Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس نظرسنجی انجام شده توسط «صلیب سرخ جهانی» ۸۰ درصد از جمعیت غزه در جنوب سرزمین‌های اشغالی بیشتر زندگی خود را در تاریکی زندگی می­ کنند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو از "کمیته بین المللی صلیب سرخ" از غزه، مردم این منطقه در شبانه روز فقط ۱۰ تا ۱۲ ساعت برق دارند و نتایج یک نظرسنجی نشان­ می ­دهد، هزینه که سنگین ناشی از قطعی ­های طولانی برق این منطقه بر دوش خانواده ­های بی­رمق آن می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



۳۵۷ نفر از هر دو جنس (۶۲٪ مرد، ۳۸٪ زن) بالای ۱۸ سال، در پنج استان نوار غزه در این نظرسنجی کمیته بین ­المللی صلیب سرخ درباره نیاز­های مردم غزه شرکت کردند.

بنابر این گزارش، مسئله ­ای که در زمان اوج فصل گرما دو چندان شده و تهدید مضاعفی برای سلامت و زندگی روزانه مردم غزه ایجاد می ­کند.

بنابر نتایج این نظرسنجی، بیشتر مردم غزه قادر به نگهداری غذا در یخچال نبوده و تصفیه ­خانه ­های فاضلاب این منطقه امکان فعالیت ندارند.

طبق این نظرسنجی، نبود برق و قطعی ­های طولانی و مزمن آن آسیب ­­های روانی بر مردم وارد غزه می ­کند تا جایی که ۹۴ درصد از مردم غزه که در این پیمایش شرکت کردند، گفتند که سلامت روان آن‌ها متأثر از این وضعیت بوده است.

تشدید درگیری‌ها (میان رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین) در اردیبهشت ماه (سال جاری) به زیرساخت‌ها (ی غزه) آسیب رسانده و باعث قطعی خطوط اصلی برق شد. تا جایی که مردم برخی از مناطق غزه فقط ۴ تا ۵ ساعت برق در روز دارند.

در حالی که برخی از مردم غزه توانایی خرید برق اضافی از طریق ژنراتور‌ها را دارند، دست کم ۵۰۰ هزار نفر توانایی خرید برق اضافی را ندارند و بنابراین چاره ­ای جز این ندارند که بیشتر روز خود را بدون برق سپری کنند.

"احمد درویش"، پدری ۶۴ ساله از اردوگاه پناهندگان "بوریج" می‌گوید: «ما یک باتری کوچک برای تغذیه چراغ‌های LED داریم و فقط هنگامی که برق داریم آن را شارژ می‌کنیم؛ آن هم فقط برای یک یا دو ساعت کار می ­کند و سپس در تاریکی مطلق هستیم؛ این LED‌ها نیز بیشتر اوقات خاموش می­ شوند».

یافته ­های اصلی:

- ۹۴ درصد از افراد شرکت کننده در این پیمایش گفتند که این وضعیت طولانی مدت بر سلامت روان آن‌ها تأثیر گذاشته است.

- ۸۲ درصد پاسخ دهندگان به کمیته بین المللی صلیب سرخ گفتند که به دلیل این وضعیت قادر به نگهداری مواد غذایی در یخچال نیستند.

- ۲۷ درصد از افرادی که در این نظرسنجی شرکت کرده اند به کمیته بین المللی صلیب سرخ گفته ­اند که در هنگام قطع برق به دیگر انواع انرژی دسترسی ندارند. از این تعداد، ۹۱ درصد صرفاً توانایی پرداخت هزینه برای انرژی بیشتر را ندارند.

- ۵۷ درصد گفته اند که امکان دسترسی به دیگر اشکال جایگزین انرژی را داشتند، اما با این حال برای تأمین نیاز‌های آن‌ها در زندگی یا کار کافی نبوده است.

در نظرسنجی کمیته بین ­المللی صلیب سرخ، مردم غزه وضعیتی را توصیف می‌کنند که در دسترس نبودن برق سال هاست زندگی روزمره آن‌ها را به شدت دشوار ساخته است. انجام کار‌های خانه تقریباً غیرممکن است، هنگامی که برق نیست وسایل اغلب دچار اختلال می‌شوند، آب وجود دارد، تکالیف مدرسه انجام نمی ­شود، مردم باید برای خرید برق اضافی (به صورت ژنراتور) بار مالی سنگینی را متحمل شوند و حتی قطعی ­های برق در آلودگی محیط زیست که بر سلامت مردم تأثیرگذار است نیز نقش دارند.

