Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-19@11:04:55 GMT

۳درصد برق تولیدی در بورس انرژی عرضه می شود

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۰۰۶۲۷

۳درصد برق تولیدی در بورس انرژی عرضه می شود

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، علی نقوی مدیرعامل بورس انرژی ایران گفت: در حال حاضر 75 کارگزاری بورس انرژی از 98 ایستگاه معاملاتی به معاملات انرژی می‌پردازند 74 نیروگاه عرضه‌کننده برق هستند و حدود 400 نوع کالا و اوراق در بورس انرژی پذیرفته شده و معامله می‌شود.

وی افزود: سامانه‌‌های معاملات پس از معاملات و قبل از معاملات در بورس انرژی بومی بوده و مراحل تسویه در شرکت سپرده‌گذاری مرکزی انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته مدیرعامل بورس انرژی ایران، مراجع قانونی در مورد بازار برق شامل مجلس، وزارت نیرو به نمایندگی از دولت به مجمع تشخیص مصلحت نظام است و در بورس انرژی ابزارهای جدیدی مانند اوراق سلف موازی استاندارد و اوراق گواهی ظرفیت عرضه می‌شود.

به گفته وی، تعامل با ذی‌نفعان در بورس  انرژی مدنظر است و نمادهای حامل‌های انرژی براساس دوره تحویل ماهانه، هفتگی و در اوراق سلف موازی برای مصرف‌کنندگان بزرگ قراردادهای دوجانبه در بازار فیزیکی معامله می‌شود.

مدیرعامل بورس انرژی ایران گفت: 38 نیروگاه خصوصی و 36 نیروگاه دولتی و همچنین ناشران اوراق گواهی ظرفیت از عرضه‌کنندگان برق در بورس انرژی هستند و خریداران هم 39 شرکت دولتی و خریداران دیگر هستند.

وی جایگاه مقرراتی بورس بازار برق را در ماده 113 قانون برنامه پنجم و نیز قانون توسعه ابزارهای بازار سرمایه و قانون هدفمندی یارانه‌ها دانست که در آنها صراحتاً به بورس انرژی اشاره شده و معاملات بالای 5 مگاوات برق در بورس انرژی انجام می‌شود.

 یارانه 91.4 میلیارد دلاری انرژی در ایران

مدیرعامل بورس انرژی ایران گفت: براساس گزارش‌های جهانی ایران در سال 2019 حدود 91.4 میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت کرده که این رقم بالغ بر 1800 هزار میلیارد تومان است که ایران از نظر یارانه انرژی در  رتبه نخست قرار دارد.

نقوی همچنین در پاسخ به شبهه‌ای که اعلام شده برق در بورس‌های جهانی معامله نمی‌شود، گفت: بسیاری از بورس‌های جهانی بورس برق و گاز راه‌اندازی کرده‌اند از جمله در اتحادیه اروپا و نروژ وجود دارد در آلمان نیز بعد از سیل اخیر قیمت برق در بازار آلمان افزایش یافته است.

وی گفت: بورس انرژی ایران تفاوتی از نظر زیرساخت‌های معاملاتی با بورس‌های انرژی دنیا ندارد.

به گفته نقوی، طی سال‌های 92 تا 99 معاملات برق در بورس انرژی بیش از 2700 میلیارد تومان بوده است که از کل برق تولیدی کشور میانگین 3 درصد در بورس انرژی معامله شده که عمده آن در سال 94 به میزان 7 درصد و کمترین آن در سال اول یک درصد و سال 98 مقدار 2 درصد بوده است.

وی گفت:‌در سال جاری با توجه به اینکه مصرف‌کنندگان بزرگ برق رشد خوبی در معاملات داشته‌اند، امسال معاملات برق در بورس انرژی از نظر ارزش 88 درصد و از نظر حجم 58 درصد نسبت به مشابه سال قبل رشد داشته است.

