Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-20@00:50:17 GMT

تولیدکنندگان واکسن و سودجویی از سویه دلتا

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۹۸۸۷۳

تولیدکنندگان واکسن و سودجویی از سویه دلتا

به گزارش ایرنا، سویه به شدت مسری دلتا چند ماه پس از شکل‌گیری در هند اکنون در بیش از ۱۲۰ کشور جهان گسترش یافته و سازمان جهانی بهداشت پیش‌بینی می‌کند که در آینده تبدیل به سویه غالب ویروس کرونا در جهان خواهد شد.

پژوهش‌های علمی متعدد نشان می‌دهد که کارایی واکسن‌های کنونی کرونا در برابر جدیدترین جهش ویروس کرونا کمابیش کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این یافته برخی از شرکت‌های دارویی آمریکایی و اروپایی را به فراست انداخته تا از یک سو ایده تزریق دز سوم و تقویتی واکسن را مطرح کرده و از سوی دیگر با افزایش قیمت محصولات خود سود بیشتری از همه‌گیری کرونا به جیب بزنند.

به نوشته روزنامه فایننشیال تایمز، در جدیدترین قرارداد عرضه واکسن به اتحادیه اروپا، قیمت واکسن کرونای شرکت آمریکایی فایزر بیش از ۲۵ درصد و واکسن شرکت آمریکایی مدرنا ۱۰ درصد افزایش یافته است. از ۲۷ دسامبر ۲۰۲۰ (هفتم دی ۱۳۹۹) و آغاز برنامه واکسیناسیون در اتحادیه اروپا تا این لحظه، واکسن فایزر محبوب‌ترین واکسن در این اتحادیه بوده است. فایزر فاش کرده که انتظار دارد فروش واکسن کووید ۱۹ درآمدی ۳۳.۵ میلیارد دلاری به همراه داشته باشد.

شرکت انگلیسی - سوئدی آسترازنکا نیز که تاکنون محصول خود را بدون دریافت سود و با قیمتی به مراتب کمتر از رقبای آمریکایی به بازار عرضه می‌کرد به این فکر افتاده تا از این راه سودی برای خود دست‌وپا کند. پاسکال سوریوت مدیر اجرایی آسترازنکا به فایننشیال تایمز گفت: همیشه که نمی‌شود سودی کسب نکرد؛ البته هرگز قصد کسب سود کلان را نخواهیم داشت. ما قطعاً قیمت‌های مقرون به صرفه‌ای خواهیم داشت که بسته به ثروت کشورهای مختلف قیمت‌گذاری را در سطوح مختلف تنظیم می‌کنیم.

در گزارش مالی نیمه اول سال ۲۰۲۱ شرکت آسترازنکا مشخص شده که این شرکت تنها ۹۰۰ میلیون دلار از فروش واکسن کرونای خود درآمد داشته و از آنجایی که این شرکت واکسن کرونا را با قیمت حدوداً ۳ دلار برای هر دوز به فروش می‌رساند، هیچ سودی کسب نکرده است.

در مقایسه، شرکت فایزر با فروش واکسن کرونای پرهزینه خود، ۷.۸ میلیارد دلار (۵.۶ میلیارد پوند) درآمد کسب کرده که سود آن را با شریک آلمانی‌اش (بایون تک) تقسیم می‌کند.

فایزر نه تنها اصرار دارد که تزریق واکسن کرونا مانند آنفلوانزا سالانه انجام شود، بلکه برای تزریق دز سوم و تقویتی واکسن کرونای خود نیز از مراجع آمریکایی درخواست مجوز کرده است.

فایزر و شریک آلمانی‌اش تأکید کرده‌اند که تا ۶ ماه پس از تزریق دز دوم واکسن کووید ۱۹، ایمنی به طور کامل وجود دارد، اما می‌خواهند با تزریق دز سوم و تقویتی، اثربخشی واکسن کرونای خود را به خصوص در برابر گونه دلتا افزایش دهند.

بلافاصله پس از انتشار درخواست شرکت‌های فایزر و بایون تک برای دریافت مجوز تزریق دز سوم واکسن کرونا، رسانه‌های آمریکایی به نقل از مراجع بهداشتی این کشور خبر دادند که افرادی که به طور کامل واکسینه شده‌اند، فعلاً نیازی به تزریق دز سوم ندارند.

جی باتلر معاون مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا تأکید کرد: درحالیکه تزریق دز دوم خطرات جانبی بیشتری نسبت به دز نخست دارد، تزریق سومین دز به مراتب عوارض بیشتری به همراه خواهد داشت.

همزمان سمیه سوامیناتن از محققان برجسته سازمان جهانی بهداشت در یک نشست خبری گفت: تاکنون هیچ مدرک علمی وجود ندارد که نیاز به تزریق دز سوم را تائید کند.

مقامات ارشد سازمان جهانی بهداشت از کشورهای ثروتمند خواسته‌اند به جای تزریق دز سوم واکسن، آن را به برنامه کوواکس برای ارسال به کشورهای کم درآمد اختصاص دهند.

