Web Analytics Made Easy - Statcounter

نبردهای داخلی در افغانستان میان نیروهای دولتی و شبه‌نظامیان طالبان با حمله به دفتر سازمان ملل متحد در هرات و درگیری در دیگر نقاط این کشور ادامه یافت.

به گزارش ایسنا، به نقل ازفرانس پرس، در حالیکه نبردها در اطراف شهر هرات واقع در غرب افغانستان میان نظامیان این کشور و گروه طالبان همچنان در جریان است ساختمانی در این شهر که دفتر سازمان ملل در آن واقع شده عصر جمعه هدف حمله قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هیئت مامور سازمان ملل متحد در افغانستان ضمن محکوم کردن این اقدام اعلام کرد که در جریان حمله یاد شده یک مامور پلیس افغان جان باخته‌ است.

یوناما، هیئت مامور کمک‌رسانی سازمان ملل متحد در افغانستان با انتشار بیانیه‌ای تصریح کرد یک پلیس افغان که ماموریت حفاظت از دفاتر این سازمان را بر عهده داشت و جدا از وی که در حمله روز جمعه جان باخت چند مامور دیگر نیز زخمی شدند.

در این بیانیه آمده است از «عناصر ضد دولتی» به عنوان عاملان حمله به ورودی دفاتر سازمان ملل متحد یاد و تصریح شده که عوامل حمله از قبل این ساختمان را شناسایی کرده بودند.

یوناما می‌افزاید که ورودی دفاتر سازمان ملل متحد با گلوله‌های راکت‌انداز و شلیک مسلسل هدف قرار گرفته و در این حمله به هیچ یک از کارمندان سازمان ملل آسیبی نرسیده است.

منطقه‌ای در هرات که ساختمان سازمان ملل در آن واقع شده روز جمعه صحنه نبرد و درگیری میان نیروهای دولتی و شورشیان بوده است.

نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در افغانستان و رئیس یوناما ضمن محکوم کردن این حمله خواستار شناسایی، دستگیری و بازجویی از عاملان آن شد.

یوناما در بیانیه خود تاکید کرده که حمله به پرسنل غیرنظامی و ساختمان‌های سازمان ملل متحد بر اساس قوانین بین‌المللی ممنوع است و می‌تواند به عنوان جنایت جنگی تلقی شود.

تشدید در گیری‌های روز جمعه میان نیروهای دولتی و شبه نظامیان طالبان در اطراف شهر ۶۰۰ هزار نفری هرات که از نظر جمعیت سومین شهر افغانستان به شمار می‌رود شماری از ساکنان را مجبور کرد تا از محل سکونت خود در نزدیکی درگیری‌ها بگریزند و به مناطق دیگر آواره شوند.

شبه‌نظامیان شورشی به تازگی چندین منطقه در ولایت هرات و همچنین دو پست مرزی واقع در این ولایت که به حدود مرزی ایران و ترکمنستان نزدیک است را به تصرف خود درآوردند.

فرانس‌پرس در گزارشی به نقل از خبرنگار خود در محل اعلام کرد که نیروهای افغان و شبه‌نظامیان مردمی به رهبری اسماعیل خان،‌ یک جنگ‌سالار محلیِ مخالف طالبان در اطراف شهر هرات مستقر شده‌اند.

این در حالیست که رسانه‌های محلی در افغانستان پیش‌تر به نقل از مقامات امنیتی در این کشور اعلام کرده بودند که حملات گروهی طالبان به شهر هرات و منطقه کرخ در ولایت هرات با مقاومت نیروهای دولتی پس زده شده است.

این منابع در عین حال به گزارش بازرس ویژه ایالات متحده برای بازسازی افغانستان اشاره کرده‌اند که در آن ضمن هشدار نسبت به وضعیت کنونی آمده است در صورت متوقف نشدن روند پیش‌روی‌های طالبان دولت کابل با بحران بقا روبرو خواهد بود.

در این گزارش که طلوع نیوز آنرا منعکس کرد همچنین تاکید شده است: «نیروهای امنیتی افغانستان پس از خروج کامل نیروهای امریکایی تا یک ماه دیگر آماده مقاومت معنادار در برابر طالبان نخواهند بود.»

ایالات متحده آمریکا پیش از این هشدار داده بود که در صورت تداوم تهاجمات شبه‌نظامیان طالبان، حملات هوایی خود را به مواضع این گروه در افغاستان با شدت بیشتر ادامه خواهد داد.

ایالات متحده تاکنون بخشی از نیروهای خود را از افغانستان خارج کرده و طبق جدول زمانی بندی شده‌ای که جو بایدن بر اجرای دقیق آن تاکید دارد قرار است کلیه نظامیان آمریکا در نهایت تا پایان ماه اوت این کشور را ترک کنند.

