسیل نمی بیند
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل/ فعلا الزامی به تزریق همگانی نیست
  • واکسیناسیون پنوموکوک در آبادان آغاز شد
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد/ تخمین وجود ۲۰۰۰۰۰ بیمار در ایران
  • کتاب غیرقانونی را با پست جلوی خانه‌تان تحویل بگیرید!