Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، شرکت‌های هواپیمایی از اوایل خرداد امسال اقدام به افزایش قیمت بلیت پروازهای داخلی تا ۳۰ درصد کردند و در بیشتر مسیرهای پروازی نیز نرخ بلیت به بیش از یک میلیون تومان افزایش یافت.

نمایندگان و اعضای کمیسیون عمران مجلس از نخستین منتقدان افزایش قیمت بلیت هواپیما بودند که نسبت به افزایش نرخ بلیت پروازهای داخلی اعتراض کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس قبلی و همچنین سرپرست فعلی سازمان هواپیمایی کشوری نیز در دو ماهه اخیر بارها با نامه نگاری‌ها به ایرلاین‌ها و هشدار مبنی بر لغو پروازهای داخلی این شرکت‌ها، سعی کردن از جایگاه سیاست گذار صنعت هوانوردی، برای کاهش نرخ اعمال نفوذ کنند؛ اما ایرلاین‌ها به این تهدیدها توجهی نکردند.

ایرلاین‌ها: افزایش قیمت بلیت قانونی است / ‬ سازمان هواپیمایی: غیر قانونی است

انجمن شرکت‌های هواپیمایی با استناد به بند ب ماده ۱۶۱ قانون برنامه ۵ ساله پنجم مبنی بر آزادسازی نرخ بلیت هواپیما، غیر قانونی بودن این افزایش قیمت را رد می‌کند.

سیاوش امیرمکری سرپرست سازمان هواپیمایی کشوری اما می‌گوید: هر گونه افزایش نرخ بلیت غیرقانونی بوده و سازمان هواپیمایی کشوری در صورت مشاهده هرگونه تخلف، متخلفان را به مراجع قانونی معرفی خواهد کرد.

تهدیدی که تا کنون رنگ واقعیت به خود نگرفته و به نظر نمی‌رسد ایرلاینی به دلیل افزایش قیمت بلیت هواپیما در دو ماه اخیر به مراجع قضائی معرفی شده باشد.

دو قانونی که برابر هم ایستادند

سرپرست سازمان هواپیمایی کشوری، ایرلاین‌ها را به به بند ج ماده ۶ قانون هواپیمایی کشوری مصوب ۱۳۲۸ ارجاع داده و شورای عالی هواپیمایی را مسئول تعیین قیمت بلیت هواپیما می‌داند.

وی از شرکت‌های هواپیمایی خواسته مصوبه جلسه مورخ ۲۴ آبان ۱۳۹۹‬ شورای عالی هواپیمایی کشوری در خصوص صدور مجوز افزایش نرخ بلیت به میزان ۱۰ درصد نسبت به جدول نرخی اعلام شده توسط شرکت‌های هواپیمایی در خرداد ماه سال ۱۳۹۹ را رعایت کنند.

ارجاع دادن امیرمکری به نرخ نامه آبان ۱۳۹۹ برای قیمت بلیت هواپیما در حالی است که سقف‌های تعیین شده برای قیمت هر مسیر پروازی، تقریباً با نرخ‌هایی که امروزه ایرلاین‌ها در حال فروش بلیت در ایام پُر تقاضا هستند، برابر است و به استناد آن عملاً ایرلاین‌ها را نمی‌توان به گران فروشی متهم کرد.

نشست بی نتیجه شورای عالی هواپیمایی

معطل نگه داشتن تعیین وضعیت قیمت بلیت هواپیما به برگزاری جلسه شورای عالی هواپیمایی نیز دو ماه به طول انجامید و نهایتاً ابتدای این هفته این شورا به ریاست وزیر راه و شهرسازی تشکیل شد؛ اما خبری از تعیین قیمت بلیت نبود و نهایتاً بار دیگر وزیر راه و شهرسازی خواستار بررسی کارشناسی هزینه هر ساعت-صندلی پرواز و بررسی این فرمول در نشست‌های آتی شورای عالی هواپیمایی شد که عملاً به معنی بی نتیجه ماندن نشست شورای عالی هواپیمایی برای بررسی قیمت بلیت هواپیما است.

