Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر برگزاری جشنواره «محله همدل» گفت: به چهارده برگزیده طرح ملی «مهرواره محله همدل» ۱۰ هزار میلیارد تومان وام کارآفرینی تعلق می‌گیرد که سهم هر طرح از این وام با توجه به اقتصادی‌بودن و میزان رتبه‌ای که کسب کرده، مشخص می‌شود.

خبرگزاری میزان -طرح «محله همدل» ازجمله طرح‌هایی است که در ماه مبارک رمضان امسال کلید خورد و توانست انگیزه حل مسائل و مشکلات گوناگون را برای هم‌وطنان در جای‌جای کشور ایجاد کند؛ در این طرح مردم به‌صورت مستقیم در سامانه ثبت مسئله کردند و درصدد حل مسائل بر‌آمدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنوز چند ماه از اجرای این طرح نگذشته بود که متصدیان و خادمان این طرح متوجه شدند با سرمایه بزرگ عظیم انسانی روبه‌رو هستند؛ مردمی که با ایده‌های مختلف برای طرح مسئله پیش‌قدم شدند و از آن جذاب‌تر، گام‌های بلندتری نیز برای حل مسئله بر‌داشتند؛ ازاین‌رو جشنواره «محله همدل» باشکوه‌تر شکل گرفت تا بهترین‌های محله همدل به صحنه بیایند و تمام مردم ایران این قهرمانان ملی را بشناسند. بهترین‌هایی که برای حل و فصل مسائل محله و منطقه خودشان، پاشنه‌ها را ورکشیده‌اند و به میدان آمده‌اند.

حجت‌الاسلام «رضا غلامی» در خصوص انتخاب بهترین طرح از بین هزاران طرح بیان کرد: هزاران طرح و راه حل مسائل و مشکلات محلات در سامانه ثبت شدند و هرچه تعداد مشارکت مردم بیشتر می‌شد، تعداد خادمان این طرح و همین‌طور تعداد ارزیاب‌ها نیز بیشتر می‌شد تا حق هیچ شرکت‌کننده‌ای از بین نرود. با نزدیک‌تر شدن به انتخاب برگزیده‌ها، ارزیابان بیشتری وارد میدان شدند تا بتوانند طرح‌ها را با دقت بیشتری رصد کنند و بهترین‌ها را در حیطه داوری بگذارند، به نحوی که ۲ هزار و ۹۶۹ ارزیاب و داوران استانی و شهرستانی تمام طرح‌ها را مطالعه کردند که از بین آن‌ها ۱ هزار و ۴۵۷ طرح برتر شهرستانی را برگزیدند و از این تعداد نیز ۴۵۶ طرح به مرحله استانی راه یافتند.

حجت‌الاسلام غلامی اذعان داشت: تعداد زیاد ارزیابان و داوران مزیت بزرگی داشت و این مزیت رصد تمام طرح‌ها به‌صورت جزئی بود همچنین در مراحل ملی شرکت‌کنندگان موظف بودند از طرح‌هایشان دفاع کنند و داوران ۱۱ آیتم شاخص را برای سنجش بهترین طرح‌ها در نظر گرفتند. در مرحله ملی نیز یک کارشناس منتخب استان باید از طرح دفاع کرده و داوران را برای بالا آمدن و اهمیت حل مسئله متقاعد می‌کرد. آنچه در این رقابت و در این مرحله اهمیت بیشتری داشت نوع روایت و دفاع از طرح بود.

غلامی با اشاره به اینکه از بین ۴۵۶ نفر منتخب استانی ۴۸ نفر به لایه ملی رسیدند و بازهم در بین منتخبان ملی سه نفر انتخاب خواهند شد عنوان داشت: این انتخاب درست شبیه به رقابتی است که در برنامه عصر جدید شکل گرفت بعد از معرفی این طرح در رسانه ملی به چندین منتخب کد‌هایی تعلق گرفت تا فرصت رقابت از نگاه مردم به آن‌ها داده شود و با رأی مردم، سه نفر اول انتخاب شوند این در حالی است که سخت‌ترین بخش انتخاب، به عهده مردم و بینندگان رسانه ملی است.

دبیر برگزاری جشنوارة «محلة همدل» در خصوص سهمیه‌بندی برای هر شهرستان گفت: در ابتدای این طرح بنا داشتیم سهمیه را براساس جمعیت هر استان مشخص کنیم. برای مثال اگر استانی جمعیت بیشتری دارد، سهمیه بیشتری هم داشته باشد و تعداد بیشتری به مرحله استانی راه پیدا کنند، اما بعد از یک ماه از اجرای طرح متوجه شدیم این اقدام عادلانه نیست؛ زیرا برخی شهرستان‌ها و استان‌ها با وجود جمعیت کمتر حضور پررنگ‌تری در طرح محله همدل داشتند و توانستند ظرفیت بیشتری را پای‌کار بیاورند. با این برآورد باید منطق سهمیه‌بندی عوض می‌شد. در این شرایط حتی تعداد ثبت مسئله نیز برای ما معیار و میزان قرار نگرفت؛ چراکه ممکن بود بسیاری از استان‌ها مسئله را ثبت کنند، اما در حل مسئله اقدامی انجام نشود؛ بنابراین هر استان و شهرستانی که در «حل مسئله» رکورددار شد، سهمیه بیشتری را برای حضور در لایه استانی و ملی به خودش اختصاص داد.

