Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-23@09:33:57 GMT

افزایش عرضه ملک کلیدنخورده به بازار اجاره

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۰۱۷۸۵

به گزارش مهر، بازار رهن و اجاره مسکن در این روزها وضعیت پُرتنشی دارد؛ برخی معتقدند مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا تأثیر مثبت در کنترل قیمت‌ها داشته و برخی هم می‌گویند سیاست تثبیت قیمت‌ها یا تعیین سقف برای اجاره بها، تأثیری نداشته است.

این در حالی است که یک عضو هیئت مدیره اتحادیه مشاوران املاک تهران در گفت‌وگو با مهر از تمدید بخش مهمی از قراردادهای اجاره مسکن سال گذشته در تهران خبر داده و می‌گوید که وضعیت بازار اجاره مسکن مناسب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که به دلیل کاهش شدید فایل‌های اجاره و درنتیجه افزایش سرسام‌آور اجاره بها حتی در فاصله یک ماه و نیم از آغاز فصل جابه‌جایی مستأجران، بیشتر اجاره‌نشینان متمایل به تمدید قرارداد اجاره بها بدون مراجعه به شوراهای حل اختلاف و حاضر به مصالحه با موجر و پیروی از نرخ‌های پیشنهادی آنها هستند؛ با این حال برخی مشاوران املاک نیز از فروکش کردن تب جابه‌جایی و بازگشت نسبی آرامش به بازار اجاره بها به خصوص برای خانوارهای متوسط رو به بالای شهری (دهک‌های ۶ و ۷) خبر می‌دهند.

اگرچه ستاد ملی مقابله با کرونا سقف افزایش اجاره بها در تهران را ۲۵ درصد اعلام کرد، اما تورم اجاره بهای مسکن ۱۲ ماهه منتهی به تیر ماه که اخیراً مرکز آمار ایران آن را برای همه خانوارهای شهری کشور اعلام کرده، ۲۸ درصد است که نشان می‌دهد در تهران و کلانشهرها قطعاً سقف تعیین شده از سوی این ستاد، رعایت نشده و بسیاری از موجران ارقامی بالاتر از ۲۵ درصد از مستأجران مطالبه کرده‌اند.

مقایسه بازار اجاره مسکن در تابستان ۱۳۹۹ با تابستان ۱۴۰۰

نگاهی به برخی فایل‌های اجاره مسکن رسیده از مشاوران املاک در مناطق پُرتقاضای تهران نشان می‌دهد که مثلاً در منطقه ستارخان موجران تقاضای ودیعه مسکن ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومانی برای رهن کامل واحدهای ۶۰ تا ۷۵ متری می‌کنند. در صورت کاهش رقم ودیعه به ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان، اجاره بهای ماهانه ۲.۵ تا ۳ میلیون تومان نیز در قرارداد ذکر می‌شود.

همچنین در مناطق ارزان‌تر در جنوب و جنوب شرق تهران رهن کامل به ۲۰۰ میلیون تومان یا ۱۰۰ میلیون تومان ودیعه و ۲ میلیون تومان اجاره ماهانه رسیده و مستأجران می‌توانند واحدهای نوسازتر و با امکانات اقامتی بیشتر را در برخی مناطق میانی و جنوبی پایتخت با قیمت‌های ۳۰۰ میلیون تومان ودیعه پیدا کنند.

قیمت‌های مذکور اجاره مسکن در سال جاری در حالی است که واحدهای مشابه در تابستان سال گذشته با قیمت‌هایی حدوداً ۵۰ تا ۸۰ درصد پایین‌تر به بازار اجاره عرضه شده بودند؛ به گفته برخی مشاوران املاک، تابستان سال قبل در محله‌های ارزان‌تر و میانی پایتخت، واحدهای مسکونی ۵۰ تا ۷۰ متری با ودیعه حداکثر ۱۵۰ میلیون تومان و اجاره ماهانه حداکثر ۲ میلیون تومان به مرحله قرارداد می‌رسیدند.

