Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-25@00:37:17 GMT

لوازم یدکی تقلبی، کابوسی برای رانندگان

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۸۴۶۵۵

یکی از پر مصرف‌ترین قطعات موجود در کشور لوازم یدکی خودرو است که به‌دلیل مصرفی‌ بودن و استهلاک این قطعات، مصرف‌کنندگان را مجبور به خرید چندباره این قطعات می‌کند.

به گزارش ایسنا، در چند سال اخیر شاهد افزایش چشمگیر لوازم یدکی تقلبی در بازار هستیم و این موضوع هزینه‌های گزافی بر روی دست مصرف‌کنندگان می‌گذارد چراکه این قطعات با سطح کیفیت پایین در مدت زمان بسیار اندک از رده خارج می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنوز در تولید خودرو به‌صورت ۱۰۰ در صدی خود کفا نشده‌ایم

رئیس‌ اتحادیه لوازم یدکی اتومبیل استان‌ همدان از وضعیت تولید لوازم یدکی در استان خبرداد و گفت: در استان بیشتر قطعات غیراساسی مانند فیلتر هوا تولید می‌شود و با توجه به اینکه پتانسیل تولید لوازم یدکی در داخل استان وجود دارد، کشورهای دیگر دستگاه‌های تولید قطعات لوازم یدکی اساسی را در اختیار ما قرار نمی‌دهند.

محمود اهور در گفت‌و گو با ایسنا با تأکید براینکه ۸۰ تا ۹۰ درصد قطعات لوازم یدکی مصرفی کشور وارداتی است، افزود: در خودروهای نسل جدید ۸۰ تا ۹۰ درصد قطعات مصرفی اساسی وارداتی بوده اما برای خودروهای قدیمی مانند پراید و پیکان که از رده خارج شده ولی هنوز هم بسیاری از آن‌ها در حال فعالیت‌اند بسیاری از قطعات آن‌ها در داخل کشور تولید می‌شود.

وی در ادامه با اشاره برعدم درجه‌بندی کیفی قطعات لوازم یدکی، خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات اساسی در حوزه قطعات لوازم یدکی اتومبیل، عدم درجه‌بندی کیفی بوده که خوشبختانه وزارت صمت طرحی را به تصویب رسانده و به تمامی اتحادیه‌های لوازم یدکی در سراسر کشور ابلاغ کرده که در این راستا هر تولیدکننده یا واردکننده لوازم یدکی موظف به اخذ شناسه برای کالای خود بوده و خریدار می‌تواند با تلفن همراه خود اصالت کالا را استعلام کند.

اهور با تأکید بر تخلف‌های موجود درحوزه لوازم یدکی، اظهار کرد: بیشترین تخلف مربوط به یکی از قطعات اساسی خودرو یعنی تسمه تایم بوده و متأسفانه فروشندگان متخلف، تسمه تایم تقلبی را با مارک اصلی به فروش می‌رسانند و در صورت نا مرغوب بودن تسمه تایم و پاره شدن آن در حین روشن بودن خودرو آسیب جدی و هزینه‌باری را به خودرو وارد می‌شود.

این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: از شهروندان عزیز تقاضا داریم که لوازم یدکی مورد نیاز خود را از فروشگاه‌های مجاز استان تهیه کرده و در صورت مشاهده هرگونه تخلف به اتحادیه لوازم یدکی اتومبیل استان همدان یا اتاق اصناف گزارش دهند.

مشتری‌ها از دست ما ناراضی‌اند

یکی از تعمیرکاران خودرو با اشاره به نارضایتی مشتریان از سرویس‌دهی، تصریح کرد: لوازم یدکی تقلبی طول عمر بسیار پایینی دارد و این موضوع باعث شده که مشتریان زود به زود به تعمیرگاه‌ها مراجعه کنند و علت آن را کم‌کاری تعمیرکاران می‌دانند در حالی‌که قصوری از جانب ما وجود ندارد.

کریمی در ادامه افزود: یکی از مشتریان این تعمیرگاه در دو روز اخیر چهار مرتبه به‌دلیل خرابی سنسور کیلومترشمار مراجعه کرده و چون قطعات موجود در بازار کارایی ندارند، خیلی زود دچار مشکل شده و مشتری را ملزم به مراجعه مجدد می‌کند.

