Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-25@23:47:07 GMT

صادرات بیدو سیستم موقعیت‌یاب جهانی چین به ۱۲۰ کشور

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۹۲۰۲۱

صادرات بیدو سیستم موقعیت‌یاب جهانی چین به ۱۲۰ کشور

"بیدو" سیستم موقعیت‌یاب جهانی چین به مرحله تکامل رسیده و به بیش از ۱۲۰ کشور منطقه صادر شده است و ارزش این صنعت تا سال ۲۰۲۵ به بیش از ۱۵۵ میلیارد دلار خواهد رسید و در حال حاضر نیز ارزش صنعت ناوبری چین در سال ۲۰۲۰ از ۴۰۰ میلیارد یوان فراتر رفته است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ سامانه ناوبری بِیدو یا سامانه ماهواره‌ای ناوبری بیدو (قطب‌نما) پروژه‌ای چینی برای توسعه سامانه ناوبری ماهواره‌ای مستقل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخستین سامانه بیدو که به‌طور رسمی سامانه آزمایشی ماهواره‌ای ناوبری بیدو یا بیدو-1 خوانده می‌شود، شامل سه ماهواره با پوشش و کاربردهای محدود است. این سامانه از سال 2000، خدمات ناوبری را عمدتاً برای مشتریان در چین و مناطق همسایه آن، ارائه می‌دهد.

ارزش صنعت ناوبری بیدو در چین تا سال 2025 بیش از 25 درصد از سهم جهانی را به خود اختصاص خواهد داد و انتظار می‌رود ارزش این صنعت، از یک تریلیون یوان یا 155 میلیارد دلار فراتر رود و 20 تا 25 درصد از سهم جهانی را به خود اختصاص دهد؛ سال 2020 یک نقطه عطف بزرگ برای بیدو بوده است چراکه ساخت سیستم به پایان رسیده است و تمرکز برای صنعتی شدن و برنامه‌های کاربردی در مقیاس بزرگ رسیده است.

رئیس‌جمهور چین در 31 جولای در مراسمی که در پکن برگزار شد به صورت رسمی تکمیل و راه‌اندازی سیستم بیدو-3 را اعلام کرد و این  سیستم به کاربران جهانی اجازه می‌دهد تا به خدمات موقعیت‌یابی، ناوبری و زمان‌بندی دقیق خود دسترسی پیدا کنند؛ بیدو در سال گذشته پیشرفت چشمگیری داشته است و الان این آمادگی وجود دارد که از پتانسیل کامل آن استفاده شود. نکته قابل توجه این است که همه‌گیری کووید19 که بر بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی، تاثیر منفی گذشته است، ارزش صنعت ناوبری چین در سال 2020 از 400 میلیارد یوان فراتر رفته است و به طور متوسط سالانه بیش از 20 درصد رشد کرده است، در واقع نحوه مبارزه ما اپیدمی کرونا، اهمیت خدمات مکان و زمان را نشان داده است که از طریق آنها می‌توانیم تصویری کلی از وضعیت اپیدمی به دست بیاوریم  و تغییرات را به صورت دقیق ردیابی کنیم؛ به عنوان مثال کدهای سلامت در کشور چین تعریف شده است که این کدها یک نرم‌افزار روی تلفن‌های هوشمند است که خطرات قرار گرفتن افراد در معرض کرونا را براساس عواملی از جمله سابقه سفر آنها و مدت زمان گذراندن آنها در مناطق خطرناک ارزیابی می‌کند و نقش مهمی در ردیابی و توقف زنجیره‌های انتقال ویروس ایفا کرده است. تاکنون، BeiDou چین، GPS آمریکا، GlONASS روسیه و Galileo اروپا چهار سیستم ناوبری جهانی بزرگ هستند و GPS در موقعیت غالب قرار دارد. ارزش صنعت ناوبری چین تنها کمتر از 10 درصد از کل جهان بوده است که در حال حاضر به 15 درصد رسیده است و هدف‌گذاری این است که آن را تا سال 2025 به 20 درصد و 25 درصد افزایش دهیم.

چین سیستم ناوبری خود را در سال 1994 شروع به ساخت کرد و برای مدت طولانی نیز به شدت به محصولات وارداتی متکی بوده است و بعد از سال‌ها، زنجیره کامل صنعتی بیدو متشکل از تراشه، ماژول، برد، آنتن و پایانه در این کشور شکل گرفته است؛ چین در تراشه‌های چینی از نظر عملکرد تراشه‌ها و حجم تولید بسیار عقب بود اما با سخت‌کوشی خود در برخی از فناوری‌های کلیدی پیشرفت کرده‌اند و حجم تولید نیز به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.