حجت‌الاسلام غلامی با بیان این مطلب که برگزاری طرح مهرواره محله همدل زمینه‌ای فراهم کرد تا مسائل؛ نیاز‌ها و دغدغه‌های محلات مختلف کشور ثبت شوند تصریح کرد: هدف مهرواره محله همدل این است که بسیاری از هم‌وطنان به این موضوع فکر کنند که با طرح ایده‌های مبتکرانه می‌توانند به جنگ مشکلات و مسائل محلات بروند، اما مهم‌تر این بود که یک سرمایه بزرگ انسانی با انگیزه حل مسئله پا به میدان گذاشت و این سرمایهٔ بسیار گران‌قیمتی برای جامعه محسوب می‌شود. طوری که بار‌ها به خادمان طرح محله همدل اعلام کردیم که در جلسه‌های «تصمیم‌گیری‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مانند جلسه‌های استانداری و فرمانداری» این عزیزان را به‌عنوان نخبگان جامعه معرفی کنند تا از فکر و ایده آن‌ها نیز برای حل مسائل استفاده شود.

وی در خصوص پیشبرد فعالیت‌های پژوهشی جامعه با استفاده از ایده‌ها و نظرات ارائه‌شده بیان داشت: حضور این عزیزان از جهت نیروی انسانی و در حوزه نظام حل مسائل بسیار ارزشمند است و آن‌ها سرمایه کشور محسوب می‌شوند. به عنوان مثال دو طرحی را که درخصوص نهاد خانواده مطرح شده بود و از دل همین محله همدل برآمد به دو مؤسسه پژوهشی که در حوزه خانواده فعالیت می‌کنند، معرفی کردیم و پژوهش‌های جالبی صورت گرفته است. حتی از تحقیق‌ها و فعالیت‌های پژوهشی این عزیزان می‌توان به تحلیل کلان در لایه‌های ملی رسید. حالا تلاش می‌کنیم که این کنشگران فعال جامعه را به مساجد وصل کنیم و ارتباط اجتماعی بیشتری برای آن‌ها فراهم سازیم؛ حتی به طرح‌هایشان ضریب رسانه‌ای داده و به آن‌ها فرصت گفتمان‌سازی بدهیم.

غلامی در خصوص الگوسازی از این کنشگران اجتماعی فعال ابراز داشت: در واقع تجربه‌نگاری این عزیزان می‌تواند الگوی بسیار مناسبی برای دیگر افرادی باشد که دوست دارند در این زمینه کار کنند. بخش دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد ساخت مستند روایی است. گروه مستندساز وارد محله می‌شود از مسئله و مشکل فیلم می‌گیرد و مصاحبه می‌کند و با مردم حرف می‌زند و بعد از حل مشکل نیز گزارش‌های روایی تهیه می‌کند. این اقدام سبب می‌شود رغبت حضور مردم در این مشارکت‌ها افزایش پیدا کند.

غلامی ادامه داد: بعد از اجرای طرح محله همدل بسیاری از ادارات و سازمان‌ها قول مساعدت دادند که در کنار سازمان تبلیغات اسلامی از این طرح‌ها و برگزیدگان طرح مهراوه همدل حمایت کنند همچنین علاوه بر اهدای جوایز ارزشمند تلاش شد برای توسعه دادن به ۴۸ طرح برتر ملی وام‌های کارآفرینی. اشتغال‌زایی اختصاص یابد و مبلغی به میزان ۱۰ میلیارد تومان به‌عنوان وام اشتغال‌زایی در نظر گرفته‌شده است و سهم هر طرح از این وام با توجه به اقتصادی‌بودن و میزان رتبه‌ای که کسب کرده، مشخص می‌شود. البته خیران نیز قول همکاری داده‌اند و قرار است از وام‌هایی که خیران در اختیار این طرح‌ها و پروژه‌ها می‌گذارند نیز استفاده شود.

دبیر طرح و جشنواره «محله همدل» در پایان سخنان خود خاطر نشان کرد: در نظر داریم این طرح را در ماه مبارک رمضان سال آینده نیز فعال کنیم و در این مدت فرصت داریم دبیرخانه‌ای منسجم، باتجربه و دانش عمیق‌تری را فعال کنیم.

بیشتر بخوانید: نیاز کشور اقتصاد یکپارچه است

انتهای پیام/

برچسب ها: جشنواره محله همدل محله همدل

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: جشنواره محله همدل محله همدل محله همدل حل مسائل حل مسئله طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۴۷۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روز ملی کارآفرینی روز مردمان خالق ارزش است

 حمید داودی راد  بیان کرد: نقش مراکز مشاوره کارآفرینی در جهش تولید و مردمی‌سازی، هدایت، تمرکز، پیگیری ایجاد برنامه کار، پیداکردن و ارائه راهکار و برنامه‌ریزی است، مراکزی متشکل از اساتید، صاحب‌نظران و پیش‌کسوتان متعهد و متخصص و صاحب‌تجربه و جوانان متعهد، متخصص و آشنا با فضای کسب‌وکارها و دستگاه‌های اجرایی کشور است که امورات را پیگیری می‌کنند.
 