با این حال مشکل اصلی کمبود فایل‌های اجاره بها با قیمت مناسب برای واحدهای دارای امکانات آسانسور و پارکینگ است و بیشتر فایل‌هایی که پیدا می‌شود، مربوط به مناطق ۱ تا ۳ هستند که از توان خانوارهای دهک‌های ۴ و ۵ خارج است.

تأثیر اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی در عرضه واحدهای مسکونی کلیدنخورده

به گفته برخی مشاوران املاک، به دلیل آنکه وزیر راه و شهرسازی اخیراً از اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی در مرداد ماه سال جاری خبر داده، یکی از اتفاقات خوبی که در بازار اجاره مسکن دیده می‌شود، افزایش عرضه واحدهای مسکونی در مناطق یک تا ۳ پایتخت است.

یک مشاور املاک فعال در منطقه ۱ تهران به مهر گفت: اگرچه هنوز هم این واحدها با قیمت‌های بالا در حال عرضه هستند، اما با توجه به افزایش تعداد آنها، رقابت میان مالکان برای تسریع در عرضه دیده شده که به شکست قیمت‌ها در روزهای آینده منجر می‌شود.

این مشاور املاک گفت: واحدهای کلیدنخورده و تا کمتر از ۵ سال ساخت که در سال‌های اخیر خالی نگه داشته شده‌اند و اکثراً متراژ زیر ۱۰۰ متر دارند، با قیمت‌های تا ۵۰۰ میلیون تومان ودیعه و اجاره ماهانه ۵ تا ۸ میلیون تومان در منطقه ۱ عرضه شده‌اند که اگر قرار بود بر اساس قیمت فعلی این واحدها که به طور متوسط متری ۶۰ تا ۸۰ میلیون تومان است، اجاره بها تعیین می‌شد، قطعاً رقم اجاره‌ها بسیار بیشتر از این بود؛ اما مالکان به دلیل ترس از تعیین مالیات‌های سنگین برای خالی بودن واحد، در حال عرضه آنها با نرخ‌های پایین‌تر از ارزش واقعی ملک و کمی بالاتر از ارقام فعلی در بازار اجاره بها هستند که معمولاً خانواده‌های دو یا سه نفره که زوجین هر دو درآمد داشته باشند، از پس اجاره بهای این واحدها برمی‌آیند.

یک مشاور املاک در جنت آباد شمالی نیز از ایجاد توازن در اجاره بهای واحدهای ۵۰ تا ۷۰ متری در این منطقه خبر داد و به خبرنگار مهر گفت: در این منطقه اگرچه تعداد واحدهای کوچک متراژ کم است، اما واحدهایی با ودیعه ۲۰۰ میلیون تومان و اجاره ماهانه زیر ۴ میلیون تومان هم می‌توان یافت که البته اکثراً در طبقه ۴ و بدون آسانسور و پارکینگ هستند؛ اما روز گذشته واحد ۹۰ متری ۳ سال ساخت کلیدنخورده در جنت آباد شمالی با امکانات کامل، ۵۰۰ میلیون تومان رهن کامل فایل شده که در مقایسه با ارقام تیر ماه، رقم نسبتاً متعادل‌تری است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: المپیک 2020 توکیو کرونای دلتا موج پنجم کرونا طرح ساماندهی فضای مجازی تنفیذ حکم ریاست جمهوری رهن و اجاره مسکن مشاوران املاک المپیک 2020 توکیو کرونای دلتا موج پنجم کرونا طرح ساماندهی فضای مجازی تنفیذ حکم ریاست جمهوری میلیون تومان مشاوران املاک اجاره ماهانه بازار اجاره اجاره مسکن اجاره بهای اجاره بها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۱۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سال سخت خانه‌به‌دوشان