"ماریام حونیدق"، مادر شش فرزند که در "نهر البرید" در جنوب نوار غزه زندگی می‌کند، می‌گوید: «وقتی برق قطع می‌شود (خانه و محله) درست شبیه یک گورستان است، تاریکی مطلق. من چراغ نفتی را روشن می‌کنم. حتی چراغ‌های LED نیز کافی نیستند، زیرا باتری‌ها کاملاً شارژ نمی ­شوند. من هم همیشه برای چراغ نفت ندارم و نور آن هم برای درس خواندن فرزندانم کافی نیست».

یافته‌های این بررسی، مدت­ها شهادت مردم در غزه و مشاهدات کمیته بین­ المللی صلیب سرخ را تأیید می‌کنند. با کاهش زمان وصل برق به سه تا چهار ساعت در روز در زمان اوج بحران، مردم غزه محدودیت‌های زیادی را برای انجام امور روزمره خود تجربه می‌کنند. حتی وقتی غزه در آرامش است و تأمین برق به ۱۰ تا ۱۲ ساعت در روز می‌رسد، گرمای شدید و محدودیت واردات سوخت برای راه اندازی نیروگاه غزه تهدیدی برای سلامتی و زندگی روزمره مردم این منطقه است.

همچنین نبود برق به این معنی است که تصفیه خانه‌های فاضلاب دیگر امکان فعالیت ندارند و فاضلاب بدون تصفیه به داخل دریا پمپاژ می ­شود و قسمت‌های زیادی از ساحل غزه را آلوده می ­کند. نه تنها این کار دریا را آلوده می‌کند، بلکه در گسترش سریع‌تر باکتری­‌های مقاوم به آنتی بیوتیک کمک می ­کند که سلامتی مردم غزه و فراتر از آن را به خطر می‌اندازد.

"میرجام مولر"، رئیس هیئت نمایندگی کمیته بین ­المللی صلیب سرخ در غزه می‌گوید: «برق در غزه به موضوعی تبدیل شده که عمیقاً بر خدمات اساسی مانند تأمین آب، تصفیه فاضلاب، مراکز بهداشتی و همینطور مشاغل و آبیاری محصولات و میوه‌ها تأثیر می‌گذارد. به خصوص در مناطق شهری مانند غزه، حتی بعد از پایان جنگ نیز رفاه و سلامت عمومی مردم به شدت به برق بستگی دارد؛ در سال ۲۰۲۱ نباید مردم غزه اینگونه زندگی کنند. ما از مقامات ذیربط و جامعه بین­ المللی می‌خواهیم که شرایط را به درستی درک کنند و در جهت بهبود آن تلاش کنند».

برنامه تاب ­آوری غزه

برق تنها سرویس غیرقابل اعتماد در غزه نیست. مسائلی نیز در زمینه تأمین آب و تصفیه آب، خدمات بهداشتی و آبیاری برای تولید مواد غذایی محلی وجود دارد. همه این سیستم‌ها بهم پیوسته اند. وقتی یکی درست عمل نمی­ کند، مابقی نیز به درستی عمل نخواهند کرد.

کمیته بین ­المللی صلیب سرخ برنامه تاب ­آوری غزه را در سال ۲۰۲۰ آغاز کرده است که هدف از آن شناخت این سیستم‌ها و نحوه ارتباط آن‌ها با یکدیگر و یافتن روش ­هایی به منظور افزایش تاب ­آوری آن‌ها در برابر شوک ­های سیستمی است، از جمله بهبود سیستم ­های آب و فاضلاب و منابع نیرو به نحوی تاب ­آور.

یک مثال از آن اتوماسیون عملیات اجزای زیرساخت ­های حساس مانند ترانسفورماتور‌های برق و ایستگاه­های پمپاژ است تا دیگر نیازی نباشد که کسی در مواقع درگیری برای راه ­اندازی دستی آن‌ها جان خود را به خطر بیندازد. برنامه تاب­ آوری همچنین یک مدیریت اثربخش ­تر و انعطاف پذیرتر برای سیستم‌های آب و برق بهم پیوسته غزه را مهیا می ­سازد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: صلیب سرخ مردم غزه ژنراتور المللی صلیب سرخ کمیته بین مردم غزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۲۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسیریابی سعادت بشر با پویش زندگی با آیه‌ها

حجت الاسلام ماندگاری گفت: پویش زندگی با آیه‌ها با تدبر روزانه در یک آیه به ما می‌فهماند که قرآن مسیریاب سعادت است؛ چنانچه قرآن می‌فرماید:«ذَلِكَ الْكِتَابُ لَا رَیبَ فِیهِ هُدًى لِلْمُتَّقِینَ؛ این کتاب که هیچ شکی در آن نیست، راهنمای پرهیزگاران است.» - اخبار فرهنگی -