 وی افزود: مراکز کارآفرینی با شناسایی، گزینش و سازماندهی مناسب ظرفیت‌ها به‌صورت تشکل‌های حرفه‌ای و با ایفای نقش تسهیلگری می‌توانند حلقه بین حاکمیت و مردم در حمایت و رهبری در مسیر تحقق جهش تولید و مردمی‌شدن اقتصاد باشند.
 
 مدیر مرکز کارآفرینی شتاب پایدار تصریح کرد: مراکز مشاوره کارآفرینی متناسب با تخصص و تجربه خود می‌توانند برای کمک به متقاضیان با ایجاد و توسعه یک کسب‌وکار نقش‌آفرینی مؤثری داشته باشند.
 
 وی اظهار کرد: آموزش و مشاوره برای توانمندسازی متقاضیان، احیای کارآفرینی و پیگیری امور فعالین اقتصادی، اخذ مجوز و دریافت تسهیلات برای تکمیل هر یک از بخش‌های زنجیره ارزش، کمک به صادرات و واردات محصولات تولیدی و رساندن محصول باکیفیت و قیمت مناسب به دست مصرف‌کننده، می‌تواند برای ایجاد یا توسعه یک کسب‌وکار نقش‌آفرینی مؤثری داشته باشند.
 
 حمید داوودی راد ضمن اشاره به جایگاه مهم مراکز کارآفرینی در خصوص ویژگی‌های این مراکز افزود: از مراکز مشاوره به‌عنوان تسهیلگر و نهادهای واسط میان حلقه حاکمیت و کارآفرین می‌توان نام برد، در این باره می‌توان به مواردی نظیر مشاور معتمد برای کارآفرینان نیازمند حمایت، متخصص در یک یا چند موضوع، قابلیت ارتباط‌گیری مناسب با بدنه ادارات دولتی، قابلیت پیگیری امور کارآفرینان در سطح ادارات دولتی، آشنا با ضوابط و مقررات و وضعیت محیط کسب‌وکار و توانمند در جذب سرمایه برای رونق تولید مردمی اشاره کرد.
 
 عضو هیئت‌رئیسه صنف مراکز مشاوره کارآفرینی یادآور شد: مردمی‌سازی اقتصاد به معنای ایجاد زمینه برای مشارکت گسترده مردم در فعالیت‌های اقتصادی است، این مشارکت می‌تواند از طریق سرمایه‌گذاری، تولید، کارآفرینی و مصرف صورت گیرد.
 
 وی تشریح کرد: مردمی‌سازی اقتصاد مزایایی چون افزایش بهره‌وری، کاهش فساد و رانت و توزیع عادلانه درآمد برای کشور دارد، در مجموع مردمی‌سازی اقتصاد یک هدف بلندمدت است که تحقق آن نیازمند تلاش و همکاری همه‌جانبه دولت، مردم و بخش خصوصی است.
 
 مدیر مرکز کارآفرینی شتاب ادامه داد: مردمی‌سازی اقتصاد به معنای خصوصی‌سازی نیست و به معنای مشارکت گسترده مردم در فعالیت‌های اقتصادی است و این مشارکت می‌تواند از طریق سرمایه‌گذاری، تولید، کارآفرینی و مصرف صورت گیرد.
 
 وی دررابطه‌با اقدامات مراکز کارآفرینی گفت: خدمات مراکز مشاوره کارآفرینی به‌عنوان یکی از راه‌های مردمی‌سازی اقتصاد است که می‌تواند از طریق اقداماتی انجام شود که آن اقدامات شامل، دخالت کمتر دولت در بخش اقتصاد، ایجاد فضای کسب‌وکار مناسب و آموزش به مردم در زمینه اقتصاد است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • بازیکنان برای تراکتور باید سرشان را هم بدهند/ باید همدل باشیم
  • اختصاص هزار میلیارد ریال بودجه عمرانی ویژه منطقه ۳ اراک
  • تیم ملی هاکی روی یخ بانوان ایران، برترین تیم سال ۱۴۰۲ از نگاه کارشناسان و داوران
  • «فاطمه» اسم رمز صبوری در غزه؛ وقتی مقاومت شیعه و سنی را همدل کرد
  • ضرورت کارآفرینی برای زندانیان و خانواده آن ها
  • گشایش نمایشگاه کارآفرینی و اشتغال بسیجیان استان در درچه
  • مسئله اختصاص زمین به طرح جوانی جمعیت باید حل و فصل شود
  • معرفی کاریابی‌های برتر استفاده کننده از سامانه جستجوی شغل
  • روز ملی کارآفرینی روز مردمان خالق ارزش است
  • رویداد کارآفرینی دانش آموزان تحت پوشش کمیته امداد