معاون اسبق سازمان هواپیمایی: قیمت گذاری دولتی بلیت پرواز در دنیا کنار گذاشته شده است

علیرضا منظری معاون اسبق هوانوردی و امور بین الملل سازمان هواپیمایی کشوری در گفت وگو با خبرنگار مهر در خصوص برگزاری نشست شورای عالی هواپیمایی کشوری و تعیین قیمت بلیت پروازهای داخلی اظهار کرد: سیستم دولتی و قیمت گذاری پروازها در دنیا دیگر منسوخ شده است؛ مردم عادی که نمی‌توانند با هواپیما سفر کنند؛ آنهایی مشتری ایرلاین‌ها هستند که توانایی سفر با هواپیما را دارند بنابراین تغییرات قیمت بلیت هواپیما، اثرگذاری چندانی در تعداد مشتریان شرکت‌های هواپیمایی نخواهد داشت.

وی یادآور شد: وقتی نرخ بلیت آزاد باشد، ایرلاین زمانی که مسافران کمتری تقاضای سفر دارند، نرخ‌ها را کاهش می‌دهند و زمانی که تقاضای بالا باشد، قیمت‌ها را افزایش می‌دهد مسافر هم می‌تواند بر اساس نیاز خود زمان سفرش را تنظیم کند.

منظری تصریح کرد: هرچه فشار دولتی به ایرلاین‌ها برای کنترل قیمت بلیت بیشتر شود، فنر قیمت‌ها فشرده‌تر خواهد شد و نهایتاً یک زمانی این فنر فشرده در می‌رود و قیمت‌ها دیگر از توانایی خرید برای بسیاری از اقشار خارج خواهد شد.

کارشناس صنعت هوانوردی یکی دیگر از علل افزایش قیمت بلیت هواپیما را نبود نقدینگی در میان شرکت‌های هواپیمایی برای انجام چک‌های C هواپیماهایشان دانست و گفت: لذا هواپیماها به تدریج در حال زمین گیر شدن هستند که به درآمد و اقتصاد ایرلاین‌ها و حتی کل صنعت هوانوردی صدمه می‌زند.

قانون هواپیمایی کشوری ۱۳۲۸ ملغی شده است

وی درباره تعارض قوانین موجود شامل قانون سال ۱۳۲۸ هواپیمایی کشوری و قانون برنامه پنجم توسعه بیان کرد: بعد از تصویب قانون برنامه پنجم توسعه عملاً قانون هواپیمایی کشوری که می‌گوید شورای عالی هواپیمایی مسئول نرخ گذاری است، منسوخ شده و دیگر نمی‌تواند مرجع تصمیم گیری درباره قیمت بلیت هواپیما باشد.

کارشناس هوانوردی گفت: قانون آزادسازی نرخ بلیت شکست نخورده بلکه قانون مصوب ۱۳۲۸ با قانون برنامه پنجم ملغی شده است. اگر احکام برنامه‌های توسعه اجرا شود، به قانون دائمی تبدیل می‌شود حتی اگر در قانون احکام دائمی هم ذکر نشده باشد.

فرمول تعیین قیمت هر ساعت-صندلی پروازی بارها تدوین شده است / ‬نیازی به فرمول جدید نیست

منظری درباره تصمیمی که اخیراً در شورای عالی هواپیمایی مبنی بر محاسبه هزینه هر ساعت-صندلی پرواز اتخاذ شده، متذکر شد: جدول مذکور بارها تهیه و تصویب شده است و چیز جدیدی نیست که وزیر راه بر آن تأکید کرده است؛ در این فرمول هزینه خدمات فرودگاهی، هزینه سوخت، استهلاک وسیله پرنده، هزینه‌های جانبی اداره شرکت هواپیمایی به اضافه حاشیه سود شرکت، قیمت بلیت یک ساعت-صندلی است.

وی یادآور شد: شرکت‌های هواپیمایی بر اساس میزان خالی بودن صندلی‌های پروازی، سود خود را از یک مسیر کاهش یا افزایش می‌دهند، گفت: برای همین است که بلیت یک مسیر گاهی هر چه قدر به زمان پرواز نزدیک تر می‌شویم کاهش می‌یابد و گاهی هم نسبت به زمان فروش تا سه روز قبل، گران‌تر می‌شود تا جبران آن ارزان فروشی را کند.

