Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-20@03:35:14 GMT

سایه جنگ و تحریم بر سر ایران

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۹۱۳۹۸

سایه جنگ و تحریم بر سر ایران

ابراهیم رئیسی در شرایطی کشور را تحویل می‌گیرد که ایران از چند جبهه شبیه بمب ساعتی است. در بعد داخلی تشدید نارضایتی‌ها به نبود آب و برق و افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا و در بعد خارجی سایه جنگ بر سر ایران است. به گزارش پول نیوز، ایران در واپسین روز‌های دولت دوازدهم در شرایط نه چندان مطلوبی قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در داخل مردم از مشکلات ناشی از سوء مدیریت کرونا، آب و برق و طرح موسوم به صیانت از اینترنت که در مجلس در حال بررسی است شکایت دارند و در خارج، ایران در چند جبهه درگیر است.

بالا گرفتن تنش میان ایران و اسرائیل
جبهه اول حادثه‌ای است که جمعه گذشته در دریای عمان رخ داد و کشتی تجاری اسرائیل هدف موشک قرار گرفته و در نتیجه آن دو نفر کشته شدند. شبکه تلویزیونی العالم وابسته به ایران، رسما اعلام کرده نیرو‌های "مقاومت" در سوریه مسئول حمله به یک نفتکش اسرائیلی در دریای عمان بوده‌اند.

این وبسایت اعلام کرده حمله به این نفتکش در دریای عمان در واکنش به حمله اسرائیل به فرودگاه ضبعه منطقه قصیر سوریه صورت گرفته است.

یائیر لاپید وزیر خارجه اسرائیل، ایران را مقصر اصلی حمله به نفت کش خوانده و گفته "ایران تنها مشکل اسرائیل نیست و جهان نباید خاموش بنشیند.»

یک شبکه تلویزیون اسرائیلی به نقل از یک مقام دولتی رژیم صهیونیستی که نامش برده نشده مدعی شده ایران در این حمله که توسط پهپاد انجام شده، دست داشته است.

بنا به گفته شرکت اسرائیلی صاحب نفت کش، دو نفر از کارکنان این کشتی در اثر حمله کشته شده‌اند که یکی از این‌ها شهروند بریتانیا و دیگری شهروند کشور رومانی بوده است. وزیر خارجه اسرائیل از بریتانیا خواسته پاسخ ایران را قاطعنانه بدهد.

پایگاه خبری تلگراف انگلیس گفته شهروند بریتانیایی که نامش برده نشده از عوامل امنیتی نفت کش بوده است. رسانه‌های آمریکایی مدعی شده‌اند که چندین پهپاد به این کشتی حمله کرده‌اند. مقامات اسرائیلی به تلگراف انگلیس گفته‌اند که این حادثه باید زنگ بیدار باش برای بریتانیایی‌ها باشد.

ادامه تحریم‌های شدید آمریکا علیه ایران
جبهه دوم درگیری ایران در جهان بی ارتباط به جبهه اول نیست. روز چهارشنبه گزارشی در وال استریت ژورنال آمریکا منتشر شد که نشان می‌داد آمریکا در تلاش برای تحریم شرکت‌های صادر کننده تجیزات تولید پهپاد و موشک‌های نقطه‌زن به ایران است.

روزنامه وال‌استریت ژورنال با انتشار گزارشی به برنامه دولت بایدن در زمینه تحریم پهپاد‌ها و موشک‌های هدایت‌شونده و نقطه‌زن ایران پرداخته است. در این گزارش آمده است که دولت بایدن تهدید‌های ناشی از پهپاد‌ها و موشک‌های نقطه‌زن ایران را در شرایط کنونی بسیار جدی می‌داند.

تهدید به تحریم جدید علیه ایران به منزله شکست دیپلماسی است که با مذاکرات وین به ضرب و زور دولت روحانی حفظ شده بود. از زمان روی کار آمدن ترامپ در چهار سال گذشته و همزمان با خروج آمریکا از برجام، تحریم‌های شدید از جمله تحریم‌های نفتی سنگینی علیه ایران اعمال شد. ایران به امید پایان این تحریم‌ها و بازگشت آمریکا به برجام پای میز مذاکره با دولت جدید آمریکا رفت.