نقوی در مورد  تأمین نقدینگی برای شرکت‌های توزیع برق گفت:‌ شرکت‌های خرد برای تأمین نقدینگی به شرکت توزیع برق با کمبود نقدینگی مواجه هستند و علی‌رغم پیگیری از سال 97 به این سو حجم معاملات فیزیکی در بازار برق به شدت کاهش یافته است.

مدیرعامل بورس انرژی ایران گفت: با وجود اینکه بارها قول داده شده منابع تزریق شود، اما تاکنون منابع برای شرکت‌های تولید کننده برق خصوصی به موقع تأمین نشده است.

به گفته نقوی، یکی از مأموریت‌های بورس‌ها تأمین مالی برای شرکت‌های تولیدکننده است، در این زمینه اوراق سلف موازی استاندارد اجرا شده است که از سال 94 تاکنون با  انتشار 20 هزار میلیارد تومان اوراق تأمین مالی انجام شده. شرکت‌های خصوصی هزار میلیارد تومان و شرکت‌های دولتی 2800 میلیارد تومان اوراق منتشر کرده‌اند.

وی همچنین به صندوق پروژه برای احداث نیروگاه اشاره کرد و گفت: 101 میلیارد تومان صندوق پروژه برای سال 96 پیاده‌‌سازی شد که برای توسعه بازار برق ایران مؤثر است اما ساختار دولتی و انحصاری حاکم بر نهاده‌های انرژی باعث عدم توسعه صنعت برق شده  است. 60 درصد برق کشور توسط بخش خصوصی تولید می‌شود، اما سیاست‌گذاری مناسب خصوصی‌سازی صنعت برق توسعه نیافته باید نهاد رگولاتور و تنظیم گر در برق راه‌اندازی شود.

به گفته مدیرعامل بورس انرژی ایران در حال حاضر توانیر هم تولیدکننده و هم سیاست‌گذار و هم ناظر صنعت برق است که تضاد منافع ایجاد می‌کند و این مانع توسعه  بازار برق است. از طرفی مقاومت در برابر کارکرد بورس انرژی وجود دارد که بازار شفاف و رقابتی به شمار می‌رود.

نقوی گفت: در مصوبه هیأت وزیران برای توسعه صنعت برق تأکید شده بود، اما این مصوبه اجرا نشد.

وی چالش بعدی صنعت برق را طولانی بودن زمان تدوین مقررات در وزارت نیرو و نهاد دولت دانست که مراحل اداری آن به کندی صورت می‌گیرد.

به گفته نقوی براساس ماده 44 قانون برنامه ششم باید توسعه نیروگاه تا آخر دولت انجام می‌شد، اما این کار انجام نشده است.

وی یکی از پیچیدگی‌های کالای برق را نداشتن قابلیت ذخیره‌سازی دانست گفت‌: اما ابزارهای متناسب با آن طراحی شده است برق یک کالای تعرفه‌ای و از طرفی کالای عمومی است و نه کالای اقتصادی به شمار می‌رود، همچنین مقررات مالیاتی چالش‌هایی برای معامله در بورس انرژی فراهم کرده است. از طرفی شناخت کافی در مورد بورس انرژی وجود ندارد.

مدیرعامل بورس انرژی ایران گفت: برخی از دوستان هنوز فکر می‌کنند، برق در دنیا در بورس معامله نمی‌شود، در حالی که اکثر بورس‌های مهم دنیا به معاملات برق می‌پردازند.

نقوی در مورد تأمین برق رمزارزها گفت: برق مورد نیاز برای تولید رمزارز باید از طریق بورس انرژی تأمین شود، اما تاکنون محقق نشده است.

وی مقاومت بعدی را در مورد صادرات برق دانست و گفت: فرصت‌های مناسبی برای نیروگاه‌‌های مرزی وجود دارد که می‌توانند به صادرات برق اقدام کنند اما شرکت‌های وابسته به وزارت نیرو در مقابل آن مقاومت می‌کنند.

