Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-03-28@14:00:06 GMT

پنج نکته در باره تجربه‌ای هشت ساله

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۷۴۴۹۳

پنج نکته در باره تجربه‌ای هشت ساله

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، مهدی فضائلی کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به بیانات رهبر انقلاب در دیدار اخیر با اعضای دولت دوازدهم یادداشتی نوشت که متن آن به شرح ذیل است:

ممکن است نتوان برای "تجربه" تعریفی مورد توافق همه ارائه کرد اما بعید است کسی در باره اهمیت و نقش تجربه در زندگی انسان تردید داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اندیشمندان رشته‌های مختلف از منطق و فلسفه گرفته تا مدیریت و ادبیات در باره تجربه سخن گفته و ابعاد آنرا کاوش کرده اند؛ بنابراین "تجربه" در زندگی انسان نقشی غیرقابل انکار دارد.

رهبر حکیم انقلاب اسلامی در آخرین دیدار با رئیس جمهور ادوار یازدهم و دوازدهم و دولت وی، ضمن لزوم استفاده از تجارب این دولت توسط دیگران، به یک‌ تجربه تأکید ویژه کردند و آن "بی اعتمادی به غرب" بود.

رهبر انقلاب فرمودند:《دیگران باید از تجربه‌های شما استفاده کنند. خب حالا یک تجربه را من بخصوص یادداشت کرده‌ام، حرفی است که من مکرّر [در گفتگو] با شماها و با مردم تکرار کرده‌ام، حالا هم همان حرف را تکرار میکنم؛ این تجربه عبارت است از بی‌اعتمادی به غرب؛ آیندگان باید از این تجربه استفاده کنند. در این دولت معلوم شد که اعتماد به غرب جواب نمیدهد؛ به ما کمک نمیکنند و هر جا بتوانند ضربه میزنند؛ آنجایی که ضربه نمیزنند، آنجایی است که امکانش را ندارند؛ هر جا امکان داشته‌اند ضربه زده‌اند؛ این تجربه‌ی بسیار مهمّی است.》

در باره این تجربه یا بهتر بگویم «عبرت» نکات زیر در خور توجه است.

نخست اینکه، آقای روحانی از همان ابتدای دور اول خود در سال ۹۲ و با توجه به شعارهایش در حین رقابت‌های انتخاباتی اساس پیشبرد کارهای خود را بر تعامل با غرب و بخصوص آمریکا بنا نهاد.

رهبر انقلاب در راستای حمایت از دولت ها امکان پیگیری این رویکرد رئیس جمهور جدید که مورد اقبال نسبی مردم هم قرار گرفته بود را در چارچوبی فراهم کردند.

بر همین اساس دولت آقای روحانی توانست بر خلاف رویه همه دوران پس از انقلاب اسلامی، مستقیما" و بطور رسمی در سطح وزرای امور خارجه با آمریکا گفت و گو کند اما نتیجه این گفت و گوهای طولانی شرایطی است که امروز با آن مواجهیم و نه تنها گشایشی حاصل نشده بلکه گره ها کورتر هم شده است.

دوم اینکه، این تجربه به بهایی گزاف یعنی هشت سال فرصت های یک کشور و ملت بزرگ بنام ایران بدست آمده است در حالیکه اصلا" نیاز به پرداخت چنین بهایی نبود چرا که این تجربه قبلا" بارها و بارها هم قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و هم پس از استقرار نظام اسلامی و حتی توسط کشورهای دیگر آزموده شده بود!

نکته سوم اثبات بی اعتمادی به غرب  فارغ از بعد انقلابی نظام جمهوری اسلامی ایران است که با توجه به نمونه ها و تجارب دیگر روشن می شود.

