Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-23@11:17:16 GMT

بایدن هم به دنبال اجرای سیاست «چماق و هویج» است؟

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۰۰۰۱۵

 به گفته مقامات آمریکایی، دولت جو بایدن قصد دارد یک کارزار تحریمی علیه قابلیت های در حال توسعه ایران در زمینه حملات دقیق با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین و موشک های هدایت شونده اعمال کند. مقامات امنیتی غرب می گویند این قابلیت ها را تهدیدی بزرگ تر از برنامه های غنی سازی هسته ای و موشک های بالستیک ایران علیه منافع آمریکا و ثبات خاورمیانه می دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایالات متحده در سال های گذشته برخی از برنامه های موشکی ایران را تحریم کرده، اما ظاهرا این مرتبه قصد دارد شبکه های تدارکات از جمله تامین کنندگان قطعات مورد استفاده برای ساخت هواپیماهای بدون سرنشین و موشک های هدایت شونده را هدف بگیرد تا به طور موثر در فعالیت های ایران اختلال ایجاد کند. یک مقام ارشد آمریکایی گفت: «این، بخشی از یک رویکرد جامع تر است. بنابراین، ما با همه جنبه های تهدید ایران سر و کار داریم.»

مقامات ارشد نظامی و دیپلماتیک مدعی هستند که ایران استفاده از موشک های هدایت شونده و هواپیماهای بدون سرنشین علیه نیروهای آمریکایی و متحدانش را افزایش داده است. یکی دیگر از مقامات آمریکایی گفت: «هواپیماهای بدون سرنشین ایران به تهدیدی فزاینده برای متحدان ما در منطقه تبدیل شده است.»

کارزار برنامه ریزی شده علیه ایران در حالی است که دولت جو بایدن در نظر دارد برای تحت فشار گذاشتن تهران در تسهیل موضع آن در مذاکرات متوقف شده در وین، اجرای تحریم های نفتی را با جدیت بیشتری پیگیری کند. ظاهرا اقدامات برنامه ریزی شده علیه هواپیماهای بدون سرنشین و موشک ها بخشی جداگانه از سیاست واشنگتن در قبال تهران است. 

دولت بایدن پیشنهاد کرده در ازای بازگشت تهران به تعهدات توافق هسته ای 2015، تعدادی از تحریم ها را لغو کند. دولت ایران اعلام کرده است که تنها در صورت لغو همه تحریم های آمریکا مجددا به برجام پایبند خواهد شد. دولت بایدن می گوید که بسیاری از این تحریم ها خارج از محدوده توافق هسته ای هستند و در همین راستا، قصد دارد به فشارهای آمریکا علیه حمایت ایران از درگیری های منطقه ای و برنامه موشک های بالستیک آن ادامه دهد.

از آنجا که ایالات متحده بسیاری از تحریم ها علیه برنامه موشکی ایران را مرتبط با توافق هسته ای نمی داند، تشدید تحریم ها در این زمینه را نیز تلاشی برای ترغیب به ازسرگیری مذاکرات متوقف شده در وین قلمداد نمی کند. 

از جمله اولین نشانه ها دال بر برنامه گسترش تحریم ها علیه ایران می توان به مجموعه ای از تحریم های اخیر وزارت خزانه داری آمریکا علیه حوثی ها در یمن و متحدانش اشاره کرد که متحد ایران به شمار می روند و عمدتا از هواپیماهای بدون سرنشین و موشک ها در حملات خود استفاده می کنند. مقامات آمریکایی به این مساله اشاره کرده اند که عربستان سعودی، دشمن و رقیب دیرینه ایران به عنوان هژمون منطقه ای، در ماه های اخیر بیش از 100 مرتبه در حملات موشک های بالستیک، سامانه های هوایی بدون سرنشین، پهپادهای کوچک و موشک های کروز شلیک شده توسط حوثی ها هدف گرفته شده اند و این در حالی است که آمریکا و عربستان، هر دو، به حوثی ها به عنوان نیروی نیابتی ایران می نگرند.

مقامات و تحلیلگران امنیتی اسرائیلی هم مدعی شده اند که جنبش حماس در جریان درگیری ماه مه از فناوری پهپادهای ایرانی استفاده کرده است.

موسسه بین المللی مطالعات راهبردی مستقر در واشنگتن در ارزیابی قابلیت های موشکی و هواپیماهای بدون سرنشین ایران در اوایل سال جاری میلادی توضیح داده که این کشور در مواجهه با کارزارهای متوالی تحریم های آمریکا یک پایگاه تولیدات داخلی هواپیماهای بدون سرنشین ایجاد کرده است. با این حال، این اندیشکده معتقد است که ایران قطعات و اجزای هواپیماهای بدون سرنشین به ویژه موتورها و قطعات کوچک الکترونیک را از طریق کانال های غیرقانونی وارد می کند. احتمالا آن دسته از شرکت ها که در ارسال این قطعات و اجزا به ایران دست دارند، و شرکت های مرتبط با آنها، هدف تحریم های جدید خواهند بود. روبرت چولدا، استادیار متخصص در امور ایران در دانشگاه لودز لهستان گفت: «این امر به طور قابل توجهی زنجیره تامین دفاعی ایران را به ویژه در زمینه واردات از روسیه و چین، مختل خواهد کرد.»

