Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@05:31:08 GMT

رئیسی با «کابینه فن سالار» موفق می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۰۸۷۲۷

رئیسی با «کابینه فن سالار» موفق می‌شود

روزنامه آرمان ملی سه شنبه ۱۲ مرداد در گفت وگو با داریوش قنبری فعال سیاسی اصلاح‌طلب و نماینده سابق مجلس به بررسی چالش‌ها و مسایل پیش روی دولت سیزدهم، آرایش و چینش کابینه و سهم خواهی‌ها از رئیس جمهور منتخب پرداخت و نوشت: آیت‌ا... رئیسی به عنوان رئیس جمهور جدید با تنفیذ و تحلیف پاستور نشین خواهد شد و به عنوان هشتمین رئیس جمهور بر کرسی ریاست جمهوری تکیه خواهد زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که از یکی دو ماه گذشته برخی گروه‌های اصولگرا به ویژه پایداری‌ها درصدد بوده‌اند تا دولت رئیسی را مصادره به مطلوب کنند و سهم خود را از کابینه دولت سیزدهم بگیرند. البته رئیسی تاکنون نشان داده که شخصیتی ندارد که بخواهد به کسی باج دهد و تحت تاثیر فشارها قرار گیرد. حال باید دید که کابینه جدید متشکل از چه افراد و با چه نگرش‌هایی است و رئیسی با میانه روی کابینه خود را خواهد چید یا با اصولگرایان کنار خواهد آمد. 

جامعـه با مسائـل و مشکلات مختلفی روبه‌رو است و در این میان دولت سیزدهم نیز روی کار می‌آید؛ با این تفاسیر از دیدگاه شما دولت آقای رئیسی با چه چالش‌هایی روبه‌رو خواهد بود؟
دولت جدید با مسائل و مشکلات فراوانی مواجه است که این مسائل دقیقا همان‌هایی است که دولت فعلی نیز با آن روبه‌رو است. این مسائل از حوزه سیاست خارجی و تحریم‌ها گرفته تا مسائل و مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم‌ها و مشکل کرونا را در بر می‌گیرد. به هر حال وضعیت معیشت مردم چندان مناسب نیست و شاخص فلاکت که ترکیبی از دو شاخص تورم و بیکاری است متاسفانه نگران کننده به نظر می‌رسد و می‌توان گفت نرخ بیکاری و تورم در کشور مردم را با مشکلات جدی مواجه کرده است. لذا باید دید آقای رئیسی و دولتش چه رویکردی را در ارتباط با از بین بردن تحریم‌ها در پیش خواهد گرفت و به چه صورت عمل خواهد کرد. البته من فکر نمی‌کنم که در روند مذاکراتی که از گذشته تاکنون شکل گرفته وقفه‌ای پدید آید و قطعا مذاکرات ادامه پیدا خواهد کرد. اما اینکه مذاکرات بر چه مبنایی باشد  و چه مسائلی را در بر بگیرد و چه دستور کارهایی در میان باشد خیلی مهم است.

به هر حال آنچه که برای ایران در مذاکرات مهم است اینکه به هر شکل اثر تحریم‌ها از بین برود  و همان چارچوبی که در زمان اوباما بین ایران و کشورهای اروپایی و آمریکا پیش گرفته شده بود پیش گرفته شود. اما ظاهرا طرف مقابل به دنبال این است که مسائل جدیدی گنجانده شود که این گنجاندن مسائل جدید سبب اختلافاتی شده که تا به حال مانع از احیای برجام بوده است.  به رغم خوش بینی‌های اولیه‌ای که در زمان روی کار آمدن آقای بایدن نسبت به احیای برجام وجود داشت باید گفت به هر حال زمان به حد قابل توجهی سپری شده بدون اینکه  آن خوش بینی‌ها تحقق پیدا کند. حال پرسش این است که با روی کار آمدن دولت جدید زمینه تفاهم نیز برقرار شده یا روندها به نحو دیگری پیگیری می‌شود. به هر صورت شرایط پیچیده است و معلوم نیست که خواسته‌های جدید طرفین برجام چه شکلی هستند  و چه چیزهایی را در بر می‌گیرند. 


