Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-18@20:24:03 GMT

وضعیت فرابحرانی مشهد/مردم سفر نکنند

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۸۱۵۴۸

وضعیت فرابحرانی مشهد/مردم سفر نکنند

شهر مشهد و بیشتر شهرستان‌های خراسان رضوی در وضعیت قرمز و نارنجی کرونایی قرار گرفته و این روزها، مدافعان سلامت شاهد صحنه‌های غم‌انگیز و تاسف‌باری هستند که بسیاری از هموطنان‌مان به ویژه جوانان به دلیل ابتلا به این بیماری جان خود را از دست می‌دهند و یا در شرایط جسمانی نامناسبی قرار می‌گیرند.

مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و بسیاری از پزشکان و مدافعان سلامت که از نزدیک شاهد شرایط ناگوار بیمارستان‌ها، کلینیک‌ها و مراکز خدمات جامع سلامت ویژه کرونا در افزایش تعداد بیماران بستری، سرپایی و فوتی‌ها هستند، از چند روز گذشته هشدارهایی را درباره وقوع فاجعه انسانی در شهر مشهد داده‌اند و اگر مردم خودشان آستین همت را بالا نزنند و به فکر سلامتی‌شان نباشند، قطعا با شرایط پیش آمده در روزهای آینده باید شاهد روزهای سخت‌تر و صحنه‌های ناگواری از مرگ و میر هم‌وطنانمان باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موج پنجم کرونا، با سویه دلتا کرونا نمایان شده و به گفته پزشکان، این ویروس جهش یافته تمامی گروه‌های سنی از نوزادان تا سالمندان را گرفتار می‌کند؛ در حال حاضر در بیمارستان‌های مشهد از نوزاد 17 روزه تا سالمند 85 ساله به دلیل ابتلا به بیماری کرونا بستری هستند.

روزانه 500 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان خراسان رضوی بستری می‌شوند. هر چند که تمام امکانات بهداشتی و درمانی برای خدمات رسانی به بیماران مبتلا به کووید-19 بسیج شده اما ظرفیت تخت‌های بیمارستانی و توان جسمانی مدافعان سلامت محدود است بنابراین با ادامه این روند به طور قطع دیگر جایی برای پذیرش بیمار جدید و یا نیرویی برای خدمات رسانی به بیماران نخواهد بود.

هر چند که پذیرایی از زائران بارگاه منور حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) افتخاری است که نصیب مردم مشهد شده اما در شرایط حال حاضر، روابط‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از تمام هموطنان خواست از سفر به مشهد مقدس به طور جدی خودداری کنند و زیارت خود را به شکل نیابتی و از راه دور به جا بیاورند تا وضعیت شهر از لحاظ همه‌گیری ویروس منحوس کرونا آرام تر شود و شرایط برای پذیرایی از زائران مولایمان مناسب تر... همچنین از تمامی همشهریان درخواست شده ضمن اجتناب از حضور در دورهمی‌ها، مراسم‌ها و مجالس با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک ضمن حفظ سلامت خود مانع ابتلا نزدیکانتان به بیماری سخت کرونا شوند. 

مراجعه روزانه 180 بیمار سرپایی به اورژانس بیمارستان هاشمی‌نژاد

رئیس بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: میزان مراجعات بیماران کرونا نسبت به دو هفته گذشته تقریبا افزایش صد در صدی یافته است.

سیدمحمد موسوی با اشاره به اینکه تقریبا 60 درصد بیمارستان به بیماران کرونایی اختصاص یافته عنوان کرد: اورژانس کووید بیمارستان، 27 تخت دارد که تقریبا بین 35 تا 40 بیمار در آن منتظر بستری شدن هستند.

وی با بیان اینکه 21 بیمار بدحال در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بستری هستند عنوان کرد: مراجعات به بیمارستان نسبت دو هفته قبل تقریبا صد در صد افزایش یافته است.

موسوی با اشاره به اینکه 20 تیرماه روزانه 70 بیمار به بیمارستان مراجعه می‌کرد اما در حال حاضر روزانه 180 بیمار به این مرکز درمانی مراجعه می‌کنند، گفت: در حال حاضر تنها عمل‌های اورژانسی در بیمارستان انجام می‌شود و فقط بیماران اورژانسی در بخش‌های غیرکرونایی بستری و تحت درمان هستند.

اورژانس بیمارستان کامیاب به بیماران کرونایی خدمات می‌دهد  

مدیر بیمارستان شهید کامیاب از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: اورژانس این مرکز درمانی برای خدمت‌رسانی به بیماران کرونایی در زمینه تزریق رمدسیویر فعال است و بیمارانی که نیاز به دریافت این دارو دارند می‌توانند به این مرکز درمانی مراجعه کنند.

مسعود خانی با اشاره به اینکه علاوه بر ارائه خدمت به بیماران کرونایی سرپایی در اورژانس بیمارستان، در درمانگاه این مرکز متخصص عفونی و داخلی نیز حضور دارند که به بیماران خدمت رسانی می‌کنند، عنوان کرد: دو بخش مراقبت های ویژه این مرکز نیز به بیماران کرونایی اختصاص یافته است.

