Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-25@20:34:47 GMT

ماجرای ملکه توران و «عمارت مجدالدوله»

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۶۰۷۷۵

ماجرای ملکه توران و «عمارت مجدالدوله»

همشهری آنلاین _  رضا نیکنام:  شهرت اصلی محله علی‌آباد مربوط به دوران حضور ۲ چهره معروف است. یکی ملکه توران همسر رضا شاه و دومین نفر مجدالدوله از درباریان شاه که در این محدوده زمین و املاک بسیاری داشتند. در آن روزگار ساکنان محله جزو رعیت‌های ملکه توران بودند و به کار در مزارع کشاورزی و کوره‌پز خانه‌های علی‌آباد مشغول بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از خیابان‌های معروف روزگار قدیم به «جاده عمارت» شهرت داشت که در حال حاضر به نام خیابان شهید همدانی تغییر نام داده است. دلیل نامگذاری این جاده وجود ساختمان و عمارت مجدالدوله بود که در فاصله کمی تا قلعه ملکه توران واقع شده بود.
در خیابان شهید همدانی ۸ مدرسه و آموزشگاه کوچک و بزرگ وجود دارد.

جالب اینکه محل ساخت این مدارس همان امارات شاهانه مجدالدوله بود که پس از انقلاب صرف بر آورده شدن نیازهای آموزشی دانش‌آموزان ساکن در این محدوده شده است.
«حسین باقری» از اهالی بومی علی‌آباد شمالی اطلاعات خوبی در زمینه چگونگی شکل‌گیری این محله دارد. وی عنوان می‌کند که ساکنان اولیه «قریه علی‌آباد مجدالدوله» همه رعیت بودند و در زمین‌های کشاورزی ملکه توران کار می‌کردند. آن زمان اهالی از امکانات ناچیزی برخوردار بودند. در قریه علی‌آباد مکتبخانه‌ای وجود داشت که بچه‌های کوچک و بزرگ در کنار هم درس می‌خواندند.

کد خبر 617150 برچسب‌ها همشهری محله تاریخ - آثار باستانی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: همشهری محله تاریخ آثار باستانی ملکه توران علی آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۶۰۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عمارت تاریخی فکری در بندر لنگه

عمارت فکری یکی از آثار تاریخی بندرلنگه در استان هرمزگان واقع در در جنوب ایران است.که توسط یکی از تجار مشهور بندرلنگه به‌نام عبدالواحد فکری ساخته شد است .این بنای تاریخی که یکی از ارزنده‌‌ترین خانه‌های بندرلنگه است، بیش از ۱۰۰سال قدمت دارد و مربوط به دوران قاجاریه است و در ابتدای شهر در محله پاکرتی‌ واقع شده و در تاریخ ۲۴ بهمن ۱۳۷۵ با شماره ۱۸۳۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. به اشتراک بگذارید: https://tn.ai/3048540 درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار ؛ جدیدترین اخبار لحظه به لحظه امروز پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS تلگرام اینستاگرام توییتر   آپارات   سروش   آی‌گپ   گپ   بله   روبیکا   ایتا
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

دیگر خبرها

  • دستگاه تلقیح مصنوعی ملکه ثبت اختراع شد
  • نخستین پارک آموزش ترافیک شهرداری قزوین در محله هادی آباد 
  • دنیای مد به روایت «حسنا و ملکه‌های رنگی»
  • ماجرای سازه جدید در عمارت تاریخی که شهرداری قالیباف به انجمن مداحان واگذار کرده بود
  • حل مشکل شهروندان با پیگیری خبری
  • عملیات احداث کانال دفع آب‌های سطحی در محله شرف‌آباد یاسوج اجرایی شد
  • باغ بدشگون به سینمای ایران رسید
  • ۸۰۰ میلیارد تومان پروژه عمرانی در منطقه ۱۲ اصفهان/ اجرای فاز نخست پردیس خانواده به‌زودی
  • گلاب برای عتبات | ماجرای گلاب گیری در یزد بعد از 250 سال
  • عمارت تاریخی فکری در بندر لنگه