Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-24@18:22:19 GMT

چرا سختگیری‌ ها در پیک پنجم کرونا کمتر شد؟

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۸۴۱۶۶

چرا سختگیری‌ ها در پیک پنجم کرونا کمتر شد؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، جمعیت به سرعت از پله‌های مترو ایستگاه 15 خرداد بالا و پایین می‌روند. خبری از تعطیلی بازار نیست و بساط  دستفروش‌ها هم پهن است. کرکره مغازه‌ها بالا است. بعضی‌ها هم انگار برای باز کردن مغازه هنوز تردید دارند و کرکره‌ها را نصفه نیمه بالا برده‌اند.

بازار طلافروش‌ها بسته است و روی بنر ورودی نوشته شده به دستور ستاد کرونا این بازار تعطیل شده.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمی جلوتر که می‌روی اما خبری از تعطیلی نیست. مغازه‌های راسته بازار کفاش‌ها و پارچه فروش‌ها باز هستند و مردم هم مشغول خرید. محمد یکی از پارچه فروش‌های بازار سررسیدی را از کشوی میز بیرون می‌کشد و می‌گوید: «این موعد چک‌های چند ماه آینده من است.

به غیر از این اجاره مغازه و مالیات و حقوق کارگر هم هست. هر بار هم که تهران وارد پیک جدید کرونا می‌شود اولین جایی که دستور تعطیلی‌اش را می‌دهند بازار است. ما چه گناهی کرده‌ایم که بازاری شده‌ایم؟ این 6 روزی که تهران تعطیل شد مجبور شدیم تعطیل کنیم، البته روز اول خیلی از مغازه‌ها باز بودند اما مأموران نیروی انتظامی در نقاط مختلف بازار مستقر شدند و اعلام کردند باید تعطیل کنید. اتحادیه هم از روز قبل پیامک داد و گفت کسی حق ندارد مغازه‌اش را باز کند البته از روزی که تهران قرمز شد، خیلی‌ها حاضر نشدند تعطیل کنند.

اگر در بازار بچرخید می‌بینید کرکره خیلی از مغازه‌ها بالا است. در پیک‌های قبلی نظارت خیلی جدی‌تر بود اما این بار مثل قبل سفت و سخت نگرفتند.»

پیک پنجم کرونا سریع‌تر از چیزی که تصور می‌کردیم سراغ پایتخت آمد و رنگ شهر را قرمز کرد، البته آمار و شواهد نشان می‌دهد که رنگ و روی تهران کبود است و این وضعیت وخیم تا هفته آینده نیز ادامه دارد. با شروع پیک پنجم و وخیم شدن وضعیت تهران، ستاد کرونا دستور تعطیلی 6 روزه پایتخت را صادر کرد. تصور خیلی‌ها این بود با این تعطیلی روند گسترش ویروس کرونا متوقف می‌شود اما سیل خودروهایی که جاده‌های خروجی را مسدود کرده بودند و مغازه‌ها و پاساژهایی که تا پاسی از شب باز بودند نشان داد نتیجه برعکس خواهد شد. چنانچه با پایان تعطیلات اجباری تهران، ستاد کرونا اعلام کرد اصناف در این 6 روز به این دستورالعمل توجهی نکرده‌اند، اما چرا اصناف و مغازه‌داران برخلاف پیک‌های قبلی حاضر نیستند کسب و کارشان را تعطیل کنند؟