چین در گذشته مجبور بوده است که تعداد زیادی گیرنده رده بالا را وارد کند اما در حال حاضر میزان واردات به چین بسیار کاهش یافته است که در همین زمینه "ران چنگقی" مدیرکل دفتر ناوبری ماهواره‌ای چین می‌گوید که محصولات مرتبط با بیدو به بیش از 120 کشور و منطقه صادر شده است.

چین به صورت کامل "بی‌دو" را جایگزین "جی‌پی‌اس" می‌کند

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: علم و تکنولوژی علم و تکنولوژی ماهواره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۹۲۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد جنون آمیز قیمت کاکائو در جهان؛، شکلات از طلا سبقت گرفت!

در اوایل ماه مارس، بازار‌های جهانی شاهد رشد بیش از دو برابری قیمت کاکائو در یک بازه زمانی ۱۲ ماهه شدند و جهش بی‌سابقه قیمت‌ها بسیاری از سفته بازان را با تردید‌هایی روبرو کرد. اکنون بازرگانان نگران هستند که تولیدکنندگان وارد یک عقب نشینی طولانی مدت شده باشند.

به گزارش اقتصاد نیوز، جهان برای دهه‌ها از شکلات ارزان لذت می‌برد؛ درختان پیرتر شدند و آفات محصول در کشور‌های غرب آفریقا، شایع شد. وضعیت آب و هوایی نامناسب در کشور‌های ساحل عاج و غنا که تقریباً نیمی از سهم بازار جهانی کاکائو را دارند نیز کاهش تولید این محصول را تسریع کرد. همه این عوامل دست به دست هم داد تا قیمت کاکائو، رشد بی سابقه‌ای را تجربه کند و کام تولید کنندگان و مصرف‌کنندگان تلخ شود.

بر اساس آنچه سازمان بین‌المللی کاکائو (ICCO) برآورد کرده، میزان تولید کاکائو در سال ۲۰۲۴ از میزان تقاضای آن عقب می‌افتد و بر این اساس برآورد می‌شود که تولید کاکائو با کسری ۳۷۴ هزار تنی روبرو خواهد شد.

در همین زمینه تریستان فلچر، تحلیگر بازار کالا به بلومبرگ اعلام کرد که زخم‌های این بحران ممکن است برای مدت طولانی در نوسانات بازار کاکائو قابل مشاهده باشد. به گفته او برخی فعالان بازار، سوداگرانه با سرعت بیشتری وارد می‌شوند و به سرعت نیز این بازار را ترک می‌کنند؛ موضوعی که به بی‌نظمی این بازار می‌افزاید و این، بدان معناست که بازار‌ها به احتمال زیاد، تشدید نوسان را تجربه می‌کنند.

آنطور که اکونومیست تایم از وضعیت بازار گزارش داده است، معاملات آتی این هفته به رکورد ۱۱۱۲۶ دلار در هر تن رسید؛ سطحی که قبلاً برای اکثر معامله گران غیرقابل تصور بود و تقریباً دو برابر نقطه اوج قبلی است که آن هم در دهه ۱۹۷۰ ثبت شده بود. به نظر می‌رسد این پایان ماجرای نوسان در بازار این کالا نیست. آنچنان که سیتی گروپ پیش بینی کرده، قیمت‌ها در چند ماه آینده به ۱۲۵۰۰ دلار می‌رسند و بعید نیست که قیمت کاکائو، مرز ۲۰ هزار دلار را نیز در سال جاری بشکند.

بر اساس گزارش ها، آنچه در زمینه کاکائو اتفاق می‌افتد، اکنون نه تنها هشدار برای صنایع وابسته به این کالا را فعال کرده بلکه زنگ خطری برای صنعت قهوه نیز هست که تنها در دو کشور متمرکز شده است: برزیل و ویتنام.

با این حال وضعیت رشد قیمت کاکائو، بی تردید صنایع وابسته به این کالا در جای جای دنیا را تحت تاثیر قرار می‌دهد و در این اوضاع، بررسی وضعیتی که صنایع شیرینی و شکلات ایران نیز متاثر از آن خواهد شد، حائز اهمیت است که در این گزارش به آن می‌پردازیم.

وضعیت بازار شکلات ایران پس از افزایش قیمت‌ها

گردش مالی صنعت شیرینی و شکلات در کشور حدود ۱۶ تا ۱۷ هزار میلیارد تومان برابر با ۳۷۰۰ تن اعلام شده است؛ حجمی از محصولات که حدود ۳۰ درصد مواد اولیه‌اش وارداتی است و سایر مواد مورد نیاز آن در داخل تولید می‌شود.

بررسی آمار گمرکات ایران گواه این موضوع است که عمده واردات مواد اولیه این صنعت برای تولید کنندگان ایرانی از کشور ترکیه صورت می‌گیرد؛ رقمی حدود ۷۹ میلیون دلار برابر با ۱۹۰۳۱ تن است؛ کشوری که طی سال‌های اخیر ازجمله مهم‌ترین شرکا تجاری ایران محسوب می‌شود.