وی ادامه داد: 18 تخت بخش مراقبت‌های ویژه در اختیار بیماران کرونایی بدحال قرار دارد اما بخشی برای بیماران کرونایی در این بیمارستان در نظر گرفته نشده است.

خانی بیان کرد: تعداد بیماران در پیک پنجم کرونا افزایش قابل توجهی یافته است و مرکز درمانی شهید کامیاب در حد توان به بیماران خدمت رسانی خواهد کرد تا از بار بیماران به مراکز ریفرال کاسته شود و خدمت رسانی در زمان کوتاهتری به بیماران انجام شود.

اما ماشین‌های آتش نشانی در سطح شهر مشهدمقدس نیز از ساعتی قبل با تردد در سطح شهر وضعیت مافوق قرمز شهر را به شهروندان گوشزد کرده و از آنان می‌خواهند در این شرایط وضعیت را بیشتر درک و پروتکل‌ها را رعایت کنند./تسنیم

منبع: فردا

کلیدواژه: مشهد کرونا دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیماران کرونایی بیمارستان ها مرکز درمانی خدمت رسانی حال حاضر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۸۱۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۳ هزار بیمار هموفیلی در ایران


امین افشار، رئیس هئیت مدیره کانون هموفیلی ایران در مصاحبه اختصاصی با  خبرگزاری صدا و سیما به مناسبت هفدهم آوریل ۲۸ فروردین روز جهانی هموفیلی گفت: حدود ۱۳ هزار بیمار هموفیلی در سراسر کشور هستند و کانون هموفیلی ایران وظیفه پوشش دهی همه بیماران هموفیلی و سایر اختلالات انعقادی را دارد.

رئیس هئیت مدیره کانون هموفیلی ایران گفت: بیمار هموفیلی شامل کمبود‌های فاکتور‌های ۸ و ۹ انعقادی است و اگر علائم بیماری بیماران هموفیلی کنترل شود و دارو و درمان در دسترس بیماران باشد، این افراد همانند انسان عادی زندگی خواهند کرد.

امین افشار با تاکید بر اهمیت تامین دارو بیمارن هموفیلی افزود: این بیماران باید قبل از خونریزی، دارو را تهیه و درمان را انجام دهند و اگر این بیماران با کمبود دارویی مواجه شوند ممکن است به مرور در حوزه مفاصل دچار معلولیت شوند، از این رو تامین داروی این بیماران مهم است.

رئیس هئیت مدیره کانون هموفیلی ایران تاکید کرد: تشخیص این بیماری از طریق ژنتیکی است و تنها راه پیشگیری بیماری هموفیلی، خودداری از ازدواج خویشاوندی است.

امین افشار همچنین شعار امسال روز جهانی هموفیلی را دسترسی عادلانه به درمان و دارو اعلام کرد و گفت: با تمرکز مراکز درمانی در مراکز استان‌ها رسیدگی‌های درمانی به بیماران عادلانه تحقق نمی‌یابد، در حوزه توزیع دارو هم تمرکز داروخانه‌ها در مراکز استان ها، بیماران را مجبور به سفر‌های بین شهری برای دسترسی به دارو می‌کند، توزیع دارو‌های مورد نیاز بیماران در شهرستان‌های استان‌ها می‌تواند بسترساز رسیدگی عادلانه‌تر بیماران به دارو و درمان شود.

رئیس هئیت مدیره کانون هموفیلی ایران افزود: این کانون در پیگیری تحقق شعار امسال روز جهانی هموفیلی، دسترسی عادلانه به درمان و دارو را به عنوان یک مطالبه مهم پیگیری می‌کند.

دیگر خبرها

  • هزینه درمان بیماران هموفیلی؛ ۱۰۰ میلیون تومان در ماه!
  • افق‌های جدید، پیش روی هاب پیوند کلیه ایران/ پذیرش بیمار از ۱۲ کشور جهان در بیمارستان فرهیختگان
  • بهره مندی بیش از یک هزار و ۵۰۰ بیمار هموفیلی از خدمات درمانی و مراقبتی
  • بانوی مرگ مغزی به هفت بیمار زندگی دوباره بخشید
  • مدیر کانون هموفیلی ایران بیان کرد: وجود ۱۳ هزار بیمار هموفیلی در ایران
  • اعضای جوان مرگ مغزی نیشابوری به چهار بیمار جان بخشید
  • ۲۵۵ بیمار هموفیلی در استان کرمانشاه وجود دارد
  • خدمات درمانی به ۱۹۸ بیمار مبتلا به هموفیلی در کرمانشاه ارائه می‌شود
  • بیش از ۱۳ هزار بیمار هموفیلی در ایران
  • برگزاری نشست فصلی ترجمان دانش در دانشگاه علوم پزشکی اهواز