در یکی از خیابان‌های فرعی سراغ صنف کاشی و سرامیک و شیرآلات می‌روم. خبری از تعطیلی نیست و تعدادی از فروشنده‌ها هم جلوی مغازه‌ها گرم صحبت هستند. فرشاد دل پری از اداره مالیات دارد و می‌گوید مالیات روزهایی را که با دستور ستاد کرونا تعطیل کردیم هم از ما گرفتند: «کاسب جماعت که حقوق ثابت ندارد و هیچ حمایتی هم نمی‌شود. اگر مجبور نباشد با ستاد کرونا همکاری نمی‌کند. در چهار پیک قبلی وعده‌های زیادی برای حمایت از مغازه داران دادند؛ گفتند تعطیلی اجباری شما را جبران می‌کنیم اما وقتی رنگ قرمز تهران نارنجی و زرد می‌شود مسئولان هم ما را فراموش می‌کنند. یکی از همین وعده‌ها بخشودگی مالیات بود. تا قبل از این فقط مالیات سالانه مغازه و مالیات تابلو می‌دادیم ولی مالیات کارتخوان هم اضافه شده و هرچقدر می‌گوییم سال قبل کاسبی نکردیم قبول نمی‌کنند. وقتی مجبوریم مغازه را تعطیل کنیم برای چه چیزی باید مالیات بدهیم؟ ما نه حقوق ثابت داریم نه پاداش. مجبوریم مغازه را باز کنیم. کرونا بگیریم بهتر است تا با چک برگشتی و شرخر مواجه شویم و از دست طلبکار فرار کنیم. این بار هم برخلاف پیک‌های قبلی سختگیری زیاد نبود. دفعه قبل ماشین کلانتری چند بار این خیابان را بالا و پایین می‌کرد و آژیر می‌کشید اما این بار سختگیری نکردند. اتحادیه هم زیر بار تعطیلی نرفت و پیامک برای ما نفرستاد.»

مصطفی یکی از مغازه‌داران پاساژ اندیشه می‌گوید در پیک‌های قبلی اولین جایی که با دستور ستاد کرونا بسته شدند پاساژها بودند. وقتی هم در پاساژ بسته می‌شود یعنی کار و کاسبی و نان 100 تا 300 نفر آجر است، ما طی این 6 روز تعطیلی فقط یک روز تعطیل شدیم. همین یک روز هم صدای همه درآمد و البته سختگیری‌ها هم مثل قبل نبود: «وقتی اعلام کردند تهران 6 روز تعطیل است روز اول این پاساژ را تعطیل کردند اما همه کسبه اعتراض کردند و در تماس با دوستان متوجه شدیم بقیه پاساژهای تهران تعطیل نیستند. بعد از اعتراض، پاساژ ما را هم باز کردند. روز دوم مأموران اداره اماکن با قطع کردن برق پاساژ گفتند باید مغازه‌ها را تعطیل کنیم. این بار رفتیم مقابل اداره اماکن و مجوز بازگشایی را گرفتیم. در پیک‌های قبلی وعده‌هایی برای حمایت از ما دادند که عملی نشد و به همین دلیل این بار کمتر کسی به دستورات ستاد کرونا توجه کرد. مغازه‌های سطح شهر که همه باز هستند و اگر قبلاً کرکره‌ها را تا نیمه بالا می‌دادند الان کامل بالاست. دیگر خبری هم از بخشش اجاره مغازه که روزهای اول کرونا شاهد بودیم نیست و صاحب مغازه تا ریال آخر اجاره‌اش را می‌گیرد. اداره مالیات هم اهمیتی به این که سال قبل دو ماه تعطیل بودیم نداد و مالیات یک سال را کامل از ما گرفت. همه فشار روی کاسب‌هایی است که چک و بدهی دارند. برای کارمندها 6 روز تعطیلی با 60 روز تعطیلی تفاوتی نمی‌کند. حقوق‌شان را سر ماه کامل می‌گیرند ولی ما وقتی مغازه را ببندیم، از کجا بیاوریم بخوریم؟»

اطراف دانشگاه تهران خلوت‌تر از روزهای دیگر است. بحث داغ این روزهای راننده تاکسی‌ها واکسن کرونا است که به نوبت برای تزریق راهی بوستان ولایت می‌شوند. کمی ‌بالاتر تابلوی کافی شاپ و عکس لیوان قهوه روی آن خودنمایی می‌کند. خبری از مشتری نیست و صاحب کافه هم فاکتورهای خرید را بالا و پایین می‌کند.

