تحلیل «امریکن کانسرویتیو» از شکست سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران
تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۴۸۰۹۷
پایگاه جو بایدن با وجود مطرح کردن ادعاها و وعدههای بی اساس مبنی بر بازگشت به برجام همچنان کمپین فشار حداکثری را دنبال میکند.
خبرگزاری میزان – «وال استریت ژورنال»، اخیرا در گزارشی نوشت که دولت آمریکا در حال بررسی اعمال تحریم علیه ایران در صورت توقف مذاکرات وین برای احیای برجام است.
پایگاه «امریکن کانسرویتیو» در تحلیلی به این موضوع پرداخته و میگوید «بازگشت به کمپین فشار حداکثری نتایج عکس دارد و به شدت خطرناک است.
»«دنیل دیپتریس»، تحلیلگر آمریکایی، میگوید «با وجود بن بست در مذاکرات میان ایران و آمریکا در وین، دولت بایدن در حال بحث و بررسی این موضوع است که در صورت به هم ریختن و توقف مذاکرات، چه اقدامی باید انجام دهد؛ وال استریت ژورنال گزارش داده که واشنگتن در حال بحث درباره تشدید فشارها بر فروش نفت ایران به چین است.»
این گزارش میگوید «در حالی که هنوز فاصله زیادی تا قطع شدن مذاکرات وجود دارد، عاقلانه است که دولت بایدن با احتیاط در مسیر فشار تحریمهای بیشتر گام بردارد و بهتر است که از گام نهادن در این مسیر کاملا خودداری کند.»
این یادداشت با اشاره به گزارشهای اخیر مبنی بر بررسی تحریمهای بیشتر علیه ایران، میافزاید «آنچه مقامهای آمریکایی در حال حاضر درباره آن بحث میکنند اساسا بازگشت و تقویت فشار حداکثری دولت قبلی است؛ راهبردی که حجم خطرناکی از تنش را به منطقه از پیش آشفته تزریق کرد.»
این گزارش میگوید «در صورت از هم پاشیدن گفت وگوها، آمریکا نیاز به یک پلن بی، دارد و برای واشنگتن بسیار بهتر است که خود را برای این سناریو آماده کند؛ چرا باید آمریکا تمرکز خود را بر روی ادامه کمپین فشار حداکثری بگذارد که بی نتیجه بودن آن برای منافع آمریکا اثبات شده است.»
به نوشته «دنیل دیپتریس»، «زمانی که در سال ۲۰۱۸ دولت ترامپ به کمپین فشار حداکثری متوسل شد، یک فرضیه بسیار قوی در ساختار امنیت ملی وجود داشت که آمریکا اساسا میتواند تهران را مجبور به تسلیم کند؛ منطق این استدلال بسیار ساده بود؛ هر چه دولت ایران زیر فشار بیشتری قرار بگیرد احتمال موافقت تهران برای پذیرش شرایط آمریکا بیشتر است.»
«مایک پمپئو»، وزیر خارجه پیشین آمریکا طی سخنانی برای تشریح روند تحریمها مدعی شده بود «ایران مجبور به انتخاب خواهد شد.»
بیشتر بخوانید: کمپین فشار حداکثری علیه ایران به طرز فاجعه باری شکست خورد شکست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران«امریکن کانسرویتیو»، تاکید میکند «سیاست جهانی بسیار پیچیدهتر از تصور سیاستگذاران در واشنگتن است.»
این یادداشت با اشاره به اعمال تحریمهای واشنگتن علیه ایران، مینویسد «ایران، اما یک نظاره گر نبود به جای بازگشت به میز مذاکرات که مقامهای آمریکا انتظار آن را داشتند، با فراتر رفتن از محدودیتهای غنی سازی اورانیوم و اتخاذ سیاست خارجی تهاجمیتر به این اقدامات پاسخ داد؛ ایران هم برای ابراز نارضایتی از سیاست آمریکا و هم برای افزایش اهرم فشار خود، ذخیره اورانیوم غنی شده خود را ده برابر کرد.»
نگارنده در بخش دیگری نوشت «با نگاهی به تاریخ درک این موضوع دشوار است که چرا دولت بایدن میخواهد با از سرگیری فشار حداکثری بذر تنش بیشتر کاشته شود.»