مدیرعامل بورس انرژی ایران همچنین گفت:‌تعیین نرخ بهره‌برداری و حق ترانزیت برق از 2 سال قبل مشخص نشده است و یکی از موانع ترانزیت برق به شمار می‌رود، در حالی که حق بهره‌برداری و ترانزیت برق در دنیا مشخص است، اما اینجا ابزاری برای صنعت برق به شمار می‌رود که بخواهند بر نیروگاه‌ها اعمال مدیریت کنند.

نقوی همچنین تأکید کرد: معاملات برق در بورس انرژی باعث افت قیمت نمی‌شود و باید مشکل سیاست‌گذاری صنعت برق حل شود.

 60 درصد تولید برق توسط بخش خصوصی صورت می‌گیرد

وی در پایان پیشنهاد داد: قوانین صریح و دقیق مرتبط با برق اجرا شود. همچنین خروج مصرف‌کنندگان بالای 2 مگاوات از شمول قیمت‌گذاری و الزام آنها به تأمین برق از بورس انرژی باید انجام شود. در حال حاضر 40 درصد تولید برق توسط دولت و 60 درصد مصرف‌ توسط بخش خصوصی انجام می‌شود و دولت 20 درصد از برق مورد نیاز خود را از بخش خصوصی خریداری می‌کند.

مدیرعامل بورس انرژی ایران گفت: سازوکار اثرگذاری قیمت برق توسط وزارت نیرو باید با تزریق نقدینگی به شرکت‌های تولید برق و جلوگیری از قراردادهای خارج از بورس انجام شود.

در ادامه این وبینار حسین‌پناه یک فعال بورس انرژی گفت: دولت 30 هزار میلیارد تومان به تولیدکنندگان برق بدهکار است و طرح‌های پوپولیستی مانند برق امید، برق مجانی مدارس و مساجد باعث زیان شرکت‌های تولیدکننده برق شده است، چون به مصداق ضرب المثلی است خرج که از کیسه مهمان بود، حاتم طایی شدن آسان بود.

حسین‌پناه در ادامه گفت: طبق برنامه ششم قرار بود 25 هزار مگاوات ظرفیت جدید برق احداث شود، در حالی که حتی یک نیروگاه حرارتی ساخته نشد و سومدیریت مسئولان باعث بحران برق شد.

وی افزود: برق که به عنوان نقطه قوت کشور بود و ما می‌توانستیم تجهیزات تولید برق را درست کنیم، اما با سومدیریت به نقطه بحران تبدیل شد. در حال حاضر برای تأمین نیاز برق حداقل 3.5 سال به اندازه ساخت یک نیروگاه سیکل ترکیبی زمان نیاز داریم.

 مشکل تسهیلات بانکی برای ساخت نیروگاه

مدیرعامل بورس انرژی ایران گفت: برای نیروگاه سیکل ترکیبی 350 میلیون یورو مورد نیاز است که 3 درصد منابع ریالی آن از سوی بانک تأمین می‌شود و 2 درصد منابع ریالی توسط صندوق توسعه ملی و بانک بدون هیچ ریسکی سالانه 210 میلیارد تومان سود برای ساخت یک نیروگاه می‌برد که در پنج سال هر سال 210 میلیارد تومان به دست می‌آورد. این امر باعث می‌شود، هزینه تمام شده برق 10 درصد بالا برود.

وی افزود: همچنین بانک برای دادن وام نیروگاه 6500 میلیارد تومانی را به میزان 10 درصد یعنی 650 میلیارد تومان در ابتدای کار به عنوان وثیقه ضبط می‌کند.