حجت‌الاسلام محمدمهدی ماندگاری، استاد حوزه و دانشگاه، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه پویش زندگی با آیه‌ها مسیریاب سعادت بشر است، گفت: از روزی که نرم‌افزار مسیریاب به موبایل‌ها راه یافت، مردم به دلیل توانمندی‌های این نرم‌افزار که مسیرهای خلوت را انتخاب می‌کند، دست‌اندازها، دوربین پلیس، ترافیک و... را اعلام می‌کند و مسیر را به راحتی به راننده نشان می‌دهد، تمایل به استفاده از این برنامه دارند. پویش زندگی با آیه‌ها نیز با تدبر روزانه در یک آیه از قرآن به ما می‌فهماند که قرآن مسیریاب سعادت است؛ چنانچه در سوره بقره آمده است: «ذَلِكَ الْكِتَابُ لَارَیبَ فِیهِ هُدًى لِلْمُتَّقِینَ؛ این کتاب که هیچ شکی در آن نیست، راهنمای پرهیزگاران است.»

ماندگاری ادامه داد: آیه 9 سوره اسراء می‌فرماید: «إِنَّ هَذَا الْقرآن یهْدِی لِلَّتِی هِی أَقْوَمُ؛همانا این قرآن به راست و استوارترین طریقه هدایت می‌کند.» لذا آثار و برکات قرآن هدایت مسیر درست در زندگی بشر است؛ چون زندگی ما یک لایه عینی و یک لایه غیبی دارد.

او ادامه داد: مسیریاب لایه غیبی و رابطه ظاهر و باطنی زندگی عالم، قرآن است که آثار و برکات آن شامل سعادت، هدایت، رشد، پیروزی و موفقیت می‌شود.

تربیت مدیران حکمرانی قرآنی طبق اندیشه‌های امام موسی صدر

 

رسانه ملی، دانشگاه ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی باشد

این استاد حوزه با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب، رسانه ملی را دانشگاه دانست و گفت: متأسفانه گاهی احساس می‌کنیم که صدا و سیما به یک زنگ تفریح تبدیل شده است. این در حالی است که حضرت آقا صدا و سیما را به مثابه یک دانشگاه عمومی می‌دانند که وظیفه گسترش دین، اخلاق، امید و آگاهی و ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی در میان آحاد ملّت را بر عهده دارد.

ماندگاری با بیان اینکه اگرچه دانشگاه و مدرسه زنگ تفریح دارد اما همه آن تفریح نیست، خاطرنشان کرد: اساس دانشگاه و مدرسه بر تعلیم و تربیت است. اگر رسانه به عنوان یک دانشگاه به رسالت اصلی خود برسد و جایگاه قرآن را برای مردم توضیح دهد، مردم به قرآن به عنوان مسیریاب سعادت اعتماد کنند، قرآن را تلاوت کنند و در آن تدبر نمایند، حتماً سعادت بشر در بُعد فردی، خانوادگی و اجتماعی در تمام ابعاد تضمین خواهد شد.

این کارشناس مذهبی تأکید کرد: ان‌شاءلله اگر دانشگاه‌ها، مساجد، هیئات و رسانه نقش تعلیم و تربیتشان را پررنگ کنند، اتفاقات خوبی در زمینه توسعه فرهنگی قرآنی در کشور رقم خواهد خورد.

ماندگاری تمرکز اصلی صدا و سیما را بر آموزش و پرورش دانست و اظهار کرد: صدا و سیما باید کارهای تعلیمی و پرورشی را برعهده داشته باشد؛ پرورشی به این معنا که صدا و سیما باید جایگاه آیه به آیه و نکته به نکته قرآن را در زندگی انسان‌ها در موضوعات مختلف تبیین کرده و سپس نمونه‌های تأثیرپذیری از قرآن را برای مردم بیان کند.

دبیرخانه گفت‌وگوهای فرهنگی با روسیه و چین راه‌اندازی می‌شود

 

محفلی که تأثیر قرآن در زندگی را نمایان کرد

این استاد حوزه و دانشگاه به اثرات ارزشمند برنامه محفل در زندگی مردم اشاره کرد و گفت: برنامه محفل با ایده‌ای خلاقانه و با محوریت قرآن توانست زمینه تدبر در قرآن را برای مخاطبان رسانه ملی به ارمغان آورد. اگر رسانه بتواند با تداوم برنامه‌هایی مشابه برنامه محفل تأثیر قرآن در زندگی افراد و همچنین حل مشکلات مردم را بیان کند، قطعاً در انس مردم با قرآن اثرگذار خواهد بود.

