Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-25@22:18:54 GMT

هشدار به مزارع کشت مجدد برنج

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۵۹۷۳۹

هشدار به مزارع کشت مجدد برنج

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، عبدالرحمن زاغی مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران با تاکید به لزوم مدیریت کرم ساقه خوار در مزارع کشت مجدد و دیرکاشت برنج، گفت: هر ساله به دلایل مختلفی نظیر کشت دوم بعد از برداشت گندم و کلزا و کشت مجدد، برخی از بهره برداران خارج از تقویم زراعی به کشت برنج اقدام می‌کنند و زمینه افزایش تراکم جمعیت و تداوم نسل کرم ساقه خوار را فراهم می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: علاوه بر آن، تداخل نسل ۲ و ۳ آفت، تاثیر پذیری روش‌های کنترل آفت، به ویژه مبارزه شیمیایی را کاهش می‌دهد.

زاغی با بیان اینکه برای مدیریت مطلوب آفت یاد شده در کشت مجدد و کشت‌های تاخیری، نکاتی را بایستی رعایت کرد، گفت: با توجه به اینکه در این برهه زمانی به دلیل دمای بالای هوا از پوشش نایلونی استفاده نمی‌شود، برای پیشگیری از تخم ریزی پروانه ساقه خوار در خزانه، بهره برداران باید از پشه بند بجای پوشش نایلونی خزانه‌ها استفاده کنند.

او نصب تله‌های نوری به تعداد حداقل ۲ تا ۳ عدد در هکتار اطراف خزانه به منظور شکار انبوه شب پره‌های ساقه خوار برنج و مبارزه شیمیایی در خزانه با سموم مایع رایج ۳ تا ۵ روز قبل از انتقال نشا به زمین اصلی را به بهره برداران توصیه کرد و افزود: مبارزه مکانیکی از طریق وارسی نشا‌ها قبل از انتقال به زمین اصلی برای حذف و امحاء بوته‌های حاوی دستجات تخم آفت در کاهش آلودگی مزرعه بسیار موثر است.

زاغی بازدید میدانی و در صورت لزوم مبارزه شیمیایی با گرانول‌های توصیه شده حدود ۲۰ روز پس از نشا هنگام تداخل نسل آفت در کاهش آلودگی و خسارت را موثر دانست.

او مبارزه مکانیکی از طریق حذف و امحاء بوته‌های آلوده به لارو ساقه خوار (غلاف برگ بوته‌های آلوده به رنگ طلایی یا قهوه‌ای روشن بوده و براحتی با بوته‌های سالم که سبز رنگ است قابل تشخیص است) هنگام وجین دستی را مورد تاکید قرار داد.

زاغی شناسایی مزارع و ثبت آدرس، شماره تلفن و مشخصات دقیق بهره بردارانی که خارج از تقویم زراعی اقدام به کشت برنج کردند، از سوی کارشناسان پهنه مراکز را الزامی دانست و به بازدید مستمر هفتگی مزارع شناسایی شده برای تبادل اطلاعات، تصمیم گیری و برنامه ریزی مناسب برای تعیین زمان‌های مناسب مبارزه و مدیریت آفت تاکید کرد.
انتهای پیام/س

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی مازندران کرم ساقه خوار آفات کشاورزی ساقه خوار کشت مجدد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۵۹۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوامل خسارت‌زای زنگ زرد گندم و سن غلات مزارع فارس مدیریت می‌شوند

به گزارش خبرگزاری مهر، جاوید عباسی بیان کرد: با توجه به شرایط مساعد آب و هوایی، بارندگی و پیش بینی‌های قبلی مبنی بر شیوع بیماری‌های برگی خصوصاً زنگ زرد و افزایش تراکم آفت سن غلات، از ابتدای بهمن ماه سال گذشته عملیات پایش و مبارزه با عوامل خسارت‌ زا به صورت شبانه روزی توسط کارشناسان شبکه مراقبت در سطح مزارع گندم استان فارس انجام شده است.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی فارس گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون سطحی بالغ بر ۴۰ هزار هکتار مبارزه کنترلی و پیشگیری بر علیه زنگ زرد و ۱۴۸ هزار هکتار مبارزه بر علیه آفت سن و ۲۶۱ هزار هکتار نیز مبارزه بر علیه علف‌های هرز در مزارع گندم این استان انجام شده است.

این مقام مسئول اضافه کرد: عملیات پایش و مبارزه با عوامل خسارت‌زا در سطح مزارع گندم تا پایان خرداد ماه در فارس ادامه دارد.

عباسی خاطرنشان کرد: خوشبختانه با اقدامات به موقع تاکنون خساراتی ناشی از بیماری زنگ زرد در مناطق مستعد و شمالی استان فارس گزارش نشده است.

وی صدور اطلاعیه‌ها و ارائه دستورالعمل‌های فنی به کشاورزان، انجام مبارزه به موقع به صورت پیشگیری و کنترلی و همچنین همکاری کشاورزان خصوصاً در مناطق مستعد را از جمله اقدامات به موقع این سازمان برای کنترل بیماری زنگ زرد گندم و آفت سن غلات در فارس برشمرد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس توصیه کرد: کشاورزان استان فارسی می‌توانند با نظر کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی و مدیران پهنه نسبت به سمپاشی مزارع خود بر علیه بیماری زنگ یا سن غلات اقدام کنند.

کد خبر 6087209

دیگر خبرها

  • گندم‌کاران مبارزه با آفت سن گندم را انجام دهند
  • درخواست سازمان جهاد کشاورزی از شالیکاران گیلانی
  • هشدار به کشاورزان، برای مبارزه با آفات علیه سن گندم
  • ۲۴۵ هزار هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی سم‌پاشی شد
  • ۲۴۵ هزار هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی سمپاشی شد
  • آغاز مبارزه بیولوژیکی با آفت برگ خوار بلوط
  • عوامل خسارت‌زای زنگ زرد گندم و سن غلات مزارع فارس مدیریت می‌شوند
  • خزانه گیری برنج در کلات آغاز شد
  • هشدار جدی/ اگر این 7 غذا را دوباره گرم کنید و مصرف کنید مرگ آور خواهد بود
  • مبارزه با آفات سن در هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی چهارمحال و بختیاری