پربیننده ترین قیمت سیمان به کیسه ای ۴۵ هزار تومان بازگشت سنگین ترین صف های خرید و فروش(۱۰مرداد) / صف خرید ۱۰۰میلیاردی پترول در پی زمزمه های افزایش سرمایه نمای پایانی بورس (۱۰مرداد)/ شاخص کل با رشد هشت هزار واحدی همراه شد ارزش سهام عدالت من (۱۰ مردادماه) گزارش روزانه صندوق های ETF ‌(۹مرداد۱۴۰۰) / کوچ حقیقی‌ها از صندوق‌های درآمد ثابت

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس انرژی هزار میلیارد تومان برق در بورس انرژی شرکت های تولید شمار می رود معاملات برق حال حاضر وزارت نیرو بخش خصوصی تولید برق بازار برق صنعت برق بورس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۰۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش حاشیه سود شرکت ها از ۳۴ درصد به ۱۳ درصد

رئیس سازمان بورس با اشاره به کاهش حاشیه سود شرکت ها به واسطه ی برخی قیمت گذاری ها و همچنین افزایش هزینه ی تامین مالی با توجه به نرخ بهره ۳۰ درصدی، از تمدید دامنه ی محدود نوسانات برای چهارشنبه خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در گفت و گویی تلویزیونی با اشاره به نقش سازمان بورس در تحقق شعار سال گفت: سال 1402 سال به دلیل سیاست هایی که جهت کنترل تورم و همچنین مضیقه هایی که در حوزه انرژی وجود داشت، سال سختی برای بازار سرمایه محسوب می شد. در کنار این موارد، در طول 2 سال و نیم گذشته سعی شده تا بستر سازی های لازم برای جذب سرمایه به بخش مولد اقتصاد و ارائه خدمات به سهامداران بازار سرمایه و افرادی که مایل هستند خدمات به بازار سرمایه ارائه بدهند، فراهم کردیم.

عشقی ادامه داد: از سال های گذشته درخواست های متعددی برای ارائه خدمات مالی (تاسیس کارگزاری، سبدگردانی و ...) از سوی افراد مختلف وجود داشت که ما در 2 سال و نیم گذشته سعی کردیم به این افراد پاسخ بدهیم تا صف این درخواست ها جمع شود. فراموش نکنیم که در سال 99 مشکلات جدی از سوی سهامداران در گرفتن خدمات سبدگردانی و همچنین ناکارآمدی کارگزاری ها گزارش می شد.

ارائه ابزار های لازم به بنگاه های اقتصادی برای تامین مالی

رئیس سازمان بورس کفت: نکته ی دیگری که در دستور کار سازمان قرار کرفت، ارائه ابزار های لازم به بنگاه های اقتصادی برای تامین مالی بود. مسیر مشارکت سهامداران خرد در پروژه های شرکت های سهامی عام در سال کذشته هموار شد.

وی ادامه داد: علی رغم تمامی چالش هایی که در بازار سرمایه وجود داشت، دو نمونه نسبتا بزرگ و موفق در حوزه مشارکت سرمایه های خرد در پروژه های بزرگ رقم خورد و شرکت ها آمدند و تامین مالی کردند. یک نمونه آن شرکتی بود که 100 هزار نفر در آن سرمایه گذاری کردند که ماه بعد به بهره برداری نهایی می رسد و نمونه دیگر هم 80 هزار نفر در آن شرکت کردند.

12 میلیون نفر مستقیم و 50 میلیون نفر به صورت غیر مستقیم در بورس سرمایه گذاری کردند

عشقی گفت: بورس بخاطر ماهیتی که دارد یکی از مصادیقی است که می تواند در تحقق شعار سال ایفای نقش کند. هم اکنون 12 میلیون نفر به صورت مستقیم و 50 میلیون نفر به صورت غیر مستقیم از طریق سهام عدالت در بورس سرمایه گذاری کردند.

