Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-24@05:57:40 GMT

روسیه و چین در حال حذف دلار در تجارت دوجانبه هستند

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۷۰۱۶۷

روسیه و چین در حال حذف دلار در تجارت دوجانبه هستند

به گفته یک دیپلمات ارشد چین، در حالی که این کشور و روسیه در واکنش به سیاست های تحریمی آمریکا تلاش می کنند تا در تجارت دوجانبه خود از دلار فاصله بگیرند، سهم یوان در این تجارت افزایش یافته است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، به گفته یک دیپلمات ارشد چین، در حالی که این کشور و روسیه در واکنش به سیاست های تحریمی آمریکا تلاش می کنند تا در تجارت دوجانبه خود از دلار فاصله بگیرند، سهم یوان در این تجارت افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ژانگ هانوهی، سفیر چین در روسیه به خبرگزاری اینترفاکس گفت: سهم یوان در تجارت دوجانبه این دو کشور از 3.1 درصد در سال 2014 به 17.5 درصد در سال 2020 رسیده است.

به گفته ژانگ، روسیه به طور پیوسته سیاست حذف دلار در تجارت خارجی، گسترش استفاده از ارز چینی برای خرید محصولات مالی به ارز "رنمینبی" و استفاده از آن به عنوان ارز ذخیره در سال های اخیر را دنبال کرده است.

وی افزود ارز چین یعنی یوان از سوی دولت روسیه، بنگاه ها و سرمایه گذاران این کشور به رسمیت شناخته شده است.

سفیر چین همچنین گفت: این تغییرات نشان دهنده مزیت ذاتی و پتانسیل استفاده از یوان در بازار روسیه است و این نشان دهنده پیشرفت چشمگیری است که چین و روسیه در ایجاد تنوع در توافق تجاری دوجانبه داشته‌اند.

تمدید پیمان حسن‌همجواری و همکاری بین روسیه و چینیک سوم بانک‌های مرکزی جهان یوان چین را به ذخایر خود اضافه می‌کنند

ژانگ تأکید کرد که تمدید تسویه حساب با ارزهای محلی یکی از جنبه های اصلی همکاری های مالی بین چین و روسیه است و به نظر می رسد این امر برای شکل گیری یک سیستم ارزی بین المللی انعطاف پذیر و مقاوم تر است.

این سفیر افزود: یوان چین 30.4 درصد از دارایی های صندوق ثروت ملی روسیه و 12.8 درصد از دارایی های ذخیره روسیه را تشکیل می دهد.

در نیمه اول سال 2021، گردش مالی تجارت بین روسیه و چین بالغ بر 63.08 میلیارد دلار بود که رشد تقریباً 30 درصدی نسبت به سال گذشته را شاهد بوده است.

طی سه سال گذشته، تجارت دو جانبه سالانه در مرز 100 میلیارد دلار قرار داشت. سفیر چین گفت که انتظار دارد تجارت روسیه و چین در سال 2021 رکورد جدیدی ثبت کند.

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار چین اخبار روسیه اخبار چین اخبار روسیه تجارت دوجانبه روسیه و چین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۷۰۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدف گذاری برای تجارت ۱۰میلیارد دلاری ایران و پاکستان

  ازطرف دیگر روابط اقتصادی پاکستان با ایران به شدت برای اسلام‌آباد مهم است، زیرا این کشور در تلاش است تا کالاهای حیاتی، از‌جمله سوخت و برق را برای مصارف غربی‌ترین استانش یعنی بلوچستان، از ایران تأمین کند. از این رو گزارشی درباره روند تجارت دو کشور همسایه تهیه کرده‌ایم که جزئیات آن را در ادامه می‌خوانید. 

ایران برق بسیاری از مناطق پاکستان را تأمین می‌کند. با این حال آنچه‌ پیداست هم‌اکنون مجموع تجارت دو کشور به سه میلیارد دلار نمی‌رسد به همین دلیل سیدابراهیم رئیسی درنشست خبری مشترک محمد شهباز شریف، نخست‌وزیر جمهوری اسلامی پاکستان با اشاره به سطح روابط تجاری ایران و پاکستان اظهار‌ کرد: سطح روابط تجاری و اقتصادی بین دو کشور سطح قابل قبولی نیست اما تصمیم گرفتیم این سطح روابط تجاری را در گام اول به ۱۰میلیارد دلار افزایش دهیم. وی همچنین با اشاره به ظرفیت بازار ایران اضافه کرد: این ظرفیت فرصت خوبی برای فعالان اقتصادی پاکستانی و برای فعالان اقتصادی ایرانی است که می‌تواند در این سفر مورد گفت‌وگو و بحث میان دو دولت قرار گیرد. 
   
