Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس علوم قرآنی گفت: رویکرد «امام موسی کاظم (ع)» در راستای اهداف و تلاش‌های «امام صادق (ع)» و «امام باقر (ع)» قرار گرفته بود ایشان هر چند بخش زیادی از عمرشان را در زندان به سر بردند با این حال روایاتی که از این امام بزرگوار وجود دارد نشان می‌دهد که ایشان چقدر تلاش کردند تا بتوانند اسلام ناب محمدی را در جامعه اسلامی گسترش دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید مهدی واعظ موسوی در گفت‌وگو با خبرگزاری میزانپیرامون الگوبرداری از سیره رفتاری «امام موسی کاظم (ع)» گفت: «امام موسی کاظم (ع)» الگویی ارزشمند برای تمام انسان‌ها خصوصاً شیعیان هستند، عزت نفسی که در ایشان وجود دارد قابل ستایش بوده و ضرورت دارد به آن توجه ویژه داشته باشیم.

***عزت نفس «امام موسی کاظم (ع)» در بین اذهان عمومی

وی به مقبولیت «امام موسی کاظم (ع)» در بین اذهان عمومی و عزت نفس ایشان اشاره و تصریح کرد: «امام موسی کاظم (ع)» در زمان هارون به زندان افتادند و از آنجا که هارون از مقبولیت اجتماعی ایشان در بین مسلمانان هراس فراوانی داشت تلاش کرد تا «امام هفتم (ع)» را که به دستور خود به زندان افتاده بود با بهانه‌ای آزاد کنند، اما تکبر و غرور هارون اجازه نداد تا ایشان به راحتی آزاد شوند لذا از یکی از فرماندهان خود درخواست کرد تا به پیشگاه «امام موسی کاظم (ع)» در زندان برود و از ایشان بخواهد که از هارون طلب عفو و بخشش نماید حتی هارون به فرمانده خود دستور داد تا پیشنهادش را به نحوی بیان کند که نامی از حاکم نباشد و از لقب پسرعمو برای هارون در پیشگاه «امام موسی کاظم (ع)» نام برده شود.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه مطالب و گفت‌وگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید

این کارشناس علوم قرآنی در همین راستا ادامه داد: از آنجا که هارون در اوج قدرت بود و بر این موضوع نیز اشراف داشت که «امام موسی کاظم (ع)» هرگز حاضر به سرفرود آوردن در برابر فاسدان و ظالمان زمان خود نخواهند شد گزینه دیگری با عنوان سفارش غذا‌های مخصوص از دربار را جزو پیشنهادات خود به «امام هفتم (ع)» قرار داد، هنگامی که فرستاده هارون به پیشگاه «امام موسی کاظم (ع)» رسید این امام بزرگوار را در حال خواندن نماز یافت، «امام هفتم (ع)» نیز به خواندن نماز ادامه دادند، فرستاده هارون دریافت که نماز‌های پی در پی این امام بزرگوار بی‌توجهی به قدرت حکومت را بیان می‌کند لذا صبر کرد تا در فرصتی مناسب هنگامی که «امام موسی کاظم (ع)» سلام نماز خود را دادند سپس با احترام و التماس در مقابل ایشان نشست و از «امام موسی کاظم (ع)» درخواست کرد تا به سخنان و پیام ایشان توجه نماید، «امام هفتم (ع)» نیز به او اجازه سخن دادند. در این هنگام فرمانده هارون پیشنهاد‌های هارون را به «امام هفتم (ع)»عرضه کرد، «امام موسی کاظم (ع)» نیز در پاسخ هیچ یک از آنان را نپذیرفتند، زیرا ایشان خود را متصل به قدرت الهی می‌دانستند و هرگز از  قدرت حاکمان ترس و وحشتی در دل نداشتند همین امر سبب شده بود قدرتی مانند هارون عزت «امام موسی کاظم (ع)» را مد نظر داشته باشد و «امام موسی کاظم (ع)» نیز هارون را ناکام بگذارد.