برجام در آستانه احیا یا شکست؟
جبهه سوم درگیری در خارج، همان مذاکرات بی سرانجام وین است. دولت روحانی در ماه‌های آخر با این امید که رسیدن به یک نتیجه در وین بر نتیجه انتخابات در ایران تاثیر بگذارد، همه اراده خود را بر نتیجه گرفتن از مذاکرات وین معطوف کرد. در روز‌های باقیمانده به انتخابات مشخص شد که دولت دوازدهم حق تعیین سرنوشت سیاست خارجی برای چهار سال آتی را ندارد و بعد از انتخابات این مساله برای همه روشن شد. چند روز مانده به دور هفتم مذاکرات وین دستور رسید مذاکرات تا روی کار آمدن رئیس دولت جدید باید متوقف شود.

اکنون درباره آینده مذاکرات هسته‌ای سناریو‌های متفاوتی مطرح است. برخی از کارشناسان می‌گویند مذاکرات بدون حصول نتیجه مثبت در چهار سال آینده ادامه پیدا خواهد کرد، در مقابل عده دیگری می‌گویند دولت ابراهیم رئیسی حاضر به ادامه مذاکرات به شکل کنونی نخواهد بود و مذاکرات در چارچوب متفاوتی ادامه پیدا خواهد کرد.

حالا در هفته‌ای که به مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید ایران منتهی می‌شود، صدای شرکای ایران در برجام در آمده است. وزیر خارجه آلمان سیگنال‌هایی مبنی بر سر رفتن کاسه صبر این کشور در مقابل ایران مخابره کرده است. او گفته مذاکره برای احیای برجام تا ابد نباید طول بکشد.

هایکو ماس وزیر خارجه آلمان به مجله اشپیگل گفته من شاهد هستم که ایران بازگشت به مذاکرات وین را از یک سو به تاخیر انداخته و از سوی دیگر همزمان هر روز بیشت رو بیشتر از مفاد این توافق فاصله می‌گیرد.

ماس گفته ما می‌خواهیم که برجام برگردیم و معتقدیم همه طرف‌های توافق چنین نظر قاطعی دارند، اما روشن است که این گزینه قرار نیست تا ابد روی میز باقی بماند.

مشابه همین تهدید از جانب آمریکایی‌ها نیز مطرح شده. آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا روز پنجشنبه گفته مذاکره با تهران بر سر توافق هسته‌ای نمی‌تواند نامحدود باشد. او گفته ما به دیپلماسی پایبندیم، اما فرآیند این مقوله نباید بی‌پایان باشد.

بلینکن که در یک کنفرانس خبری در کویت به سوال خبرنگاران جواب می‌داده گفته از یک جهت اگر قرار باشد ایران به فعالیت‌های هسته‌ایش ادامه دهد، دستاورد‌های برجام کاملا با بازگشت به این توافق قابل بازیابی نیستند.

فشار غربی‌ها برای بازگشت به برجام در حالی صورت می‌گیرد که نماینده ایران در وین آب پاکی را بر دست مردم ریخته است.

کاظم غریب آبادی نماینده ایران در سازمان‌های بین‌المللی در وین روز پنجشنبه گزارشی از موانع پیش روی مذاکرات وین منتشر کرد. موانعی که با ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی به نظر نمی‌رسد قابل عبور باشند.

کاظم غریب‌آبادی در این گزارش گفته در چند دور مذاکرات با ایالات متحده در وین، آمریکا حاضر نشده تحریم بیش از ۵۰۰ نفر از اشخاص حقیقی و حقوقی را لغو کند. اشاره غریب آبادی به تحریم‌های دوران دولت ترامپ است.

او همچنین درباره دیگر مانع مذاکرات غیرمستقیم با ایالات متحده در وین گفته: «کل تفاهم را به پذیرش بندی در خصوص انجام گفتگو‌های آتی در مورد مسائل منطقه‌ای گره زدند.» به گفته او، آمریکا تنها در این صورت حاضر شده که برخی تحریم‌ها لغو کند.

کاظم غریب آبادی در بخش دیگری از این گفتگو در سایت رهبر جمهوری اسلامی، مدعی شد که «آمریکا می‌خواهد توافق هسته‌ای را برای موشکی و منطقه گروگان بگیرد.»

در کنار انتشار این گزارش رهبر ایران در آخرین دیدار با حسن روحانی مواردی را متذکر شده که به نظر می‌آید آب پاکی بر دستان احیای برجام بوده است.

رهبری روز چهارشنبه و در جریان دیدار پایانی با اعضای دولت دوم حسن روحانی پیش از جایگزینی کابینه ابراهیم رئیسی اظهار داشت: «آمریکایی‌ها در زبان و وعده می‌گویند تحریم‌ها را بر می‌داریم، اما تحریم‌ها را برنداشتند و برنمی‌دارند، ضمن آنکه شرط هم می‌گذارند و می‌گویند که باید در همین توافق جمله‌ای بگنجانید که بعداً درباره برخی موضوعات صحبت شود و گرنه توافقی نخواهیم داشت.»

