Web Analytics Made Easy - Statcounter

«اکنون ۶۰ درصد مردم در برخی استان‌ها برای تزریق واکسن در مراکز واکسیناسیون حضور پیدا نکردند.» این جمله آنقدر می تواند عجیب باشد که اولین سوالی که در ذهن به وجود می آید این است که «چرا عده ای حاضر نیستند که واکسن بزنند؟»

به گزارش برنا؛ یک سال با کرونا دست و پنجه نرم کردیم تا بالاخره اسفند ماه 99، اعلام کردند که حالا وقت واکسیناسیون است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محموله های اول واکسن که از خارج از کشور خریداری شد و به ایران آمد. خیلی دلگرم کننده بود و آن موقع می دانستیم که اگر اوضاع همینقدر خوب پیش برود و واکسن های خارجی به دستمان برسد دیر یا زود نوبت تک تک ما می شود تا در برابر کرونا واکسینه شویم. البته در کنار واردات واکسن همان طور که مسئولان بهداشت و درمان کشور خبر می دادند، می دانستیم واکسن های تمام ایرانی تولید داخل نیز به زودی برای واکسیناسیون عمومی آماده می شوند. امروز در حالی که 6 ماه از واکسیناسیون عمومی با واکسن کووید-19 در ایران می گذرد، گروه های سنی مختلف به ترتیب در اولویت تزریق قرار می گیرند و در برابر کرونا زره آهنین می پوشند. این روزها گروه های مختلف درحالی واکسینه می شوند که به تازگی اقشار خاصی مثل خبرنگاران، معلمان، زندانیان و... نیز به چرخه واکسیناسیون اضافه شدند. این اتفاق در سراسر کشور در حال انجام است و واکسیناسیون عمومی در نقطه ای است که چند هفته ای می شود بدون وقفه با واکسن های وارداتی و واکسن ایرانی کووایران برکت این اتفاق در حال انجام است.

اما همان قدر که واکسن زدن و مقاوم شدن در برابر کرونا برای ما جذاب است، متاسفانه در حال حاضر خبر هایی می رسد که شاید در وهله ی اول کمی عجیب باشد و سوالاتی را در ذهن ها ایجاد کند. علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد مقابله با کرونا به تازگی اعلام کرد، از زمانی که واکسیناسیون عمومی در کشور انجام شده و گروه های اولویت دار فراخوان شده اند، تاکنون ۶۰ درصد مردم در برخی استان‌ها برای تزریق واکسن در مراکز واکسیناسیون حضور پیدا نکردند. این جمله آنقدر می تواند عجیب باشد که اولین سوالی که در ذهن به وجود می آید این است که «چرا عده ای حاضر نیستند که واکسن بزنند؟» قبل از اینکه جواب این سوال را از مسئولان یا پزشکان جویا شویم؛ به سراغ چند نفری از همین افراد رفتیم که با اینکه زمان واکسیناسیون آن ها فرا رسیده؛ اما آن ها حاضر نشدند که واکسن کرونا تزریق کنند. با یک حساب سرانگشتی متوجه شدیم که اولا اغلب این افراد ساکنان مناطق پر جمعیت نیستند و در روستاهایی کم جمعیت زندگی می کنند و به همین دلیل شیوع بیماری و میزان مرگ و میر فاجعه بار را درک نکردند اما در این بین نیز افرادی هستند که ساکن کلان شهر ها بوده که به دلیل برخی تصورات و یا حتی خرافات فکر می کنند که اگر واکسن کرونا بزنند، ممکن است مشکلات بیشتری برایشان ایجاد شود.

در حالی که واکسن در دنیا خیلی کم است و کشور های زیادی خواهان واکسن هایی چون سینوفارم، آسترزنکا، اسپوتنیک  و... هستند اما باز هم تعداد قابل توجهی در هر هفته به کشور ما وارد می شود اما با مقایسه آمار های موجود از میزان افراد دارای اولویت و میزان واکسن های موجود در کشور پی می بریم که آمار 60 درصدی عدم حضور برای تزریق واکسن، آماری نگران کننده است چرا که اگر همین افراد در برابر کرونا واکسینه شوند، زمان ایمن شدن جامعه در برابر کرونا زود تر محقق می شود و ما شاید بتوانیم زود تر از شر رعایت پروتکل های بهداشتی راحت شویم.

مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در این خصوص گفت: آمار 60 درصدی عدم حضور برای واکسیناسیون آمار درستی است.

او با بیان اینکه تاکنون علی رغم فرا رسیدن زمان واکسیناسیون، افرادی که برای این کار اقدام نکردند غالبا مُسن هستند یا گمان می کنند که اگر واکسن بزنند، دچار بیماری های مختلفی می شوند، افزود: اصحاب رسانه و مراجع فرهنگ سازی می توانند در راستای اعتماد سازی سریع تر مردم اقداماتی را انجام دهند.

مردانی ادامه داد: باید بدانیم که کشور انگلستان اگر در حال حاضر با میزان مرگ و میر کمتری رو به روست به دلیل این است که همه افراد بر اساس اولویت های اعلام شده برای تزریق واکسن اقدام کردند.

او تصریح کرد: باید برای جلوگیری از این کار فرهنگ مردم را ارتقا داد و وارد موضوع فرهنگ سازی در این زمینه شد.

عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با اشاره به اینکه هم اکنون وضعیت بیمارستان ها خراب است و همگی پر هستند، افزود: حضور موارد جدید بیماری، به طور مختصری در حال کاهش است اما در  آی سی یو ها جا برای بیماران جدید نیست.

مردانی گفت: بیماری به صورت خانوادگی صورت می گیرد و شرایط مثل گذشته نیست که بگوییم فقط افراد  خاصی از خانواده در معرض بیماری هستند.

او ادامه داد: میزان وجود کودکان مبتلا به کرونا در بیمارستان قابل توجه است اما میزان مرگ و میر کودکان نسبت به موارد ابتلا زیادتر نیست.

بهتر است در این شرایط توصیه شود که حالا که واکسن کرونا در روزهایی که جهان با کمبود واکسن مواجه بوده، در دستان ما است، بهتر است افرادی که سن یا گروه  آن ها برای واکسیناسیون اعلام می شود برای تزریق واکسن به زودی اقدام کنند. چراکه اگر چه واکسن، درصد کمی از ابتلا جلوگیری می کند اما میزان قابل توجهی از مرگ ومیر و ابتلا به فرم شدید بیماری را از بین برده است و این ادعا در صورتی مطرح می شود که بسیاری از متخصصان و مسئولان وزارت بهداشت اعلام کردند در این مدتی که واکسیناسیون گسترده در ایران شکل گرفته است؛ به طور قابل توجهی شاید کاهش مرگ و میر و ابتلا به نوع شدید بیماری در افراد واکسینه شده بودیم.

انتهای پیام/4

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: واکسیناسیون ایران واردات بهداشت و درمان گروه های مختلف ذهن مرگ کلان شهر مشکلات جامعه رسانه فرهنگ سازی بیمارستان خانواده کودکان جهان وزارت بهداشت واکسیناسیون شیوع بیماری ویروس دلتا واکسیناسیون عمومی برای تزریق واکسن برابر کرونا مرگ و میر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۹۴۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند

شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مناسبت هفته سلامت درباره بیماری‌های واگیرداری که در سال گذشته شیوع ببشتری داشتند، گفت: یکی از مهم‌ترین بیماری‌های واگیرداری که سال گذشته با آن مواجه بودیم، بیماری آنفلوآنزا در نیمه دوم سال بود. شیوع این بیماری از اوایل مهرماه آغاز شد و در اسفند به حدی کمتر از اپیدمی رسید. ما هر ساله انتظار داریم آنفلوآنزا از اواسط آبان آغاز و به تدریج در آذر به پیک برسد و در اواخر بهمن ماه فرو بنشیند، اما سال گذشته هم شیوع این بیماری زودتر شروع شد و هم دیرتر پایان یافت.

