Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-03-28@18:25:04 GMT

غدیر ولایت را برای همیشه در تاریخ تثبیت کرد

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۵۹۴۱۰

غدیر ولایت را برای همیشه در تاریخ تثبیت کرد

محمد فیروزی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اهمیت واقعه غدیر خم در اسلام افزود: پیامبر اکرم(ص) از ابتدای ماموریت برای ترویج اسلام سختی زیادی متحمل شدند و در آخرین حج خود با معرفی حضرت علی (ع) به جانشینی خود رسالتش را تکمیل کرد.

وی تصریح کرد: پیامبر (ص) در روز عید غدیر زمانی امام علی (ع) را به جانشینی و ولایت جامعه مسلمین برگزیدند و انبوه جمعیت حاضر نیز با ایشان بیعت کردند و حجت برای همه تمام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس مذهبی با اشاره به تبلیغات منفی بر ضد ولایت امیر المومنین (ع) در طول تاریخ تاکید کرد: وظیفه ما این است با انجام دادن کارهای هر چند کوچک مانند عیدی دادن به کودکان فلسفه و علت غدیر را نسل به نسل زنده نگه داریم.

وی بیان کرد: تبیین واقعه غدیر از طرق مختلف برای جوانان باید در اولویت قرار داشته باشد تا حقانیت و اهمیت این نقطه سرنوشت ساز از تاریخ اسلام کمرنگ نشود.

فیروزی با اشاره به انجام امور مستحب و خیر در عید غدیر افزود: مومنان می توانند با انجام نذری و اطعام بستگان، مستمندان و نزدیکان، هدیه دادن در خانواده ها، صله رحم  و بازدید و تکریم سادات رفتن برکت و معنویت این عید مهم را در جامعه افزایش دهند.

وی با اشاره به اینکه امسال شرایط کرونا موجب محدودیت هایی برای برگزاری تجمعات عید غدیر شده است اظهار داشت: جشن ها و تجمعات محدود اگر با رعایت مسائل بهداشتی باشد، امکان برگزاری دارد، این عید را حتی با نصب یک پرچم و شعار مذهبی می توان گرامی داشت.

مداح اهل بیت (ع) و کارشناس مذهبی ادامه داد: برای بازگو کردن فضائل امیرالمومنین(ع) از کارهای ابتکاری مانند خطبه های آن امام بزرگوار از طریق فضای مجازی ارسال کنیم تا افراد با اندیشه و سیره ولایت آشنا شوند و راهنمایی در زندگی است.

وی گفت: عید غدیر در همه نقاط جهان به عنوان عید مهم اسلامی و شیعی گرامی داشته می شود و این در حالی است که دشمنان هر توطئه ای را از صدر اسلام بکار گرفتند تا مسئله غدیر از یادها برود، اما با جانشینی امام علی (ع) ضمن اینکه دین تکمیل شد و نقشه آنها تا به امروز نقش بر آب شده است.

فیروزی تاکید کرد: عید غدیر خم نقطه وحدت شیعیان و اهل سنت است و باید بر نقاط مشترک بین مسلمانان تاکید شود تا شاهد افتراق و دوری پیروان پیامبر گرامی اسلام از یکدیگر نباشیم.

وی افزود: امروز در سایه ولایت این دستاورد بزرگ غدیر، جامعه اسلامی ما به سمت گسترش محبت و فضائل اهلی بیت(ع) می رود، بنابراین بر همه واجب است تا هر چند اندک این عید را پاس بدارند.

این کارشناس مذهبی در خصوص لزوم ورود اساتید و کارشناسان حوزه و دانشگاه برای تبیین و تبلیغ واقعه غدیر خم اظهار داشت: خوشبختانه علاوه بر قرآن کریم، منابع فقهی و استدلالی بسیار قوی در رابطه یا جانشینی امیرالمومنین(ع) در روز عید غدیر وجود دارد که با استفاده از رسانه ها و کتاب ها و همچنین سخنرانی به آگاهی عممی برسد.