او دلیل تلاش هیات مذاکره‌کننده آمریکایی برای افزودن جملاتی به متن توافق هسته‌ای با ایران را فراهم کردن «بهانه‌ای برای دخالت‌های بعدی خود درباره اصل برجام و مسائل موشکی و منطقه‌ای» عنوان کرد و افزود: «تا اگر ایران حاضر به بحث درباره آن‌ها نشود بگویند توافق را نقض کرده‌اید و توافق، بی‌توافق.»

آیت الله خامنه‌ای در ادامه سخنان روز چهارشنبه خود خواستار استفاده آیندگان از تجربه دو دولت حسن روحانی مبنی بر «بی‌اعتمادی به غرب» شد و توضیح داد: «در این دولت شد که اعتماد به غرب جواب نمی‌دهد و آن‌ها کمک نمی‌کنند و هرجا که بتوانند ضربه خواهند زد و اگر جایی هم ضربه نمی‌زنند به این دلیل است که نمی‌توانند.

او همچنین بخشی از عملکرد اعضای دولت آقای روحانی را مطابق انتظارات موجود ندانست و خاطرنشان کرد: «هر جا که کار‌ها را منوط به غرب و مذاکره با آن و آمریکا کردید ناموفق بودید و هر جا که بدون اعتماد به غرب، حرکت و از آن‌ها قطع امید کردید موفق بودید و پیش رفتید.»

اشاره رهبری به تلاش آمریکا برای باز گذاشتن باب مذاکره بر سر موضوعات موشکی و منطقه‌ای دقیقا همان خط قرمزی است که ابراهیم رئیسی در اولین کنفرانس خبری خود به آن اشاره کرده بود. رئیسی صراحتا اعلام کرده بود حاضر نیست با آمریکایی‌ها درمورد مسائل منطقه‌ای و موشکی مذاکره کند.

مجموعه این تحولات نشان می‌دهد ایران قرار نیست به این زودی‌ها به برجام برگردد و عدم بازگشت به برجام به منزله ادامه تحریم‌ها و سایه جنگ بر سر کشور است.    

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: تحریم های آمریکا برجام دولت روحانی حسن روحانی انتخابات ریاست جمهوری انتخابات 1400 ابراهیم رئیسی مذاکرات وین وزیر خارجه غریب آبادی تحریم ها منطقه ای هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۹۱۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: گذشت زمانی که برخی می‌خواستند با برجام 2 و برجام 3 روی موشک‌ها و توانایی‌های ما معامله کنند/ ما به هیچ وجه اجازه نخواهیم داد که روی توانایی‌های ملت ایران که به برکت خون شهیدان به دست آمده، معامله شود

به گزارش جمارن؛ رییس جمهور گفت: اگر رژیم صهیونیستی باز هم اشتباه کند و بخواهد بار دیگر کوچک‌ترین تعرضی به خاک مقدس جمهوری اسلامی کند، چنان پاسخی داده خواهد شد که او و حامیانش پشیمان می‌شوند.

سید ابراهیم رئیسی عصر پنجشنبه در دیدار مردمی با شهروندان شاهرود در استادیوم این شهر در قالب برنامه‌های سفر دولت سیزدهم به استان سمنان، تاکید کرد: امروز همه جهان اسلام و جهان بشریت بر حقانیت موضع جمهوری اسلامی در دفاع از فلسطین و ضدیت با رژیم ستمگر صهیونیستی واقف شده است.

وی افزود: امروز عالم متوجه سخنی شده است که شهیدان در وصیتنامه‌های‌شان آن را فریاد زدند. سخن شهدای ما دفاع از راه خدا، استقلال و مبارزه با ظلم و فساد و تبعیض است.

رییس‌جمهور با اشاره به عملیات «وعده صادق» اظهار کرد: امریکا و رژیم صهیونیستی گمان کردند می‌توانند کرامت ما را خدشه‌دار کنند و به کنسولگری ما که خاک کشورمان محسوب می‌شود، حمله کردند. اما وقتی دست به جنایت زدند باید تنبیه می‌شدند و ملت بزرگ ایران آن‌ها را تنبیه کرد.

رئیسی افزود: از زبان شما ملت و نیروهای مسلح و مقتدرمان و همه آحاد این کشور می‌گویم، اگر رژیم صهیونیستی باز هم اشتباه کند و بخواهد برای بار دیگر کوچکترین تعرضی به خاک مقدس جمهوری اسلامی کند بداند چنان پاسخی داده خواهد شد که او و حامیانش پشیمان می‌شوند.