گفتنی است؛ با وجود پیگیری‌هایی که از پلیس راهور صورت گرفت، هیچ‌گونه گزارشی مبنی بر اینکه یک قطعه خاص منجر به تصادفات جاده‌ای شده، وجود ندارد و به‌طور کلی علت اینگونه حوادث نقص فنی عنوان می‌شود درحالیکه گزارش دقیق آن بررسی‌های کارشناسی خاصی را طلب می‌کند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: قطعات لوازم یدکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۸۴۶۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وجود ابهام درباره نحوه صدور تاییدیه‌های فنی قطار ملی مترو توسط ۲ شرکت اروپایی

به گزارش «نماینده»، سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر در پاسخ به این سوال که چرا در هفته‌های اخیر، وزارت کشور و مدیریت شهری پایتخت در موضوع تایید فنی واگن‌های وارداتی مترو که قرارداد خرید ۷۹۱ دستگاه از آن‌ها در سال گذشته میان شهرداری تهران و طرف‌های چینی منعقد شد، با چالش مواجه شده اند؟ توضیح داد: به نظر می‌رسد نوعی اختلاف سلیقه‌ای بین وزارت کشور و شهرداری تهران درباره نحوه دخالت‌ها و تصمیم‌گیری‌های پیرامون موضوع واردات واگن مترو از چین ایجاد شده است و این اختلافات بیش از آن که به مساله تایید فنی ارتباط داشته باشد، به موضوعات ساختاری و نوع تعامل بین وزارت کشور و مدیریت شهری پایتخت ارتباط دارد.

وی افزود: با ورود مقامات ارشد دستگاه‌های ذی‌ربط یعنی وزیر محترم کشور و رئیس محترم شورای شهر تهران، اختلاف نظر ایجادشده قابل حل است، اگرچه در حال حاضر این اختلاف سلیقه باعث شده است که تایید فنی واگن‌های مربوط به قرارداد شهرداری با شرکت چینی با ابهام مواجه شود.

او تصریح کرد: مساله‌ای که پیش آمده است، یک موضوع فنی غیرقابل رفع نیست، بلکه نوعی اختلاف سیلقه است که بخشی از آن به ساختار اداری مربوط به عملی شدن این قرارداد بازمی‌گردد؛ با این حال، با توجه به این که در روزهای گذشته رئیس شورای شهر تهران پیگیری‌هایی را در این زمینه انجام داده‌اند، امیدواریم این اختلاف سلیقه هرچه زودتر حل شود و به مدیران ارشد نیز توصیه می‌کنیم که اجازه ندهند اختلاف نظرهای کاری، باعث وارد شدن آسیب به خدمات مورد نیاز شهروندان شود.

هنوز فرآیند تایید فنی قطار ملی مترو به پایان نرسیده است

تشکری هاشمی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا برخلاف وعده مسئولان شهرداری، سال گذشته قطار ملی مترو وارد خطوط راه‌آهن شهری تهران نشد، اظهار داشت: اصل این مساله که پیشرفت فناوری در کشورمان به حدی رسیده است که می‌توانیم بسیاری از قطعات واگن‌های مترو را در داخل کشور تولید کنیم، ستودنی است؛ رسیدن به این سطح از پیشرفت به صورت ناگهانی به دست نیامده و حدود دو دهه است که تلاش‌هایی در زمینه بومی‌سازی قطعات مترو انجام شده و شرکت‌های داخلی در سال‌های اخیر توانسته‌اند که یکی پس از دیگری قطعات مورد نیاز برای ساخت واگن‌های مترو را تولید کنند؛ بنابراین باید از صنعتگران، متخصصان و شرکت‌های دانش‌بنیان که زحمات زیادی را برای بومی‌سازی صنعت تولید واگن مترو کشیده‌اند، تشکر کرد.

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: خوشبختانه تا امروز توانسته‌ایم بیش از ۶۰ درصد قطعات مورد نیاز برای ساخت واگن‌های مترو را در داخل کشور به تولید انبوه برسانیم. البته فرآیند کنار هم قرار دادن قطعات تولیدشده و ساخت قطار ملی مد نظر از آن‌ها، زمان‌بر است و اساسا برای تولید یک ابزار صنعتی، آن هم یک قطار مترو که وسیله حمل‌ونقل انبوه‌بر محسوب می‌شود، باید آزمون‌های فنی زیادی طی شود.

