Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-19@06:11:05 GMT

۵ عامل تاثیرگذار بر روی بورس در کوتاه مدت

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۹۸۹۸۷

۵ عامل تاثیرگذار بر روی بورس در کوتاه مدت

فرارو- بورس بعد از رکوردشکنی روز شنبه، یکشنبه کار خود را با نوسانات نسبتا کمی آغاز کرد و خبری از جهش ۳۵ هزار واحدی نبود، اما شاخص کل بورس دست کم تا پایان معاملات سبز ماند.
به گزارش فرارو، این‌طور که به نظر می‌آید، تشدید ریسک‌های سیستماتیک شرایطی را پدید آورده که در کنار رشد قیمت دلار، سرمایه‌گذاران خود را بیشتر از گذشته برای بازگشت به روند صعودی تورمی در بازار سرمایه آماده کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال قیمت‌گذاری دستوری مانعی است که بنا بر تجربه تحت هر شرایطی ممکن است به جان بازار‌ها بیفتد و به بهانه محافظت از مردم عادی، تیشه به ریشه منافع سرمایه‌گذاران و اصول پذیرفته‌شده علم اقتصاد بزند.
این در حالیست که رویکرد اقتصادی دولت آینده هنوز حتی سر سوزنی روشن نشده است، که این موضوع خود به عدم اطمینانی می‌انجامد که در نهایت بیشتر از گذشته بر سردرگمی‌ها می‌افزاید. هنوز مشخص نیست آیا دولت بعدی نیز در نظر دارد مانند گذشتگان بر طبل توخالی قیمت‌گذاری دستوری بکوبد یا با لحاظ کردن اراده جمعی حاکم بر اقتصاد که در قیمت‌های بازار نمایان می‌شود، درصدد حفاظت از منافع واقعی سهامداران برخواهد آمد.
سمت و سوی بورس در هفته جاری
فردین آقابزرگی کارشناس بازار سهام در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه در حال حاضر ۵ عامل بر روی وضعیت بازار سهام اثرگذاراست، گفت: در وهله اول نامشخص بودن تیم اقتصادی دولت شامل وزرای اقتصاد، صمت، نفت، راه و شهرسازی، رئیس کل بانک مرکزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه از جمله ریسک‌های موجود در بورس طی یکماه گذشته بوده است، حال باید دید با برگزاری مراسم تحلیف در هفته جاری و استقرار دولت چه افرادی سکان هدایت اقتصاد کشور را برعهده خواهند گرفت.
وی افزود: مسلما افرادی که انتخاب می‌شوند، به عنوان وزیر با توجه به سیاست‌هایی که به کار می‌گیرند، سمت و سوی بورس در کوتاه مدت مشخص خواهد شد، در وهله دوم نیز ابهامات مربوط به برجام و فرسایشی شدن مذاکرات از جمله مسائلی است که ریسک مربوط به آن همچنان بالای سر بورس وجود دارد و تا زمانی هم که این موضوع تعیین تکلیف نشود این موضوع جزء ریسک‌های بزرگ بازار محسوب می‌شود.
آقابزرگی با بیان اینکه نوسان شدید نرخ ارز سومین عامل موثر بر روی وضعیت بازار بورس است، یادآور شد: تا یک ماه گذشته همگان انتظار داشتند دلار روند کاهشی پیدا کند، اما با توجه به وضعیتی که برجام پیدا کرد، دلار امروز در محدوده ۲۶ هزار تومان معامله می‌شود، این نوسانات دلار باعث بالا و پایین شدن بورس هم می‌شود، اما تا زمانیکه دلار گارد صعودی داشته باشد به نظر می‌رسد بورس نیز می‌تواند روند متعادل خود را ادامه دهد.