عشقی: اعتماد مردم به بورس به دلیل برخی تصمیمات مخدوش شده است

رئیس سازمان بورس با اشاره به برخی تصمیمات در سال گذشته و سال 99 گفت: : بخش عمده ای از مردم نیز توسط صندوق های بازنشستگی در بورس سهیم هستند. بنابراین برای اینکه مشارکت مردم در تولید محقق شود، نیاز مند اعتماد سازی است. اعتماد به بورس در سال 99 و بعضی از اتفاقاتی که در سال گذشته هم رخ داد مخدوش شده است. این مخدوش شدن اعتماد سرمایه گذاران به دلیل برخی از تصمیماتی بود که بدون در نظر گرفتن فضای بازار جمعی از مردم دعوت به حضور در بازار شدند و این ورود نقدینگی بدون در نظر گرفتن گزینه های سرمایه گذاری و به صورت مستقیم بود.

وی ادامه داد: یکی از اتفاقات مهمی که افتاده است توسعه ابزار های سرمایه گذاری غیر مستقیم است. در شرایط فعلی اکر به تابلوی معاملات مراجعه کنیم بیش از 50 درصد معاملات مربوط به صندوق های سرمایه گذاری است. نکته ای هست این است که این صندوق ها اولا کارمز معاملاتشان بسیار پایین تر از سهام است از طرفی مدیریت این صندوق ها توسط تیم های حرفه ای انجام می شود.

عشقی افزود: در این حالت هیجاناتی که در بازار سرمایه از خرید و فروش سهام به طور مستقیم وجود داشت، با حضور این صندوق ها کمرنگ تر می شود. از طرفی به دنبال این هستیم که از طریق این صندوق ها منابع را به سمت اوراق بهادار، بازار بدهی و یا از طریق اوراق و .... است.

بازار سرمایه در سال گذشته از نرخ بهره 30 درصدی آسیب دید

رئیس سازمان بورس گفت: اگر بدون تعارف بخواهیم صحبت کنیم، شاهد اخذ تصمیماتی در بخش های مختلف بدون در نظر گرفتن اثرات آ« تصمیم بر سایر بخش ها هستیم. به طور مثال وقتی نرخ سود بانکی به 30 درصد و بالاتر  می آوریم، اثراتی بر بازار سرمایه و همچنین اثراتی بر تامین مالی بنگاه های اقتصادی و اثراتی بر سیستم های بانکی دارد. مشخصا این اثرات در سال گذشته بر بازار سرمایه شدید بود.

عشقی افزود: بسیاری از بخش نامه هایی که یک دفعه ابلاغ می شود و متاسفانه عطق به ما سبق می شود نیز ذیل همین تصمیمات است. سرمایه گذار مدت زیادی با مفروضاتی سرمایه گذاری کرده، سهام خریده و یا سهام فروخته، اما یک دفعه بخشنامه ای صادر می شود و عطف به ما سبق می شود و سرمایه گذار غافل گیر می شود..

رئیس سازمان بورس گفت: طبیعتا با چنین اقداماتی مشارکت مردم در بازار سرمایه و شرکت های سهامی عام پروژه میاسر نمی شود. مشخص است سود بانکی وقتی روی 30 تا 35 درصد است همراه با ریسک هایی که وجود دارد جذابیت بازار سرمایه و در نتیجه مشارکت مردم را کاهش می دهد.

تصدی گری های دولتی عاملی برای کاهش جذابیت سرمایه گذاری

عشقی گفت: نکته ی مهم دیگری که همواره مورد تاکید رهبر انقلاب و همچنین شخص رئیس جمهور است، بحث تصدی گری و دخالت دستگاه های دولتی در مدیریت شرکت ها است، که این موضوع نیز مخاطرات جدی در امنیت سرمایه گذاری ایجاد می کند.

وی ادامه داد: تغییرات ممتد مدیران در بنگاه های اقتصادی نیز ضربات جدی به سرمایه گذاری می زند. مدیری می آید و 6 ماه و یکسال طول می شکد تا با فضای شرکت آشنا شود، بعد این مدت بلافاصله عوض می شود. شرکت هایی را داریم که در ظرف یک سال 2الی 3 مدیر در سطح مدیرعامل عوض کردند که مشخصا این اتفاقات کاهش جذابیت سرمایه گذاری را همراه دارد.