وی ادامه داد: البته مدیران شهرداری تهران گفته‌اند که آنچه به عنوان قطار ملی مترو تولید شده، توانسته است آزمون‌های فنی دو شرکت اروپایی را پشت سر بگذارد، اما به نظر می‌رسد که درباره روش انجام آزمون‌ها و نحوه صدور تاییدیه‌های فنی توسط شرکت‌های مذکور ابهاماتی وجود دارد که باید مورد بررسی بیشتر قرار بگیرد.

او در ادامه خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که نحوه تایید فنی یک قطار مترو با یک خودروی سواری بسیار متفاوت است، زیرا حداکثر چهار تا پنج نفر با یک خودرو جابه‌جا می‌شوند، اما در برخی مواقع، بیش از ۲ هزار نفر با یک قطار مترو جابه‌جا می‌شوند؛ به همین دلیل در فرآیند بررسی فنی و انجام آزمایش‌های لازم پیش از ورود یک قطار مترو به خط، باید مسائل فنی و بخصوص موضوعات ایمنی چندین برابر تولید یک خودرو مد نظر قرار گیرد و باید تست‌های دقیقی را انجام دهیم که تاییدکننده تمام شرایط یک قطار تولیدشده باشد. بنابراین با وجود این که برخی آزمون‌ها برای قطار ملی مترو برگزار شده است، اما هنوز فرآیند تایید فنی این قطار به پایان نرسیده است.

نیاز به واردات برخی قطعات قطار، قابل انکار نیست

تشکری هاشمی با بیان این که هنوز تولید انبوه واگن‌های ملی مترو شروع نشده است، عنوان کرد: در حال حاضر بخش زیادی از قطعات مورد نیاز قطار ملی مترو در داخل کشور تولید می‌شود، اما نمی‌توان انکار کرد که نیاز به واردات برخی قطعات وجود دارد، زیرا برای تولید بعضی قطعات قطار مترو، هنوز دانش فنی لازم در کشورمان وجود ندارد و در برخی موارد نیز تولید قطعه مربوطه از نظر اقتصادی به‌صرفه نیست.

تشکر هاشمی ادامه داد: البته شورای شهر تهران در مجموع به‌شدت از تولید قطار ملی مترو حمایت و استقبال می‌کند، ولی توصیه ما به مسئولان شهرداری این است که فرآیند تولید و وارد کردن این خط به ناوگان متروی پایتخت را بدون عجله کردن، طی کنند.

وی تصریح کرد: تولید قطار ملی مترو یک موضوع فنی و تخصصی است و نباید با آن شبیه یک مساله سیاسی برخورد کنیم یا بخواهیم هرچه سریع‌تر با بُریدن روبان، اعلام کنیم که قطار ملی را تولید کرده‌ایم.

او افزود: در دولت قبل نیز از قطار ملی رونمایی شد و این در حالی است که هنوز این قطار وارد خطوط متروی تهران نشده است. در حال حاضر نیز ظاهرا مسئولان شهرداری به دنبال رونمایی سریع از این قطار هستند، اما از دوستان می‌خواهیم که این رویکرد را کنار بگذارند و در موضوع تولید قطار ملی و سایر مسائل فنی، به‌دنبال انجام دقیق‌تر و تخصصی‌تر کار باشند.

دیگر خبرها

  • ◄ درخواست مهم انجمن رانندگان کامیون از اتحادیه تولیدکنندگان قطعات وسائط سنگین
  • ۴۵ فقره سرقت در پرونده سارق خودرو و محتویات خودرو
  • چگونه از خرید لاستیک، روغن و فیلتر تقلبی خودرو در امان باشیم؟ | لوازم یدکی اصل را از اینجا تهیه کنید
  • ساخت ۳۰ دستگاه برج و قطعات فنی توربین بادی در ماشین‌سازی اراک
  • آبلیموی تقلبی را چگونه تشخیص دهیم؟ | باورهای اشتباه مردم درباره آبلیموهای سنتی
  • شناسایی و دستگیری سارقان قطعات خودرو در مشهد
  • بهترین زمان تعویض تسمه تایم هایما S7 + علائم خرابی
  • دستگیری سارق قطعات خودرو در مشهد
  • وجود ابهام درباره نحوه صدور تاییدیه‌های فنی قطار ملی مترو توسط ۲ شرکت اروپایی
  • ساخت و بازسازی ۴۲۰۰ قطعه تخصصی در نیروگاه بندرعباس