به گزارش میزان، وی با بیان اینکه در سال گذشته به طور همزمان علاوه بر آنفلوآنزا با کرونا که همان تظاهرات بالینی را دارد نیز رو به رو بودیم و این مسئله کار را برای ما تا حدودی مشکل کرده بود، ادامه داد: خوشبختانه افرادی که واکسن آنفلوآنزا را دریافت کرده بودند، مشکل کمتری داشتند، امیدواریم امسال با تزریق بیشتر این واکسن به گروه‌های هدف شاهد بروز مشکل‌های کمتری در مبتلایان به این بیماری باشیم.

افزایش ابتلای کودکان به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اشاره به گرم شدن هوا و لزوم توجه به بیماری‌های فصلی افزود: خوشبختانه سال گذشته چندان بیماری گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) از نوع التور را نداشتیم چراکه دانشگاه‌های مختلف وارد عمل شدند و موارد تکثیر را شناسایی کردند.

عرشی با اشاره به اینکه سال گذشته بیماری آبله مرغان و ویرس RSV را نیز در کودکان داشتیم، بیان کرد: یکی از دلایل افزایش شیوع این بیماری‌ها در سال گذشته این بود که طی ۳ سال گذشته به دلیل شیوع کرونا تماس کودکان با یکدیگر کاهش یافته بود و مدارس غیرحضوری بودند و همین امر موجب کاهش موارد ابتلا به این بیماری‌ها در آن سال‌ها شده بود و به همین دلیل موارد ابتلا به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته نسبت به سال‌های قبلش با افزایش همراه شده بود.

وی توضیح داد: خدا را شکر بعد از سال‌ها که از تصویب ورود واکسن پنوموکوک و روتاویروس به سیستم بهداشتی کشور می‌گذشت و موفق به خرید این واکسن‌ها نشده بودیم، در اواخر سال گذشته تامین اعتبار صورت گرفت و واکسن‌های پنوموکوک و روتاویروس وارد کشور شد، امیدواریم طی روز‌ها و هفته‌های آینده حداقل در تعدادی از استان‌ها واکسیناسیون این بیماری‌ها به صورت فراگیر انجام شود.

حجاج این دو توصیه را جدی بگیرند

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجه به آغاز ایام حج گفت: مهم‌ترین مسئله برای حجاج این است که به کم آبی بدن توجه و حتما در طول روز آب کافی مصرف کنند به ویژه اینکه ممکن است با توجه گرمای هوا شاهد گرمازدگی فراوان در حجاج باشیم.

وی تاکید کرد: به همین دلیل لازم است حجاج به توصیه‌های بهداشتی که توسط روسای کاروان‌ها به آن‌ها گفته می‌شود، توجه داشته باشند. همچنین حجاج از مواد خوراکی بسته بندی شده و بهداشتی استفاده کنند تا دچار گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) نشوند.

شیوع سویه JN ۱ کرونا در کشور

عرشی درباره وضعیت شیوع کرونا در کشور عنوان کرد: شیوع این بیماری در حال حاضر نسبت به فصل زمستان کاهش پیدا کرده هر چند موارد خفیف کووید همچنان در سطح دنیا وجود دارد و این بیماری بخش عمد‌های از سرماخوردگی‌ها را به خود اختصاص می‌دهد.

وی گفت: آخرین سویه‌ای که هم اکنون در جریان است همان سویه JN ۱ است که بسیار واگیردار است، اما شدت بیماری آن زیاد نیست و در افراد عادی با قدرت ایمنی طبیعی شاهد بروز علائم شدید نیستیم، به طور کلی این بیماری همچنان وجود دارد، اما سویه جدیدی شیوع پیدا نکرده است.

دیگر خبرها

  • آنچه بهتر است درباره سرخک و واکسیناسیون آن بدانید
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل / الزامی به تزریق همگانی نیست
  • واکسن گارداسیل برای همه ضروری است؟
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • واکسیناسیون همگانی گارداسیل انجام می‌شود؟ | مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون واکسن اچ‌پی‌وی
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل
  • وزارت بهداشت ضرورتی برای تزریق واکسن گارداسیل نمی بیند
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل/ فعلا الزامی به تزریق همگانی نیست
  • ۵۸۴ هزار دز واکسن فلج اطفال در خراسان رضوی خورانده و تزریق شد
  • پاسخی بر یک کلیپ زرد و تأسف‌ برانگیز