رتبه بندی شرکت ها در حاکمیت شرکتی برنامه ی سازمان بورس در سال 1403

رئیس سازمان بورس گفت: برخی از این اتفاقات همچون حاکمیت شرکتی در اختیار سازمان بورس است که برنامه جدی در سال 1403 در این خصوص وضع شده است. رتبه بندی شرکت ها از لحاظ حاکمیت شرکتی در امسال کامل می شود و سهامداران می توانند ببینند که وضعیت شرکت از نظر حاکمیت شرکتی چگونه است.

وی افزود: همین الان اگر سهامدارن به سایت کدال مراجعه کنند، مشاهده می کنند تمام شرکت ها ملزم به افشای نحوه ی رعایت دستورالعمل های حاکمیت شرکتی هستند. سازمان بورس نیز در صورت تخلف شرکت ها قطعا کنش گری خواهد داشت و تخلفات صورت گرفته در نقض حاکمیت شرکتی را پیگیری می کند.

اصلاح نرخ برق در اسفندماه ابلاغ شد اما از اول سال اجرا شد

عشقی گفت: بخشی از اتفاقات در اختیار سازمان بورس نیست و در حوزه هایی همچون قانون گذاری در حیطه ی وظایف مجلس و بخشی دیگر در حیطه ی دولت است. ما به صورت دائم در حال رای زنی هستیم که کمک کنند تصمیماتی که گرفته می شود اعتماد سرمایه گذاران خدشه دار نشود.

وی ادامه داد: اصلاح دستورالعملی که باید در فروردین انجام می شد بعد از 11 ماه در بهمن ماه انجام شد. بحث اصلاح نرخ برق اسفند ماه ابلاغ شد ولی از اول سال اجرا شد. اینها همگی مواردی هستند که به اعتماد سرمایه گذار لطمه وارد می کند.

عشقی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا اعتماد سرمایه گذاران متضرر در بازار برگشته یا نه گفت: از سال 99 تا الان نرخ تورم تجمعی ما بالای 300 درصد بود ولی قیمت سهام به طور متوسط تقریبا زیر 25 درصد اوج سال 99 است. بعضا هم سهامداران سبد سهام خود را با سال 99 مقایسه می کنند که مشخصا جبران نشده است.

وی ادامه داد: یکی از دلایل این عقب افتادگی کاهشی شدن سود آوری شرکت ها به واسطه ی کنترل هایی که وجود داشته و افزایش قیمت هایی که در سمت بهای تمام شده ی شرکت ها رخ داده است.

حاشیه سود شرکت ها از 34 درصد به 13 درصد کاهش پیدا کرده است

عشقی افزود: در دو سال گذشته بهای تمام شده ی شرکت ها با توجه به تورم افزایش داشته، اما میزان فروش شرکت ها و درامدی که محقق می کنند به آن سرعت افزایش نداشته است. حاشیه سود شرکت ها در پایان سال 99 که بالغ بر 34 درصد است در آخرین محاسبات ما به 13 درصد کاهش یافته است.

وی ادامه داد: ارزش شرکت ها متناسب با سودآوری آن ها نیست. به بیانی دیگر میزان سرمایه گذاری که هم اکنون در شرکت ها انجام می شود متناسب با سود اوری آن ها نیست و این سودآوری پاسخ گوی این میزان سرمایه گذاری نیست.

رئیس سازمان بورس گفت: اگر ما به همین شیوه ادامه بدهیم سرمایه گذاری جدید در صنایع نخواهد شد و نمی صرفد که بخش خصوصی یا دولتی بیاید و یک شرکتی تاسیس کند که 13 درصد سود دارد.

