Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@16:03:32 GMT

درس های خوبی از ناترازی تولید و مصرف در بخش برق گرفتیم

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۰۰۱۱۹

درس های خوبی از ناترازی تولید و مصرف در بخش برق گرفتیم

وزیر نیرو با اشاره به تلخی‌های ناشی از ناترازی تولید و مصرف در بخش برق طی هفته‌های اخیر که زاییده عوامل متعددی بوده است، گفت: قطعا بابت این هزینه درس‌های خوبی گرفته‌ایم و ان‌شاءالله این درس‌ها به‌موقع پس داده خواهد شد و نتیجه آن پایداری بیشتر شبکه آب و انرژی کشور خواهد بود.

به‌گزارش ایسنا، رضا اردکانیان صبح امروز در آخرین نشست شورای معاونان وزارت نیرو و مدیران عامل شرکت‌های استانی آب و برق اظهار کرد: به تمامی همکاران صنعت آب و برق بعد از ۱۳۷۰ روز توفیق خدمت در قالب تیم پرتلاش عرض خداقوت دارم و قدردان زحمات آن‌ها هستم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: به طور طبیعی در انتهای هر مأموریت و دوره‌ای باید ارزیابی کلی از عملکرد خود داشته باشیم. باید در این شرایط به اهداف خود نگاه کنیم تا ببینیم منطبق با اهداف پیش رفته‌ایم یا خیر؛ این پاسخ نشان دهنده عملکرد و تلاش انجام شده است.

وی با اشاره به هدف خود در کمک به دولت دوازدهم در کسوت وزیر نیرو تصریح کرد: من به‌عنوان معدود وزرایی هستم که نیمه راه به دولت دوازدهم ملحق شدم. چرایی‌ الحاق و بهره‌مندی از این توفیق و افتخار خدمت عمدتا به شرایطی برمی‌گشت که با آمدن این گروه جدید در کاخ سفید و در اختیار گرفتن بزرگترین قدرت نظامی و اقتصادی دنیا، سعی در این داشتند در منطقه مشکلاتی را ایجاد کنند.

اردکانیان اضافه کرد: من می‌شنیدم و می‌دیدم کسانی را که سال‌ها بود در منطقه ما حضور داشتند ولی این بار بلند شده بودند تا هر کاری لازم است در این دوره و فرصت انجام دهند و کمر این نظام را بشکنند.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: برای بنده به‌عنوان یک ایرانی، یک دلبسته و دست‌پروده نظام جمهوری اسلامی راه خیلی مشخص بود و آن اینکه بتوانم عضو تیمی باشم که ماموریت اصلی این تیم، عبور دادن ایمن کشور از این شرایط است. این ماموریت تماما با موفقیت به نتیجه رسید.

وی ادامه داد: امروز نه ترامپ، نه نتانیاهو، نه پمپئو و نه بولتون به‌عنوان مظاهر چنین فکری و چنین طرحی برای فروپاشیدن این نظام در صحنه سیاسی دنیا نیستند. باید به بزرگی کاری که ملت ایران در این دوره کردند، پرداخته شود.

اردکانیان با بیان اینکه ملت ایران حق بزرگی بر گردن دنیا دارند، تصریح کرد: این ملت با صبوری، پایداری، تحمل و تاب آوری خود توانستند شر یک طرز فکر مخرب را که می‌توانست دنیا را در آستانه یک فاجعه قرار دهد، از سر دنیا و کره زمین کم کنند.

وزیر نیرو تصریح کرد: برخی قبیله گرایی‌ها و توسعه نیافتگی‌ها مانع از این است که فعلاً این حق ادا شود، اما این حق قطعاً ادا خواهد شد و با فاصله گرفتن از این ایام، ‌ بزرگی مقاومت ملت ایران و کاری که صورت گرفت خود را نمایان خواهد کرد.

اردکانیان گفت: می‌بایست به عنوان سخنگوی جمع مدیران صنعت آب و برق بابت دستاوردهای بزرگی که در این دوره حاصل شده با همه وجود احساس افتخار و غرور کنم که مهم‌ترین آن تاب آور نگاه‌داشتن کشور در چهار سالی بود که دو سال آن جزو خشک‌ترین سال‌های ۵۰ سال اخیر و دو سال آن نیز جزو تر سال‌ترین‌های نیم قرن اخیر بود.

وزیر نیرو گفت: دیگر دغدغه من این بود که وقتی در پایان این دوره وقتی به پشت سر نگاه می‌کنند، از حاصل کار خود به نیکی یاد کنند. شاید این دغدغه و پررنگ شدن آن موجب شده که من در این کار سختی‌هایی را بیش از حد متعارف بر همکارانم تحمیل کنم، اما همان زمان هم در فکر این بودم که در یک مصالحه بین این سختی‌ها و دستاورد، صرفه با دومی است و ان‌شاءالله در پایان فرصت آن را خواهم داشت تا از لطف همکاران بهره‌مند باشم و از همه آن‌ها بابت تمامی ناملایمات، فشارها و قصورها حلالیت بطلبم.