مصدق نه عنصر انقلابی محسوب می شد و نه درچارچوب ایدئولوژی و تفکر اسلامی قرار داشت لیکن به رغم خوش بینی که بخصوص به حمایت های اقتصادی آمریکا داشت و امتیازاتی که حاضر شد به آنها بدهد از جمله نفت با تخفیف ۵۰ درصد، آمریکایی ها حاضر نشدند به او کمک کنند و سرانجام در کودتای ۲۸ مرداد سرنگون شد!

کشورهای مصر، افغانستان و عراق نیز هیچ انطباقی با یک دولت مکتبی و انقلابی ندارند اما آمریکا هیچ اقدام خاصی برای پیشرفت آنها نکرده و وضعیت اسفبار آنها بی نیاز از شرح و تفصیل است.

لذا اگر رهبر حکیم انقلاب اسلامی سخن از بی اعتمادی به غرب می گویند به عنوان یک نکته واقع بینانه و مبتنی بر تجارب گوناگون است و نه یک برداشت از منظر تفکر انقلابی. البته وقتی آمریکا حاضر نیست به مصر و عراق و افغانستان و...کمک کند و یا مصدق لیبرال را تنها می گذارد به طریق اولی با نظام جمهوری اسلامی ایران همراهی نخواهد کرد.

چهارمین نکته این است که بر خلاف تصور برخی، مفهوم مخالف "بی اعتمادی به غرب" ، " اعتماد به شرق" نیست.

هر چند شرق امروز دیگر شرق مارکسیستی نیست اما مخالفت جمهوری اسلامی با غرب زدگی و اعتماد به غرب  به بهای شرق زدگی و اعتماد به شرق نبوده و نخواهدبود.

با دقت در بیانات گوناگون رهبرانقلاب از جمله همین بیانات اخیر، معلوم می شود مفهوم مخالف بی اعتمادی به غرب،  تکیه و اعتماد به توان و ظرفیت داخل است.

《مطلقاً نبایستی برنامه‌های داخلی را به همراهی غرب موکول کرد و منوط کرد،‌ چون قطعاً شکست میخورَد، قطعاً ضربه میخورَد. شماها هم هر جایی که کارهایتان را منوط کردید به [همراهی] غرب، ناموّفق ماندید؛ هر جایی که بدون اعتماد به غرب، خودتان قد عَلَم کردید و حرکت کردید موفّق شدید. نگاه کنید کار را؛ کارکرد دولتهای یازدهم و دوازدهم این‌ جوری است. هر جا شما موضوعات را به توافق با غرب و به مذاکره‌ی با غرب و با آمریکا و مانند اینها موکول کردید، آنجا ماندید و نتوانستید پیش بروید؛ چون آنها کمک نمیکنند، دشمنی [میکنند]، دشمنند دیگر؛ هر جا شما از آنها قطع نظر کردید، خودتان راه‌ افتادید و از شیوه‌های مختلف [استفاده کردید] -هزار راه وجود دارد و این جور نیست که یک راه [باشد]؛ نه، راه‌های مختلف وجود دارد؛ [اگر] انسانها فکر کنند، راه‌های گوناگونی برای زندگی شخصی و اجتماعی و مدیریّتی پیدا خواهند کرد- هر جا این جوری حرکت کردید، پیشرفت کردید.》

پنجمین و آخرین نکته هم اینکه، بی اعتمادی به غرب به معنای مطلق عدم تعامل با غرب نیست.

تعامل با جهان همواره جزو سیاست های کلان جمهوری اسلامی ایران بوده و هست اما همه جهان در غرب و همه غرب در آمریکا خلاصه نمی‌شود.

جمهوری اسلامی ایران از موضع عزت، حکمت و مصلحت سیاست خارجی خود را دنبال می کند و تعامل با جهان و از جمله با غرب درچارچوب این سه اصل خواهد بود و با وابستگی به این و آن و بخصوص اعتماد به غرب متفاوت است.

