Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز،افشین ابراهیمی مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد گفت: کاروانسرای مظفری در فاصله ۱۴۰ متری ضلع شمال شرقی آرامگاه کوروش واقع شده که مشتمل بر حیاطی به مساحت ۲۰۸ مترمربع با ایوانی پیرامونی و حجره‌های متعدد کوچک و بزرگی در پشت آن وجود داشته است و این بنا، در زمان حکمرانی اتابکان در فارس، به دستور شاه شجاع مظفری برای رفاه حال زائران از مشهد مرغاب ساخته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او بیان کرد: در خ سال‌های ۱۳۲۸ تا ۱۳۳۲ که مرحوم سامی عهده‌دار فعالیت‌های باستان‌شناسی در پاسارگاد می‌شود، بخش عمده ضلع غربی کاروانسرای مظفری با دخل و تصرفاتی در کالبد معماری اثر، بازسازی می‌شود و برای انجام امور اداری و فنی مورداستفاده قرار می‌گیرد، شواهد به‌وضوح نشان می‌دهند که برای بازسازی این بخش از بنا، دقت زیادی به کار نرفته است.

ابراهیمی تصریح کرد:  نمای اصلی ساختمان را سنگ‌های سفید پاک‌تراشی تشکیل داده که در دوره آل مظفر برای ساخت کاروانسرا از دیگر کاخ‌ها جداشده و به این محل منتقل شده‌اند و در زمان سامی جمع‌آوری‌شده که با فن خشکه‌ چینی بر روی‌ هم قرار می‌گیرند و سایر دیوار‌ها از سنگ‌های لاشه با ملاط گل ساخته شده‌اند و برای اینکه آب باران به درون جرز‌ها رخنه نکند، با ملاط سیمان بندکشی شده‌اند، سقف بنا نیز به‌صورت تخت و با آجر و تیرآهن اجراشده است.

مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد ادامه داد: به‌ طورکلی چفت‌ و بست نامناسب بین عناصر و اجزای معماری، ضعف بارز ساختمانی این بخش از کاروانسر است که با اتمام دوره ماموریت سامی در پاسارگاد، این ساختمان هم متروکه شده و رو به تخریب می‌گذارد تا جایی که اکنون جز سازه‌ای متزلزل و ناپایدار، با سقفی فروریخته و دیوار‌های ازهم پاشیده که هر لحظه بیم ریزش آن می‌رود، از این بنا باقی نمانده است و همین مسئله و دلایلی دیگر سبب شدند تا موضوع مرمت و استحکام‌بخشی این بنا به‌ طور جدی برای امسال  در دستور کار پایگاه میراث جهانی پاسارگاد قرار می گیرد.

او  افزود: پیش‌تر در چند نوبت هم در قالب قرارداد مشاوره و هم در قالب رساله دانشجویی، اقدام به تهیه طرح مرمت برای کاروانسرا شده است اما مطالعات نیازمند جمع‌بندی و اتفاق‌نظر فنی بود و بر همین اساس پیشنهاد برگزاری شورای فنی پارسه پاسارگاد در محل کاروانسرا ارائه شد و با حضور اعضا، تمام طرح استحکام‌بخشی و احیا ضلع غربی کاروانسرا به تایید رسید.

ابراهیمی اضافه کرد: با توجه به کامل بودن اسناد و مدارک بلافاصله برنامه‌ ریزی برای اجرای این طرح مرمتی در هشت مرحله انجام‌ شد که این مراحل شامل مهاربندی، برچیدن بخش‌های فرسوده، زائد و غیرقابل نگهداری، آواربرداری، پلاک گذاری بلوک‌های سنگی، پیاده‌سازی بلوک‌های سنگی، دوباره چینی دیوار‌های برچیده شده توأم با بازنگری در انتخاب و نحوه به‌کارگیری مصالح و اصلاح فنون ساخت، پوشش دهی، تأسیسات و مبلمان است.

مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد اظهار کرد: این طرح از نیمه تیرماه آغازشده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان امسال پنج مرحله از مراحل هشتگانه فوق به سرانجام برسد و پس از پایان عملیات مرمت و استحکام‌بخشی، با اعطای کاربری درخور و متناسب با ماهیت اثر، به بخشی از نیاز‌های منطقی مجموعه پاسخ داده شود.

انتهای پیام/ت

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی استحکام بخشی پایگاه میراث جهانی پاسارگاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۸۷۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد

علی بویری گفت: باتوجه به وضعیت آثار شاخص و منحصر به‌فرد موجود در آنها که بعضاً سال‌ها بود در وضعیت نامطلوبی قرار داشت و جز پایش‌های موزه‌ای امکان حفاظتی دیگری نداشتند، پس از ارزیابی و اولویت‌سنجی براساس پایداری وضعیت و همچنین وضعیت نمایش موزه‌ای بر اساس اولویت‌های استاندارد این حوزه و ارزش‌گذاری بر حفظ آثار تاریخی و حفظ شأن و ارزشمندی آثار و نیز احترام به بیننده موزه‌ای، مرمت هفتاد اثر با نظارت معاون میراث‌فرهنگی استان و کارشناس پایگاه میراث‌جهانی به عنوان ناظر مقیم در دستورکار قرار گرفت.

سرپرست پایگاه میراث‌جهانی شوش ادامه داد: در این راستا، هفتاد شیء از بخش‌های مختلف پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی از جنس سفال و شیشه، به‌منظور عملیات حفاظت و مرمت به کارگاه و آزمایشگاه مرمت پایگاه میراث‌جهانی شوش انتقال یافتند و پس از طی فرآیند حفاظت و مرمت، به تالار‌های موزه و ویترین‌های نمایش برای بازدید عموم برگردانده شدند

او با اشاره به این‌که آثار تاریخی مرمت‌شده در این طرح شامل اشیایی از دوره‌های تاریخی مختلف از جمله پیش از تاریخ، ایلامی، هخامنشی، اشکانی، ساسانی و اسلامی و از جنس سفال و شیشه بودند افزود: شاخص‌ترین این آثار، لیوان‌های منقوش، ظرف‌ها وجام‌های پیش از تاریخ موزه بودند که وضعیت حفاظت و مرمتی آنها نامطلوب و به علت حساسیت آنها سال‌ها بود که دست‌نخورده باقی مانده بودند که در این طرح، اشیاءِ یادشده، بازبینی و مستندنگاری دقیق شدند و پاک‌سازی آثار از رسوبات و آلاینده‌های محیطی نیز انجام شد. همچنین حذف آثار مرمت‌های متعدد و کهنه و نیز الحاقات هم در دستورکار قرار گرفت و اتصالات جدید و مرمت بخش‌های کمبود با تکیه بر استاندارد‌های جهانی این حوزه و استحکام‌بخشی ساختار نیز روی آنها اجرا شد و برای مشاهده عموم دوباره در موزه قرار گرفتند.

بویری گفت: موزه باستان‌شناسی شوش در سال ۱۳۴۵، در جوار قلعه و محوطه باستانی شوش گشایش یافت و از شاخص‌ترین موزه‌های ایران به‌شمار می‌رود که آثار ارزشمندی از دوره‌های مختلف باستانی ایران را در خود جای داده است.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • تخلفی که در «سنگلج» رخ داده است
  • برگزاری جلسات انسجام بخشی و برنامه ریزی ورزش بانوان شاغل در شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی
  • برگزاری ۲۱۰ برنامه ویژه هفته کار و کارگر در گلستان
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • اختصاص ۸۰۰ میلیاردریال برای اجرای طرح‌های مرمتی در آذربایجان غربی
  • میراث فرهنگی به سنگلج کمک کند/بی‌اعتنایی به طرح توسعه تئاتر قدیمی
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان غربی
  • نگاه استان به پروژه‌های درمانی و سلامتی قزوین ویژه است
  • هویت‌بخشی به گروه‌های سرود کانون‌های مساجد امری مهم است
  • رونمایی از ثبت جهانی کاروانسرای دیر گچین قم