Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-18@04:28:27 GMT

نجیب میقاتی برگ برنده الحریری می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۰۱۸۸۸

نجیب میقاتی برگ برنده الحریری می‌شود؟

برخی کارشناسان معتقدند که سعد حریری اساسا موفقیت نجیب میقاتی در ماموریت تشکیل دولت لبنان را نمی‌خواهد و از او به عنوان کارتی جهت بازگشت به عرصه قدرت استفاده می‌کند.

به گزارش مشرق به نقل از پایگاه خبری النشره، با وجود همه صحبت‌ها درباره فضای مثبت رایزنی‌ها میان «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان و «نجیب میقاتی» نخست وزیر مکلف جدید این کشور نمی‌توان موانع پیش روی تشکیل دولت در مرحله کنونی را نادیده گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان معتقدند که «سعد حریری» نخست وزیر سابق لبنان و رئیس جریان المستقبل تمایلی به موفقیت نجیب میقاتی در ماموریت تشکیل کابینه ندارد؛ چرا که خودش قبل از میقاتی در این مأموریت شکست خورده بود.

بیشتر بخوانید: استقبال آمریکا از تصمیم اروپا برای تحریم لبنان

همچنین منابع پیگیر روند تشکیل دولت در لبنان از احتمال اقدام سعد حریری برای مانع تراشی در توافق برای توزیع پست‌های وزارتی تحت عنوان حفاظت از دستاوردهای فرقه‌ای که موجب می‌شود جلوی چرخشی شدن پست‌ها گرفته شود ابراز نگرانی کردند.

به گفته منابع آگاه، گِره تشکیل دولت هم اکنون درباره تصدی دو پست وزارت کشور و دادگستری است، زیرا رئیس جمهوری می‌خواهد که این دو پست سهم مسیحیان باشد تا خود اسامی وزیران آن را معرفی کند؛ درحالی که میقاتی اصرار دارد که این دو پست در اختیار خودش باشد.

این منابع معتقدند که بخشی از این گِره دوگانه با باقی ماندن پست وزارت دادگستری در دست مسیحیان به شرط اینکه وزیر انتخابی برای آن یک وزیر از گروه «المستقبل» و مورد قبول همزمان میقاتی و عون باشد، قابل حل است و در این صورت، گِره پست وزارت کشور باقی می‌ماند که عون بر برخورداری مسیحیان از این پست و معرفی وزیر آن از جانب خود تاکید می‌کند، اما میقاتی بر تعیین وزیر این پست از جانب خود تاکید دارد.

در همین راستا منابع آگاه از فضای رایزنی‌های دولتی تایید می‌کنند که ۳ دیدار گذشته میان میشل عون و نجیب میقاتی حاکی از فضای مثبت و روحیه همکاری میان دو طرف برای رسیدن به توافقی جهت تشکیل دولت مورد انتظار در اسرع وقت است. به گفته این منابع اکنون میقاتی بسیار انعطاف پذیرتر و جدی‌تر از حریری به نظر می‌رسد و با توجه به اینکه فشارهایی که از جانب عربستان متوجه سعد حریری بود علیه میقاتی وجود ندارد، او از حاشیه مانور بیشتری در عرصه سیاسی لبنان برخوردار است.

منابع آگاه لبنان گزارش می‌دهند که در چارچوب فضای مثبت رایزنی‌های دولتی نجیب میقاتی تاکنون ۵۰ تا ۷۰ درصد مسیر را برای تشکیل دولت طی کرده؛ اما هنوز موانعی وجود دارند که ممکن است حتی در دقیقه ۹۰ خود را نشان دهند.

کارشناسان لبنانی معتقدند که حمایت خارجی برای تعیین نجیب میقاتی به عنوان نخست وزیر مکلف و موفقیت او در تشکیل دولت آینده کافی نیست بلکه علاوه بر آن نخست وزیر مکلف نیاز به یک حمایت داخلی پایدار دارد. به این منظور همه روی دیدار امروز میان رئیس جمهور و نجیب میقاتی در کاخ «بعبدا» (کاخ ریاست‌جمهوری) حساب باز می‌کنند و انتظار دارند که نتایج رضایت بخشی بعد از این نشست حاصل شود.