طالبان همزمان با آغاز خروج نیروهای خارجی از ماه مه حملات همه‌جانبه‌ای را در بسیاری از نقاط افغانستان از جمله مناطق مرزی علیه نیروهای دولتی آغاز کرد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سازمان ملل متحد نیروهای دولتی سازمان ملل شبه نظامیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۷۴۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکذیب ورود قطار ترانزیتی از افغانستان به شبکه ریلی ایران

به گزارش «تابناک» به نقل از راه آهن جمهوری اسلامی، پیرو انتشار اخباری مبنی بر ورود و توقف اولین قطار ترانزیتی افغانستان- ترکیه در ایران، طبق استعلام و بررسی های صورت گرفته، تاکنون هیچ قطار تجاری ترانزیتی از سوی کشور افغانستان وارد محدوده ریلی جمهوری اسلامی ایران در محدوده راه آهن شرق و مرز ریلی خواف نشده است.

دیروز برخی رسانه ها به نقل از منابع افغانستانی خبر از ورود نخستین قطار ترانزیتی از مبدا ایستگاه "روزنک" هرات افغانستان به مرز ریلی خواف واقع در اداره کل راه آهن شرق داده بودند، رسانه ها بار این قطار را هزار و ۱۰۰ سنگ معدنی "تالک" به مقصد ترکیه ذکر کرده اند.

موضوع ورود این قطار به محدوده ریلی این استان را جویا و معاونت استانداری خواستار پیگیری تخصصی موضوع از اداره کل راه آهن شرق شد.

مسوولان محلی راه آهن شرق ورود هرگونه قطار باری ترانزیتی به محدوده ریلی این اداره کل را رد و تاکید کرده اند: اظهار نظر در این خصوص برعهده روابط عمومی شرکت راه آهن جمهوری اسلامی است.

طرح راهبردی راه‌آهن خواف در شرق ایران به هرات در غرب افغانستان تکه‌ای مهم از پازل ارتباطی میان کشورهای منطقه است که اجرای آن از سال ۱۳۸۶ کلید خورد تا مسیر ریلی میان خواف واقع در ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد را در قالب خط آهنی به طول حدود ۲۲۰ کیلومتر به شهر هرات واقع در شمال غرب افغانستان ایجاد کند.

طرح راه آهن خواف - هرات نه تنها موجب اتصال ریلی ایران و افغانستان شده بلکه تکمیل کننده مسیری 2 هزار کیلومتری در کریدور ریلی شرق به غرب جهان از چین، ازبکستان، افغانستان، ایران، ترکیه و اروپا است. همچنین افغانستان به عنوان کشوری محصور در خشکی بدون دسترسی به آبهای آزاد جهان، با اتصال به شبکه ریلی ایران و بنادر جنوبی کشورمان از مسیری امن برای ارتباط با اروپا برخوردار می‌شود.

این خط ریلی برای تجارت ایران و افغانستان راهبردی است و سالانه ظرفیت جابجایی ۶ میلیون تن کالا را میان دو کشور ایجاد می کند.

احداث خط ریلی خواف - هرات به دلیل تغییر و تحولات اخیر در افغانستان دچار مشکل شده بود که در دو سال گذشته با پیگیریهای انجام شده و تلاش مهندسان و متخصصان ایرانی، خط تکمیل و نخستین قطار باری تیرماه پارسال از جمهوری اسلامی ایران وارد افغانستان شد. لازم به ذکر است تردد عمده قطارهای باری در این مسیر ریلی بین المللی هنوز فعال نشده است.

دیگر خبرها

  • تکمیل راه آهن خواف هرات
  • آغاز ساخت قطعه چهارم راه آهن خواف-هرات توسط شرکت روسی
  • روسیه: نشست درباره افغانستان باید در هماهنگی با کابل باشد
  • کرسی افغانستان در سازمان ملل به طالبان واگذار شود
  • روسیه از واگذاری کرسی نمایندگی افغانستان در سازمان ملل به طالبان حمایت می‌کند
  • چرا نماینده طالبان برای مذاکره درباره حقابه هیرمند به ایران نیامد؟ + جزئیات
  • مجوز قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه هنوز صادر نشده است
  • معاون سیاسی طالبان: کشورهای اسلامی باید از فلسطین حمایت کنند
  • تکذیب ورود قطار ترانزیتی از افغانستان به شبکه ریلی
  • تکذیب ورود قطار ترانزیتی از افغانستان به شبکه ریلی ایران