Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، اکنون ۱۴ سال از آغاز به کار بخش تصویربرداری بیمارستان محک می‌گذرد. ۱۴ سال برای کسانی که با تجهیزات پیچیده و پیشرفته‌ای چون تجهیزات تصویربرداری کار می‌کنند زمانی بسیار طولانی است چرا که استهلاک و شتاب پیشرفت‌های فناوری، زمینه بروز مشکلات فراوان در استفاده از تجهیزات را فراهم می‌آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال و در سی‌امین سال فعالیت مؤسسه خیریه محک با همراهی و اعتماد نیکوکاران ایران زمین بخش تصویربرداری بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودکان محک، موفق به گسترش و جدید سازی تجهیزات اساسی خود شده است.

نگار افسر مسئول فنی بخش تصویربرداری بیمارستان محک در این‌باره می‌گوید: هر کودک مبتلا به سرطان، در بازه زمانی که به آن فرصت طلایی می‌گوئیم از بخت بیشتری برای درمان برخوردار است. استفاده از این فرصت طلایی وابسته به تشخیص سریع بیماری است و تجهیزات جدید تصویربرداری، با صرف زمان کمتر و دقت بالاتر در تشخیص، باعث می‌شوند که این فرصت طلایی از دست نرود. تشخیص سریع‌تر به درمان آسان‌تر، مؤثرتر و کم‌هزینه‌تر منجر می‌شود.

وی در خصوص برتری تجهیزات جدید بر دستگاه‌های قدیمی می‌افزاید: دستگاه CT Scan قدیمی محک، سینگل اسلایس بود ولی دستگاه جدید مولتی اسلایس است. با استفاده از این دستگاه زمان قرارگیری کودک در معرض اشعه کاهشی چشمگیر می‌یابد و باعث می‌شود که کودک در معرض اشعه کمتری قرار بگیرد. از طرف دیگر با افزایش دقت و کیفیت بازسازی تصاویر، این امکان برای تیم درمان فراهم می‌شود که با تشخیص دقیق‌تر و سریع‌تر، برنامه درمانی مؤثرتری برای کودکان بیمار تعیین کنند.

افسر ادامه می‌دهد: همچنین قدرت میدان دستگاه MRI قدیمی محک، دو دهم تسلا بود ولی دستگاه جدید قدرت میدانی معادل یک و نیم تسلا دارد. تفاوت این دو دستگاه نیز در دقت و سرعت عملکرد است. بسیاری از کودکان توان بی‌حرکت ماندن حین تصویربرداری را ندارند به همین جهت تنها راه چاره استفاده از بیهوشی است. به دلیل سرعت عمل بالای دستگاه جدید، کودکان تحت بیهوشی خفیف‌تری قرار می‌گیرند و عوارض پس از بیهوشی در آنها کاهش می‌یابد.

وی با بیان آنکه تا پیش از این در صورت نیاز به تصویربرداری با دقت‌های بالاتر، کودکان محک مجبور به تحمل انتظاری طولانی در صف نوبت مراکزی بودند که از دستگاه‌های دقیق‌تر استفاده می‌کردند می‌افزاید: این زمان انتظار، فرصت طلایی درمان را کوتاه می‌کرد و انتقال کودکانی با وضعیت فیزیکی نامساعد به این مراکز، که گاه فاصله بسیار زیادی با بیمارستان محک داشتند، آنان را در معرض آسیب‌هایی گاه جبران‌ناپذیر قرار می‌داد. امروز به همت یاوران محک، همه کودکان تحت پوشش مؤسسه در سراسر ایران بدون از دست دادن زمان و قرار گرفتن در وضعیتی خطرناک، امکان استفاده از این تجهیزات را دارند.

درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران به صورت یکپارچه و جامع در چارچوب استانداردهای ملی و بین‌المللی و استفاده از کارآمدترین روش‌ها و آخرین دستاوردهای علم پزشکی مأموریت محک در افزایش کیفیت زندگی فرزندانش است. این سازمان امیدوار است در سایه حمایت مردمان ایران زمین همه کودکان مبتلا به سرطان در تمام مسیر درمان حمایت‌های لازم را به طور یکسان در سراسر ایران دریافت کنند.

کد خبر 5271890

منبع: مهر

کلیدواژه: موسسه محک سرطان تصویربرداری واکسن کرونا آمار کرونا ویروس کرونا واکسیناسیون شیوع کرونا ستاد ملی مقابله با کرونا هپاتیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران درمان ناباروری دانشگاه علوم پزشکی تهران کووید 19 وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی سازمان غذا و دارو واکسن مبتلا به سرطان فرصت طلایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۹۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان اختلالات مغزی با ایمپلنتی به اندازه یک نخود و بی نیاز از باتری 

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، محققان دانشگاه رایس یک محرک مغزی منحصربه فرد به نام «ایمپلنت درمانی - مغزی قابل برنامه ریزی دیجیتال» (DOT) ساخته اند که می‌تواند یک جایگزین درمانی برای بیمار‌هایی مانند افسردگی مقاوم به دارو و دیگر اختلالات روانپزشکی باشد.