***رویکرد سیاسی «امام موسی کاظم (ع)» در برابر دشمنان

موسوی به تلاش‌های هارون برای کسب چهره‌ای موجه در اذهان عمومی و بین سیاسیون اشاره کرد و افزود: هارون حاکمی بود که تلاش می‌کرد تا چهره‌ای موجه در بین اذهان عمومی و سیاسیون برای خود ترسیم کند لذا خود را صلح جو معرفی کرده و تلاش داشت تا چهره واقعی خود را پنهان کند و در قالب یک حاکم صلح جو خود را معرفی کند، اما «امام موسی کاظم (ع)» با رد پیشنهادات و تقاضای هارون او را در رسیدن به اهدافش ناکام گذاشتند. «امام هفتم (ع)» در پاسخ به فرستاده هارون فرمودند: «خداوند مرا اهل درخواست نیافریده است».

وی پیام رد کردن درخواست‌های هارون از سوی «امام موسی کاظم (ع)» را بسیار بزرگ دانست و اظهار کرد: قدرت روحی بزرگی که در «امام موسی کاظم (ع)» وجود داشت و تکیه فراوان این امام بزرگوار به قدرت خداوند سبب شد تا ایشان از هیچ یک از حاکمان وقت هرگز نترسند، این درسی بزرگ برای جوانان امروز است متکی بودن به خداوند متعال افراد را از قدرت‌های بزرگ و کوچک مصون می‌کند و آنها را به این باور نزدیک می‌کند که اگر بنده خدا باشید و به او اعتماد کنید همه چیز در مقابل شما سُست خواهد شد. همانگونه که «سید الشهدا (ع)» در کربلا به شهادت رسیدند و ظالمان وقت جسم پاک ایشان را به خاک و خون کشیدند و تلاش کردند از بین ببرند، اما عظمت روحی و نام بلند ایشان پس از این همه سال روز به روز بزرگتر شده است.

*** الگوبرداری از حرکت و مسیر «امام موسی کاظم (ع)»

این کارشناس علوم قرآنی پیرامون «امام موسی کاظم (ع)» ابراز کرد: «ائمه معصومین (ع)» از عزت نفس بالایی برخوردار هستند آنان جلوه انسانیت را نشان می‌دهند این قدرتی است که روح افراد را تحت تاثیر قرار داده و اندیشه‌های متعالی بشریت را در مسیر سعادت هدایت می‌کند، همانگونه که خداوند در آیه ۸۴ سوره اسراء فرمودند: «قُلْ کُلٌّ یَعْمَلُ عَلَىٰ شَاکِلَتِهِ فَرَبُّکُمْ أَعْلَمُ بِمَنْ هُوَ أَهْدَىٰ سَبِیلًا، بگو که هر کس بر حسب ذات و طبیعت خود عملی انجام خواهد داد، و خدای شما به آن که راهیافته‌تر است (از همه کس) آگاهتر است».

موسوی الگوبرداری و حرکت در مسیر «ائمه معصومین (ع)» را یکی از ضرورت‌های زندگی انسان‌ها دانست و تاکید کرد: الگوبرداری و حرکت در مسیر «ائمه معصومین (ع)» رویکردی ارزشمند است و راه درست زندگی را به ما نشان می‌دهد البته بخشی از شخصیت افراد به صورت ژنتیکی و اکتسابی به آنان می‌رسد، اما بخش دیگری از شخصیت افراد تحت تاثیر تربیت محیطی و عوامل والدین شکل می‌گیرد و در عین حال تلاش افراد برای کسب فضایل انسانی با توجه به الگوگیری از «ائمه معصومین (ع)» همواره مورد توجه بوده و از سوی بزرگان بر آن تاکید شده است.

  ***تلاش‌های «امام موسی کاظم (ع)» برای ادامه راه پدران

وی تلاش‌های «امام موسی کاظم (ع)» در ادامه راه پدران گرامی‌اش را مورد بررسی قرار داد و افزود: رویکرد «امام موسی کاظم (ع)» در راستای اهداف و تلاش‌های «امام صادق (ع)» و «امام باقر (ع)» قرار گرفته بود ایشان هر چند بخش زیادی از عمرشان را در زندان به سر بردند با این حال روایاتی که از این امام بزرگوار وجود دارد نشان می‌دهد که ایشان چقدر تلاش کردند تا بتوانند اسلام ناب محمدی را در جامعه اسلامی گسترش دهند.