جزئیات دقیق تجارت ایران با پاکستان 
آمارهای گمرک حاکی از آن است که صادرات تهران به اسلام آباد در سال گذشته به چهار میلیون و ۳۷۹ هزار و ۱۳۶ تن کالا به ارزش ‌دو میلیارد و ۷۸ میلیون و ۲۲۴ هزار دلار رسیده و  این در حالی است که سال۱۴۰۱ چیزی حدود سه میلیون و ۵۳۸ هزار و ۴۶۸ تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۴۸۸میلیون و ۷۰۰۰دلار به این کشور صادر شده بود. بنابراین می‌توان گفت صادرات ایران به پاکستان در بازه یک ساله اخیر به لحاظ وزنی با رشد حدودا ۲۵درصدی و به لحاظ ارزشی با رشدی ۴۰‌درصدی روبه‌رو بوده است. از طرف دیگر ایران در سال گذشته ۵۵۴ هزار و ۲۵۰ تن کالا از پاکستان به ارزش ۶۷۳ میلیون و ۹۳۲ هزار دلار وارد کرده، این در حالی است که سال ۱۴۰۱ چیزی حدود ۷۴۶ هزار و ۷۰۰ تن کالا به ارزش ۸۴۱ میلیون و ۸۱۸ هزار دلار وارد کشور شده بود. بنابراین می‌توان گفت واردات ایران از پاکستان در بازه یک ساله اخیر به لحاظ وزنی با کاهش ۲۷‌درصدی و به لحاظ ارزشی با کاهش ۲۰‌درصدی روبه‌رو بوده است. همچنین باید به این نکته نیز اشاره کرد که مجموع تجارت ایران با پاکستان اعم از واردات و صادرات در سال گذشته به چهار میلیون و ۹۳۳ هزار تن کالا به ارزش دو میلیارد و ۷۵۲ میلیون دلار می‌رسد. این در حالی است که ‌سال ۱۴۰۱ چیزی حدود چهار میلیون و ۲۸۵ هزار تن کالا به ارزش دو میلیارد و ۳۳۰ میلیون دلار بین دو کشور رد و بدل شد. بنابراین می‌توان گفت مجموع تجارت دو کشور در بازه یک ساله به لحاظ وزنی با رشدی ۱۵‌درصدی و به لحاظ ارزشی با رشدی ۱۸‌درصدی روبه‌رو بوده؛ همچنین تراز تجاری ایران با پاکستان مثبت یک میلیارد و ۴۰۴ میلیون دلار به سود ایران است. 
 
عمده کالاهای صادراتی و وارداتی از پاکستان

درحال حاضر اما برنج، گوشت قرمز، انبه، موز و کنجد بیشترین کالاهای صادر شده از پاکستان به ایران بودند و مشتقات نفتی، گاز مایع، محصولات پتروشیمی، انواع روغن صنعتی وروغن موتور،میوه وتره‌بار،صیفی و سبزی و دیگر محصولات کشاورزی، مصالح ساختمانی، محصولات فولادی، کاشی و سرامیک، لوازم خانگی، کود، قیر، حلال‌ها و مواد شیمیایی و شوینده‌ها مهم‌ترین کالاهای ایرانی صادر شده به همسایه شرقی ایران بوده است.

افزایش حجم تجارت 
محمد مدثر تیپو، سفیر پاکستان در ایران،همفکری دوهمسایه درموردمسائل منطقه‌ رااجتناب‌ناپذیردانست وبا تاکید بر اولویت افزایش حجم تجارت دوجانبه برای تهران واسلام‌آباد، گفت: سفر رئیسی نقطه اوج پیوند قوی ملت‌های ایران و پاکستان و همسویی دولتمردان ما درابعاد ومسائل مختلف است.وی افزود: بازدید سید ابراهیم رئیسی اولین سفر یک رئیس‌جمهور ایران به پاکستان پس از هشت سال به شمار می‌رود لذا ما به دستاوردهای این سفر ونتایج کلیدی آن بسیار امیدواریم. این مقام مسئول تاکید کرد: مسئولیت مشترک و کار اصلی ما پس از سفر موفق آقای رئیسی خواهد بود که باید به سمت اجرای دقیق و به موقع قراردادهای همکاری و توافقات صورت گرفته میان ایران و پاکستان به‌ویژه افزایش حجم تجارت مشترک حرکت کنیم. 

دیگر خبرها

  • نقشه تجاری ایران و پاکستان؛ دو همسایه ای که در تجارت غریبه هستند
  • تجارت گمرکات مازندران و پاکستان از مرز ۱۱ میلیون دلار گذشت
  • تجارت گمرکات مازندران و پاکستان از مرز ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار گذشت
  • هدف گذاری برای تجارت ۱۰میلیارد دلاری ایران و پاکستان
  • در سفر ابراهیم رئیسی به پاکستان چه می گذرد؟/ از تعریف نقشه راه مشترک برای مبارزه با تروریسم تا تلاش برای توسعه تجارت رسمی دوجانبه / لاهور و کراچی میزبان رئیس جمهور ایران
  • گزارش امیرعبداللهیان از روز اول سفر رئیسی به پاکستان
  • امضای ۸ سند همکاری مشترک میان تهران و اسلام آباد
  • مقایسه هزینه‌های نظامی آمریکا، چین و روسیه
  • روسیه تسهیل تجارت غلات در گروه بریکس را کلید زد
  • ریزش سرمایه‌گذاری خارجی چین