انتهای پیام/
برچسب ها: آمریکا جو بایدن
تبلیغات در خبربان
منبع: خبرگزاری میزان
کلیدواژه: برجام آمریکا جو بایدن کمپین فشار حداکثری علیه ایران تحریم ها
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.mizanonline.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۴۸۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینکهای ویژه:
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
مصاحبه با آقای علی آذرکار؛ دبیر دبیرخانه نظام ممیزی و رتبهبندی مراکز داده
8 موزه منتخب ایران _ از موزه جنگ تا موزه مادام توسوی ایرانی
بهترین شغلهای ۱۰ سال آینده ایران که بازار کار خوبی دارند
خبر هوشمند فهام
کلبه چوبی | ۱۰ کلبه خاص و رویایی در شمال ایران
خبر بعدی:
نگرانی واشنگتن از کُند شدن تیغ تحریمها
منابع آگاه در گتوگو با رسانههای بینالمللی امروز سهشنبه (۱۷ مه/۲۷ اردیبهشت) مدعی شدهاند دولت «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا قصد دارد تحریمها را علیه دولت «نیکلاس مادورو»، رئیسجمهور ونزوئلا کاهش دهد.
پایگاه «مککلاچی» و «میامیهرالد» به نقل از منابع آگاه مدعی شدهاند که دولت بایدن در ازای تعهد دولت مادورو برای گفتوگو با مخالفانش در شهر «مکزیکوسیتی» (پایتخت کشور مکزیک) حاضر است تحریمها علیه ونزوئلا را کاهش دهد.
این اقدام از آن جهت حائز اهمیت است که ایالات متحده در سال ۲۰۱۹، هنگامی که قصد داشت در یک کودتا دولت مادورو را سرنگون کند به همراه نزدیک به ۶۰ کشور دیگر «خوان گوایدو»، اصلیترین مخالف دولت را به عنوان رئیسجمهور ونزوئلا به رسمیت شناخت.
آمریکا پس از آن ضمن توقیف داراییهای ونزوئلا در آمریکا و اعمال انواع تحریمها، به انواع تحریمها، فشارهای سیاسی و تهدید نظامی علیه نیکلاس مادورو رئیسجمهور این کشور ادامه داد. دولت «جو بایدن» از زمان روی کار آمدن، اقدام ملموسی را برای لغو تحریمهای ونزوئلا انجام نداده است،. دولت بایدن البته اعلام کرده بود در حال بررسی سیاستهای تحریمی آمریکا علیه «کاراکاس» است.
این اتفاق از آن جهت که گزارشها نشان میدهند حاکمیت آمریکا به این نتیجه رسیده که استفاده بیرویه دونالد ترامپ از تحریمها باعث تضعیف نظام تحریمهای آمریکا شده نیز بسیار حائز اهمیت است.
طی سالهای اخیر، توسل مفرط آمریکا به تحریمها بدون توجه به اصل حاکمیت مستقل کشورهای دیگر، نشانههایی را پدید آورده مبنی بر اینکه این سلاح دائماً در دستان آمریکا نخواهد بود. اکنون کارشناسانی در داخل خود آمریکا هشدار میدهند که روند فروپاشی نظام تحریمها آغاز شده و در این روند، به ویژه تحریمهای آمریکا علیه ایران، آن هم به خصوص در دوران ریاستجمهوری «دونالد ترامپ» اثرگذار بوده است.
«دونالد ترامپ» بعد از به قدرت رسیدن در سال ۲۰۱۶ از تحریمها به نحوی که آشکارا با دولتهای قبلتر از او تفاوت داشت استفاده کرد. موسسه حقوقی «گیبسون دان» که در لسآنجلس مستقر است سال ۲۰۲۱ گزارش داد که طبق دادههای گردآوریشده توسط این موسسه، دولت ترامپ در دوران ۴ ساله خود در کاخ سفید بیش از ۳۹۰۰ اقدام تحریمی مجزا علیه طرفهای مختلف انجام داده است.
مطابق این گزارش، مقایسه تعداد اشخاص و نهادهایی که به طور میانگین در هر سال در دورههای «جورج بوش»، «باراک اوباما» و «دونالد ترامپ» به فهرست تحریمها اضافه شدهاند نشان میدهد که ترامپ رکورد جدیدی در دفعات استفاده از تحریم ثبت کرده است. به طور مشخص، بوش و اوباما به طور میانگین در هر سال به ترتیب اسامی ۴۳۵ و ۵۳۳ شخص یا نهاد را به فهرست تحریمها اضافه کردهاند، حال آنکه این رقم برای ترامپ ۱۰۲۷.۵ بوده است.