وی با بیان این‌که دوران زورگویی تمام شده است، تصریح کرد: من در مذاکره با برخی از کشورهای غربی، چه حضوری و چه تلفنی، گفته‌ام «مبادا با زبان زور با ما و ملت ما سخن بگویید» ملت ما دارای عقلانیت، تدبیر، منطق و سخن است.

ایران میز مذاکره را ترک نکرده است

وی تاکید کرد: اگر اهل سخن و مذاکره هستید، ما میز مذاکره را ترک نکرده و نخواهیم کرد. اما اگر بخواهید با زبان زور و قلدری با ملت ایران سخن بگویید بدانید کارتان پیش نخواهد رفت و ملت بزرگ ایران و دولتمردان با قدرت در مقابل شما خواهند ایستاد.

رییس‌ دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: گذشت زمانی که برخی می‌خواستند با برجام ۲ و برجام سه روی موشک‌ها و توانایی‌های ما معامله کنند. ما به هیچ وجه اجازه نخواهیم داد که روی توانایی‌های ملت ایران که به برکت خون شهیدان به دست آمده، معامله شود.

رییس دولت سیزدهم با اشاره به اینکه امروز به فرموده رهبر فرزانه انقلاب اسلامی همه دشمنی‌هایی که با ملت ایران انجام می‌شود به دلیل مواضع به حق این نظام و اهداف بلندی است که این نظام دارد، یادآور شد: همه اینها به دلیل ایستادگی و مقاومت مردم در مقابل استکبار جهانی است. ملت بزرگ ایران به تبعیت از رهبر فرزانه انقلاب و امام(ره) از آرمان فلسطین و آزادی قدس حمایت می‌کنند. مردم ۴۵ سال است که دفاع از فلسطین را فریاد می‌زنند.

تمرکز بر تولید دانش بنیان

وی یادآور شد: آن‌چه رهبر معظم انقلاب از دولت در کسوت خدمتگزار به مردم و حتی از اقشار مختلف مردم و فعالان بخش خصوصی در هر جا از این کشور می‌خواهند این است که بهترین را ارائه کنند تا اقتصاد و تولید کشور رونق بگیرد.

وی با اشاره به اینکه نیاز امروز کشور بیش از همه زمان‌ها کار و تلاش و افزایش تولید است، تاکید کرد: دانشمندان و دانشجویان و پژوهشگران در حوزه تولید علم می‌توانند اثرگذاری زیادی داشته باشند. از شرکت‌های دانش‌بنیان انتظار است تلاش کنند تا دانایی‌ها به محصولی برای ایران و صادرات تبدیل شود.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب فرمودند «ما به قله نزدیک شدیم» ادامه داد: خستگی و ناامیدی در فرهنگ و ادبیات دولت نباید جایی داشته باشد. اگر با مانعی مواجه شدیم تلاش کنیم مانع را رفع کنیم. در دولت تلاش‌مان این است که موانع را از پیش روی فعالان اقتصادی و فرهنگی برداریم.

تاکید بر سلامت اداری

به بیان رئیسی، دستگاه‌های اداری کشور موظف هستند با روابط سالم و قانون‌مند مردم و فعال اقتصادی و تولیدکننده و دانشجوی فعال را حمایت کنند و از هرگونه رابطه ناسالم، فساد اداری و هرگونه رشوه پرهیز شود. مدیران از هر امری که مردم را ناامید می‌کند باید بپرهیزند.

وی با بیان اینکه اسلام برای ما کرامت آورده است و عزت و کرامت ملی، اسلامی و شخصی و خانوادگی نباید با برخی کم‌کاری‌ها خدشه‌دار شود، خاطرنشان کرد: کرامت مراجعان ادارات، کارگران، مدیران و همه مردم در هر جایگاهی باید حفظ شود.

وی تاکید کرد: مردم ایران ملت باعزت و کرامتی است. هر کس در هر جای دنیا بخواهد این عظمت و کرامتی که ملت ما و سرداران ما خدشه‌دار کند ملت بزرگ ایران در مقابل او ایستادگی کرده و باز هم ایستادگی می‌کند.

رییس دولت سیزدهم ادامه داد: بسیاری از کارخانه‌های راکد استان سمنان در چرخه تولید قرار گرفته است. نرخ بیکاری کاهش و اشتغال افزایش یافته است. اما به این بسنده نکنیم. باید کار و تلاش برای شکوفایی اقتصادی کشور در همه جای کشور مضاعف شود.