اما یک منبع آگاه در لبنان گزارش داد که با همه این وجود به نظر نمی‌رسد که چشم اندازی برای موفقیت در تشکیل دولت در زمانی نزدیک وجود داشته باشد؛ چرا که سعد حریری اساساً موفقیت نجیب میقاتی را نمی‌خواهد و اگر رئیس جریان المستقبل حمایت خود را از نامزدی نجیب میقاتی به عنوان نخست وزیر آینده لبنان اعلام کرد به این دلیل بود که فکر می‌کند او در این ماموریت موفق نخواهد شد.

به گفته این منبع حریری قصد دارد از نجیب میقاتی به عنوان یک کارت برای بازگشت به عرصه قدرت لبنان استفاده کند و از نظر او میقاتی در این شرایط می‌تواند مسیر سیاسی لبنان را برای وی هموار کند؛ به ویژه اینکه مسئولیت چالش‌های اقتصادی و معیشتی در شرایط سخت کنونی لبنان برعهده نجیب میقاتی قرار می‌گیرد.

علاوه بر آن سعد حریری می‌داند که در حال حاضر در سایه مواضع مخالف عربستان سعودی راه ورود به کاخ نخست وزیری برای وی بسته است؛ بنابراین می‌تواند از این زمان که نجیب میقاتی به عنوان مامور تشکیل دولت انتخاب شده برای ترمیم روابط خود با مقامات سعودی تلاش کند.

بر این اساس رئیس جریان المستقبل لبنان تلاش می‌کند تا اگر نجیب میقاتی در ماموریت تشکیل دولت و یا مدیریت مرحله کنونی در صورت تشکیل دولت موفق نشد خودش را به عنوان فرشته نجات لبنان به سعودی‌ها معرفی کند. اما در صورتیکه نجیب میقاتی در ماموریت خود موفق شود، سعد حریری تلاش می‌کند تا نقش خود را در این موفقیت نشان دهد؛ با این استدلال که از نخست وزیری میقاتی حمایت کرد. همچنین اگر نجیب میقاتی شکست بخورد موضعی که حریری اتخاذ خواهد کرد این است که او صرفاً از میقاتی حمایت کرده و مسئولیتی در برابر عملکرد وی ندارد.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان المپیک توکیو نجیب میقاتی سعد الحریری سعودی ها عربستان عربستان سعودی دولت لبنان لبنان تشکیل دولت سعد حریری نخست وزیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۱۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گلایه بهادری‌جهرمی از عدم بررسی لایحه تشکیل وزارت بازرگانی در مجلس

سخنگوی دولت با بیان اینکه لایحه برای تشکیل سازمان بازرگانی و تنظیم بازار داخلی تقدیم مجلس کرد و لایحه ای هم برای تشکیل وزرات بازرگانی تقدیم مجلس کرده است، گفت: متاسفانه نگاه همکاران ما در مجلس شورای اسلامی این بود که این موضوع اولویت ندارد و به مدت شش ماه این لایحه از دستور کار خارج شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت، امروز _چهارشنبه بیست و نهم فروردین_ در حاشیه نشست هیئت دولت در جمع خبرنگاران در مورد ضرورت تشکیل وزارت بازرگانی گفت: نظارت مؤثر بر بازار، جلوگیری از افزایش قیمت‌ها و نظارت پذیر کردن بازار مستلزم تمرکز در حوزه نظارت بر بازار است ما بارها این را مطرح کردیم و نگاه دولت این بوده است.

وی افزود: تجربه نشان داده است که پراکندگی و پخش کردن حوزه نظارتی ذیل وزرات خانه‌های مختلف موجب افزایش ساختار و ناکارآمدی می‌شود؛ مثلاً بخشی از محصولات لبنی در حوزه دامی است و بخشی دیگری در حوزه بسته بندی، به صنعت مربوط می‌شود و بخشی هم در صنف به فروش می‌رسد که باید تفکیکی در این زمینه صورت گیرد.

