Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری ایسکانیوز، منصور کبگانیان قائم مقام و دبیر شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، عصر امروز در نشست خبری تبیین مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی‌ پیرامون ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی در سال ۱۴۰۲ اظهارکرد: برخی مواقع با کنکور سراسری به صورت افراطی برخورد می‌شد و برخی به دنبال حذف آن بودند؛ اما نکته اصلی این است که کنکور باید ساماندهی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ساماندهی کنکور موضوعی بود که در ۱۰ سال گذشته مورد بررسی قرار گرفته است و لازم بود بحث‌های کارشناسی درباره آن انجام شود و بالاخره امروز به نتیجه رسیده ایم.

کبگانیان ادامه داد: شکایت‌های زیادی از سوی دانش آموزان سال آخر دبیرستان و آن دسته از دانش آموزانی که به دنبال خواندن عمیق دروس بودند به ما می‌شد.‌ آنها معتقد بودند که کنکور مکانیکی برگزار می شود و به جای عمق خوانی، باید به سمت تکنیک های تست زنی حرکت کنیم؛ اما امروز تاکیدمان به این دست از دانش آموزان این است با این مصوبه شورا، تقریبا ۶۰ درصد مشکل حل شده و باید دروس دبیرستان خود را به خوبی و عمقی بخوانند.

دبیر شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور تصریح کرد: در گذشته، آینده ۱۲ سال زحمت دانش آموزان در چند ساعت کنکور تعیین می‌شد. درحالی که امکان داشت عواملی مانند بیماری‌های روحی و جسمانی، در روند کنکور دانش آموزان اختلال ایجاد کند؛ اما با این مصوبه، گام مهمی در جهت این رفع این مشکل برداشته شده به طوری که امتحانات نهایی دانش آموزان در یک بازه زمانی ۳۰ روزه برگزار می شود تا سنجش علمی مناسبی از دانش آموزان صورت بگیرد. 

وی گفت: ما در این ۱۰ سال از اهمیت امتحانات نهایی دانش آموزان اطمینان حاصل کرده‌ایم و خوشبختانه مشکل چندانی در نوع تصحیح ورقه های امتحانی یا طرح سوالات و قرنطینه برگه امتحانات وجود نداشت.‌ از طرف دیگر در امتحانات نهایی، عدالت آموزشی در سطح بالایی انجام می شود به گونه ای که یک دانش آموز روستایی به جای صرف مبالغ بالا برای شرکت در کلاس های کنکور، می‌توانند با خواندن کتاب‌های مدرسه نتیجه خوبی را در کنکور به دست آورند.

کبگانیان خطاب به دستگاه‌های مسئول اضافه کرد: وزارت علوم، سازمان سنجش، وزارت آموزش و پرورش و بهداشت به سرعت باید خود را برای شرایط جدید آماده کنند زیرا بار سنگینی بر دوش آن‌ها قرار دارد. این مصوبه در سال ۱۴۰۲ اجرایی خواهد شد و دستگاه‌های مسئول باید در این 2 سال، زیرساخت های مناسب را برای اجرای این مصوبه فراهم کنند و وزارت آموزش و پرورش وظیفه دارد اشکالات آموزش دروس در کلاس را برطرف کنند. توجه به کتب رسمی درسی در این مصوبه از اهمیت زیادی برخوردار است.

دبیر شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور یادآور شد: استفاده از کتاب‌های کنکور عدالت آموزشی را زیر سوال برده بود.‌ اما این مصوبه شورا باعث می شود که توجه به کتاب های اصلی درسی عمیق شود. دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی نیز باید در تامین امنیت امتحانات نهایی و کنکور کوشا باشند و تلاش کنند.

کبگانیان افزود: برخی از کلاس های کنکور با این مصوبه شورا نگران تعطیلی هستند.اما باید عرض کنم اینطور نیست و آن ها نیز باید به جای آموزش تکنیک های تست زنی، عمق یادگیری را به دانش آموزان یاد بدهند. البته باید تاکید کنم که هنوز تاثیر ۴۰ درصدی آزمون سراسری برای قبولی وجود دارد اما کلاس های کنکور باید علاوه بر کسب مجوز از آموزش و پرورش برای فعالیت، نحوه آموزش خود را به سمت عمق یادگیری ببرند. کلاس های کنکور باید از شیوه های آموزشی تجارت مابانه، عمق یادگیری را به دانش آموزان آموزش دهند.

دبیر شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: خوشبختانه سران قوا و همچنین رئیس جمهور منتخب همراهی خوبی را با ما داشتند. البته برخی عزیزان دغدغه این را داشتند گه این مصوبه رنگ و بوی سیاسی دارد؛ اما باید عرض کنم که شورای انقلاب فرهنگی نهادی فراجناحی است و مصوبات آن با تغییر دولت ها عوض نمی شود. این شورا تمامی سه قوه را شامل می شود و به هیچ عنوان نگاه سیاسی به مصوبات این شورا وجود ندارد.‌

وی تاکید کرد: شورای انقلاب فرهنگی در حوزه کنکور مصوبات بسیاری زیادی داشته است؛ اما خب بسیاری از این مصوبات نتیجه نرسید. وظیفه شورای عالی انقلاب فرهنگی این است که به کمک سه قوه بیاید و قطعا بر روند اجرای مصوبات نظارت خواهیم کرد.