مریم معتقد است تعطیلات 6 روزه فقط برای ادارات دولتی و بانک‌ها بود و اطلاعیه‌ای از صنف کافی شاپ‌ها یا اماکن به آنها داده نشد: «این بار خبری از قاطعیت قبل نبود. اطلاع‌رسانی‌ها هم بیشتر مردم را سردرگم کرد. یک بار اعلام می‌کنند همه شهر تعطیل است و یک بار هم می‌گویند فقط ادارات و بانک‌ها. ما هم وقتی دانشگاه‌ها تعطیل باشند، مشتری نداریم و به سختی این روزها را می‌گذرانیم. وقتی هم وعده‌ها عملی نمی‌شود طبیعی است اصناف به خواسته ستاد کرونا توجهی نشان نمی‌دهند.

مثلا گفتند بخشی از مالیات‌ها را می‌بخشند اما اداره مالیات به من گفتند بخشنامه‌ای در این ارتباط به آنها داده نشده و همه مالیات را گرفتند. گفتند به مشاغلی که ضرر کرده‌اند وام می‌دهند که بعد از چند هفته دوندگی و ثبت نام در سایت و بارگذاری مدارک گفتند 16 میلیون وام به من تعلق می‌گیرد که باید برای آن چک و ضامن دولتی ببرم. 16 میلیون چه دردی از من دوا می‌کند؟ وقتی هیچ حمایتی نمی‌شود نباید از اصناف انتظار همکاری داشت.»

یکی از اعضای اتاق اصناف هم که نمی‌خواهد نامی از او برده شود، تأکید می‌کند تعطیلی اصناف تأثیری بر کاهش کرونا نداشته و این تعطیلی‌ها صرفاً مشکلات زیادی را برای صنوف مختلف ایجاد کرده است: «این روزها خیلی از اصناف ورشکسته شده‌اند و هر روز تعدادی از آنها برای باطل کردن جواز کسب‌شان به اتحادیه می‌آیند. شرایط آنها را درک می‌کنیم. متأسفانه ما تنها به فرستادن پیامک و درخواست شفاهی بسنده کرده‌ایم و واحدهای نظارتی هم  که فقط تذکر می‌دهند با این حال اداره اماکن هم دیگر مغازه متخلف را پلمب نمی‌کند.

در پیک‌های قبلی سختگیری بیشتر بود اما این بار سخت نگرفتیم، البته خیلی از کسبه هم خودشان موارد بهداشتی را رعایت می‌کنند. ما هم به عنوان متولی اصناف از سال گذشته تا امروز مجوز برگزاری حراج نداده‌ایم چون امکان بیماری در حراج بیشتر است. امیدواریم زودتر کرونا ریشه‌کن شود چون مردم امروز غم نان را به غم جان ترجیح می‌دهند.»

پربیننده ترین احتمال تغییرات جدید در اعمال فوق العاده ویژه فرهنگیان لایحه رتبه بندی معلمان در چه مرحله ای است؟ بحران آب به استان گلستان رسید + عکس آغاز رسمی واکسیناسیون معلمان و خبرنگاران از امروز روحانی در آخرین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا + عکس

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کرونا پیک های قبلی ستاد کرونا روز تعطیل مغازه ها وعده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۸۴۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی شنبه یا ۵ شنبه، کشور را با خطر فضای دوقطبی جدید روبرو کرده است

به گزارش خبرآنلاین، روزنامه خراسان نوشت:

با گذشت ماه ها از ارائه لایحه دولت به مجلس برای افزایش تعطیلات و رای موافق مجلس به کلیات این لایحه، طی روزهای اخیر و پس از مصوبه کمیسیون اجتماعی مجلس برای تعطیلی پنج شنبه و جمعه، بحث هایی را در فضای رسانه ای و افکار عمومی ایجاد کرد و دوقطب که یک سر آن معتقد به تعطیلی پنج شنبه و جمعه و قطب دیگر که تعطیلی جمعه و شنبه را توصیه می کند، در این باره شکل گرفت.

دولت در لایحه خود که بر تعطیلی دو روز در هفته تاکید شده ، خواستار این شده است که دستش در انتخاب روزهای تعطیل باز باشد.

