Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@06:12:33 GMT

تشخیص اسکیزوفرنی در سنین پایین با نشانگر زیستی

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۶۶۴۳۵

تشخیص اسکیزوفرنی در سنین پایین با نشانگر زیستی

به گزارش روز جمعه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینس، این پروتئین در خون و مغز وجود دارد و فعالیت آن روی اتصالات عصبی تاثیرگذار است.

از طرفی فعالیت این پروتئین در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی متعادل نیست و از این طریق می‌توان بیماری را در سنین پایین تشخیص داد.

در واقع این پروتئین اتصالات سلول‌های عصبی با یکدیگر را کنترل و تنظیم می‌کند و علاوه بر مغز، در لنفوسیت‌های خون نیز بیان(express) می‌شود و به راحتی در نمونه خون قابل مشاهده واندازه‌گیری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطالعات نشان می‌دهد میزان این پروتئین در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی در مقایسه با افراد عادی بسیار بیشتر است و امکان تشخیص اسکیزوفرنی را در سنین پایین و قبل از مشاهده علائم فراهم می‌کند.

اسکیزوفرنی یک اختلال روانی مزمن و شدید است که ۲۰ میلیون نفر در سراسر جهان به آن مبتلا هستند. این اختلال معمولا از دوران نوجوانی آغاز می‌شود و فرد مبتلا مدام دچار توهم، هذیان، افکار غیر طبیعی و حرکات نامتعارف است.

تحقیقات نشان می‌دهد احتمال بروز این اختلال در افرادی که در بستگان درجه یک خود بیمار مبتلا به اسکیزوفرنی دارند، ۱۰ درصد بیشتر است.

آمار منتشر شده از سازمان جهانی بهداشت در مورد اسکیزوفرنی
- در حال حاضر حدود ۲۰ میلیون نفر در سراسر جهان به این اختلال مبتلا هستند.
- اسکیروفرنی معمولا به صورت تحریف در تفکر، درک، احساسات و رفتار مشخص می‌شود. این افراد معمولا صداهایی می‌شوند و تصاویری می‌بینند که در واقعیت وجود ندارد و معمولا توهمات ثابت و غلطی دارند که روی آن پافشاری می‌کنند.
- اسکیزوفرنی بر عملکرد شغلی و آموزشی و به طور کلی تمام جنبه‌های زندگی فرد تاثیرگذار است و یکی از مهمترین دلایل ناتوانی اجتماعی و اقتصادی محسوب می‌شود.
- احتمال مرگ زودرس در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی دو تا سه برابر بیشتر از عموم است و دلیل آن نیز بیماری‌های قابل پیشگیری مانند بیماری‌های قلبی عروقی، بیماری‌های متابولیکی مانند دیابت و انواع عفونت برآورد شده است.
- انگ، تبعیض اجتماعی و نقض حقوق بشر در این افراد در بسیاری نقاط دنیا دیده می‌شود.
- اسکیزوفرنی قابل درمان است. درمان‌های دارویی و روان درمانی در این افراد بسیار موثر گزارش شده است.

شایع‌ ترین علائم بیماری
-    توهم شامل شنیدن، دیدن یا احساس اشیا یا رویدادهایی که در واقعیت وجود ندارند.
-    هذیان شامل عقاید اشتباه تثبیت‌شده و بدبینی که فقط در بیمار وجود دارد؛ به طوری که حتی در صورت مشاهده علائم خلاف نیز از آنها دست نمی‌کشد.
-    رفتارهای غیر طبیعی مانند سرگردانی و بی هدفی، غر زدن یا خندیدن بی دلیل،‌ رفتارهای عجیب بی‌دلیل
-    گفتار و کلام نامربوط و غیر قابل درک
-    ناهنجاری‌های اجتماعی و عدم ارتباط با دیگران  

دلیل ابتلا به اسکیزوفرنی چیست؟
تحقیقات نشان می‌دهد اسکیزوفرنی دلیل مشخص و واحدی ندارد و می‌توان آن را برآیندی از عوامل ژنتیکی و محیطی دانست. عوامل روانی و اجتماعی نیز بر بروز این عارضه موثر هستند.

وظیفه ما به عنوان فردی از جامعه در صورت مواجهه با این افراد چیست؟

دسترسی به تسهیلاتی از قبیل مسکن و شغل، این افراد را در امنیت قرار می‌دهد و می‌تواند به ایجاد انگیزه برای درمان کمک کند. هریک از ما به عنوان بخشی از اجتماع باید درک و رفتار درست در مواجهه با این افراد را بیاموزیم؛ چراکه محیط اجتماعی می‌تواند این افراد را به سمت درمان و آرامش هدایت کند و امکان زندگی عادی را در اختیارشان قرار دهد.  