وی در پایان خطاب به تمامی همکاران صنعت آب و برق با بیان اینکه هفت توصیه و سفارش به شما دارم، گفت: به‌عنوان کسی که چهار دهه از عمر خود را در این عرصه سپری کرده به شما عرض می‌کنم، اول اینکه تا جایی که می‌توانید ارزش وقت، تجدیدناپذیرترین و گرانترین سرمایه‌ای را که در اختیارتان است را بدانید و تحت هیچ شرایطی نسبت به هدر دادن آن کم توجه نباشید.

وی افزود: شایسته گزینی دومین توصیه من است. اصلی‌ترین منبع ارزشمند بعد از وقت، منابع انسانی است. سعی کنیم شایسته ترین‌ها را برگماریم. همه اصلاحات ضروری، توسعه‌ها، آسایش‌ها و رفاه‌ها از دل این انتخاب‌ها و گزینش‌ها بیرون می‌آید.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: سفارش سوم، مدیریت توامان تولید و مصرف است. کشور ما باید به موضوع نحوه مصرف بیش از پیش توجه کند و وزارت نیرو در این زمینه نقش والایی دارد.

اردکانیان ادامه داد: امیدوار نگهداشتن مردم را چهارمین سفارش خود می‌دانم. قبیله ترامپ رفتند ولی ترامپیسم و طرز فکر آن‌ها در دنیا باقی است. ما با خدمت و کاری که می‌کنیم در امیدوار نگه داشتن مردم نقش داریم.

وزیر نیرو اضافه کرد: گاهی ناکرده‌های ما از کرده‌های ما مهم‌تر است. همان‌طور که برای انجام کارها وقت می‌گذاریم، برای کارهایی هم که نباید بکنیم هم باید به همین مقدار سرمایه‌گذاری کنیم. کرده‌های ما دیده شده و بخاطر آن تشویق می‌شویم اما ناکرده ما را در محضر الهی ثبت می‌کنند.

وی افزود: نکته ششم، افزایش آگاهی‌ها است. ما مخصوصا در این عرصه‌ها دیدیم که چقدر سطح سواد و آگاهی‌ نسبت به مقوله آب و انرژی در جامعه، خواص و نخبگان مهم است. اگر در نشر اطلاعات و توزیع آنها کوتاهی کنیم، هزینه‌های سنگینی را کشور پرداخت خواهد کرد. صنعت آب و برق در این زمینه کمی عقب است.

وزیر نیرو گفت: بخش عمده صنعت آب و برق در بیرون از سازمان دولت است. واقعا آنچه که ما امروز آن را به اسم بخش خصوصی می‌شناسیم و همه جامعه ما هستند، باید بیش‌تر به آنها توجه شده و قدر فعالیت و تلاششان‌ دانسته شود. البته مواظب سوداگران هم باشیم. حواسمان باشد که یک سوداگر لباس صنعت‌گر را بر تن نکند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قطع برق خاموشي صنعت آب و برق وزیر نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۰۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیژن زنگنه متهم ناترازی بنزین/ احیای پالایشگاه‌سازی در دولت سیزدهم

ریشه ناترازی بین تولید و مصرف بنزین، بی‌توجهی به احداث پالایشگاه و پتروپالایشگاه در دوران هشت‌ساله دولت قبل و وزارت بیژن نامدار زنگنه است.

به گزارش ایسنا، به نقل از ایرنا، طبق اظهار نظر مسئولان، مصرف بنزین در حال حاضر از تولید آن در کشور پیشی گرفته، با این دست فرمان، کشوری که زمانی صادرکننده بنزین بوده در حال تبدیل شدن به واردکننده بنزین است. بررسی عوامل بروز این پدیده یکی از نکاتی است که سیاستگذاران باید به آن توجه داشته و در راستای حل مشکلات این پدیده برنامه‌ریزی کنند.

از طرفی تولید بنزین در کشور نیز با وجود رشد حدود ۲۰ درصدی در سه سال گذشته طبق آمار وزیر نفت، به ۱۱۴ میلیون لیتر در روز رسیده و حتی وزارت نفت توانسته در دوران پیک مصرف نیز تامین بنزین را به بهترین نحو انجام دهد و کشور دچار مشکل نشود.

برای حل مساله بنزین سه سناریوی ساخت پالایشگاه، واردات بنزین و مدیریت مصرف، پیش روی دولت قرار دارد.