مقامات می گویند استفاده از فشار مالی برای ایالات متحده یک گزینه دیپلماتیک جایگزین حملات نظامی است چرا که بایدن می خواهد از رویارویی با ایران و نیروهای متحد آن در یمن، سوریه و عراق حذر کند. اما منتقدان سیاست های دولت دموکرات آمریکا در قبال ایران معتقدند که اعمال فشارهای مالی کافی نیست و باید اقدامات بیشتری انجام شود.

توانایی روزافزون ایران در حملات دقیق تا حدی به دلیل تمرکز دارایی های استراتژیک غرب در منطقه و به این دلیل بوده است که این موشک های هدایت شونده و پهپادها گزینه هایی کم هزینه و با خطر اندک و تاثیرگذاری بالقوه بالا هستند. به علاوه، امکان استفاده از راه دور از هواپیماهای بدون سرنشین و موشک های هدایت شونده وجود دارد. ایران پیشتر اعلام کرده است برخی از هواپیماهای بدون سرنشین آن برد حمله 4400 مایلی دارند. مقامات آمریکایی و غربی بسیاری از ادعاهای نظامی ایران را مبالغه آمیز می پندارند، اما این اعلان ایران را رد نکرده اند.

منبع: وال استریت ژورنال / تحریریه دیپلماسی ایرانی

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۰۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تایوان چگونه کمک آمریکا را علیه چین به کار می‌گیرد؟

به گزارش خبرآنلاین خبرگزاری رویترز، بسته کمک نظامی آمریکا به ارزش ۹۵ میلیارد دلار که روز گذشته در مجلس نمایندگان آمریکا به تصویب رسید، شامل ۶۰.۸۴ میلیارد دلار برای اوکراین، ۲۶.۳۸ میلیارد دلار برای اسرائیل و کمتر از ۸ میلیارد دلار برای تایوان می‌شود.

تایوان از سال ۲۰۲۲ نسبت به تاخیر در تحویل تسلیحات آمریکایی مانند موشک‌های ضدهوایی استینگر ابراز نارضایتی کرده چرا که تولیدکنندگان ایالات متحده بر تامین تجهیزات اوکراین برای کمک به این کشور برای مقابله با روسیه تمرکز داشته‌اند.

در صورتی که روابط دیپلماتیک رسمی بین واشنگتن و تایپه وجود ندارد، آمریکا مهمترین حامی بین‌المللی و تامین کننده تسلیحات تایوان است.

به نقل از ایرنا وزارت دفاع تایوان از مجلس نمایندگان آمریکا برای تصویب این بسته در روز شنبه تشکر کرد و گفت که این بسته حمایت "سر سخت" ایالات متحده از تایوان را نشان می‌دهد.

این وزارتخانه امروز یکشنبه همچنین عنوان کرد: با ایالات متحده درباره نحوه استفاده از بودجه گفتگو خواهیم کرد. استفاده از بودجه مربوطه را از طریق ساز و کارهای مبادله‌ای موجود با آمریکا هماهنگ خواهیم کرد و برای تقویت توانایی‌های آمادگی رزمی برای تضمین امنیت ملی و صلح و ثبات در تنگه تایوان سخت کار خواهیم کرد.

تایوان به دنبال یک استراتژی دفاعی نامتقارن است که می‌تواند بسیاری از موشک‌های ضد کشتی زمین پایه را به کار گیرد. در هوا، تایپه به دنبال ایجاد شبکه متراکمی از موشک‌های زمین به هوا است و به جای استفاده از هواپیماهای جنگنده سرنشین دار، می‌خواهد از پهپاد برای به دست گرفتن کنترل آسمان استفاده نماید.

وزارت دفاع تایوان با ادعای اینکه با فشارهایی از سوی چین مواجه است، افزود که در ۲۴ ساعت گذشته ۱۴ هواپیمای نظامی چینی از خط میانی تنگه تایوان عبور کرده‌اند.

خط میانه زمانی به عنوان یک مرز غیررسمی بین دو طرف عمل می‌کرد که ارتش هیچ‌یک از طرفین از آن عبور نمی‌کردند. اما نیروی هوایی چین اکنون به طور مرتب هواپیماهای خود را بر فراز آن به پرواز در می‌آورد.

روز شنبه، وزارت دفاع تایوان اعلام کرد که چین دوباره "گشت زنی های آمادگی رزمی مشترک" را با کشتی‌های جنگی و هواپیماهای جنگی چین در اطراف تایوان انجام داده است.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897833

دیگر خبرها

  • نقض حریم هوایی افغانستان در قندهار
  • تهیه فهرستی از تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه صنایع پهپادی و موشکی ایران
  • بلومبرگ: تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران روی کاغذ می‌ماند
  • اتحادیه اروپا تحریم‌های جدید علیه ایران اعمال می‌کند
  • توافق اعضای اتحادیه اروپا برای تحریم های بیشتر علیه ایران
  • آسوشییتدپرس: ایران و اسرائیل از آستانه یک جنگ تمام عیار بازگشتند
  • واکنش آنکارا به خبر رهگیری موشک های ایران توسط ترکیه/ هدف قرار دادن ۲ پایگاه نظامی آمریکا در شرق سوریه/  رایزنی شورای اروپا برای تشدید تحریم‌ ها علیه ایران‌/ افزایش بی‌سابقه هزینه‌های نظامی در جهان
  • دولت بایدن ملتمسانه به‌دنبال منصرف کردن ایران از حمله به اسرائیل بود | انتظار عذاب‌آور بایدن در مدت حمله ایران
  • نقض حریم هوایی افغانستان در پروان
  • تایوان چگونه کمک آمریکا را علیه چین به کار می‌گیرد؟