اسکیزوفرنی و کووید ۱۹
هنوز اطلاعات تایید شده‌ای در این زمینه وجود ندارد که اسکیزوفرنی احتمال بروز کووید ۱۹ را افزایش می‌دهد؛ ولی مطالعات قبلی نشان می‌دهد این افراد بیشتر از سایرین مستعد ابتلا به انواع عفونت هستند.

محققان احتمال می‌دهند بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی از طریق بی توجهی و بی علاقگی به خود ممکن است پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکنند و در معرض عفونت قرار گیرند. از طرفی تبعات روانی پاندمی بر جامعه و افراد بر این بیماران نیز بی‌تاثیر نبوده و می‌تواند باعث عدم اطمینان آنان شود.

این دستاورد که توسط محققان دانشکده پزشکی دانشگاه یوکوهاما در ژاپن و گروه روانپزشکی دانشگاه هاروارد در بلمونت آمریکا صورت گرفته، در نشریه PNAS منتشر شده است.

برچسب‌ها پلاسما افسردگی اسکیزوفرنیا برگزیدگان علم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پلاسما افسردگی اسکیزوفرنیا پلاسما افسردگی اسکیزوفرنیا برگزیدگان علم بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی نشان می دهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۶۶۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات تازه از اسم بیماری که ترانه علیدوستی به آن مبتلا شده است

ترانه علیدوستی دچار بیماری به نام سندرم (Drug Rash with Eosinophilia and Systemic Symptoms) با نام اختصاری (DRESS) شده است که یک نوع واکنش شدید ناشی از حساسیت به مصرف برخی داروها است.

اخباری مبنی بر بیماری ترانه علیدوستی در روزهای گذشته منتشر شده که موجب نگرانی جامعه سینمایی و مخاطبان شده است. بطور معمول در این مواقع واکنش‌های احساسی و معمولا تلخی منتشر می‌شود که عمده آنها هم تحت تاثیر فضای مجازی و تحلیل‌ها و تفاسیر منابع نامعتبری است که اطلاع‌رسانی دقیق در دستور کار آنها نیست.

از همین رو خبرنگار سینما اعتماد پیگیر وضعیت ترانه علیدوستی و نوع بیماری این بازیگر شد. ترانه علیدوستی حدود ۶ماه پس از آزادی خود از زندان دچار بیماری به نام سندرم (Drug Rash with Eosinophilia and Systemic Symptoms) با نام اختصاری (DRESS) شده است که یک نوع واکنش شدید ناشی از حساسیت به مصرف برخی داروها است.

این وضعیت زمانی ایجاد می‌شود که «سیستم ایمنی» واکنش بیش از حدی به برخی داروها نشان می‌دهد. در نتیجه این امر باعث ایجاد علائم متعددی مانند تب، ناهنجاری‌های خونی و التهاب اعضاء در سراسر بدن می‌شود.

بنا بر گزارش‌های رسیده به سینما اعتماد، خوشبختانه ترانه علیدوستی به موقع متوجه وجود این سندروم شده و درمان‌ها و مراقبت‌های لازم را از ماه‌ها قبل در سکوت انجام داده و پس از پی گرفتن چندین روش درمانی و دارویی، در نهایت توانسته این سندرم را کنترل کند و به شرایط نرمال نزدیک شود و این درمان‌ها به صورت دوره‌ای و برای رسیدن به سلامتی کامل ادامه دارد.

ضمن اینکه حضور چند روزه این بازیگر در بیمارستان کسری تهران که موجب نگرانی‌ها هم شده بود، در ادامه همین مراقبت‌ها بوده که البته به دلیل کاهش اکسیژن خون چند روزی به طول انجامیده و ترانه علیدوستی در حال حاضر شرایط خوبی دارد.

دیگر خبرها

  • اهمیت تشخیص زودهنگام دیابت
  • واکسیناسیون کودکان هرمزگان علیه بیماری پُنوموکوک
  • افزایش شیوع فیبریلاسیون دهلیزی در افراد میانسال
  • مضرات خوردن زیاد هندوانه
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • افراد مبتلا به آب‌سیاه نقاشی‌های معروف را چه شکلی می‌بینند؟ (+عکس)
  • این آزمایش سرطان پروستات را بدون نمونه‌برداری تشخیص می‌دهد
  • جزییات تازه از اسم بیماری که ترانه علیدوستی به آن مبتلا شده است
  • این چای برای افراد مبتلا به فشار خون توصیه شده
  • کم‌خطر اما پردردسر!