فصل جا‌به‌جایی‌ها دارد آغاز می‌شود و نگاهی به وضعیت بازار اجاره به معنای این است که دربرهمان پاشنه می‌چرخد، گرانی تلخ اجاره مسکن، دربه‌دری‌های جابه‌جایی‌های احتمالی و کم کردن ازهزینه‌های فراغتی وحتی سفره برای مهیا کردن سقفی روی سر. بازار اجاره‌بها در یک دهه گذشته تصمیمات زیادی به خود دیده است. از نیمه دوم دهه ۹۰ همزمان با التهابات در بازار مسکن، بازار اجاره نیز دستخوش تحول شد و رشدهای بالایی را تجربه کرد که تا به امروز هم ادامه دارد. ️در برهه‌های مختلف، دولت‌های مختلف در سطوح بالا و حتی در سطح سران قوا، تصمیماتی برای کنترل و مدیریت این بازار اتخاذ کردند، ️تصمیماتی که آمارهای رسمی، بی‌اثر بودن آنها را تایید می‌کند. همین چند روز پیش خبری از زبان یکی از فعالان حوزه انبوه‌سازی مسکن منتشر شد که گواه این نکته بود که چهار دهک ایران توانایی پرداخت اجاره و شش دهک توانایی خرید خانه را ندارند. اینها اما داده و آمار و ارقام است؛ وضعیت بازار اجاره به نوعی بدتر از این داده‌های رسمی و غیررسمی است. آمارهای رسمی هم حتی به نوعی گواهی برصحت این ادعاهاست، به طوری که طبق داده‌های منتشرشده از سوی مرکز آمار ایران در سال‌های میانی دهه۹۰، تقریبا نیمی از خانه‌های فروخته‌شده در تهران، نوساز(زیر پنج سال ساخت) بودند.ولی این سهم در سال‌های اخیر به حدود یک‌چهارم معاملات کاهش یافته است. افزایش سرسام‌آور اجاره‌ها در سال‌های اخیر باعث شده بسیاری خانواده‌ها مجبور به نقل مکان به مناطق ارزان‌تر و حاشیه‌ای شهرها شوند، اتفاقی که فارع از تمام معایب اقتصادی به لحاظ اجتماعی و امنیتی هم می‌تواند هشدارآمیز باشد. عدم توانمندی برای خرید خانه به معنای افزایش تقاضا برای اجاره است وهمین موضوع هم باعث رشد بی‌حساب اجاره‌بها شده است. وضعیت بازار اجاره مسکن ۱۴۰۳ براساس متغیر‌های اثرگذار نشان می‌دهد در سال‌جاری باتوجه به سطح بالا و نامتعارف قیمت مسکن و نبود قدرت خرید در سمت زوج‌های جدید و سایر خانوار‌های فاقد مسکن ملکی، حجم تقاضای اجاره آپارتمان در شهر‌ها شبیه دو سه سال گذشته، بالا خواهد بود. از طرفی، رکود تولید مسکن طی پنج سال گذشته، حجم کلی عرضه جدید به بازار‌های خرید و اجاره را کاهش داده است. بنابراین، بازار اجاره مسکن با یک عدم ‌تعادل بین واحد‌های آماده اجاره و متقاضیان اجاره‌نشینی روبه‌رو است. 

دیگر خبرها

  • گلایه‌مندی مردم گلپایگان از افزایش قیمت اجاره مسکن
  • خانه‌دار شدن کابوس جوانان بیجار/نفس مستاجران به شماره افتاد
  • سال سخت خانه‌به‌دوشان
  • نظارت مستمر بر تامین کالاهای اساسی انجام می‌شود
  • جدیدترین قیمت فروش آپارتمان در مناطق 22گانه تهران (+عکس)
  • نرخ خرید بازار مسکن در تهران؛ خرید مسکن در زمزم با ۲.۵ میلیارد
  • تورم‏‏‌سنجی در فایل‏‏‌های آپارتمانی
  • راهکار کنترل اجاره‌بها چیست؟
  • فروش دلاری، تخلفی محرض در صنعت ساختمان
  • نرخ‌های عجیب رهن و اجاره در بازار مسکن در تهران