Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل برق حرارتی با تاکید بر اینکه در دولت دوازدهم هر ساله منابع لازم برای احداث ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه جدید اختصاص یافته است، گفت: با این وجود صنعت تولید برق در این چهار سال با استفاده از شیوه‌های متعدد مالی توانسته سه برابر این رقم(۱۲ هزار مگاوات) ظرفیت جدید وارد مدار کند.

به گزارش ایسنا، محسن طرزطلب امروز در آخرین نشست شورای معاونان وزارت نیرو در دولت دوازدهم با اشاره به عملکرد حوزه تولید برق و نیروگاه‌های حرارتی در طی چهار سال گذشته، افزود: در دولت دوازدهم بیش از ۱۲ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شده که بخشی از طریق احداث ۴۶ واحد نیروگاهی جدید و بخشی نیز توسط ارتقای توان عملی و رفع محدودیت تولید واحدهای موجود انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به افزایش ۵۲ درصدی احداث نیروگاه‌های حرارتی جدید نسبت به دولت یازدهم، گفت: در چهار سال اخیر عملیات اجرایی ساخت ۱۶ هزار و ۳۰۹ مگاوات نیروگاه جدید نیز آغاز شده است که امیدواریم با تلاش و حمایت صورت گرفته در دولت سیزدهم شاهد به مدار آن این واحدهای جدید نیروگاهی باشیم.

طرزطلب با تاکید بر اینکه در این دولت برای بخش تولید برق حدود ۴.۳ میلیارد یورو سرمایه‌گذاری صورت گرفته است، ادامه داد: طی دولت دوازدهم 9260 مگاوات قرارداد تجاری احداث نیروگاه جدید از طریق تامین مالی خارجی(فاینانس) به امضا رسید و ضمن اخذ مجوزات مربوطه، قرارداد آن‌ها نیز مبادله شده بود که به دلیل اعمال تحریم‌های ظالمانه بر علیه کشور فعلا این قراردادها متوقف شده است.

وی با بیان اینکه در این دوره 6100 مگاوات قرارداد خرید تضمینی برق با سرمایه‌گذاران خارجی منعقد شده است، گفت: در طی چند سال اخیر مذاکرات طولانی با سرمایه‌گذاران خارجی در دستور کار قرار گرفته تا قراردادهای تنظیم شده در سطح بین‌المللی از استانداردهای بسیار بالایی برخوردار باشد که امیدواریم با رفع تحریم‌ها بتوانیم از سرمایه‌گذاری خارجی نیز در بخش تولید برق استفاده کنیم.

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی برق حرارتی آمادگی نیروگاه‌ها در دوره اوج نیاز مصرف چهار سال اخیر را بیش از ۹۸ درصد برشمرد و افزود: در این دوره به طور متوسط ۹۳ درصد برق مورد نیاز شبکه توسط نیروگاه‌های حرارتی تامین شده است.

وی با اشاره به طرح نظراتی مبنی بر عدم توسعه مناسب نیروگاه‌های کشور طی سال‌های برنامه ششم توسعه، گفت: پیش از ارائه چنین مطالبی بایستی میزان منابع در اختیار بخش تولید در طی چند سال اخیر مورد بررسی قرار بگیرد تا مشخص گردد امکان احداث چه تعداد نیروگاه در کشور وجود داشته و در این مدت چه تعداد نیروگاه به بهره‌برداری رسیده است.

طرزطلب یادآور شد: در چهار سال گذشته سالانه به طور متوسط ۵۳۵ میلیون یورو منابع از طریق روش‌های مختلف همچون منابع دریافتی از توانیر و مدیریت شبکه، اوراق سلف، اوراق گواهی ظرفیت و حواله‌های ارزی به شرکت برق حرارتی پرداخت شده است.

مدیرعامل شرکت برق حرارتی ادامه داد: از این میزان منابع دریافتی به طور متوسط سالانه ۱۹۵ میلیون یورو در بخش بهره‌برداری، نگهداری و تعمیرات نیروگاه‌ها، حدود ۱۶۰ میلیون یورو بابت خرید تضمینی برق و تنها ۱۸۰ میلیون یورو در زمینه توسعه نیروگاه‌ها هزینه شده است.

وی با تاکید بر اینکه طی چهار سال اخیر تنها ۲.۳ میلیارد یورو در اختیار برق حرارتی قرار گرفته است، گفت: با احتساب هزینه‌های صورت گرفته در بخش خصوصی سالانه به طور متوسط ۶۰۰ میلیون یورو منابع وارد بخش تولید برق شده که این رقم تنها برای احداث یک نیروگاه جدید هزار مگاواتی کافی است.

طرزطلب خاطرنشان کرد: منابعی که طی این سال‌ها در اختیار بخش تولید برق قرار گرفته تنها یک‌چهارم اعتباری است که باید اختصاص داده می‌شد؛ ولی با این وجود صنعت برق سه برابر این رقم ظرفیت جدید نیروگاهی در کشور ایجاد کرده و بیش از ۱۲ هزار مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار کند.