البته جمهوری اسلامی با توجه به دشمنی های پی در پی و بی سابقه آمریکا نظیر پناه دادن به شاه مخلوع،تحریم ایران از همان ابتدای پیروزی انقلاب، طراحی کودتا و توطئه های مختلف، حمله به سکوهای نفتی ایران،حمله به هواپیمای مسافربری، ترور قهرمان ملی ایران سردار سلیمانی و دهها دشمنی ریز و درشت دیگر، تعریف متفاوتی از این کشور دارد و مادامی که از موضع استکباری بخواهد با ایران برخورد کند حاضر نیست همچون کشورهای دیگر با آمریکا تعامل داشته باشد بخصوص اینکه آمریکای امروز به مراتب از گذشته ضعیف تر و در شیب نزول است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: روحانی انقلاب اسلامی رهبر انقلاب آمریکا مذاکره عراق دولت دوازدهم جمهوری اسلامی ایران بی اعتمادی به غرب انقلاب اسلامی اعتماد به غرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۷۴۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوشیار باشیم توطئه انشقاق بین مردم و نظام عملیاتی نشود

معاون بسیج مستضعفین با بیان اینکه هوشیار باشیم توطئه انشقاق بین مردم، نظام و مردم و رهبری عملیاتی نشود، گفت: مراقب باشیم فریب عملیات روانی دشمن را نخوریم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، سردار حسین معروفی صبح امروز در آیین اهتزاز پرچم جمهوری اسلامی ایران که در آستانه دوازدهم فروردین روز جمهوری اسلامی ایران با حضور نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه کرمان، استاندار، فرمانده قرارگاه منطقه‌ای جنوب‌ شرق ارتش و حجت‌الاسلام علیمرادی نماینده مردم استان کرمان در مجلس خبرگان رهبری برگزار شد، با تبریک سال نو و آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: پیامبر اسلام (ص) مبعوث شد تا رسالت الهی را به سرانجام برساند و به محض ورود به مدینه بعد از هجرت حکومت اسلامی تشکیل داد.

وی با بیان اینکه متاسفانه انحراف در مسلمین پنجاه سال بعد باعث شد حکومت اسلامی دچار چالش شود و نتیجه آن حادثه کربلا شود که فرزند رسول خدا را به قتلگاه بیاورند و به شهادت برسانند، گفت: خون حسین بقای دین خدا شد و امروز انقلاب اسلامی برگرفته از مکتب عاشورا و نهضت حسینی به رهبری امام خمینی (ره) است.

معاون هماهنگ‌کننده سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به اینکه امام (ره) در سال 42 شروع انقلاب را آغاز کرد و 15 سال کار فرهنگی انجام داد، افزود: امام خمینی (ره) هیچوقت موضع خود را برای تشکیل حکومت اسلامی تغییر نداد و قانون اساسی کشور نیز بر اساس آن نوشته شد.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران جایگزین حکومت ستمشاهی طاغوت پهلوی شد، خاطرنشان کرد: با این وجود امام (ره) فرمود جمهوری اسلامی را به رفراندوم بگذارید و بیش از 98 درصد از مردم به جمهوری اسلامی ایران رأی آری دادند و این روز تکمیل کننده نهضت امام خمینی (ره) است.

معاون هماهنگ‌کننده سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به اینکه روز 12 فروردین نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی ایران است و امروز ما به آن افتخار می‌کنیم، گفت: در 12 فروردین مردم عمیقاً به میل امام خود عمل کردند.

وی با بیان اینکه دعوای واقعی امروز در دنیا بر سر اندیشه و فکر انقلاب اسلامی است که برگرفته از نهضت عاشورا و دین اسلام است، ادامه داد: در جریان تولید داعش و تروریسم در دنیا ببینید و بررسی کنید که برای چه تشکیل شده‌اند.