با توجه به فشارها و سهم خواهی‌هایی که از سوی برخی گروه‌های اصولگرا وجود دارد چه میزان می‌توان دولت آقای رئیسی را فراجناحی قلمداد کرد؟
آقای رئیسی قبل از انتخابات صراحتا اعلام کرد که به صورت مستقل به این انتخابات ورود پیدا کرده و جناح بندی‌های موجود در کشور را خیلی به رسمیت نمی‌شناسد و خود را به عنوان نیرویی فراجناحی معرفی کرد. هر چند که عمده حامیان وی از طیف اصولگرا بودند اما آقای رئیسی سعی کرد که از عقبه حمایتی خود فاصله بگیرد و فراجناحی باشد. حال اینکه رئیس جمهور منتخب پس از انتخابات نیز به این موضوع تاکید کرده نشان از اعتقاد وی به مساله فراجناحی بودن دارد و قطعا اگر در این مسیر حرکت کند و کابینه‌ای تکنوکرات و فن سالاری را تشکیل دهد که با نگاه عالمانه‌ای به مسائل و مشکلات مردم نگاه کند می‌توان به کابینه دولت سیزدهم امیدوار بود که در مسیر حل مسائل و مشکلات کشور و مردم حرکت کنند. البته در ارتباط با مسائل هسته‌ای صرفا دولت تصمیم‌گیری نخواهد بود و ارکان مختلف نظام در مسائل حوزه سیاست خارجی نقش‌آفرینی می‌کنند و باید سیاست کلی نظام را در نظر گرفت. به هر حال فکر می‌کنم با توجه به اینکه نگاه ارکان مختلف نظام بر رفع تحریم‌ها بوده قطعا و یقینا دولت آقای رئیسی در این مسیر حرکت خواهد کرد.  البته در مورد مسائل هسته‌ای می‌دانیم که صرفا دولت تصمیم‌گیر نیست و ارکان نظام در ارتباط با مسائل حوزه سیاست خارجی نقش آفرینی می‌کنند و باید سیاست کلی نظام را در این زمینه در نظر گرفت و هر چند که نقش دولت نیز در این میان نقش قابل توجهی است و با توجه به اینکه اجرای خط و مشی‌ها را بر عهده دارد نمی‌توان نقش دولت را نادیده گرفت. 


فکر می‌کنیـد با وجود اینکه  در جامعه نوعی بی‌اعتمـادی و نا امیدی موج می‌زند دولت آقای رئیسی چگـونه می‌تواند این اعتماد از دست رفته را بازیابد؟
اولین اتفاقی که در جهت ایجاد امید در مردم باید رخ دهد این است که از افراد وجیه و خوشنام در کابینه استفاده شود، چراکه استفاده از این  افراد در بازسازی اعتماد مردم تاثیرگذار خواهد بود. موضوع دوم ایجاد مکانیزم‌هایی برای بهبود شرایط اقتصادی فعلی است که فشارها بر دوش مردم کنترل شده و کاهش پیدا کند و این  امکان پذیر نخواهد بود جز با مهار تورم و تقویت ارزش پول داخلی که بایستی این اتفاق صورت بگیرد. وقتی که اعتماد نسبت به روندهای موجود در کشور کاهش پیدا کند این کاهش اعتماد را در زمینه مسائل سیاسی و اجتماعی نیز می‌توان به عینه مشاهده کرد. در کل نمی‌توان  نقش مسائل اقتصادی را در ایجاد اعتماد بیشتر نادیده گرفت و اگر دولت آینده بتواند نرخ ارز را تثبیت کند و تورم را حداقل در حد و حدود فعلی کنترل کند  و به  نوعی در حد ۱۰ تا ۲۰ درصد قیمت‌ها کاهش پیدا کند در تقویت اعتماد موثر خواهد بود. مساله دیگر نیز تلاش برای کاهش فاصله میان مردم و مسئولان است که برخی عملکردها بالعکس می‌تواند این فاصله را به طرق مختلف بیشتر کند مثل همین طرح محدود کردن اینترنت که اخیرا تحت عنوان صیانت از کاربران در فضای مجازی. مشخصا این طرح در قوه دیگری با نگاهی نه چندان باز به جامعه و مسائل  و مشکلاتش بررسی شده و اساسا طراحان آن در نظر نگرفته‌اند که با محدودیت و مسدود سازی شبکه‌های اجتماعی چه میزان کسب و کارهای مردم را به خطر انداخته و میزان نارضایتی را گسترش می‌دهند.