وی بیان کرد: عید غدیر خم با ولایت گره خورده است و همه باید توجه داشته باشیم، ولایت اهل بیت(ع) و در زمان غیبت ولایت فقیه نقش بسیار مهمی در راهگشایی امور جامعه اسلامی دارد که نمونه عینی آن در طول حاکمیت نظام مقدس جمهوری اسلامی قابل مشاهده است.

برچسب‌ها عید سعید غدیرخم اعیاد مذهبی کرمان پیامبر اکرم امام علی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: عید سعید غدیرخم اعیاد مذهبی کرمان عید سعید غدیرخم اعیاد مذهبی کرمان پیامبر اکرم امام علی عید غدیر غدیر خم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۵۹۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزیابی ۱۱۵ چهره اقتصادی از عملکرد بانک مرکزی در سال ۱۴۰۲

امتداد - هفته‌نامه تازه‌های اقتصاد و خبرگزاری ایبنا، از ۱۱۵چهره اقتصادی درباره عملکرد بانک مرکزی در سال ۱۴۰۲ پیرامون ۱۴محور نظرسنجی کردند.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، هفته‌نامه تازه‌های اقتصاد و خبرگزاری ایبنا، درباره عملکرد بانک مرکزی طی سال گذشته از ۱۱۵ چهره اقتصادی پیرامون ۱۴ محور نظرسنجی کرد که در ادامه میزان نمره این کارشناسان و صاحب‌نظران اقتصادی از سه سطح ضعیف، قابل قبول و خوب را می‌توانید در جداول ملاحظه کنید.

براین اساس ۷۸.۲درصد این افراد تاثیرگذاری سیاست بانک مرکزی در ثبات نسبی بازار ارز را موفق دانستند.

۷۵درصد پاسخ‌دهندگان به نظرسنجی، سیاست‌ها و اقدامات بانک مرکزی در کنترل رشد پایه پولی و نقدینگی را موفق ارزیابی کردند.

همچنین دو سوم کارشناسان اجرای سیاست تثبیت اقتصادی را تایید کرده و نتایج آن را در طول سال ۱۴۰۲ مثبت دانستند.

بانک مرکزی در یکسال گذشته تاثیرگذاری قابل توجهی را در برقراری آرامش نسبی در اقتصاد ایران داشته و با فعال‌تر شدن اقدامات این بانک، سیاست‌های تازه‌ای نیز به اجرا گذاشته شد. طرح تثبیت اقتصادی از نخستین روز‌های حضور محمدرضا فرزین در راس بانک مرکزی اجرایی شد و اکنون بیش از یک سال از عملیاتی شدن این سیاست می‌گذرد.

 طی این مدت، سیاست‌گذار پولی توانست در مسیر تحقق اهداف سیاست تثبیت اقتصادی گام بردارد که نتایج اجرای این سیاست در آمار‌ها قابل لمس است. به طوری که طبق آمار بانک مرکزی، در بهمن ماه سال‌جاری تورم نقطه به نقطه تولیدکننده به ۲۸ رسیده که در مقایسه با تورم اسفند ۱۴۰۱ که ۴۲.۴ درصد بوده، ۱۴.۴ واحد درصد کاهش نشان می‌دهد.

 اغلب کارشناسان کاهش تورم را نتیجه اتخاذ سیاست تثبیت اقتصادی عنوان کرده‌اند و معتقدند در صورت ادامه این مسیر، دستیابی به نرخ‌های پایین‌تر نیز دور از دسترس نخواهد بود. به منظور کنترل تورم، کاهش رشد نقدینگی از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم سرعت گرفت و با اتخاذ سیاست تثبیت و به ویژه اعمال برنامه کنترل مقداری ترازنامه بانک‌ها، این روند نزولی با شدت بیشتری دنبال شده است. بانک مرکزی برای سال‌جاری هدف‌گذاری ۲۵ درصدی را برای رشد نقدینگی اعلام کرد که براساس آخرین آمار توانست در سال ۱۴۰۲، نرخ رشد نقدینگی را به ۲۵.۶ درصد برساند و در آستانه دستیابی به هدف رشد نقدینگی قرار گرفت. این در حالی است که نرخ رشد نقدینگی در پایان اسفندماه سال ۱۴۰۱ معادل ۳۱.۱ درصد بوده است.