بعد از اتمام دوران ریاستجمهوری «دونالد ترامپ»، وزارت خزانهداری آمریکا در دولت «جو بایدن» رسماً اعتراف کرد که نحوه استفاده دولت قبلی آمریکا از تحریمها به تضعیف سلطه آمریکا بر نظام مالی دنیا منجر شده است. خزانهداری آمریکا اکتبر ۲۰۲۱ گزارشی رسمی منتشر کرد که نشان میداد استفاده از تحریمها از سال ۲۰۰۰ به این سو ۹۳۳ درصد افزایش پیدا کرده و به خصوص در دوران ترامپ موجب کاهش استفاده از دلار، حتی از سوی متحدان آمریکا شده است.
در بخشی از گزارش خزانهداری آمریکا آمده است: «دشمنان آمریکا-و برخی از متحدانمان- همین حالا در حال کاهش دادن استفاده از دلار و تماس خودشان با نظام مالی آمریکا در تراکنشهای برونمرزی هستند. با آنکه چنین تغییراتی دلایل متعددی فراتر از تحریمهای مالی آمریکا دارند، بایستی نسبت به اینکه چنین روندهایی ممکن است اثربخشی تحریمهای ما را از بین ببرند هوشیار باشیم.»
سند وزارت خزانهداری آمریکا در دوران بایدن ضمن اذعان به آثار مخرب دوران ترامپ بر اثربخشی تحریمها خواستار «نوسازی» آنها و اتخاذ سیاستهایی برای تیز کردن تیغ تحریمها شد.
شاید تنها اشاره به تسریع روند دلارزدایی از اقتصاد روسیه از سال ۲۰۱۸ به این سو مثال خوبی باشد برای توضیح درباره نقشی که دولت ترامپ در تضعیف جایگاه نظام مالی آمریکا داشته؛ گزارش اکونومیست در ژانویه ۲۰۲۰ حاکی است بانک مرکزی روسیه از سال ۲۰۱۸ داراییهای خودش از اوراق قرضه خزانهداری آمریکا را از نزدیک به ۱۰۰ میلیارد دلار به زیر ۱۰ میلیارد دلار رساند (نقل از اکونومیست، ژانویه ۲۰۲۰). این روند از آن زمان به بعد هم با همین سرعت ادامه پیدا کرد، به گونهای که اول بهمنماه همین امسال گزارش شد روسیه سهم خود را از سرمایهگذاری در بدهیهای آمریکا در ماه نوامبر به میزان ۱.۳ میلیارد دلار کاهش داده و و به ۲.۴ میلیارد دلار رسانده است.
رئیس بانک مرکزی روسیه یکی از دلایل حرکت به سوی دلارزدایی از اقتصاد کشورش را تحریمها دانسته و گفته بود: «احساس میکنم فضای جهانی در حال تغییر است. به تدریج داریم به سمت یک نظام پولی چند ارزی در دنیا حرکت میکنیم.» این اظهارات رئیس بانک مرکزی روسیه با اظهارات «مارک کارنی»، رئیس بانک انگلستان همخوان است که آگوست ۲۰۲۰ پیشبینی کرد که نظام مالی دلارمحور دوام چندانی نخواهد داشت.
وزارت خزانهداری آمریکا بر مبنای چنین واقعیتهایی تأکید کرد که حفظ خاصیت تحریمها مستلزم «نوسازی» آنها و اتخاذ سیاستهایی برای بهبود در اجرای آنها است. نکته جالب آنکه یکی از روشهایی که خزانهداری آمریکا در این راستا پیشنهاد کرده، کاستن از «آثار انسانی تحریمها» به منظور افزایش حمایت از آنها در میان طرفهای اجراکننده است؛ مسئلهای که هم نوع نگاه ابزاری و تبلیغاتی آمریکاییها به یک مقوله حقوق بشری را نشان میدهد و هم ضرورت تحلیل اهداف و نیات اصلی دولت بایدن را در هر اقدام تحریمی به ویژه در ارتباط با ایران و در جریان مذاکرات وین پیش میکشد.
از نگاهی به موضعگیریها و اقدامات تحریمی دولت بایدن در قبال ایران طی ۱۳ ماه گذشته، در کنار توضیحات طراحان تحریمها درباره نحوه اجرای این اقدامات علیه کشورهای هدف میتوان به این نتیجه رسید که تقریباً هر اقدام واشنگتن در این زمینه از جمله اقدامات ظاهریاش در عقبنشینی از اجرای یک تحریم، با نیت تیز کردن تیغ تحریمهایی که رو به کند شدن است صورت گرفته است./فارس