منبع: روزنامه آرمان ملی برچسب‌ها برجام ایالات متحده آمریکا دولت سیزدهم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام ایالات متحده آمریکا دولت سیزدهم برجام ایالات متحده آمریکا دولت سیزدهم دولت آقای رئیسی مسائل و مشکلات دولت سیزدهم رئیس جمهور تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۸۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تظاهرات گسترده در تل‌آویو علیه دولت نتانیاهو

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی که به شدت به دلیل شکست اطلاعاتی در حمله هفتم اکتبر حماس تحت فشار قرار دارد به هیچ عنوان تمایلی ندارد طی یک توافق که به آزادی اسرای صهیونیست منجر شود، اقدام به آزادی هزاران اسیر فلسطینی کند. با این حال، شهروندان صهیونیست به شدت به این تصمیم نتانیاهو معترض هستند. 

به گزارش الجزیره، هزاران تظاهرکننده صهیونیست امشب (سه شنبه) با تجمع در خیابان‌های تل آویو خواستار رسیدن به توافق با جنبش حماس به منظور آزادی اسرای صهیونیست شدند. 

این افراد با تجمع در برابر ساختمان وزارت جنگ رژیم صهیونیستی، خواستار توافق نهایی دولت نتانیاهو با حماس در این باره شدند. 

تظاهرکنندگان که برخی از آنها از خانواده اسرای صهیونیست بودند طی شعار‌ها و پلاکارد‌هایی که در دست داشتند، خواستار آزادی فوری اسرا شدند. برخی از معترضان پلاکارد‌هایی با شعار "ما فراموش شده ایم" در دست داشتند، که تاکید داشت به تصمیمات کابینه جنگ در فراموشی اسرا و در اولویت قرار دادن مسائل دیگر انتقاد دارند. 

ماه هاست که خانواده اسرا و شهروندان صهیونیست با بستن بزرگراه‌ها و خیابان ها، تجمع در برابر پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) و سایر مراکز دولتی از کابینه نتانیاهو می‌خواهند لج بازی را کنار گذاشته و تن به توافق با طرف فلسطینی بدهد. 

با این حال، کابینه راستگرای نتانیاهو تاکید دارد آزادی اسرا تنها از طریق نظامی میسر است؛ اقدامی که تاکنون جان شماری از اسرای صهیونیست در غزه را گرفته است. 

ایتمار بن گویر، وزیر امنیت داخلی؛ و بتسالل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی تهدید کرده اند در صورتی که دولت نتانیاهو بخواهد در مذاکرات با حماس اقدام به آزادی شمار زیادی از اسرای فلسطینیان در ازای آزادی اسرای صهیونیست کند، از کابینه ائتلافی خارج خواهند شد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • بهترین راه برای برطرف شدن معضلات اجتماعی استفاده از ظرفیت‌های مردمی است
  • تظاهرات گسترده در تل‌آویو علیه دولت نتانیاهو
  • صدای میرسلیم هم درآمد: رئیسی تدبیر مناسبی بیندیشد
  • جابجایی «حلقه اول» یاران رئیسی از پُستی به پُست دیگر /اصلاح کابینه، شاید وقتی دیگر! +جدول
  • رئیس جمهور: برای مردم پاکستان که از ظلم رژیم صهیونیستی به ستوه آمده‌اند احترام قائلیم
  • رئیسی: روابط ایران و پاکستان را در همه سطوح ارتقا می‌دهیم
  • ۱۰ نفر رئیسی را محاصره کرده و می‌گویند مملکت گل و بلبل است!
  • رئیسی هر آرزویی می‌کند کسی به آن اعتنا نمی‌کند | دولت با گفتمان ایدئولوژیک، درکی از مشکلات ندارد
  • ارتقای روابط راهبردی با همسایه سبز
  • نماینده مجلس: ۱۰ نفر رئیسی را محاصره کرده و یک منظومه شمسی دیگر برای او تصویر می‌کنند