Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه های خبرگزاری فارس، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در دیدار هیئت دولت دوازدهم در خصوص تجربه‌ی اعتماد به غرب اظهار داشت: دولت روحانی قاعدتاً خودش عبرت شد. یعنی عملاً ما می‌توانیم بگوییم دولت آقای روحانی برای همه کسانی که ارتباط با کدخدا و پذیرش نظام ظالمانه جهانی را راه حل مشکلات کشور می‌دانستند، آیینه عبرت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدصادق کوشکی در ادامه تصریح کرد: اگر آقای روحانی این فهم را داشت که از دولت‌ها، نظام‌ها و کشورهای دیگر که با کدخدا رابطه داشتند و مشکلاتشان حل نشد، عبرت بگیرد، ما به اینجا نمی‌رسیدیم.

این عضو هیئت علمی دانشگاه در ادامه گفت: جالب اینجا است که مهر ۹۲ در سخنرانی رهبر انقلاب در دانشگاه افسری، یعنی در زمانی که تازه قرار بود مذاکرات شروع شود، ایشان در آن‌جا به صراحت می‌گویند که من به مذاکره با آمریکا خوشبین نیستم و آمریکایی‌ها مذاکرات را جدی نخواهند گرفت.

کوشکی همچنین گفت: رهبری در آنجا گفتند که مسئولین دولت می‌خواهند مذاکره کنند که این یک فایده خواهد داشت و آن فایده این است که مردم می‌فهند و متوجه می‌شوند که مذاکره با آمریکا هیچ خاصیتی ندارد و آمریکایی‌ها پای حرفشان نمی‌مانند.

وی ادامه داد: یعنی این حرفی که امروز رهبری زدند، حرفی بود که در مهر ۹۲ به صراحت در دانشکده افسری گفته بودند.

این کارشناس مسائل سیاسی گفت: اما در آن زمان، بخشی از جامعه و البته دولت آقای روحانی به یقین و با قاطعیت مذاکره و رابطه با آمریکا را حلال مشکلات می‌دانستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران افزود: در سال ۹۲ که رهبری این بحث را در آن سخنرانی مطرح کردند، دولت آقای روحانی و بخشی از جامعه به تبع دولت آقای روحانی، باور می‌کردند که مشکلات کشور با مذاکره و رابطه با آمریکا حل می‌شود.

وی ادامه داد: اما امروز، اکثریت مطلق جامعه هیچ اعتمادی به آمریکا ندارند و این عبرت را گرفته است و می‌داند که رابطه با آمریکا حلال مشکلات نیست. امیدواریم آن نخبگانی که همانند دولت آقای روحانی فکر می‌کردند و رابطه و مذاکره با کدخدا را کلید حل مشکلات می‌دانستند نیز عبرت گرفته باشند.

کوشکی تصریح کرد: امیدواریم از این حقیقت تلخی که در این ۸ سال جاری اتفاق افتاد و آسیب‌های زیادی به جامعه ما زد عبرت بگیرند. هر چند که به نظر می‌رسد بعضی از آن افراد تصمیمی برای عبرت گرفتن ندارند؛ اما خوشبختانه اکثریت کسانی که در جامعه امید به رابطه با آمریکا و مذاکره با آمریکا را داشتند، امروز متوجه شدند که هیچ خیری در این مذاکره و ارتباط نیست.

وی همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص توجیه دولت به ادامه مذاکرات با وجود عنادورزی و دشمنی آمریکایی‌ها با ایران گفت: نکته این است که آقای روحانی گفت ما چاره‌ای جز ارتباط با امریکا نداریم و ما باید منت بکشیم و خواهش بکنیم از آمریکا که در واقع ما را بپذیرد.

این کارشناس مسائل سیاسی افزود: به همین خاطر، هر چقدر که آمریکایی‌ها پس می‌زدند، آقای روحانی اشتیاقش بیشتر می‌شد، چون نگاه آقای روحانی و دوستانشان این بوده و هست که ما نیاز به رابطه با آمریکا داریم و باید در مسیر آمریکا قرار بگیریم.

وی ادامه داد: پس استدلال بر این است که آنها می‌گفتند، هرچقدر آمریکایی‌ها ما را پس بزنند، ما به دنبال این هستیم که جلو برویم و به هر قیمتی که شده موافقت آمریکایی‌ها و رضایتشان را جلب کنیم و عملاً سعی کنیم که خودمان را در حلقه دوستان و زیرمجموعه‌های آمریکایی قرار دهیم.

منبع: خبرگزاری مهر

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آمریکا مذاکره اعتماد به غرب محمدصادق کوشکی دولت آقای روحانی رابطه با آمریکا آمریکایی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۶۸۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران با «وعده صادق» چه پیام‌های استراتژیکی به اسرائیل و آمریکا داد؟

عملیات «وعده صادق» پیام‌های استراتژیکی برای آمریکا، رژیم صهیونیستی و کشورهای هم‌پیمان با آن ۲ در منطقه خلیج فارس داشت از جمله اینکه اگر از پایگاه‌های موجود در منطقه حمله‌ای علیه ایران انجام شود، این پایگاه‌ها هدف قرار خواهند گرفت.

به گزارش ایسنا، «اسکات ریتر» نویسنده و افسر سابق تفنگداران دریایی آمریکا در گفت‌وگویی با شبکه خبری «المیادین» درباره حمله تلافی‌جویانه اخیر ایران به اراضی اشغالی اظهار کرد: ایران این پیام را به آمریکا فرستاد که قادر به نفوذ در سامانه‌های پدافندی اسرائیل هست و البته این کار را به شکلی حرفه‌ای انجام داد.

ریتر در ادامه گفت: آمریکا می‌بیند که توانمندی‌هایش در خاورمیانه رو به تضعیف هستند و این امر از زمانی آغاز شد که ایران یک پهپاد آمریکایی را در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ سرنگون کرد.

