Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@16:38:50 GMT

ضرورت توجه به افزایش نقش چین در اقتصاد دنیا

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۸۰۲۶۹

ضرورت توجه به افزایش نقش چین در اقتصاد دنیا

توجه به افزایش نقش چین در دنیا، شناخت روابط ایران و چین و توجه به قرارداد 25 ساله این دو کشور به عنوان یکی از موضوعات مهم، از جمله مسائلی بود که در پیش نشست دومین کنفرانس بین المللی مطالعات چین مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، حامد وفایی عضو کمیته علمی این همایش با انتقاد از شناخت کم ایران و چین از یکدیگر، اظهار کرد: ایران و چین دو کشور شرقی‌ هستند، ولی یکدیگر را از دریچه نگاه غرب می‌بینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برقراری رابطه با چین نه یک انتخاب، بلکه یک ضرورت است که باید به برقراری روابط راهبردی و بلندمدت برسد.

وی همچنین گفت: علی‌رغم انتقادهایی که به توافقنامه ۲۵ ساله ایران و چین شد، ایران خیلی دیرتر از سایر کشورهای منطقه، به‌فکر امضای توافقنامه با چین افتاد. شرایط فعلی و ناآماده‌بودن افکار عمومی، مسئولیت محافل دانشگاهی و علمی را در کسب شناخت متقابل میان ایران و چین، و تبیین فلسفه ارتباط جامع میان دو کشور و انتقال آن به جامعه نشان می‌دهد.

همچنین جهانگیر کرمی عضو کمیته سیاستگذاری دومین همایش بین‌المللی مطالعات چین، با مهم دانستن نظریه جابه‌جایی قدرت، آن را مسئله‌ای مهم در تحولات بین‌المللی عنوان کرد و گفت: افزایش نقش چین در اقتصاد دنیا از ۵ درصد در سال ۱۹۷۰ به ۲۰ درصد، در مقایسه با نقش ۴۰ درصدی غرب در سال ۱۹۷۰، و کاهش امروز آن به ۲۰ درصد، به‌وضوح گویای شکل‌گیری انتقال قدرت است. مسائل نظامی و رقابتی چین، همچنین، حمل‌ونقل و ارتباطات، چین را به واقعیتی مهم در روابط بین‌الملل بدل کرده است که نادیده‌گرفتن آن آسیب‌رسان خواهد بود.

دکتر ناهید پوررستمی، دبیر همایش بین‌المللی مطالعات چین هم با اشاره به این که رشته مطالعات چین در دانشکده مطالعات جهان در دست راه‌اندازی است، برگزاری چنین همایش‌هایی را گامی مؤثر دانست.

دبیر دومین همایش بین‌المللی مطالعات چین همچنین تصریح کرد: این همایش در سه محور ابعاد بین‌المللی، مسیر اقتصادی و سیاسی و روابط ایران و چین برگزار خواهد شد. تاکنون ۱۳۲ نفر برای شرکت در این همایش ثبت‌نام نهایی انجام داده‌اند که ثبت‌نام ۱۰۶ نفر از آنان نهایی شده است. تاکنون ۸۲ چکیده برای این همایش ارسال شده که ۷۵ چکیده در حال بررسی در کمیته علمی این همایش است (۳ چکیده نهایی نشده، ۲ چکیده با تخلف محرز علمی همراه بوده و رد شده، و ۲ چکیده بازپس‌گرفته شده است). از این تعداد ۴۱ درصد در محور ابعاد بین‌المللی، ۲۱ درصد در محور مسیر اقتصادی و سیاسی، و ۳۸ درصد در محور روابط ایران و چین است.

پوررستمی افزود: آخرین مهلت ارسال چکیده مقالات به دبیرخانه همایش از ۱۰ مرداد به ۲۰ مرداد تمدید شد. دبیرخانه همایش چکیده‌هایی را با ۱۰۰۰ کلمه خواهد پذیرفت و دو امتیاز ویژه برای این چکیده‌ها درنظر گرفته شده است. به نویسندگان این چکیده‌ها وجهی پرداخت خواهد شد؛ درعین‌حال، در مجله علمی‌-‌پژوهشی دانشکده مطالعات جهان منتشر می‌شود. علاقه‌مندان به ارسال این چکیده‌های ۱۰۰۰ کلمه‌ای لازم است، چکیده اولیه خود را تا ۲۰ مرداد به دبیرخانه همایش ارسال کنند.
چکیده مبسوط خود را در ۱۰۰۰ کلمه به دبیرخانه ارسال کنند.
به گفته وی ادرس سایت اینترنتی دومین همایش بین‌المللی مطالعات چین برای ارسال چکیده‌ها و دریافت آخرین اخبار https://csconf.ut.ac.ir/ است.
دومین همایش بین‌المللی مطالعات چین ۲۹ و ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ در دانشکده مطالعات جهان برگزار خواهد شد.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روابط ایران چین سند همکاری ایران چین ایران و چین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۸۰۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۶ درصدی مصرف برق در صورت افزایش قابل توجه دما

مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت توانیر گفت: نزدیک به ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار کنتور هوشمند در کشور نصب شده که ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار مورد از آنها مربوط به خانگی است و درحال حاضر ۶۰ درصد برق کشور توسط کنتور‌های هوشمند مدیریت می‌شود.

سخنگوی برق در پاسخ به سوال دیگر باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بر اساس پیشبینی که صورت گرفته تابستان امسال گرم خواهد بود و دما یک یا دو درجه بیشتر از شرایط عادی خواهد بود. سه سناریو ۳.۵، ۴.۵ و ۶ درصد رشد مصرف را پیشبینی می‌کنیم و در صورت افزایش دما قطعا رشد ۶ درصدی مصرف را شاهد خواهیم بود و اوج مصرف برق به ۷۷ هزار و ۷۵۰ مگاوات خواهد رسید. 

او افزود: بر اساس مطالعات ما ۳۵۰۰ مگاوات افزایش برق از محل تقاضا‌های جدید خواهیم داشت که شامل بخش‌ها و صنایع کوچک می‌شود. در صورتی که دما به شدتی که پیش‌بینی شده نباشد، انتظار میرود مصرف برق به ۷۵ هزار و ۵۰۰ مگاوات برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی قیمت ارز و نرخ تورم در سال ۱۴۰۳ | وضعیت رشد اقتصادی به کدام سو؟
  • ضرورت جریان شناسی تحریف تاریخ ایران
  • راحت می‌گویند از افزایش نرخ ارز سود نمی‌بریم و نقشی در آن نداریم!
  • فرار «فیلم‌جُستار» از هر تعریف و قاعده
  • واگذاری روابط حاکم بر اقتصاد به مردم شرط تحقق مشارکت مردمی در تولید
  • انتشار پوستر ششمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران
  • رشد ۶ درصدی مصرف برق در صورت افزایش قابل توجه دما
  • ضرورت توجه به افزایش معدل امتحانات نهایی دانش‌آموزان
  • بودجه نظامی ایران در سال ۲۰۲۳؛ چهارم در خاورمیانه و بیست و ششم در دنیا /
  • بودجه نظامی ایران در سال ۲۰۲۳؛ چهارم در خاورمیانه و بیست و ششم در دنیا