این کارشناس بازار سهام نرخ بهره را چهارمین عامل موثر بر روی وضعیت بورس دانست و اضافه کرد: همواره نرخ بهره یک عامل تاثیرگذار بر روی فعالیت بازار سرمایه بوده، طبیعتاً با سیاست جدیدی که دولت سیزدهم در رابطه با نرخ بهره و نرخ سود بانکی در نظر گرفته می‌شود، بورس نیز از این موضوع تأثیر خواهد پذیرفت، بنابراین اگر کاهش نرخ بهره رقم بخورد، این موضوع می‌تواند تاثیری مثبتی بر روی روند بورس بگذارد.
وی با تاکید بر اینکه دولت همواره به بازار سرمایه به عنوان یک قلّک نگاه کرده است، ادامه داد: طی دو سال گذشته دولت با عرضه اوراق قرضه در بورس و همچنین پذیره‌نویسی صندوق‌های دارا اول و دوم تامین مالی بسیار هنگفتی از بورس انجام داد و این موضوع باعث جبران کسری بودجه دولت شد، در چهار ماهه نخست امسال نیز این رویه ادامه پیدا کرده است و این موضوع نقدینگی موجود در بازار را تحت تاثیر قرار می‌دهد و موجب می‌شود به جای اینکه که این منابع صرف حمایت از بازار سهام شود، به جیب دولت رفته و کسری بودجه را جبران کند.
این کارشناس بازار سهام با اشاره به اینکه پیش بینی می‌شود، بورس تا پایان هفته جاری روند مثبت خود را همچنان ادامه دارد، گفت:اما در هفته آینده با توجه به اینکه دولت جدید مستقر خواهد شد، برخی از فعالان بازار در هفته جاری جنبه احتیاط را را رعایت کرده، این در حالی است که نمی‌توان صعود دائم را از بورس در شرایط حاضر طلب کرد، بنابراین به نظر می‌رسد شرایط بورس متعادل خواهد شد و حتی ممکن است بازار یک اصلاح را تجربه کند، از سویی اینکه ما انتظار داشته باشیم بورس به مانند روند سال گذشته رشد شارپی را پشت سر بگذارد قطعاً چنین موضوعی رخ نخواهد داد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: پیش بینی بورس بازدهی بورس رشد بورس اصلاح بورس بازار سهام بازار سهام نرخ بهره بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۹۸۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش قیمت دلار متوقف شد؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روند کاهشی جدید نرخ ارز در بازار روز گذشته متوقف شد و نرخ دلار در نیمه کانال ۶۵‌هزار تومانی به تعادل رسید. برخی از تحلیلگران معتقدند که پله‌های دوم و سوم کانال ۶۵ که در روز سه‌شنبه محل معامله شاخص ارزی بود، کف قیمت این ارز در حال حاضر است و فعلا پتانسیل افت نرخ‌های بیشتر وجود ندارد. همچنین بازه نوسان سکه طلا نیز در روز گذشته کوچک شد.
به روایت دنیای اقتصاد،بازار ارز تهران به روند کاهشی خود ادامه نداد. در حالی که در روزهای ابتدایی هفته جاری نرخ ارز پس از رشدی چشمگیر، در یک روند کاهشی قرار گرفته بود، این روند کاهشی در بازار روز گذشته متوقف شد. برخی از تحلیلگران پیش‌بینی می‌کردند که با توجه به رشد قیمت هیجانی شاخص‌های ارزی، احتمال افت نرخ‌های بیشتر نیز وجود دارد اما بررسی‌های به‌عمل آمده از بازار گویای آن است که فعلا کف نرخ دلار حوالی بازه ۶۵‌هزار و ۲۰۰ تا ۶۵‌هزار و ۳۰۰ تومان است. در این میان عده‌ای از کارشناسان ارزی نیز معتقدند که با توجه به ناهماهنگی بازدهی ارز و شاخص تورم در ماه‌های پایانی سال گذشته، تعدیل نرخ ارز و تغییر بازه نوسان آن می‌تواند محتمل باشد. اما همچنان می‌توان امید داشت که درصورت انتشار سیگنال‌های سیاسی مثبت نرخ ارز چند پله دیگر نیز افت کند.