این تحلیلگر آمریکایی افزود: از نشانه‌های افول آمریکا در منطقه ناتوانی آن در متوقف کردن حملات یمن است.

این نویسنده آمریکایی در ادامه تاکید کرد: آمریکا دیگر نمی‌تواند هر کاری در منطقه انجام دهد، در مقابل ایران روی توسعه توانمندی‌های خود تلاش می‌کند و اکنون می‌تواند به واشنگتن آسیب بزند.

او گفت: اینکه آمریکا به اسرائیل می‌گوید از آن دفاع خواهد کرد اما در هر گونه حمله علیه ایران هرگز از آن دفاع نخواهد کرد، به چه معنا است؟

این افسر سابق آمریکایی در ادامه تاکید کرد: اگر ایران به حمله پهپادی خود به اسرائیل چند هفته ادامه می‌داد، آن را کاملا رسوا می‌کرد، اگر ایران بخواهد اسرائیل را مورد حمله قرار دهد، هیچ کشوری در جهان نمی‌تواند از اسرائیل دفاع کند.

ریتر درباره تاثیر حمله ایران گفت: اسرائیل در شوک است و برای کاهش اثرات این حمله به پروپاگاندا تکیه کرده، اما ایران خود را به عنوان بازیگر بزرگی در منطقه ثابت کرد.

او تاکید کرد: سیاست کابینه فعلی اسرائیل در غزه و منطقه سیاستی انتحاری است، اسرائیل تهدید خواهد کرد اما نتانیاهو به دلیل فشارهای بایدن هرگز کاری نخواهد کرد.

این تحلیلگر آمریکایی در پایان گفت‌وگویش با المیادین نیز تاکید کرد که طرح آمریکا برای عادی‌سازی روابط و ایجاد سپر اهل تسنن مقابل شیعه، پس از تمامی اتفاقات رخ داده در غزه، دیگر قابل اجرا نیست.

همچنین «محمد مرندی» استاد دانشگاه تهران و مشاور تیم مذاکره‌کننده ایران در زمان مذاکرات هسته‌ای در گفت‌وگو با شبکه خبری «المیادین» تاکید کرد: ایران به هر گونه حمله‌ای به زیرساخت‌ها یا افسران خود در هر جایی حتی در سوریه و یا لبنان پاسخ خواهد داد و اگر ایران در هر جایی هدف حمله‌ای از سوی اسرائیل قرار بگیرد، اسرائیل توسط ایران مجازات خواهد شد.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل درباره حمله تلافی‌جویانه ایران به اهداف رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی اظهار کرد: حمله ایران محدود بود و با پهپادهای قدیمی و موشک‌های غیرپیشرفته انجام شد و تنها ۱۲ موشک پیشرفته در این حمله شلیک شد.

مرندی در ادامه گفت: آمریکا بیش از یک میلیارد دلار برای پاسخ به حمله ایران هزینه کرد در حالی که ایران تنها چند میلیون دلار هزینه کرد درواقع ایران عامدانه پهپادهای کم‌هزینه را ارسال کرده و هزینه سنگینی روی دست اسرائیل گذاشت بر این اساس این حمله از نظر مالی و روانی برای اسرائیل پرهزینه بود.

او افزود: سامانه‌های پدافندی که از سوی آمریکا، انگلیس و فرانسه استفاده شد، بسیار پرهزینه بود و خیلی سریع دچار فرسودگی می‌شود، این را در اوکراین هم شاهد بودیم.

این تحلیلگر مسایل بین‌الملل ادامه داد: ایران می‌خواست هم به آمریکا هم کشورهای حوزه خلیج فارس که میزبان پایگاه‌های این کشور هستند این پیام را بدهد که اگر از این پایگاه‌ها علیه ایران استفاده شود، هدف حملات قرار خواهند گرفت.

مرندی تاکید کرد: بدون تردید حملات ایران موضع مقاومت فلسطین را تقویت و اسرائیل را تضعیف خواهد کرد.  

جمهوری اسلامی ایران بامداد روز یکشنبه در پاسخ به حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری آن در دمشق، برای اولین بار حمله مستقیمی را علیه رژیم صهیونیستی با عنوان عملیات «وعده صادق» انجام داد و ده‌ها موشک‌ و پهپاد را به سمت اراضی اشغالی شلیک کرد. در این عملیات ۲ پایگاه نظامی مهم رژیم صهیونیستی به نام‌های «رامونا» و «نواتیم» هدف قرار گرفت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رقیب آمریکایی کنار کشید؛ زارع شانس اصلی طلای المپیک
  • دیپلمات آمریکایی ادعاها درباره نقش ایران را در منطقه تکرار کرد
  • لزوم معماری داده‌ای همگام با هوشمندسازی دولت
  • ایران با «وعده صادق» چه پیام‌های استراتژیکی به اسرائیل و آمریکا داد؟
  • روحانی: ایران به خطای بزرگ اسرائیل پاسخ داد
  • آمریکا از طریق سوئیس در حال میانجیگری میان تهران و تل آویو است | بایدن پس از ساعت ها در اتاق عملیات نفس راحت کشید!
  • اسبقیان: امروز امنیتی که در کشور وجود دارد مرهون ۸سال دفاع مقدس و شهداست
  • روحانی: ایران به خطای بزرگ اسرائیل پاسخ داد /باید خودانتقادی را آغاز کنیم /کشور و نظام نیازمند مشارکت عام است
  • مذاکرات هسته‌ای باید دقیق روایت شود
  • آیا آمریکا و عراق می توانند از روابط نظامی فراتر بروند؟ / جو بایدن باید واقعیت رابطه بغداد و تهران را بپذیرد