کبگانیان در ادامه گفت: بخش پزشکی و سلامت کشور نیز در نقشه جامع علمی کشور بررسی و نهایی شده است؛ اما برداشت ما این بود که در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی، هنوز جمع بندی لازم برای این حوزه وجود ندارد. البته باید گفت که شورا درگیر احساسات و جو هیجانی نخواهد شد و بدون اینکه تحت فشار خاصی باشند، تصمیم گیری خواهیم کرد. در حوزه پزشکی نیز هنوز به آن پختگی لازم نرسیده‌ایم و نیاز به بررسی بیشتری داریم.‌ موضوع سهمیه‌ها نیز نیاز به سیاست گذاری جداگانه دارد و باید طی ۶ ماه این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم.

دبیر شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور تاکید کرد: پزشکان و استادان این حوزه نیز باید مقداری در سیستم پذیرش بازنگری داشته باشند.‌بسیاری از افراد و نخبگان کشور به دنبال تحصیل در این حوزه هستند؛ اما به دلیل شرایط سخت پذیرش، امکان تحصیل در رشته های مرتبط به این حوزه را ندارند. این موضوع قطعا ظلم به این دست از افراد است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: برخی از سهمیه‌ها عدالت آموزشی را زیر سوال برده است. قرار شده ۶ ماه بعد از اجرای این مصوبه شورا، سیاست گذاری مرتبط با این حوزه نیز مورد بررسی قرار بگیرد.

کبگانیان با اشاره به حضور برخی موسسات کنکور در صدا و سیما گفت: این بسیار بد است که برخی موسسات کنکور با رویکرد تجارت مابانه در صدا و سیما حضور دارند.‌ ما در اولین فرصت در شورای عالی انقلاب فرهنگی، مصوبه‌ای خواهیم داشت که تمامی موسسات کنکور باید مجوز قانونی و رسمی از وزارت آموزش و پرورش برای فعالیت داشته باشند.

انتهای پیام/

شایان دنیادیده کد خبر: 1105207 برچسب‌ها شورای عالی انقلاب فرهنگی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: شورای عالی انقلاب فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی امتحانات نهایی کلاس های کنکور مصوبه شورا آموزش و پرورش دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۹۰۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای سطح کیفی آموزش به دانشجویان با تبیین اهمیت یادگیری عمیق

مهدی چنگیزی معاون آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره برگزاری نخستین دوره یادگیری عمیق (تعاملی) در این واحد دانشگاهی اظهار کرد: بر اساس سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی با برگزاری کارگاه‌های آموزشی متعدد که با حضور مدیران گروه‌های آموزشی در ابتدای نیمسال اول ۱۴۰۳-۱۴۰۲ در دانشکده‌های واحد اراک برگزار شد، اهمیت یادگیری عمیق در ارتقای سطح کیفیت آموزش به دانشجویان تبیین و مورد تأکید قرار گرفت.

وی افزود: عناوین آموزشی این کارگاه شامل مباحث پداگوژی و ایجاد مهارت در فرایند آموزش، آشنایی با هرم یادگیری، مبانی یادگیری عمیق (تعاملی)، آشنایی با برخی روش‌های کارگروهی، مقایسه روش‌های سنتی و نوین در فرآیند یاددهی و یادگیری، مثلث تدریس، انواع یادگیرنده‌ها و تکنیک‌ها و روش‌های تدریس به آنها، زمینه‌های یادگیری، شیوه‌های تولید محتوای آموزشی و آشنایی با برخی پلتفرم‌های تولید محتوا نظیر Camtasia بوده است.

معاون آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک بیان کرد: این طرح به‌منظور شناسایی ظرفیت‌های موجود در دانشگاه‌ها و بررسی مزایا و معایب آموزش یادگیری عمیق (تعاملی) به‌صورت پایلوت برای دروس فیزیک ۲ و ریاضی ۲ تعریف شد. بدین منظور از هر استان یک واحد دانشگاهی به‌عنوان مجری طرح انتخاب و پس از معرفی مدرس دروس مورد بحث به سازمان مرکزی در جلسه‌ای اهداف و جزئیات آن برای اساتید تبیین شد.

