Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک مطالعه‌ جدید نشان می‌دهد مصرف زیاد قهوه می‌تواند حجم مغز را کاهش و در طولانی‌مدت، خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش بدهد.

به گزارش برنا؛ مطالعه‌ی جدیدی در ارتباط با رابطه‌ی مصرف قهوه و حجم مغز انجام شده است که شامل ۱۷۷۰۲ فرد شرکت‌کننده دارای سن ۳۷ تا ۷۳ سال از پروژه بیوبانک بریتانیا می‌شود. این پروژه بلندمدت اطلاعاتی در مورد شاخص‌های مختلف سلامتی و سبک زندگی ازجمله مصرف قهوه، حجم مغز و بیماری و نیز داده‌های دیگری مانند وضعیت اجتماعی‌-اقتصادی که دانشمندان می‌توانند در محاسبات خود وارد کنند، جمع‌آوری می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ساینس الرت، مطالعه‌ی جدید نشان می‌دهد افرادی که در روز شش فنجان قهوه یا بیشتر می‌نوشند، در مقایسه با کسانی که در روز یکی دو فنجان یا کمتر قهوه مصرف می‌کنند، ۵۳ درصد خطر بالاتری دارند. کیتی فام، همه‌گیرشناس دانشگاه استرالیای جنوبی، می‌گوید:

قهوه از محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها در جهان و مصرف جهانی آن بیش از ۹ میلیارد کیلوگرم در سال است؛  در نتیجه ضرورت دارد که پیامدهای بالقوه سلامتی آن را درک کنیم. این جامع‌ترین بررسی است که تاکنون در مورد ارتباط  مصرف قهوه، حجم مغز و خطر زوال عقل و سکته انجام شده و همچنین بزرگ‌ترین مطالعه‌ای است که داده‌های تصویربرداری مربوط به حجم مغز و طیف وسیعی از متغیرهای مداخله‌گر را در نظر می‌گیرد.

درحالی‌که می‌دانیم قهوه به روش‌های مختلفی روی مغز اثر می‌گذارد (از جمله اینکه ما را هشیار نگه می‌دارد)، پژوهش‌هایی که در گذشته انجام شده است، بدون نتیجه‌ی قطعی و در مواردی، درزمینه‌ی ارتباط حجم مغز و زوال عقل متناقض بوده است.

گرایش به چای یا قهوه می‌تواند منشا ژنتیکی داشته باشد

پژوهشگران پس از در نظر گرفتن تأثیر متغیرهایی مانند جنس، سن، شاخص توده بدنی و بیماری‌های طولانی‌مدت، ارتباطی میان نوشیدن قهوه‌ی بیشتر و حجم کمتر مغز و نیز افزایش خطر زوال عقل پیدا کردند.

در مطالعه‌ی جدید بررسی نمی‌شود که کوچک شدن مغز می‌تواند به چیزی منجر شود. درحالی‌که هم ماده خاکستری و هم ماده سفید مغز به کنترل عملکرد حسی و حرکتی کمک می‌کنند، دشوار است بگوییم داشتن مقدار کمتر از این ماده با نتایج خاصی در رفتار یا فعالیت مغز ارتباط دارد. همچنین کوچک شدن مغز اتفاقی است که معمولا به‌طور طبیعی با پیر شدن رخ می‌دهد و برخی مطالعات نشان می‌دهند که ممکن است ارتباطی حجم مغز و زوال عقل وجود داشته باشد. فام می‌گوید:

با در نظر گرفتن تمامی دگرگونی‌های احتمالی، دریافتیم که مصرف قهوه بیشتر با کاهش حجم مغز ارتباط معناداری دارد. در واقع نوشیدن بیش از شش فنجان قهوه در روز ممکن است شما را در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های مغزی مانند زوال عقل و سکته قرار بدهد.

چیزی که مشخص نیست، این است که چرا این اتفاق می‌افتد؟ پژوهش‌های زیادی باید در‌این‌باره انجام شود که قهوه و کافئین چگونه با سلول‌های مغز تعامل (با پیامدهای مثبت و منفی) برقرار می‌کنند. این امکان وجود دارد که نحوه‌ی اتصال کافئین به گیرنده‌های آدنوزین در مغز یکی از روش‌های بروز این تغییرات باشد. البته ممکن است این اثرات ناشی از تأثیر غیر مستقیم کافئین باشد؛ یعنی تأثیری که روی بخش‌های دیگر بدن (مانند سیستم قلبی‌عروقی) دارد.

آنچه بر اساس این پژوهش می‌توان گفت این است که به نظر می‌رسد مصرف زیاد قهوه با خطر بالاتر زوال عقل در جمعیت مورد مطالعه همراه باشد و ارتباط گزارش‌شده به‌ حدی قوی است که شاید لازم باشد بر اساس آن نحوی رفتار خود را در این زمینه تغییر بدهیم. الینا هیپونن، همه‌گیرشناس دانشگاه استرالیای جنوبی، می‌گوید:

به‌طورکلی، مصرف معمول قهوه در روز در حد یکی دو فنجان استاندارد است؛ اما اگر متوجه شدید مصرف قهوه‌ی شما به سمت بیش از ۶ فنجان در روز می‌رود، باید در این رفتار تجدید نظر کنید.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: مغز بریتانیا سبک زندگی جهان چای شاخص استاندارد استاندارد چای خطر ابتلا به بیماری سبک زندگی مغز مصرف قهوه حجم مغز زوال عقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۷۰۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأثیر عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران

بر اساس یک مطالعه جدید که توسط گروهی از پژوهشگران آمریکایی و ژاپنی انجام شده است، احتمال مرگ و یا بستری مجدد در بیمارستان در بیمارانی که توسط یک پزشک زن تحت درمان قرار می‌گیرند، کمتر از بیمارانی است که توسط یک پزشک مرد درمان می‌شوند.
  