مدیرعامل شرکت برق حرارتی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در چند سال اخیر به منظور استفاده مناسب از منابع و ظرفیت‌های بازار سرمایه در حوزه تولید برق توانسته‌ایم برای نخستین بار اوراق صکوک اسلامی و اوراق سلف موازی استاندار را به میزان سه هزار و ۵۵۰ میلیارد تومان منتشر کنیم.

وی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی دو هزار و ۸۰۰ مگاوات بخش بخار نیروگاه‌های سیکل‌ترکیبی بخش خصوصی با استفاده از قراردادهای بیع‌متقابل، افزود: بهره‌برداری از اولین نیروگاه سیکل‌ترکیبی با راندمان بالای ۵۸ درصد و ورود کشور به ساخت توربین‌های گازی با راندمان بالای ۴۰ درصد از دیگر دستاوردهای حوزه تولید برق طی چهار سال اخیر بوده است.

در همین مدت تکمیل و ساخت زنجیزه تولید پره‌های ثابت و متحرک توربین‌های گازی و بخاری و همچنین طراحی و ساخت سیستم‌های حفاظت و کنترل در نیروگاه‌های حرارتی به دست متخصصان فنی صنعت برق انجام شده است که با حمایت و پشتیبانی شرکت برق حرارتی و سفارش خرید محصول (طراحی و ساخت) توربین ملی MGT-۷۵ در مجموعه مپنا انجام و سال آینده در یکی از نیروگاه‌های کشور مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

طرزطلب از افزایش دو درصدی متوسط راندمان نیروگاه‌های حرارتی کشور در این مدت سخن به میان آورد و گفت: تشکیل سه هلدینگ نیروگاهی و زمینه‌سازی عرضه سهام آن‌ها در بورس و گشایش اعتبار اولین طرح‌ وام بین دولتی پس از ۳۰ سال در صنعت آب و برق برای احداث نیروگاه سیریک از دیگر اقدامات شاخص دولت دوازدهم در بخش تولید برق بوده است.

مدیرعامل شرکت برق حرارتی با اشاره به ثبت دو هزار و ۹۸۰ مگاوات پروژه در سازمان سرمایه‌گذاری با ارزش ۳.۲ میلیارد یورو از طریق سرمایه‌گذاری خارجی، اضافه کرد: در این دولت به منظور برداشتن موانع موجود برای استفاده از تسهیلات مالی بانک‌ها، حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان از مطالبات بانک‌های تجاری از شرکت تسویه شده است؛ همچنین در طی این مدت یک‌هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان از مطالبات موضوع ماده ۶۲ قانون محاسبات با بانک مرکزی نیز تسویه شده است.

وی با اشاره به اینکه در این دولت عملیات اجرایی بخش‌های اصلی نخستین نیروگاه زغال‌سوز کشور آغاز شده است، تاکید کرد: در دولت دوازدهم یک‌هزار و ۴۳۱ مگاوات گواهی ظرفیت نیروگاهی نیز به عنوان ابزار مدیریت تنظیم عرضه و تقاضا و شیوه‌ای جدید در تامین مالی نیروگاه‌ها به فروش رسیده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نيروگاه مگاوات نیروگاه جدید نیروگاه های حرارتی شرکت برق حرارتی دولت دوازدهم مدیرعامل شرکت عملیات اجرایی چهار سال اخیر بخش تولید برق سرمایه گذاری طور متوسط میلیون یورو هزار مگاوات نیروگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۰۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در مصرف برق صرفه جویی کنید خودرو جایزه ببرید

مصطفی رجبی مشهدی مدیر عامل شرکت توانیر در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: اقداماتی برای گذر از اوج بار در نظر گفته شده است که ۱۸۰ برنامه عملیاتی در ۶ محور که بخشی مربوط به توسعه نیروگاه‌ها است.

وی ادامه داد: ۸ هزار و ۳۰۰ مگاوات برق از ابتدای دولت تا کنون به ظرفیت شبکه برق افزوده شد.

وی ادامه داد: صنایع انرژی بر مکلف به ساخت ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه بودند که کمک شایانی به شبکه برق می‌کند. همچنین در خصوص ماده ۴ صنایعی که اقدامی نکرده اند برنامه‌های تنظیم شده‌ای وجود دارد که در حال هماهنگی با وزارت صمت هستیم همچنین صنایعی که اقدام به ساخت نیروگاه کرده اند معاف از برنامه مدیریت مصرف می‌شوند.

مدیر عامل شرکت توانیر در پاسخ به سوال مهر مبنی بر اینکه چه تدبیری برای پرداخت بدهی ۱۰۰ همتی وزارت نیرو به نیروگاه‌ها در نظر دارد، خاطر نشان کرد: اواخر سال گذشته ۳۰ همت بین شرکت‌های تولید برق پرداخت شده است و اکنون بدهی وزارت نیرو به تولید کنندگان برق ۱۰۰ همت است که ۴۰ درصد مربوط به بانک‌ها و ما بقیه مربوط به تولید کنندگان است که طبق برنامه این بدهی باید طی ۳ سال تسویه شود. همچنین پیش بینی می‌شود که ۴۰ همت از طریق بورس انرژی در اختیار تولید کنندگان قرار دهیم و ما بقیه آن را از راه‌های دیگر تأمین کنیم.

