Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از لیو ساینس، بیماری‌ها و سندرم‌های مختلفی وجود دارد که بسیاری شایع و برخی از آن‌ها به ندرت در انسان‌ها دیده می‌شود.

در یک مورد عجیب، زمانی که محققان شاهد زرد رنگ شدن زبان یک پسر بچه ۱۲ ساله بودند، از بروز یک سندرم نادر و جدی خبر دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پسر بچه زمانی که به بیمارستان منتقل شد شاهد گلودرد، ادرار سیاه، درد شکم و رنگ پریدگی پوست برای چند روز بود.

پزشکان کانادایی بیمارستان کودکان بیماری این کودک را زردی (یرقان) تشخیص دادند. در این بیماری، فرد شاهد زردی پوست، سفیدی چشم و سیاهی ادرار خواهد بود. زردی زبان نیز یکی از علائم غیر رایج یرقان است.

با این حال، طیف گسترده‌ای از مسائل مانند خشکی دهان، دارو‌های خاص، و رعایت نکردن بهداشت دهانی می‌تواند منجر به زرد شدن زبان شود. یرقان زمانی بروز می‌کند که ماده‌ای شیمیایی و زرد رنگ به نام بیلی روبین در بدن تولید می‌شود.

بیلی روبین به طور طبیعی از شکسته شدن گلبول‌های قرمز خون در بدن تولید می‌شود. پزشکان پس از انجام آزمایش‌های مختلف روی این کودک پی بردند که سلسله اتفاقات منجر به زرد شدن زبان وی شده است.

در حقیقت این کودک از کم خونی (کم بودن شمار سلول‌های قرمز خون) رنج می‌برد. او همچنین مبتلا به یک عفونت ناشی از ویروس اپشتین – بار (Epstein–Barr virus) که به طور عمومی در خردسالی افراد را درگیر می‌کند، مبتلا بود. ویروس اپشتین – بار همچنین با برخی بیماری‌های خودایمنی در ارتباط است.

متخصصان پس از انجام آزمایش خون متوجه شدند آنتی بادی‌های سیستم ایمنی بدن باعث شکسته شدن گلبول‌های قرمز خون با سهولت بیشتری شده اند. پزشکان این کودک را مبتلا به "نشانگان آگلوتینین سرد" تشخیص دادند. در این بیماری سیستم ایمنی بدن اقدام به حمله به سلول‌های قرمز خون کرده و باعث تخریب آن‌ها می‌شود. این امر باعث سرد شدن بدن بیمار به ویژه در فصول سرد سال می‌شود.

پزشکان برای درمان این سندرم به تزریق خون به این کودک اقدام کردند؛ همچنین به مدت ۷ هفته دارو‌های استروئیدی دهانی برای درمان این بیماری تجویز شد. این کودک کمتر از دو ماه بعد توانست سلامتی خود را بازیابد. با کاهش سطح بیلی روبین خون این بیمار، علائم بیماری و به ویژه زرد رنگ شدن زبان وی از بین رفت.

بیشتر بخوانید 

حقایق باورنکردنی درمورد عفونت‌های قارچی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بیماری زردی یرقان بیماری خود ایمنی قرمز خون شدن زبان زرد رنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۷۰۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاشت الکترود عمقی مغز برای درمان «سندروم لی» یک زن ۲۳ ساله

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، برای نخستین بار در کشور زنی ۲۳ ساله که از بدو تولد مبتلا به سندرم لی (اختلالی نورولوژیکی) بود برای کاشت الکترود عمقی مغز در بیمارستان شهدای تجریش جراحی شد.

علیرضا زالی جراح مغز و اعصاب و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره وضعیت کلی بیمار، اظهار کرد: بیمار زنی ۲۳ ساله است که به دلیل ابتلا به "سندرم لی" و مشخصا عوارضی مانند اختلالات حرکتی در اندام‌ها که با درمان‌های متعارف هم بهبود پیدا نکرده بود، به بیمارستان شهدای تجریش مراجعه کرد و بعد از بررسی کاندیدای جراحی شد.

وی با اشاره به بررسی وضعیت این بیمار توسط همکاران بخش اختلالات حرکتی بیمارستان شهدای تجریش، افزود: بعد از بررسی‌های تیم پزشکی تصمیم بر این شد که الکترود در بخش‌های عمقی مغز این بیمار کار گذاشته شود.

به گفته زالی در این جراحی الکترود تحریک مغز در هسته‌های تالاموس قرار داده شد، با کمک این روش اختلالات و مشکلات مقاوم به دارو درمانی در این بیمار به میزان قابل توجهی کنترل می‌شود.

استاد تمام و رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره سندرم لی توضیحاتی داد و گفت: این سندرم نوع بیماری نادر ژنتیکی است که فرد از همان بدو تولد به آن مبتلاست، عمده مشکلات در این بیماران مربوط به بخش میتوکندری یعنی بخش کارخانه درون سلول مغز است.

وی افزود: انواع بیماری‌ها شامل اختلالات عصبی، کاهش شنوایی، مشکلاتی در قوای عقلانی و ضریب هوشی، اختلالات چشمی و مشکلات قلبی، عروقی و تنفسی از جمله عوارض مبتلایان به سندرم لی است.

زالی با اشاره به اینکه نخستین جراحی سندرم لی در کشور توسط متخصصان بیمارستان شهدای تجریش انجام شده است، اظهار کرد: خوشبختانه بیماری که تحت عمل جراحی درمان سندرم لی قرار گرفت، از طول عمر بالاتری در بین مبتلایان برخوردار است.

وی یادآور شد: اولین جراحی سندرم لی در دنیا توسط متخصصان جراحی اعصاب دانشگاه اکلاهما در ایالت اکلاهما آمریکا در بیماری ۱۸ ساله انجام شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقش عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران
  • کاشت الکترود عمقی مغز برای درمان «سندروم لی» یک زن ۲۳ ساله
  • افشای اسرار بیماران چه مجازاتی دارد؟
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد/ تخمین وجود ۲۰۰ هزار بیمار در ایران
  • جراحی موفقیت‌آمیز خونریزی مغزی کودک در شهر مرزی سراوان
  • زالو درمانی؛ خوب یا بد؟
  • عمل جراحی موفقیت‌آمیز خونریزی مغزی کودک ۹ ساله در بیمارستان رازی سراوان
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد + جزئیات
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد
  • تهیه زالو فقط از داروخانه / خطر زالوهای صید شده از تالاب‌ها و مرداب‌ها