یکی از رویکرد‌های بانک مرکزی برای ثبات بازار ارز در طی یکسال گذشته، تعمیق بازار رسمی ارز بوده است. طی دهه ۹۰ مداخلات صرفا قیمتی بانک مرکزی منجر به هدررفت بخش قابل توجهی از منابع ارزی کشور شد و در نهایت نیز ثبات نرخ ارز به عنوان هدف نهایی ارزپاشی‌ها محقق نشد، اما سیاست‌گذار پولی و ارزی کشور در دوره اخیر بدون ارزپاشی و با رویکردی مبتنی بر مدیریت تقاضا و کاهش نوسانات نرخ ارز، از مداخلات صرفاً قیمتی در بازار ارز فاصله گرفت و با اجرای مجموعه سیاست‌های تثبیت اقتصادی، نرخ ارز در کریدوری مشخص ثبات نسبی را تجربه کرد. کاهش نوسانات روزانه نرخ ارز در بازار غیر رسمی به زیر دو درصد و پاسخگویی به تمامی سرفصل‌های ارزی در مرکز مبادله ارز و طلا، از جمله نتایج سیاست‌های ارزی بانک مرکزی در دوره اخیر بوده است. بین سال‌های ۸۹ تا ۱۴۰۱ بانک مرکزی معادل ۵۷ میلیارد دلار مداخله ارزی در بازار داشته است. در حالی که در دوره یکسال گذشته، بانک مرکزی بدون ارزپاشی و با فاصله گرفتن از این سیاست اشتباه، موفق به تحقق ثبات نسبی نرخ ارز شد. 

تعیین تکلیف بانک‌های ناتراز در راستای برنامه اصلاح و سالم‌سازی نظام بانکی یکی از برنامه‌های جدی بانک مرکزی در دوره جدید بوده است. بر همین اساس در سال‌جاری سه موسسه اعتباری توسعه، نور وکاسپین منحل شد و رییس کل بانک مرکزی از تعیین تکلیف ۸ بانک دیگر در سال آینده خبر داده است. این در حالی است که برخلاف ادغام بانک‌ها و موسسات اعتباری در دوره‌های قبلی که حواشی و دردسر‌های زیادی را به دنبال داشت و منجر به بالا رفتن پایه پولی نیز شد، در انحلال سه موسسه اخیر شاهد واکنش‌های منفی در سطح جامعه نبودیم و با برنامه‌ریزی بانک مرکزی این ادغام و انحلال‌ها بدون هیچ‌گونه مشکلی انجام شد. 

هفته‌نامه “تازه‌های اقتصاد” و خبرگزاری ایبنا، به منظور کسب نظرات کارشناسان و صاحبنظران اقتصادی کشور پیرامون اقدامات یکسال گذشته بانک مرکزی، در قالب یک نظرسنجی سوالاتی را مطرح و نظرکارشناسان را نیز دریافت کرده است، که در قالب جداول زیر ارائه می‌شود:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • قالیباف: عملیات طوفان الاقصی نقطه عطفی در تاریخ فلسطین، جهان اسلام و تمام دنیا است/زیاد النخاله: جمهوری اسلامی ایران با تمام ظرفیت‌های خود در حال همکاری با فلسطین است.
  • عملیات طوفان الاقصی نقطه عطفی در تاریخ فلسطین، جهان اسلام و تمام دنیا است
  • برگزاری محفل انس با قرآن در پارک غدیر یزد
  • ارزیابی ۱۱۵ چهره اقتصادی از عملکرد بانک مرکزی در سال ۱۴۰۲
  • کتابی که تئوری کودتای رضا شاه بود
  • حواشی تبریک ماه رمضان از سوی آنتونیو رودیگر؛ انگشت توحید یا انگشت داعش؟ + عکس
  • خطر جنگ شناختی مهم‌ترین درس امام حسن(ع) برای امروز ما
  • خطر جنگ شناختی مهم‌ترین درس امام حسن (ع) برای امروز ما
  • نرمش قهرمانانه‌ تاریخ
  • بشنوید | تبلیغات منفی سنگین علیه امام حسن(ع) در طول تاریخ از کجا نشأت می گیرد؟