رجبی مشهدی در رابطه با برنامه‌های تشویقی مدیریت برق در زمان اوج بار خاطر نشان کرد: پاداش صرفه جویی مطابق قبل است و مشترکان می‌توانند با کاهش مصرف پاداش بگیرند.

وی ادامه داد: علاوه بر پاداش صرفه جویی که بر قبوض اعمال می‌شد ۴۷ میلیون جایزه نظیر خودرو و لوازم خانگی برای مشترکان خانگی خوش مصرف در نظر گرفته شده است.

مدیر عامل توانیر خاطر نشان کرد: بر اساس مصوبه هیئت وزیران چاه‌های کشاورزی که ۵ ساعت مشارکت در مدیریت مصرف داشته باشند، ۱۹ ساعت باقی مانده برق آنها رایگان است. در صورتی که مشارکت بیشتر از ۵ ساعت باشد، پاداش نقدی شامل آنها خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون تعداد قابل توجهی مرکز استخراج رمز ارز وجود دارد، خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۸ هزار مرکز غیرمجاز رمزارز شناسایی شد و ۸۰۰ مگاوات معادل مصرف این ماینر‌ها بوده که برای تأمین آن باید ۱۱۰۰ مگاوات نیروگاه را ایجاد شود.

رجبی مشهدی ادامه داد: بر اساس قانون جدید این دستگاه‌ها امحا می‌شود و معادل ۱۰۰ برابر تعرفه‌های برق جریمه می‌شوند. موارد مجاز نیز بر اساس ضوابط ۱۲ شب تا ۷ صبح از ماینر‌ها استفاده کنند و اگر از تابلو برق سبز خرید کنند محدودیتی ندارند.

وی با تاکید بر اینکه تعرفه برق در سال جاری تغییر پیدا نمی‌کند، خاطر نشان کرد: مشترکانی که بر اساس الگوی مصرف، مصرف برق داشته باشند تعرفه آنها یارانه‌ای محاسبه می‌شود و افرادی که بیش از الگوی مصرف، مصرف برق داشته باشند تعرفه آنها به صورت پلکانی محاسبه می‌شود.

به گفته این مقام مسؤول میزان مصارف از الگو در هر اقلیم افزایش یابد میزان تعرفه نیز افزایش می‌یابد. ۲.۵ درصد مشترکان که تعدادشان کمتر از یک میلیون مشترک است دوبرابر الگو مصرف می‌کنند.

وی در رابطه با تغییر ساعت ادارات از خرداد ماه، اضافه کرد: بر اساس ماده ۴ مصوبه هیأت وزیران تغییر ساعت کاری را خواهیم داشت و اگر تغییری در این زمینه اتفاق بیفتد اطلاع رسانی خواهد شد. همچنین از ۱۵ خرداد تغییر ساعت کاری را خواهیم داشت.

مدیر عامل توانیر اضافه کرد: برنامه ما این است که بخش خصوصی در صادرات و ترانزیت برق مشارکت کند. در گام اول افغانستان، پاکستان و ترکیه و عراق با ظرفیت ۳۰۰ مگاوات امکان صادرات وجود دارد. قطعاً این به توسعه سرمایه‌گذاری تجدیدپذیر‌ها کمک خواهد کرد و بر این اساس تولیدکنندگان برق تجدیدپذیر می‌توانند ۸ ماه برق خود را صادر کنند و ۴ ماه دیگر برق را در تابلو برق عرضه کنند.

وی خاطر نشان کرد: سال گذشته ۶۰۰ مگاوات تبادل برق را با ترکیه داشتیم. برنامه ریزی کردیم برای نهایی کردن بخش تجاری خرید و فروش برق با بازار منطقه‌ای در کشور ترکیه معرفی شده که اگر نهایی شود امکان تجارت با کشور ترکیه فراهم است. پیش‌بینی می‌کنیم ۵۰۰ مگاوات واردات برق از کشوره‌ای ترکمنستان و ارمنستان داشته باشیم.

منبع: مهر

tags # اخبار اجتماعی سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • رکورد تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی کشور شکسته می‌شود
  • اتمام تعمیرات ۱۰۵هزار مگاوات نیروگاهی در نیمه اردیبهشت
  • در مصرف برق صرفه جویی کنید خودرو جایزه ببرید
  • تولید ۶۵ میلیون مگاوات برق در نیروگاه اتمی بوشهر
  • ۶۵ میلیون مگاوات برق در نیروگاه اتمی بوشهر تولید شد
  • نیروگاه اتمی بوشهر بیش از ۶۵ میلیون مگاوات ساعت برق تولید کرد
  • عبور تولید برق در نیروگاه شیروان از مرز ۶.۵ میلیون مگاوات
  • افزایش ۲۰۳۶ مگاواتی ظرفیت تولید برق در سال ۱۴۰۲
  • راه‌اندازی دو نیروگاه با ظرفیت ۱۲ مگاوات تولید برق
  • تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی کشور به روزهای پایانی رسید