اگر دولت بخواهد یک پالایشگاه در مقیاس پالایشگاه اصفهان بسازد، نیازمند به حداقل ۵ سال زمان و ۱۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری بوده که باتوجه به میزان زمان و حجم سرمایه گذاری مورد نظر، رسیدن به این مطلوب راه درازی دارد اما برای کشور این موضوع امری حیاتی است. واردات نیز باعث ارز بری از کشور، کسری بودجه و در نهایت تورم خواهد شد. چنانچه اگر دولت بخواهد ناترازی بنزین را با واردات جبران کند، باید ارز زیادی برای فقط بنزین کنار بگذارد. مورد بعدی، توجه به مدیریت مصرف است که شامل موضوعاتی نظیر اسقاط خودروها، تولید و واردات سالانه یک میلیون خودروی باکیفیت، ارتقای پالایشگاه‌های موجود، توسعه سوخت‌های جایگزین CNG و جلوگیری از قاچاق بنزین می‌شود که در این پرونده به موارد مذکور خواهیم پرداخت.

چرا پالایشگاه سازی در کشور صورت نگرفت؟

پالایشگاه سازی یکی از راه‌کارهای جلوگیری از ناترازی بنزین است اما این سناریو بلند مدت است. با این حل چه شد که پالایشگاه سازی در کشور صورت نگرفت؟ قطعا یکی از اصلی‌ترین عوامل آن، وزیر سابق نفت بیژن زنگنه است. بیژن زنگنه اساسا پالایشگاه سازی را کثافت کاری می خواند حتی اخیرا نیز به این موضوع اشاره مجدد کرده و آن را غیر اقتصادی خوانده است.

در صورتی که چین با واردات ۱۱.۴ میلیون بشکه در روز نفت خام و پالایش بیش از ۱۷ میلیون بشکه، نمونه‌ای از کشورهای پیشرو در حوزه توسعه زنجیره ارزش نفت خام است. چین طی سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ با سرمایه‌گذاری بیش از ۵۸ میلیارد دلاری برای ساخت پالایشگاه، حدود ۲.۴ میلیون بشکه در روز به ظرفیت پالایشی خود افزوده است و قصد دارد تا ۲۰۲۵ ظرفیت پالایشی خود را به ۲۰ میلیون بشکه در روز افزایش دهد. پالایشگاه‌هایی همچون ژیجیانگ (فاز اول و دوم) و هنگلی با ظرفیت‌های ۲۰ و ۴۰ میلیون تن در سال و حجم سرمایه‌گذاری ۱۱.۴ و ۲۴ میلیارد دلار نمونه‌هایی از طرح‌های به بهره‌برداری رسیده طی سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲ هستند.

پالایشگاه سازی در دولت سیزدهم

دولت سیزدهم توجه به تکمیل پروژه‌های پالایشی را از اولویت‌های خود می‌داند به طوری که جواد اوجی وزیر نفت در این باره گفت: توسعه ظرفیت پالایش و پتروپالایش نفت خام و میعانات گازی کشور قریب به ۳.۲ میلیون بشکه در روز است و نفت و میعانات گازی تولیدی خود را اکنون به‌صورت نفت خام صادر می‌کنیم. این خام‌فروشی افزون بر اینکه ما را از ایجاد ارزش افزوده بی‌نصیب می‌کند، در سال‌های اخیر پاشنه آشیل کشور و سبب آسیب‌پذیری کشور در حوزه تحریم‌ها شده است. افزون بر اینها با توجه به شدت مصرف انرژی در کشور، به‌منظور تأمین امنیت انرژی کشور و پوشش کامل نیاز داخلی به فرآورده‌های نفتی، احداث پالایشگاه‌های جدید ضرورتی انکارناپذیر است که مکرر مورد تأکید رهبر انقلاب و ریاست جمهوری نیز بوده است.

۸ طرح پالایشی و پتروپالایشی در حال اجرا

به گفته وزیر نفت، از ابتدای استقرار دولت سیزدهم، توجه ویژه‌ای به این امر شد و خوشبختانه ما اقدام‌های متعددی را در طول یک سال و نیم گذشته انجام دادیم. در چهارچوب قانون حمایت از توسعه صنایع پایین‌دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه‌گذاری مردمی، ۸ طرح پالایش و پتروپالایش میعانات گازی و نفت خام با ظرفیت ۱۴۶۰ هزار بشکه در روز و سرمایه‌گذاری ۲۸.۶ میلیارد دلار در دست پیگیری و اجرا است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • ناترازی آب با فعال شدن معادن در شهرستان اهر
  • بیژن زنگنه متهم ناترازی بنزین/ احیای پالایشگاه‌سازی در دولت سیزدهم
  • تله سوخت و راهکارهای عبور از بحران سوختی در کشور
  • بهینه‌سازی مصرف انرژی، از مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳
  • بهینه‌سازی مصرف انرژی، مهم‌ترین راهبرد صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳
  • ابرپروژه‌های صنعت گاز برای سرمایه‌گذاری معرفی شدند
  • میزان ظرفیت تولید گاز به ۸۷۵ میلیون متر مکعب رسیده است
  • جورچین صنعت گاز برای ادامه مسیر گاز ایران
  • جورچین صنعت گاز برای ادامه مسیر پرافتخار گاز ایران