در مقایسه با سایر فناوری ها، این دستگاه، شیوه راحت‌تر و کم خطرتری برای تحریک عصبی در بیماران ارائه می‌کند.

«جیکوب رابینسون» «Jacob Robinson» استاد مهندسی برق و کامپیوتر و زیست مهندسی دانشگاه رایس و مجری این تحقیقات گفت: دستگاه ما که به اندازه یک نخود است، می‌تواند با فعال کردن قشر حرکتی مغز، موجب شود بیمار دست خود را حرکت دهد.

فناوری DOT، برخلاف سایر فناوری‌های رابط مغزی، به باتری‌های بزرگ و سیم‌های بلند نیاز ندارد و در نتیجه کمتر تهاجمی است و دسترسی بیماران به آن آسان‌تر می‌شود.

این دستگاه کاشتنی زیست پزشکی بر پایه فناوری انتقال نیروی مگنوالکتریک است که میدان‌های مغناطیسی را به پالس‌های الکتریکی تبدیل می‌کند.

این فناوری به محرک اجازه می‌دهد تا در حین تحریک مغز به صورت بی سیم تغذیه شود.

پژوهشگران می‌گویند: با تغذیه بی سیم دستگاه با استفاده از یک فرستنده خارجی، دیگر نیازی به باتری وجود ندارد.

این دستگاه کوچک که کاشت آن تنها سی دقیقه طول می‌کشد، با عرض تنها ۹ میلی متر می‌تواند با ۱۴.۵ ولت، ناحیه خاصی از مغز را تحریک کند.

پزشکان طی یک کاشت کم تهاجمی کوتاه مدت، این دستگاه کوچک را در استخوان بالای مغز قرار می‌دهند. می‌توان آن را روی «دورا» (سخت شامه) که یک غشای محافظ در پایه جمجمه است نیز قرار داد.

بر اساس اعلام دانشمندان، ایمپلنت و برش آن تقریبا غیرقابل تشخیص هستند و بیمار می‌تواند همان روز به خانه بازگردد. برای ارزیابی اثربخشی این دستگاه، محققان آن را به طور موقت در مغز یک بیمار انسانی کاشتند.

دانش پژوهان از این ایمپلنت برای فعال کردن قشر حرکتی مغز که حرکات ارادی را کنترل می‌کند، استفاده و مشاهده کردند بیمار توانست دست خود را حرکت دهد.

محققان پیشتر، عملکرد بلند مدت دستگاه را در مدل‌های خوکی آزمایش کردند. DOT به مدت ۳۰ روز در خوک‌ها پایدار بود که سازگاری دستگاه با بافت مغز را نشان می‌دهد.

دانشمندان رایس می‌گویند: این کار قبلا انجام نشده بود، زیرا کیفیت و قدرت سیگنال مورد نیاز برای تحریک مغز از طریق سخت شامه با انتقال انرژی بی سیم برای ایمپلنت‌های به این کوچکی غیرممکن بود.

در آینده نزدیک، بیماران ممکن است بتوانند از DOT استفاده کرده و برای انجام کار‌های شخصی خود به استقلال کامل برسند.

رابینسون می‌گوید: بیمار در بازگشت به خانه، کلاه یا پوشیدنی خود را برای برقراری ارتباط با ایمپلنت، سر می‌کند، تلفن همراه آیفون یا ساعت هوشمند خود را فشار می‌دهد و سپس تحریک الکتریکی آن ایمپلنت، یک شبکه عصبی را در داخل مغز فعال می‌کند.

رابینسون همچنین استارت آپی به نام «Motif» تاسیس کرده است که قصد دارد این دستگاه را به زودی به بازار عرضه کند.

نتایج این تحقیقات در نشریه Science Advances منتشر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • به درمان سرطان به کمک آزمایش دی‌ان‌ای امیدوار باشیم؟
  • درمان رایگان انواع سرطان‌ها در دست برنامه‌ریزی است
  • پارک علم و فناوری دانشگاه علوم‌پزشکی سمنان رسید
  • محک میزبان «سرزمین جدید»
  • درمان افسردگی با ایمپلنتی به اندازه یک نخود
  • بهره برداری از دستگاه ماموگرافی هالوژیک بیمارستان کیش
  • هوش مصنوعی به درمان آلزایمر کمک خواهد کرد؟
  • درمان افسردگی مقاوم به دارو با ایمپلنتی به اندازه نخود
  • درمان اختلالات مغزی با ایمپلنتی به اندازه یک نخود و بی‌نیاز از باتری 
  • درمان اختلالات مغزی با ایمپلنتی به اندازه یک نخود و بی نیاز از باتری