معروفی با اشاره به اینکه امروز عظمت کار شهید سپهبد قاسم سلیمانی بر همگان روشن است که چه کار بزرگی را انجام داد و مقابل داعش که تولید آمریکا و اسرائیل بود ایستاد، بیان کرد: اسلام آمریکایی از آستین داعش بیرون آمد در حالی که امام خمینی (ره) سال‌ها پیش آن را فریاد زده بود که مراقب باشید.

وی با بیان اینکه شهید سلیمانی با نابودی داعش از ایجاد اسرائیل دیگری در دنیا جلوگیری کرد، گفت: انقلابی زمان و مکان نمی‌شناسد و پیوسته به دنبال رفع مشکلات مردم است؛ امروز رئیس جمهور کشور جمعه و روز تعطیل نمی‌شناسد و همواره در نقاط مختلف کشور برای رفع مشکلات مردم حضور پیدا می‌کند.

معاون هماهنگ‌کننده سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به اینکه ما به مسئولانی نیاز داریم که با فکر به مشکلات مردم خواب از چشمانش برود و دنبال رفع آن برآیند، افزود: از خدا بخواهیم که به ما توفیق خدمتگزاری به مردم و فهم و عمل به اندیشه امام (ره) و رهبری را عطا کند.

وی با بیان اینکه امروز نظام اسلامی تمام معادلات نظام سلطه و کفر جهانی را در دنیا بر هم زده است، ادامه داد: تنها یک گروه مقاومت به نام حماس مقابل آمریکا و اسرائیل ایستاده است و آنها را مستاصل کرده است و مردم هم با الگوی عاشورایی حمایت کردند.

معروفی با اشاره به اینکه آنها که می‌گویند مردم ایران دین‌گریز هستند حضور آنها در پیاده‌روی اربعین و اقدام اخیر در جشن امام حسنی‌ها در استادیوم ورزشی آزادی را ببینند، بیان کرد: دشمن به‌شدت تلاش می‌کند که چهره‌های نزدیک به امام (ره) و رهبری را بزند و یزیدیان همین کار را در کربلا انجام دادند، اما عباس بن علی (ع) مقابل دشمن ایستاد و امروز ما هم باید مراقب باشیم و فریب این عملیات روانی را نخوریم.

وی با بیان اینکه امروز پیشرفت‌های کشور در حوزه‌های مختلف دشمن را عصبانی کرده و بزرگ‌ترین پیشرفت و دستاورد کشور امنیت و اقتدار ایران است، افزود: زمین، هوا و دریا بر روی نیروهای دشمن بسته است.

معاون هماهنگ‌کننده سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به اینکه باید هوشیار باشیم که توطئه انشقاق بین مردم، نظام و مردم و رهبری عملیاتی نشود، گفت: بهترین الگوی همه ما شهید سلیمانی است که محصول انقلاب اسلامی و امامین انقلاب است.

وی بیان کرد: شرط جهاد عبور از خود است و در جهاد فقط باید ولی خدا و رهبری را ببینیم و خودمان را به سهم خود مسئول بدانیم و برای وحدت و انسجام کشور تلاش کنیم.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • مردم از گرانی‌ها و نوسانات بازار گلایه دارند
  • ۱۲ فروردین تکمیل کننده نهضت و انقلاب امام‌ خمینی راحل می باشد
  • آیین اهتزار پرچم جمهوری اسلامی ایران درپایتخت مقاومت
  • هوشیار باشیم توطئه انشقاق بین مردم و نظام عملیاتی نشود
  • رمضان و فرهنگ زندگی
  • رهبر انقلاب: ایران در حمایت از فلسطین و غزه تردید نخواهد کرد
  • رهبر انقلاب: جمهوری اسلامی ایران در حمایت از فلسطین و غزه تردید نخواهد کرد
  • دو نکته وزیر ارشاد از دیدار با رهبر انقلاب
  • باراک: قطعنامه شورای امنیت بحران عمیق روابط اسرائیل-آمریکا را به تصویر کشید
  • مساجد سنگرهای دفاع از اعتقادات دینی مردم هستند