یک روز سبز برای بازار ارز
دیروز چهارشنبه ۲۹ فروردین ماه روند نرخ شاخص‌های ارزی در معاملات غیررسمی بازار ارز تهران افزایشی بود. قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد که در بازار روز سه‌شنبه در نیمه نخست کانال ۶۵ معامله می‌شد طی بازار دیروز حدود ۳۵۰ تومان رشد کرد و در رقم ۶۵‌هزار و ۶۵۰ تومان به فعالیت روزانه خود پایان بخشید. یورو و پوند نیز به عنوان دو ارز شاخص دیگر بازار تهران با رشد قیمت‌های یکسان ۱۵۰ تومانی به ترتیب در ارقام ۷۰‌هزار و ۶۰۰ تومان و ۸۲‌هزار و ۷۰۰ تومان معامله شدند. این در حالی است که برخلاف نوسانات بازار غیررسمی، نرخ اسکناس و حواله پول‌های خارجی در سامانه دولتی مرکز مبادله ارز و طلای کشور در روزهای اخیر نوسان چشمگیری نداشته است. اسکناس دلار رسمی مانند روزهای پیشین روز گذشته نیز در رقم ۴۳‌هزار و ۵۶۷ تومان ثبت شد. حواله دلار نیز در این سامانه روی نرخ ۴۰‌هزار و ۶۴۸ تومان به فعالیت خود ادامه داد. شنیده‌ها از هسته مرکزی بازار ارز گویای آن است که فرآیند تخصیص سهمیه ارز ۲‌هزار یورویی سالانه در سال جدید آغاز نشده و متقاضیان منتظر آغاز فرآیند نوبت‌دهی هستند. به عقیده برخی از تحلیلگران اعطای سهمیه ارز رسمی با شکاف کنونی نرخ‌های بازار رسمی و غیررسمی توجیه اقتصادی نداشته و رانت زیادی را در بازار به وجود می‌آورد. حال باید دید بانک مرکزی در هفته‌های آتی چه سیاستی را در راستای تخصیص ارز رسمی اتخاذ خواهد کرد.

سکه در جست‌وجوی محدوده امن
همزمان با نوسانی شدن دو بازار ارز غیررسمی و طلای جهانی، سکه طلا نیز در دو هفته گذشته فعالیت پرنوسانی را در پیش گرفته است. بازه نوسان این فلز گرانبها در این بازه زمانی بزرگ‌تر از سابق شده به‌صورتی که در برخی روزها قیمت هر قطعه سکه طلا طرح جدید تا ۲ میلیون تومان نیز نوسان کرد. در بازار روز گذشته هر قطعه سکه طلا طرح جدید با نوسان اندک ۲۰‌هزار تومانی خود در رقم ۴۴ میلیون و ۲۰۰‌هزار تومان فروخته شد. اما نیم و ربع‌سکه با افت قیمت یکسان ۳۰۰‌هزار تومانی در ارقام ۲۵ میلیون و ۹۰۰‌هزار تومان و ۱۵ میلیون و ۹۰۰‌هزار تومان معامله شدند.

۲۲۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896596

دیگر خبرها

  • شجاعیان: همسرم در روند خوبم تاثیرگذار است
  • کاهش قیمت دلار متوقف شد
  • کاهش قیمت دلار متوقف شد؟
  • گیشه روزنامه بازار پادکست |تیتر خوانی روزنامه‌های اقتصادی چهارشنبه ۲۹ فروردین
  • اثر کوتاه مدت ریسک‌های سیاسی بر بازار سرمایه
  • از هفته آینده دامنه نوسان و روند معاملات به حالت عادی بازمی‌گردد
  • ادامه کاهش قیمت دلار در بازار غیررسمی | قیمت هر دلار چند شد؟
  • قیمت دلار بازار غیررسمی در سراشیبی
  • دلار بازار غیر رسمی در سراشیبی
  • تنش منطقه‌ای، عامل تحریک نرخ ارز در بازار غیر رسمی