وی پیرامون بهترین اعمال در سالروز ولادت «امام موسی کاظم (ع)» بیان کرد: بهترین عمل در سالروز ولادت «امام موسی کاظم (ع)» ارتباط قلبی از دور و نزدیک با این امام بزرگوار است، همچنین قرائت زیارت این امام معصوم چه از نزدیک و چه از فرسنگ‌ها دورتر فضیلت فراوان دارد، اگر این ارتباط قلبی برقرار باشد ارزشمند‌تر است، مانند ارتباطی که حضرت «یعقوب (ع)» با حضرت «یوسف (ع)» داشتند، ایشان «حضرت یوسف(ع)» را نمی‌دیدند، اما زنده بودن و حضور ایشان را در این دنیا احساس و با فکر این امام بزرگوار زندگی می‌کردند.

***ارائه ویژگی‌های اخلاقی «امام موسی کاظم (ع)» به مردم 

موسوی بهره برداری مناسب از آثار فرهنگی و الگوگیری از «ائمه معصومین (ع)» را نیازمند یک دسته بندی برای عرضه به عموم مردم دانست و خاطرنشان کرد: حوزه‌های علمیه باید تلاش کنند تا با دسته بندی فرهنگ عظیم «ائمه اطهار (ع)» مردم را با سیره این الگو‌های ارزشمند بیش از پیش آشنا کنند و باید توجه داشت که این ثروتی عظیم و زیبا که باید با روایاتی جذاب آن را به مردم هدیه داد.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار مذهبى امام موسى كاظم

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: امام موسى كاظم امام بزرگوار امام موسی کاظم اذهان عمومی ائمه معصومین امام هفتم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۷۰۰۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هرجا مظلومی از ما درخواست کمک کند به آنها کمک می‌کنیم

امام جمعه اصفهان تاکید کرد: اگر کشوری باشد که مسلمان هم نباشد اما کشوری به آنها حمله کند و از ما دعوت کنند که به ما کمک کنید و بدانیم که مظلوم هستند از آنها دفاع می‌کنیم، همانطور که در سوریه و عراق دفاع کردیم، و اگر این دفاع نبود، داعشی ها به ایران هم می‌رسیدند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد صبح امروز _چهارشنبه بیست و نهم فروردین_ در مراسم رژه نیروهای ارتش اصفهان به مناسبت روز ارتش اظهار کرد: علت نام گذاری روز ارتش این بود که امام امت واقعیت جوانان ما در آن زمان را متوجه شد و می‌دانست که مفسدین یک عده از سران بودند اما باطن ارتش ما جوان‌های مسلمان، متدین، میهن دوست، علاقه مند به اسلام و دین و کشور بودند، به همین خاطر امام در مقابل کسانی که سخن از انحلال ارتش می‌گفتند ایستاد و اعلام کرد که ارتش باید باقی بماند و حمایتگر از انقلاب باشد و در روز ۲۹ فروردین دستور دادند که ارتشیان در شهرهای بزرگ در خیابان‌ها، با همه تجهیزاتی که مناسب است حرکت کنند، رژه بروند و به مردم هم دستور دادند از ارتش که ارتش اسلامی است حمایت کنند و این کار به زیبایی اتفاق افتاد.

وی افزود: امام در مقابل کسانی از دشمنان خارجی و یا نفهم‌های داخلی که حرفشان این بود که ارتش باید به طور کامل منحل شود ایستاد و فرمود باید از این به بعد ارتش را ارتش اسلامی بدانیم و دیدیم که انصافاً ارتشیان نیز به تعهدشان از ابتدا تا کنون به خوبی عمل کرده‌اند. در جنگ‌های داخلی ارتش در مکان‌های مختلف حضور پیدا می‌کرد و در کنار سپاه و بسیجیان عزیز و با همراهی مردم کشورمان، ۸ سال دفاع مقدس را به خوبی انجام دادند و شهدای بسیاری تقدیم کردند اما یک وجب از خاک کشور به دست بیگانه نیفتاد.