افتخارهای تاریخی شاهرود

وی با اشاره به اینکه شاهرود دارای مردمی با تاریخ و تمدن و مردمی برخوردار از ایمان، اعتقاد و باور دینی است که در تاریخ بیش از هزارساله خود دارای افتخار و ایستادگی و دلدادگی به علی‌ابن‌موسی‌لرضا(ع) هستند، افزود: آن‌چه مردم شاهرود در تاریخ پیش از پیروزی انقلاب اسلامی دارند ظلم‌ستیزی و مقاومت در مقابل ظلم و ستم است. پس از انقلاب اسلامی هم دفاع از دین و وطن و ارزش‌های انقلاب اسلامی را از خود نشان دادند. دلیل این سخن بیش از یک‌هزار شهیدی است که این شهرستان تقدیم انقلاب شکوهمند اسلامی کرده است.

رئیسی افزود: سرداران و رزمندگان شاهرود در دفاع از میهن و حریم و حرم خوش درخشیدند. شاهرودی‌ها در عرصه دانش و فرهنگ برای سمنان و کشور و جهان اسلام نام‌آور هستند. از این جایگاه به خانواده معظم شهیدان، جانبازان و ایثارگران، فرهیختگان، نام‌آوران، دانشمندان و عموم مردم متدین این شهرستان ادای احترام می‌کنم.

نگاه ویژه دولت به حل مسائل شاهرود

رییس‌جمهور در بخشی از اظهارات خود نیز به مسائل و اولویت‌های مورد تقاضای مردم شهرستان شاهرود از جمله تأمین آب آشامیدنی اشاره کرد و گفت: دولت برای تامین آب پایدار در شهرستان شاهرود خود را موظف می‌داند و حتما تامین آب پایدار دنبال خواهد شد.

وی با اشاره به دغدغه‌های محیط زیستی مسئولان، مردم و کنش‌گران حوزه محیط زیست این منطقه نیز بیان کرد: حفظ محیط زیست قطعا مورد تاکیدمان است و صریح اعلام می‌کنم که هر اقدام صنعتی، معدنی و اقتصادی فرع بر حفظ محیط زیست خواهد بود.

رئیسی با بیان این‌که ظرفیت‌های شاهرود زیاد است، افزود: امشب در جلسه «حل مساله» پیرامون بسیاری از ظرفیت‌های این شهرستان و استان با مدیران و فعالان اقتصادی گفت‌وگو می‌کنیم. من با مسائل استان سمنان آشنا هستم. همه مردم و همه عشایر بدانند که دغدغه‌های‌شان را پیش از ورود به استان مرور کرده‌ام و همه نکات مورد نظر این قشر پرتلاش و به ویژه جوانان استان را مورد مطالعه قرار داده‌ام.

رییس‌جمهور با تاکید بر این‌که بنای این دولت حل مساله است، گفت: ما معتقد نیستیم که از کنار چاله‌ها عبور کنیم. بلکه باید برای هر چاله چاره‌ای پیدا کنیم. ما نمی‌گوییم که اگر مساله‌ای از سال‌ها پیش و دولت‌های قبل مانده به این دولت ارتباطی ندارد. بلکه به دنبال حل مساله و تکمیل آن طرح هستیم.

دیگر خبرها

  • وضع دوباره تحریم‌های آمریکا علیه نفت ونزوئلا
  • رئیسی: گذشت زمانی که برخی می‌خواستند با برجام 2 و برجام 3 روی موشک‌ها و توانایی‌های ما معامله کنند/ ما به هیچ وجه اجازه نخواهیم داد که روی توانایی‌های ملت ایران که به برکت خون شهیدان به دست آمده، معامله شود
  • تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران
  • آمریکا معافیت ونزوئلا از تحریم‌های نفت و گاز را تمدید نخواهد کرد
  • آمریکا به بهانه حمایت از مخالفان مادورو تحریم‌های نفتی ونزوئلا را تمدید می‌کند
  • پایان نبرد سایه‌ها، تغییر منطق بازدارندگی و آغاز فصل جدید در رویارویی ایران و اسرائیل
  • بایدن درباره تحریم نفت ایران تصمیم جدید گرفت؟
  • استوری جدید گروسی با تگ ایران
  • رویترز: بایدن تحریم‌های نفتی ایران را تشدید نمی‌کند
  • یورونیوز: آمریکا نمی‌تواند تحریم‌های نفتی ایران را تشدید کند