بهادری جهرمی اضافه کرد: در خیلی از فروشگاه‌ها محصولاتی موجود است که بخشی ناظر به جهاد کشاورزی و بخش دیگر ناظر به حوزه صنعت معدن و تجارت است، اگر دو سری ناظر وجود داشته باشد هم کاسب و هم مردم اذیت می‌شوند و علاوه بر این هزینه نظارت هم افزایش پیدا می‌کند.

سخنگوی دولت تصریح کرد: دولت به منظور نظارت مؤثرتر بر بازار داخلی با طرحی که در دستور کار مجلس بود به صورت کتبی موافقت کرد و هم لایحه برای تشکیل سازمان بازرگانی و تنظیم بازار داخلی تقدیم مجلس کرد و لایحه‌ای هم برای تشکیل وزرات بازرگانی تقدیم مجلس کرده است، متأسفانه نگاه همکاران ما در مجلس شورای اسلامی این بود که این موضوع اولویت ندارد و به مدت شش ماه این لایحه از دستور کار خارج شده است.

وی اضافه کرد: نگاه دولت این است که بازار اولویت اول کشور است و ما مستمر مذاکراتی در این زمینه داشته و داریم و خواهش این است که زودتر در این حوزه تصمیم‌گیری شود کار امروز را به فردا واگذار نکنیم و امیدواریم در همین مجلس این موضوع در دستور کار قرار گیرد. امیدواریم ما بتوانیم با حوزه تمرکز در حوزه نظارت بر بازار دریک وزارتخانه قدرت نظارتی، دقت نظارتی و بهره‌وری را افزایش دهیم.

بهادری جهرمی در مورد کاهش حقوق گمرکی کالاهای اساسی گفت: امروز در هیأت دولت موافقت شد که حقوق گمرکی کالاهای اساسی، اقلام داروی، نهاده‌های دامی، مواد مصرفی پزشکی و مواد اولیه که برای تولید دارو و کالاهای اساسی مورد بهره برداری قرار می‌گیرد (که هم مالیات بر ارزش افزوده که نرخ آن امسال ۱۰ درصد است و هم حقوق گمرکی که ۴ درصد است) با قانونی که به دولت اجازه داده یعنی یک درصد کاهش پیدا کند.

وی افزود: کاهش حقوق ورودی که مشابه آن در سود بازرگانی و تعرفه‌ها پیش بینی کردیم از ابتدای فروردین ماه اعمال می‌شود.

بهادری جهرمی تصریح کرد: مالیات بر ارزش افزوده اقلام مذکور از ابتدای فروردین ماه معادل یک درصد محاسبه می‌شود این اقدام باعث می‌شود، تا بتوانیم به تثبیت قیمت‌ها در حوزه‌های مواد مصرفی و کالاهای اساسی مورد نیاز مردم کمک کنیم و همزمان کمک کار تحقق رشد اقتصادی و حرکت به جهش اقتصادی باشیم.

کد خبر 745457

دیگر خبرها

  • ضرورت تشکیل وزارت بازرگانی برای تنظیم بازار
  • بهادری جهرمی: نظارت‌ مرثر بر بازار نیازمند تمرکز نظارت است
  • گلایه سخنگوی دولت از بررسی نشدن لایحه تشکیل وزارت بازرگانی در مجلس
  • گلایه سخنگوی دولت از عدم بررسی لایحه تشکیل وزارت بازرگانی در مجلس
  • گلایه بهادری‌جهرمی از عدم بررسی لایحه تشکیل وزارت بازرگانی در مجلس
  • لایحه تشکیل وزارت بازرگانی از دستور کار مجلس خارج شده است!
  • موضع‌گیری جدید میقاتی درباره حمله های رژیم صهیونیستی
  • مسئولان به قانون جوانی جمعیت باید در عمل معتقد باشند
  • تشکیل وزارت معادن و فلزات آری یا نه؟
  • نخست‌وزیر کویت منصوب شد