تمدید محدودیت دامنه نوسان برای روز چهارشنبه

عشقی در پاسخ به سوالی در خصوص کاهش دامنه ی نوسانات معاملات به دلیل اتفاقات اخیر گفت: سازمان بورس برای اینکه از حقوق سهامدارن دفاع کند و بازار تحت تاثیر این هیجانات قرار نگیرد، جند روز دامنه ی نوسانات را محدود کرد.

وی ادامه داد: این کار مسبوق به سابقه است و قبلا هم اتفاق افتاده است و در کشور های دیگر نیز شاهد این امر بوده ایم. همچنین این امر روز چهارشنبه نیز تمدید شد. همچنین به نظر می رسد با توجه به معاملات روز گذشته و امروز معاملات متعادل شده و به جریان سابق خود بازگشته است.

بازدهی بورس در بلند مدت با سایر بازار ها قابل قیاس نیست

رئیس سازمان بورس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا بورس با توجه به رشد بازار های رقیب رشد قابل توجهی را تجربه نکرده است، گفت: این موضوع در ابتدا به ماهیت بازار سرمایه برمیگردد که معمولا بورس با یک فاصله ای عقب ماندگی خود را جبران می کند و نسبت به بازار های موازی حرکت می کند.

وی ادامه داد: یکی از دلایل اصلی عقب ماندگی بورس، کاهش سود آوری شرکت ها به واسطه ی کنترل هایی که اعمال شده است، بود. همچنین دلیل دیگر این موضوع قیمت گذاری ها بود که حاشیه سود شرکت ها را کاهش داد. دلیل دیگر همان تصمیماتی بود که به اعتماد سرمایه گذاران لطمه زد. نکته  ی دیگر این است که ما در دوره هایی هستیم که با بالاترین نرخ های بهره ی بانکی روبرو هستیم.

عشقی افزود: البته به نظر می رسد این روند نمی تواند پایدار باشد، ما در بازار سرمایه تجربه ی رکود 5 ساله را داشتیم، اما بعد آن بازار جبران کرد و بازدهی سنگینی داد.

عشقی: امیدواریم تا خرداد ماه ما بقی سود سهام عدالت را بتوانیم پرداخت کنیم

رئیس سازمان بورس با اشاره به مشکل شرکت ها در تامین نقدینگی برای پرداخت سود سهام عدالت گفت: پرونده ها تخلفاتی شرکت ها که در پرداخت سود سهام عدالت کوتاهی کردند در دست بررسی است. اما نکته ای که هست این است که برخی از شرکت هایی که موظف به پرداخت سهام عدالت بودند، با کمبود نقدینگی مواجه شدند و مجبور شدند که برای پرداخت حقوق کارکنان خود تسهیلات بگیرند. ما نیز به آن ها اعلام کردیم که سود سهام عدالت را باید پرداخت کنند.

وی ادامه داد: امیدواریم تا خرداد ماه بتوانیم سود ها را جمع آوری کنیم و مابقی سود سهام عدالت را پرداخت کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ریزش بورس آمریکا در پی اخبار حمله به اهدافی در ایران
  • عرضه سهام بیواتانول باشت در بورس
  • رفع ناترازی برق یکی از مطالبات جدی صنعتگران
  • معامله ۵۳ میلیارد کیلووات‌ساعت برق توسط بخش خصوصی در بورس انرژی
  • تامین ۶۰ درصد برق کشور از طریق بورس انرژی در سال ۱۴۰۳
  • معامله ۵٣ میلیارد کیلووات ساعت برق توسط بخش خصوصی در بورس انرژی
  • استاندارمرکزی:مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی گره‌گشایی می‌شود
  • کاهش حاشیه سود شرکت ها از ۳۴ درصد به ۱۳ درصد
  • آغاز فرآیند انتخاب واحد‌های تولیدی نمونه استاندارد قزوین
  •  آغاز فرآیند انتخاب واحد نمونه استاندارد