به طور کلی پودر کاکائو، دانه کاکائو و خمیر کاکائو برای طعم دادن به محصولات غذایی مختلف و برای طعم دار کردن «محصولات شکلاتی» مانند شربت ها، تاپینگ ها، شیر شکلات، مخلوط کیک‌های آماده و مواد دارویی استفاده می‌شود.

براساس این جدول که بر مبنای داده‌های گزارش آماری سالانه گمرک ایران تهیه شده، حجم واردات گروه کالایی کاکائو -اعم از پودر کاکائو، دانه کاکائو، خمیر کاکائو و روغن کاکائو در سال ۱۴۰۲- نزدیک به ۴۱.۶ هزار تن؛ معادل ۱۶۴.۱ میلیون دلار بوده است.

گزارش‌های جهانی حکایت از آن دارد که ارزش هر تن کاکائو در بازار‌های جهانی اکنون از ۲ هزار و ۵۰۰ دلار به ازای هر تن، به ۱۱ هزار و ۱۲۵ دلار رسیده؛ رقمی که از رشدی معادل ۵۲۵ درصد حاکی است.

واردات کاکائو به ایران؛ عبور ارزش واردات کاکائو از یک میلیارد دلار

طبق آمار‌های رسمی بازار جهانی و داده‌های گمرک ایران، در سال گذشته مجموعا ۴۱ هزار و ۵۸۴ تن کاکائو و زیرمجموعه این گروه کالایی به ارزش ۱۶۴ میلیون و ۱۱۱ هزار دلار وارد ایران شده است.

با فرض اینکه قیمت گروه کالایی کاکائو در تمام زیر مجموعه‌ها ثابت در نظر گرفته شود و حجم واردات این کالا‌ها در سال ۱۴۰۳ را بدون تغییر نسبت به سال گذشته یعنی حدود ۴۱.۶ تن در نظر بگیریم، ارزش دلاری واردات این محصول به کشور با احتساب رشد حدود ۶.۵ برابری که در بازار جهانی این کالا رخ داده، رقمی بالغ بر یک میلیارد دلار برآورد می‌شود.

مهم‌ترین نکته‌ای که پس از محاسبه این عدد به ذهن می‌رسد این است که استراتژی فعالان صنعت شیرینی و شکلات ایران دستخوش تغییر خواهد شد؟؛ مساله‌ای که باید موضوع محدودیت حجم منابع ارزی را نیز به آن افزود.

علاوه بر این، اگر مشکلاتی که این صنعت در سال‌های گذشته با آن‌ها دست و پنجه نرم کرده را به وضعیت افزایش قیمت بی سابقه کاکائو در جهان اضافه کنیم؛ آینده این صنعت و تصمیم گیری فعالان برای نحوه فعالیت در آن به سوالی جدی تبدیل خواهد شد؛ مسائلی از قبیل افزایش ۳۰۰ درصدی هزینه انبارداری در سال گذشته، نبود برنامه منسجم در خطوط حمل و نقل کشور (غیر فعال شدن ۲۸ خط کشتیرانی به دلیل تحریم‌ها)، عدم همکاری منسجم بنادر که منجر به رسوب کالا‌ها در گمرکات می‌شود و ...؛ عواملی که با پابرجا ماندن‌شان در کنار هم، نه تنها سهم کشورمان در بازار‌های جهانی به میزان قابل توجهی از دست می‌رود بلکه عرصه برای فعالیت تولیدکنندگان داخلی نیز تنگ‌تر خواهد شد. همچنین وضعیت اشتغال حدود ۶۵ هزار نفر که به طور مستقیم به این صنعت وابسته هستند نیز در هاله‌ای از ابهام قرار خواهد گرفت.

دیگر خبرها

  • فولاد چین در تجارت جهانی پررنگ شد
  • ایجاد ظرفیت فرامرزی در صنعتی سازی مسکن
  • صادرات محصولات پتروشیمی یک میلیون تن افزایش یافت
  • آذربایجان شرقی مبدأ صادرات به ۱۰۳ کشور دنیا
  • صادرات خدمات فنی و مهندسی در صنعت آب و برق
  • رشد جنون آمیز قیمت کاکائو در جهان؛، شکلات از طلا سبقت گرفت!
  • بیش از ۳۸ کشور هدف بازار صادراتی تولیدات خراسان شمالی هستند
  • هدفگذاری صادرات ۶۵۸ میلیون دلاری از زنجان
  • تولید ۷۵ درصد پارچه موردنیاز کشور در داخل
  • انتشار بین المللی ۱۰ چارت جدید ناوبری الکترونیکی خلیج فارس