او ضمن اشاره به نقش نهادهای فرهنگی از جمله سازمان تبلیغات اسلامی در تحقق جامعه قرآنی گفت: سازمان تبلیغات اسلامی یا هر نهاد فرهنگی دیگر باید به طلاب و مبلغین آموزش دهد که چگونه می‌شود با زبان، عمل و روش‌های تربیتی مردم را با قرآن مأنوس کرد؛ این اقدام تأثیر زیادی در انس مردم با قرآن خواهد داشت.

این خطیب دینی تصریح کرد: ما نباید موعظه‌کننده باشیم بلکه باید مربی باشیم. مربی باید وسط میدان باشد و مسائل و مشکلات مردم را مستند به قرآن حل نماید. اگر راه و روش‌های استفاده از قرآن در دوره‌های آموزشی سازمان تبلیغات کار شود، قطعاً حضور مبلغین تأثیر بیشتر خواهد داشت.

این کارشناس مذهبی تأکید کرد: اگر بعد از ماه رمضان و ماه محرم مراجعه مردم به مراکز پاسخگویی به سؤالات، روحانیت، مسجد و قرآن بیشتر شد، معلوم می‌شود که روحانیان و بالطبع سازمان تبلیغات اسلامی خوب کار کرده‌اند.

نکاتی برای انس بیشتر مردم با قرآن

ماندگاری به منظور انس بیشتر مردم با قرآن چند مسئله را مورد توجه قرار داد و گفت: یکی از راه‌های انس بیشتر مردم با قرآن اعتمادسازی است. در حال حاضر مردم آنقدر که به اینترنت و فضای مجازی اعتماد دارند به قرآن اعتماد ندارند. مشکل ما این است که به قرآن اعتقاد داریم اما اعتماد نداریم. اعتقاد یعنی می‌دانیم که قرآن راه‌حل‌هایی دارد اما اعتماد سپردن خودمان به قرآن است.

او یادآوری کرد: وقتی قرآن می‌گوید این کتاب راه‌حل و کتاب رشد است، مردم باید اعتماد کنند. ما وقتی به پزشکی اعتماد می‌کنیم، ریش و قیچی را به دست او می‌سپاریم. اگر ما به قرآن اعتماد کردیم، راه‌حل‌ها را از قرآن می‌پرسیم.

این کارشناس مذهبی یکی دیگر از راه‌های انس مردم با قرآن را تلاوت و تدبر در قرآن عنوان کرد: خداوند در آیه چهارم سوره مزمل می فرماید «وَرَتِّلِ الْقرآن تَرْتِیلًا؛ به تلاوت آیات قرآن با توجه کامل مشغول باش.» البته اگرچه به تلاوت قرآن بسیار تأکید شده اما خوب است که در کنار هر تلاوتی، تدبر قرآن را هم مدنظر قرار دهیم. تدبر در قرآن باعث می شود تا مردم شیرینی قرآن را بچشند.

او ادامه داد: ما باید نتایج عمل به قرآن را برای مردم تبیین کنیم و شیرینی آن موفقیت را به مردم بگوییم.

ماندگاری آیه «تواصوا بالحق» را دستورالعملی برای زندگی دانست و گفت: مردم باید یاد بگیرند که راه‌حل‌های قرآن را برای همدیگر تبلیغ کنند، از قرآن دفاع کرده و پای قرآن ایستادگی کنند. اگر جریان‌سازی این مراحل در جامعه اتفاق بیفتد، انس مردم با قرآن بیشتر خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ملت که نباید همیشه در شعب ابی طالب زندگی کنند
  • پرسپولیس نیازمند درخشش یک ستاره قدیمی
  • چگونه در دنیا و آخرت عاقبت به خیر شویم؟
  • مسیریابی سعادت بشر با پویش زندگی با آیه‌ها
  • صدای شکسته شدن استخوان به گوش می‌رسد | ما می‌دانستیم سفره مردم کوچک شده!
  • اسحاق جهانگیری: صدای شکسته شدن استخوان مردم به گوش می‌رسد
  • غافلگیری دزد خانه های رباط کریم در تاریکی کمد
  • تغییر سبک زندگی راه برون رفت از شیوع سرطان
  • فروردین ماه تبریز بدون آلودگی هوا سپری شد
  • معرفی اسطوره‌های ورزشی حامی فلسطین در «در برابر تاریکی»