نماینده ولی فقیه در استان اصفهان ادامه داد: امروز نیز به همه نیروهای مسلحمان افتخار می‌کنیم، زیرا بعد از جنگ ۸ ساله، ما دست به کار شدیم و این موشک‌ها و پهپادها ساخته شد، درحالی که ما در زمان دفاع مقدس گاهی امکانات جزئی جنگ مانند گلوله آر پی جی را نداشتیم و دشمن خصوصاً آمریکا تمام سعی خود را کرد تا ما از دیگران اسلحه نخریم و ما را تحریم کرده بود و شوروی آن زمان نیز همین طور بود.

آیت الله طباطبایی نژاد تصریح کرد: یکی از مهمترین نعمت‌های انقلاب برای ما آزادی است که معنای این آزادی زندگی است. امیرالمومنین در یک جمله کوتاه مرگ و زندگی را برای ما توضیح می‌دهد و می‌فرماید «میدانید انسان مرده کیست؟ مرده کسی است که راه می‌رود و حیات دارد اما مقهور دیگران است»، زیرا مقهور خدا بودن لطف و عزت است اما مقهور دیگران بودن به گفته ایشان مرگ است و در مقابل انسان زنده کسی است که پیروز باشد و زیر بار غیر خدا نرود و اسلام و انقلاب این مطلب را برای ما به ارمغان آورد.

وی یادآور شد: کشورهای عربی را در همین جریان جنگ غزه ببینید، با وجود اینکه مردم غزه از نظر مذهب، زبان و نژاد با آنها مشترک هستند اما این کشورها جرأت اینکه با وجود تسلیحات، بدون اجازه آمریکا یک گلوله به آنها بدهند را ندارند، برای مثال صحرای سینا متعلق به مصر است اما اگر به آنها گفته شود یک راه باز کن برای همنوعانت در غزه تا غذا و دارو وارد شود، اجازه این کار را ندارد زیرا به گفته امام علی اینها مرده‌اند.

امام جمعه اصفهان تاکید کرد: ما خواستیم جنایتی را که صهیونیست‌ها انجام دادند تلافی کنیم، خودمان تصمیم گرفتیم و انجام دادیم از هیچکس هم اجازه نگرفتیم، سلاح درست کردیم، به دیگران آموزش می‌دهیم و از کسی هم اجازه نمی‌گیریم و هر کاری که خداوند دستور می‌دهد انجام می‌دهیم. در اسلام ما با کسی جنگ نداریم، بلکه دفع فساد داریم، اگر کسی از حد خودش تجاوز کرد باید دفاع کنیم و به همین دلیل به ۸ سال جنگ عنوان دفاع مقدس را داده‌ایم.

آیت الله طباطبایی نژاد تصریح کرد: اسرائیلی‌ها فکر می‌کنند اگر انسان‌ها را بکشند کار مهمی انجام داده‌اند در حالی که هر طفلی که کشته می‌شود بمبی علیه خودشان است و شما می‌بینید که دنیا امروز علیه اسرائیل و آمریکا حرف میزند و پرچمشان را آتش می‌زنند زیرا انسان‌ها عقل و دل دارند و می‌فهمند موجودی که بیش از ۱۴ هزار طفل را کشته است، انسان نیست بلکه رژیمی حیوانی است.

وی با بیان اینکه جنگ دنیا به غیر از اسلام، جنگ برای توسعه کشور است، گفت: حتی جنگ اسلام برای مسلمان شدن دیگران نیست، بعضی‌ها به غلط یا عمدتاً میگویند که اسلام در ابتدا و در زمان پیامبر با شمشیر پیشرفت کرده است در حالی که هیچکدام از جنگ‌های پیامبر و امیرالمومنین غیر از دفاع نبوده است، زیرا دفاع مسئله‌ای عقلی و شرعی است، از نظر عقلی انسان نباید بنشیند تا به ناموس و کشورش آسیب برسانند و تجاوز کنند و از نظر شرعی نیز قرآن دفاع را کار خدا می‌داند و می‌گوید اگر خدا بعضی از انسان‌های خطاکار را به دست بعضی دیگر که متدین هستند، دفع نمی‌کرد زمین را فساد فرا می‌گرفت.