مروری بر سابقه مباحث مطرح شده در این باره نشان می دهد که از سال های گذشته در بین فعالان اقتصادی که با خارج از کشور مراودات کاری دارند، ضرورت سامان دهی تعطیلات و انطباق تعطیلات در ایران با سایر کشورها مطرح بوده است. چراکه در بسیاری از کشورهای جهان تعطیلات هفتگی دو روزه است و شامل روزهای شنبه و یک شنبه می شود. با توجه به تعطیلی جمعه و شرایط نیمه تعطیل پنج شنبه در صورت تعطیلی این روز در عمل ۴ روز از هفته امکان برخی پیگیری های اداری در ارتباط با خارج از کشور میسر نیست. همچنین افزایش بازدهی کاری در روزهای غیرتعطیل و کمک به گردشگری داخلی و رونق سفرهای کوتاه از دیگر دلایل مطرح شدن افزایش تعطیلات در کشور است.

در مجموع با توجه به لایحه دولت و موافقت مجلس با کلیات آن و نظر مثبت فعالان اقتصادی، به نظر می رسد درباره اصل دو روزه شدن تعطیلات در طول هفته تردیدی نیست اما بر سر تعطیلی پنج شنبه یا شنبه اختلاف نظر وجود دارد. موافقان پنج شنبه به شرایط تثبیت شده نیمه تعطیل پنج شنبه اشاره دارند و از این جهت تعطیلی پنج شنبه را شدنی تر می دانند اما از طرف دیگر موافقان تعطیلی شنبه معتقدند با تعطیلی شنبه و دایر بودن فعالیت ها در روز پنج شنبه، تعطیلات مشترک در ایران و بسیاری از کشورها به ۳ روز کاهش می یابد و به روان تر شدن ارتباطات کاری، تجاری و بانکی با خارج از کشور کمک می کند. به نظر می رسد راهکار حل مشکل در وهله نخست پرهیز از دوقطبی سازی و مواضع تند سیاسی بر سر موضوعی اجتماعی - اقتصادی مثل تعطیلی است. این مسئله یک منطق اقتصادی دارد که به روان شدن مراودات اقتصادی با کشورهای خارج برمی گردد. به ویژه در شرایطی که روزهای تعطیل در بسیاری از کشورها، حتی برخی کشورهای اسلامی نیز شبیه کشورهای غربی است. لذا تعطیلی شنبه با توجه به انطباق با تعطیلات سایر کشورها برای فعالان اقتصادی و سایر افرادی که به نحوی با حوزه های بین المللی مراودات کاری دارند، مفیدتر است. هرچند در نهایت باید در موضوعاتی که صبغه اجتماعی نیز دارد، برداشت عمومی و همراهی جامعه با آن نیز مدنظر قرار گیرد، لذا بهتر است فعلا بدون جبهه گیری قطعی درباره روز تعطیل اضافه بر جمعه، این موضوع از منظرهای مختلف بررسی شود. ۲۳۳۰۲ برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898899

دیگر خبرها

  • شنبه محبوب، پنجشنبه مغموم
  • نظر دولت در مورد تعطیلی پنجشنبه‌ها چیست؟
  • بلاتکلیف شدن کارکنان شرکت فروسیلیس ملایر در پی تعطیلی این شرکت
  • تعطیلی شنبه یا ۵ شنبه، کشور را با خطر فضای دوقطبی جدید روبرو کرده است
  • تعطیلی مدارس شهرستان زرند به علت باران
  • قالیباف: کمتر از نیم درصد مردم مشمول قانون مالیات بر سوداگری می‌شوند
  • کمتر از نیم درصد مردم مشمول «قانون مالیات بر سوداگری» می‌شوند
  • کمتر از نیم درصد جمعیت مشمول قانون مالیات بر سوداگری هستند
  • کمتر از نیم درصد مردم مشمول قانون مالیات بر سوداگری می‌شوند
  • تعطیلی یک کتابفروشی دیگر در خیابان انقلاب