Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک، بیش از دو دهه است که مشاجره بر سر حجاب اسلامی در آلمان ادامه دارد. در سال ۲۰۰۳ میلادی، دادگاه قانون اساسی کارلسروهه با بررسی پرونده معلمی به نام فرشته لودین در شهر اشتوتگارت آلمان حکم داد که ممنوعیت پوشیدن روسری در مدارس می‌تواند اجرا شود. پس از صدور این حکم در بسیاری از ایالت‌های آلمان، مقامات دولت‌های ایالتی، پوشیدن حجاب اسلامی در مدارس را برای معلمان زن ممنوع کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما دوازده سال پس از این حکم، دادگاه قانون اساسی آلمان ممنوعیت عمومی حجاب برای زنان معلم مسلمان را برداشت. استدلال دادگاه این بود که ممنوعیت حجاب با اصل آزادی مذهب در تضاد است.

با این وجود، هنوز در برخی ایالت‌ها مانند برلین، بحث در مورد قانون بی‌طرفی و اصل آزاد مذهب وجود دارد. حال، دیوان دادگستری اروپا اعلام کرده است که کارفرمایان اروپایی می‌توانند استفاده از نمادهای سیاسی، فسلفی یا مذهبی را برای کارکنانشان ممنوع کنند. در حکم این دیوان در عین حال تاکید شده که باید هنگام اجرای این دستورالعمل، شرایط ویژه حاکم بر هر کشور عضو و به ویژه مقررات کشورها در خصوص حمایت از آزادی مذهب در نظر گرفته شود.این حکم تایید دوبارۀ حکم مشابهی است که پیش از این در سال ۲۰۱۷ میلادی صادر شده بود و به کارفرمایان اجازه می‌داد؛ مقرراتی برای استفاده از لباس‌های خنثی وضع کنند. منتقدان این احکام در اتحادیه اروپا معتقدند با چنین دستورالعمل‌هایی، حقوق بسیاری از زنان معتقد به گرایش‌های مذهبی در محیط کار پایمال می‌شود. در آلمان نیز جوامع اسلامی از منتقدان این حکم هستند. جان آسمان، محقق دینی از جمله کسانی است که با رای جدید دیوان دادگستری اروپا مخالف است. او در گفت‌وگو با مجله فلسفه، در این باره گفت:«من ممنوعیت پوشیدن روسری در محل کار را درک نمی‌کنم. سوال من این است که حجاب اسلامی چه نوع خطری در محیط‌های کاری ایجاد می‌کند؟»


آیمان مازیک ، رئیس شورای مرکزی مسلمانان در آلمان از دیگر منتقدان این حکم است. او در این باره به آژانس خبری کلیسای کاتولیک گفت: «چنین احکامی به سیاست ادغام در آلمان و سایر کشورهای اروپایی صدمه می‌زند. حکم ممنوعیت پوشیدن روسری حتی با قانون اساسی آلمان و حق آزادی مذهب نیز منافات دارد.» یاسمین المنار، کارشناس امور دینی از بنیاد برتلزمان نیز مانند بسیاری از منتقدان حکم ممنوعیت حجاب در محل کار، معتقد است که این حکم باعث منزوی‌شدن زنان مسلمان خواهد شد. او به نشریه تسایت گفت:«حکم ممنوعیت حجاب می تواند باعث تبعیض بیشتر علیه زنان مسلمان شود. مسلمانان در حال حاضر در بازار کار با مشکلات زیادی دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند. مطالعات نشان می‌دهد که زنان محجبه بیشتر از سایر زنان در آلمان برای پیدا کردن کار با مشکل مواجه‌ هستند. در واقع پیداکردن شغل، با داشتن روسری بسیار دشوارتر است. با این حکم جدید، زنان مسلمان با مشکلات بیشتری روبرو خواهند شد.» هر چند در حال‌حاضر، مسلمانان در آلمان، اولین منتقدان به حکم جدید هستند، اما به نظر نمی‌رسد که اجرای این حکم با موافقت نمایندگان مسیحی و یهودی نیز همراه باشد. چرا که این حکم فقط به ممنوعیت حجاب اسلامی محدود نمی‌شود. در حکم دادگاه، استفاده از هرگونه پوشش و نشانه مذهبی می‌تواند ممنوع شود. بدین‌ترتیب استفاده از گردنبندهای صلیب و همین‌طور کیپا نیز برای مسیحیان و یهودیان ممنوع خواهد شد. حکمی که به نظر نمی‌رسد به مذاق اعضای کلیساهای مسیحی در آلمان چندان خوش بیاید.

لینک‌های گزارش:
https://de.qantara.de/inhalt/das-eugh-urteil-ist-ein-problem-fuer-deutschland-kopftuch-urteil-kommerz-schlaegt-gott
https://www.sueddeutsche.de/kultur/jan-assmann-kopftuch-islam-religion-verbot-eugh-1.5361191
https://www.zeit.de/arbeit/2021-07/eugh-europaeischer-gerichtshof-urteil-kopftuchverbot-arbeitsplatz
http://islam.de/33314

منبع: تابناک

کلیدواژه: المپیک 2020 توکیو موج پنجم کرونا جواد فروغی نازنین ملایی طرح ساماندهی فضای مجازی حجاب اسلامی آلمان المپیک 2020 توکیو موج پنجم کرونا جواد فروغی نازنین ملایی طرح ساماندهی فضای مجازی ممنوعیت حجاب حجاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۵۱۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر تجمع زنان محجبه تهرانی در حمایت از حجاب

tags # حجاب اسلامی سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ چرا نئاندرتال‌ها محتویات معده حیوانات را می‌خوردند؟ (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • مشاور عضو پارلمان اروپا به ظن جاسوسی برای چین بازداشت شد
  • درخواست سوئد برای تحریم جدید علیه انرژی روسیه
  • تصاویر تجمع زنان محجبه تهرانی در حمایت از حجاب
  • اسلام به زودی بزرگترین دین در فرانکفورت می‌شود
  • حمله نژاد پرستان انگلیسی به زنان محجبه
  • تاسیس«ائتلاف مساجد، جمعیت‌ها و رهبران مسلمان اروپا» در فرانسه
  • شکایت رئیس سابق فدراسیون ترای اتلون به دیوان عدالت اداری/ اعتراض به انتخابات
  • قحطی تحمیلی آشکارترین مصداق نسل‌کشی در غزه
  • ممنوعیت و مجازات
  • ناو آلمانی از ماموریت دریای سرخ خارج شد