چنگیزی افزود:‌ از استان تهران، واحد تهران شمال، از استان مرکزی، واحد اراک و از استان آذربایجان شرقی واحد تبریز برای اجرای این طرح گزینش شدند و به‌منظور مقایسه دقیق اثرات یادگیری عمیق با آنچه از آن به یادگیری رایج (سنتی) یاد می‌شود، مقرر شد دو کلاس با ظرفیت ۳۵ نفر با توزیع دانشجویی، سرفصل و زمان برگزاری یکسان از رشته‌های کامپیوتر، صنایع و مکانیک ارائه شود که در یکی از آنها روش‌های یادگیری عمیق پیاده‌سازی شده و دیگری به همان شیوه رایج قبل تدریس صورت پذیرد.

وی مطرح کرد: در کلاس یادگیری عمیق (تعاملی)، استاد به‌عنوان راهنما در کنار دانشجویان حضور دارد و با مشارکت دادن آنها در مباحث درسی، تفهیم مطالب را تسهیل و تعمیق می‌بخشد.

معاون آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک با بیان اینکه قبل از شروع نیمسال و برگزاری کلاس‌ها، مطالب و سرفصل دروس در قالب طرح درس به‌طور دقیق مشخص و مطالب ارائه و در هر جلسه تعیین شود، ادامه داد: برای هر جلسه، سه کاربرگ در نظر گرفته‌شده که هر هفته متناسب با مطالب درسی آن جلسه از طریق سامانه کاتب در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد.

چنگیزی توضیح داد:‌ کاربرگ شماره یک شامل خلاصه‌ای از درس هفته جاری بوده که به‌طور کلی اهداف و رئوس درس را بیان می‌کند. دانشجویان موظف هستند پیش از حضور در کلاس با مطالعه کاربرگ شماره یک ضمن آشنایی کلی با مبحث روز، پیش‌زمینه ذهنی برای مطالبی که در کلاس توسط استاد بیان خواهد شد، پیدا کنند. کاربرگ شماره ددو شامل نمونه‌ها و تمریناتی است که در کلاس توسط استاد مطرح و با همکاری دانشجویان حل شده و مورد بررسی قرار می‌گیرند. به‌منظور مشارکت بیشتر دانشجویان در مباحث درسی، بر اساس تکنیک آموزش«پازلی» دانشجویان به هفت گروه پنج نفره تقسیم شدند و فعالیت کلاسی آنها به‌صورت گروهی انجام می‌پذیرد.

وی تشریح کرد: برای سنجش تلاش و نیز معلومات هر یک از دانشجویان، به‌طور تصادفی افرادی انتخاب می‌شوند که باید نحوه حل هر سؤال را برای دیگر دانشجویان به‌طور شفاهی تشریح کند و کاربرگ شماره سه شامل تمرینات پایان هر فصل بوده که به‌عنوان کار در منزل به‌صورت گروهی به دانشجویان ارائه می‌شود تا با مشارکت یکدیگر مسائل مطرح‌شده را حل و پاسخ سؤالات را به استاد ارائه کند. پس از بررسی جواب‌ها توسط استاد، سؤالاتی که به اشتباه حل شده و یا نیازمند توضیح هستند در کلاس مطرح و پس از رفع ابهام و اشکال، به‌طور کامل حل می‌شوند.

معاون آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک گفت: علاوه بر این برای هر یک از دانشجویان به انتخاب خود و تأیید استاد، یک یا چند موضوع پژوهشی مرتبط با درس در نظر گرفته می‌شود که دانشجویان ملزم به ارائه شفاهی آن در کلاس‌های بازآموزی هستند. کلاس‌ها بازآموزی در هر ماه یک جلسه برگزار خواهد شد و در آن به موضوعات مرتبط با درس و فراتر از کتاب درسی پرداخته می‌شود.

به گزارش آنا، نخستین دوره کشوری یادگیری عمیق با مشارکت استان‌های تهران، مرکزی، اصفهان و آذربایجان شرقی در نیمسال دوم ۱۴۰۳-۱۴۰۲ برگزار شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فعالیت کلاس‌های درس مدارس خوزستان تا روز آخر
  • افزوده شدن۶ کلاس درس به فضا‌های آموزشی شهرستان خواف
  • ارتقای سطح کیفی آموزش به دانشجویان با تبیین اهمیت یادگیری عمیق
  • هشدار دانشگاه پیام نور به متقاضیان فراگیر ارشد/ مجوز ثبت نام به هیچ یک از موسسات آموزشی ندادیم
  • هشدار دانشگاه پیام نور به متقاضیان فراگیر ارشد/ مجوز ثبت نام برای هیچ یک از موسسات آموزشی ندادیم
  • همایش آموزش پزشکی با شعار «از کلاس درس تا عرصه» برگزار می شود
  • پویش سپاس از معلم در ۴۸ واحد آموزشی خوانسار
  • شماره تلفن بهترین معلم خصوصی اول دبستان
  • مدارس غیردولتی جاده‌صاف‌کن برای مهاجرت از کشور نباشند
  • بازگشت دانش آموزان بازمانده از تحصیل به چرخه تعلیم و تربیت