پژوهشگران می‌گویند جنسیت پزشک می‌تواند تأثیر نگران کننده‌ای بر تشخیص بیماری‌ها و درمان بیماران داشته باشد.

به گزارش ایسنا، همچنین به گفته پژوهشگران، اگر بیمار هم زن باشد، این تفاوت حتی بیشتر می‌شود، به خصوص زمانی که شدت بیماری زیاد است.

در حالی که این مطالعه عمیقاً به دلایل نابرابری نمی‌پردازد، از تحقیقات قبلی که به نتایج مشابهی رسیده بودند، پشتیبانی می‌کند.

یوسوکه تسوگاوا دانشمند سیاست سلامت در دانشگاه کالیفرنیا لس‌آنجلس (UCLA) می‌گوید: آنچه که یافته‌های ما نشان می‌دهد این است که پزشکان زن و مرد به طور متفاوتی طبابت می‌کنند و این تفاوت‌ها تأثیر معناداری بر نتایج سلامتی بیماران دارد.

این تیم داده‌های پزشکی موجود در ایالات متحده را تجزیه و تحلیل کرد که شامل اطلاعات ۴۵۸ هزار و ۱۰۸ بیمار زن و ۳۱۸ هزار و ۸۱۹ بیمار مرد بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹ بود که در بیمارستان بستری شده‌اند. همه بیماران بالای ۶۵ سال سن داشتند و کمتر از یک سوم بیماران زن و مرد توسط پزشکان زن ویزیت شده بودند.

سپس این اطلاعات با نرخ مرگ و میر ۳۰ روزه (از تاریخ پذیرش) و نرخ بستری مجدد ۳۰ روزه (از تاریخ ترخیص) مقایسه شد و در هر دو مورد، پزشکان زن به نتایج بهتری دست یافته بودند.

البته این تفاوت‌ها علت و معلول مستقیم را نشان نمی‌دهند و خیلی هم فاحش نبودند. مثلاً نرخ مرگ و میر تعدیل شده ۸.۱۵ درصد برای بیماران زن درمان شده توسط پزشکان زن در مقابل ۸.۳۸ درصد برای بیماران زن درمان شده توسط پزشکان مرد است که یک مرگ به ازای هر ۴۱۷ بستری شدن در بیمارستان را نشان می‌دهد.

تسوگاوا می‌گوید: درک بهتر از این موضوع می‌تواند منجر به توسعه مداخلاتی شود که به طور مؤثر مراقبت از بیماران را بهبود می‌بخشد.

وی افزود: توجه به این نکته حائز اهمیت است که پزشکان زن مراقبت‌های باکیفیت‌تری ارائه می‌کنند و بنابراین نفع وجود تعداد بیشتری از پزشکان زن از دیدگاه اجتماعی به بیماران می‌رسد.

نویسندگان این مطالعه می‌گویند دلایل متعددی می‌تواند پشت این اختلافات آماری باشد که قبلاً در سناریو‌های مختلف پزشکی مشاهده شده‌اند. به گفته آنها، ممکن است پزشکان زن بهتر با بیماران زن ارتباط برقرار می‌کنند یا اینکه پزشکان مرد بیشتر احتمال دارد که شدت شرایطی که بیماران زن تجربه می‌کنند را دست کم بگیرند.

تیم تحقیقاتی پیشنهاد می‌کند که ممکن است خجالت و ناراحتی کمتری بین پزشکان زن و بیماران زن وجود داشته باشد، به این معنی که صداقت بیشتری در مورد شرایط خاص و تشخیص و درمان وجود دارد.

پژوهشگران می‌خواهند کار‌های بیشتری برای بهبود نتایج مطالعه تنوع جنسی در محیط‌های بیمارستانی انجام شود و مطمئن شوند که کیفیت مراقبت بدون توجه به زن یا مرد بودن بیماران یا پزشکان یکسان خواهد بود. به همین دلیل مطالعات بیشتری مورد نیاز است تا دریابیم که چرا این تفاوت‌ها وجود دارند.

تسوگاوا می‌گوید: تحقیقات بیشتر در مورد مکانیسم‌های زمینه‌ای که جنسیت پزشک را با پیامد‌های روی داده برای بیمار مرتبط می‌کند و اینکه چرا مزایای دریافت درمان از پزشکان زن برای بیماران زن بیشتر است، پتانسیل بهبود نتایج بیماران را در کل دارد.

این پژوهش در مجله Annals of Internal Medicine منتشر شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: نتایج حاصل از اجرای برنامه پزشک خانواده را منتشر کنید/چرا طرح پزشک خانواده شکست خورد؟ انجمن روانپزشکان: 20 درصد افراد جامعه دچار اختلالات روانی هستند

دیگر خبرها

  • سوالات عجیب گوگل هنگام مصاحبه کاری
  • چگونه می‌توان قهوه نوشید و بی‌خواب نشد؟
  • فال قهوه روزانه؛ فال قهوه امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سوالات عجیب گوگل هنگام استخدام کارکنان خود
  • تأثیر عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران
  • بهترین زمان خوردن قهوه برای کبد چرب | مضرات خوردن قهوه در شب را بدانید
  • با خیال جمع به چای و قهوه‌تان شکر بزنید
  • رابطه مصرف استامینوفن و حفظ سلامت کبد
  • فال قهوه روزانه؛ فال قهوه امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • متخصص روانپزشکی: مخدر ها عمر را کوتاه می‌کنند و زوال عقل به همراه دارند