دو شرکت فایزر و مدرنا پیش‌تر توافق کرده بودند که برخی از فرآورده‌های خود را به برنامه کوواکس (سازوکار سازمان ملل برای توزیع عادلانه واکسن کرونا در سراسر جهان) اختصاص دهند؛ اما این امر تاکنون صورت نگرفته و اکثر دزهای این شرکت‌های داروسازی در کشورهای ثروتمند انبار شده است.

تدروس آدهانوم دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در این خصوص گفت: ما در حال حاضر آگاهانه انتخاب کرده‌ایم که از نیازمندان محافظت نکنیم. شکاف عمیق میان کشورهای دارای واکسن و سایر کشورها ناشی از حرص و آز است.

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت تأکید کرد: شرکت‌های داروسازی فایزر و مدرنا باید به جای تلاش برای دریافت مجوز با هدف تزریق دز سوم به جوامع غنی، واکسن‌ها را در اختیار برنامه کوواکس قرار دهند تا از این طریق کشورهای کم درآمد هم واکسیناسیون خود را پیش ببرند.

اکنون باید دید دولت‌های ثروتمند غربی تسلیم سودجویی غول‌های داروسازی خواهند شد و همانند انگلیس مجوز دز سوم و در نتیجه افزایش تولیدات و عایدی آنها را فراهم خواهند کرد یا آنکه برای تسهیل صادرات واکسن به کشورهای فقیر و ریشه‌کنی ویروس کرونا که به منبع درآمد شرکت‌های داروسازی تبدیل شده، تلاش خواهند کرد.

برچسب‌ها انگلیس هند اتحادیه اروپا ایالات متحده آمریکا سازمان جهانی بهداشت آنفلوآنزا واکسن کرونا پروندهٔ خبری واکسن کرونا، از نظریه تا عمل

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انگلیس هند اتحادیه اروپا انگلیس هند اتحادیه اروپا ایالات متحده آمریکا سازمان جهانی بهداشت آنفلوآنزا واکسن کرونا سازمان جهانی بهداشت تزریق دز سوم واکسن کرونای واکسن کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۹۸۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش «واپسین نفس» به جشنواره سراسری تئاتر ایثار راه یافت

به گزارش خبرنگار مهر، گروه تئاتر «آئین مردم» متشکل از هنرمندان با تجربه تئاتر خوزستان، نمایشی را با عنوان «واپسین نفس» و با موضوع ایثار کادر سلامت در بحران کرونا تهیه و تولید کردند که پس از ارزیابی بیش از ۲۴۰ اثر نمایشی توسط کارشناسان و داوران هنرهای نمایشی به جشنواره سراسری تئاتر ایثار راه یافت.

نمایش خیابانی «واپسین نفس» به نویسندگی و کارگردانی مصطفی بوعذار از معدود آثار نمایشی در سطح کشور است که روایتگر ایثار و ایستادگی کادر درمان و پرستاران فداکار در بحران کرونا را برای مخاطبان اجرا می‌کند.

گروه اجرایی پس از تمرینات مستمر در شرایط سخت برای اجرا در این جشنواره ملی آماده می‌شوند تا به عنوان تنها اثر نمایشی از اهواز در بخش خیابانی این رویداد حضوری فعال داشته باشند.

گروه تئاتر «آئین مردم» نخستین نمایش خیابانی را با موضوع ایثار کادر درمان در فراگیری کرونا در بیمارستان‌های اهواز و شهدای مدافع سلامت به اجرا رسانده است.

گروه تئاتر «آئین مردم» به عنوان فعال‌ترین گروه نمایشی خوزستان بیشترین حجم شرکت در جشنواره‌ها و رویدادهای تئاتر را در کارنامه دارد و پیش از این در دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر عنوان اثر برگزیده را در بخش ویژه غزه کسب کرده است.

جشنواره سراسری تئاتر ایثار به همت بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور با همکاری مرکز هنرهای نمایشی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان با حضور گروه‌های نمایشی از ۲۵ تا ۲۹ اردیبهشت ماه به میزبانی استان گلستان و شهر گرگان برگزار می‌شود.

کد خبر 6082508

دیگر خبرها

  • نمایش «واپسین نفس» به جشنواره سراسری تئاتر ایثار راه یافت
  • رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد: میزان ذخایر سرم و تولید واکسن روتاویروس
  • پیگیری مطالبات جامعه آزمایشگاهیان کشور
  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • افزایش نرخ بیکاری در انگلیس به رقمی بی سابقه
  • افتتاح دو مرکز تحقیقات و فناوری در حوزه تولید واکسن و ایمپلنت های ارتوپدی در پارک فناوری پردیس
  • مانع‌زدایی از شرکت‌های تولید و توزیع‌کننده واکسن، دارو و مکمل‌ها در راستای تحقق شعار سال
  • مرکز واکسن و ایمپلنت‌های ارتوپدی در پارک پردیس افتتاح شد
  • فعالیت دو مرکز تحقیقاتی و فناوری در حوزه تولید واکسن
  • دو مرکز تحقیقات و فناوری در حوزه تولید واکسن و ایمپلنت‌های ارتوپدی افتتاح شد