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: در آیه دیگری خدا می‌فرماید اگر خدا انسان‌های پست و پلید را به وسیله مؤمنان دفع نمی‌کرد و جلوی جنایتشان را نمی‌گرفت، ذکر و عبادت خدا به طور کامل از بین می‌رفت، زیرا کسانی که برای دنیا می‌جنگند دین ندارند و با دین مخالف هستند. اسرائیلی‌های امروز نیز تابع حضرت موسی نیستند و آمریکایی‌ها هم تابع حضرت عیسی (ع) نیستند بلکه افراد جنایتکاری هستند کهدر اصل تابع فرعون هستند نه موسی (ع).

آیت الله طباطبایی نژاد ادامه داد: حتی حقوق حیوانات در اسلام تاکید شده است و در روایت داریم که ائمه به بعضی اصحاب که سفر می‌کردند دستور می‌دادند، در سفر اول به حیوانت برس و بعد خودت غذا بخور. حتی امیرالمومنین می‌فرمایند اگر تمام دنیا را به من بدهند من یک پوست جو را از دهان مورچه نمی‌گیرم، فلذا بدانید ما اصلاً در اسلام جنگ به معنای گسترش کشور یا حتی گسترش مراممان نداریم و تمام جنگ‌های ما دفاعی است، هم دفاع از خودمان و هم دفاع از مظلوم.

وی تاکید کرد: اگر کشوری باشد که مسلمان هم نباشد اما کشوری به آنها حمله کند و از ما دعوت کنند که به ما کمک کنید و بدانیم که مظلوم هستند از آنها دفاع می‌کنیم، همانطور که در سوریه و عراق دفاع کردیم، و اگر این دفاع نبود، داعشی ها به ایران هم می‌رسیدند.

امام جمعه اصفهان در انتها با اشاره به عملیات وده صادق گفت: ایران کار بزرگی انجام داد اما هنوز متوجه عظمت آن نشده‌ایم، طوفان الاقصی ضربه محکمی برای صهیونیست‌ها بود و عملیات وعده صادق ضربه‌ای به آنها زد که کمتر از طوفان الاقصی نبود زیرا اسرائیلی‌ها باور کرده بودند که کسی نمی‌تواند با آنها بجنگد و باور کرده بودند گنبد آهنین نفوذ ناپذیر دارند اما کاری که ایران انجام داد آنقدر عظیم بود که تحولی در دنیا بوجود آورد و کشورهای عربی فهمیدند یک کشور قدرتمند مسلمان مؤمن با ارتش و سپاه متدین در کنارشان قرار دارد که می‌تواند در زمان لازم از آنها دفاع کنند.

کد خبر 745357

دیگر خبرها

  • هرجا مظلومی از ما درخواست کمک کند به او کمک می‌کنیم
  • هرجا مظلومی از ما درخواست کمک کند به آنها کمک می‌کنیم
  • امام موسی صدر و سیدحسن نصرالله مایه افتخار جهان اسلام هستند
  • چرا روز ارتش؟
  • حضور کاظم صدیقی در تریبون نماز جمعه از نگاه دو عضو جامعه روحانیت
  • واکنش محسن هاشمی به جنجال کاظم صدیقی، پناهیان و زاکانی
  • واکنش محسن هاشمی به جنجال کاظم صدیقی، پناهیان و زاکانی /هواداران تفسیر قدرت محور از اسلام ۱۰ درصد جامعه را تشکیل می دهند
  • حمله موشکی سپاه به اسرائیل/ وضعیت سلامتی رهبر انقلاب چگونه است؟ / چرا کاظم صدیقی هنوز امام جمعه تهران است؟ / علت مرگ پرستو بخشی/ احتمال حمله اسرائیل به ایران
  • نکته مهمی که امام به هنگام عملیات طریق‌القدس بر آن تاکید کردند چه بود؟
  • حضور کاظم صدیقی در تریبون نماز جمعه از نگاه ۲ عضو جامعه روحانیت مبارز