دولت باید نظارت کند نه نرخ گذاری

این مقام مسئول اسبق صنعت هوانوردی با تأکید بر اینکه تنظیم قیمت‌ها همگی در زمانی که آزادسازی اجرا شده باشد، قابل انجام است، در خصوص نحوه تنظیم گری و دخالت دولت در این صنعت گفت: دولت باید به جای قیمت گذاری باید بر رقابت میان شرکت‌ها نظارت کند همچنین بر خدماتی که به مسافران ارائه می‌دهند نظارت داشته باشد تا تأخیرها کاهش یابد؛ از رقابت مُضرّه هم جلوگیری کند و اجازه ندهد تا یک شرکت در یک مسیر پروازی، نرخ‌ها را نشکند.

کد خبر 5271684

منبع: مهر

کلیدواژه: آزادسازی نرخ بلیت هواپیما بلیت هواپیما قیمت بلیت هواپیما سازمان هواپیمایی کشوری شورای عالی هواپیمایی کشوری قیمت دلار اقتصاد آمریکا بانک مرکزی وزارت جهاد کشاورزی مرکز مدیریت راه های کشور شاخص کل بورس قیمت نفت قیمت جهانی نفت وزارت نیرو بورس بورس انرژی گمرک ایران قیمت جهانی طلا قیمت یورو سازمان هواپیمایی کشوری شورای عالی هواپیمایی شرکت های هواپیمایی قیمت بلیت هواپیما افزایش قیمت بلیت پروازهای داخلی صنعت هوانوردی قانون برنامه بلیت پرواز تعیین قیمت ایرلاین ها ساعت صندلی نرخ بلیت قیمت ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۱۲۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه چیز در مورد گران‌ترین و ارزان‌ترین جت‌های شخصی

به گزارش «تابناک»، جت‌های خصوصی مظهر تجمل هستند، داشتن یک جت خصوصی به طور خودکار نشان می‌دهد که فرد خوب است؛ اما واقعاً هزینه آنها چقدر است؟ آیا چیزی به عنوان یک جت خصوصی مقرون به صرفه وجود دارد؟ قیمت جت‌های شخصی چقدر است؟ در واقع قیمت جت‌های خصوصی بسیار متفاوت است، از قیمت‌های ظاهری گران تا مقرون به صرفه بودن. برای نگاهی جامع‌تر به قیمت جت‌های شخصی، لیست ما را برای گران‌ترین و ارزان‌ترین جت‌های خصوصی در سراسر جهان بررسی کنید. در ابتدا می‌توان با انواع هواپیماهای خصوصی از نظر هدف آشنا شد، هواپیماهای خصوصی برای کار و هواپیماهای خصوصی برای لوکس وجود دارد:

این راحت‌ترین هواپیماها در دسترس بازرگانان است تا در وقت گرانبهای خود صرفه‌جویی کنند، زیرا باید جلسات متعددی را در شهرهای مختلف به پایان برسانند یا در مدت زمان کوتاهی از مکان‌های زیادی بازدید کنند. در مورد جت‌های خصوصی برای تفریح، می‌توانید از آنها برای سفرهای لوکس، راحت و خلوت، برای یک آخر هفته برای خود، خانواده و دوستانتان استفاده کنید.

گران‌ترین جت‌های شخصی:

1-Airbus 380

2 2 - قیمت گران ترین و ارزان ترین جت های شخصی

ایرباس 380 با قیمت گزاف تقریباً 500 میلیون دلاری، گران‌ترین جت شخصی در جهان است. همچنین بزرگترین آن است. این هواپیما عمدتاً برای پروازهای تجاری ساخته شده است و می‌تواند تا 800 مسافر را در خود جای دهد. همین مدل در بهترین خطوط هوایی جهان مانند خطوط هوایی سنگاپور و هواپیمایی امارات بخشی از ناوگان است. با این حال، یک ایرباس 380 به عنوان یک جت شخصی خریداری شده است.

  مالک این جت شخصی فوق العاده مجلل، شاهزاده سعودی الولید بن طلال آل سعود است. این جت خصوصی شامل یک آسانسور، یک فضای پارکینگ برای رولز رویس، یک سالن کنسرت و یک نمازخانه با تشک‌های الکترونیکی است که به طور خودکار به سمت مکه می‌چرخد، یک جت خصوصی که واقعاً برای یک شاهزاده مناسب است.

2-Boeing 747-430

3 1 - قیمت گران ترین و ارزان ترین جت های شخصی

سلطان برونئی که یکی از ثروتمندترین افراد جهان است، البته صاحب یکی از گران‌ترین جت‌های خصوصی جهان است. قیمت اولیه بوئینگ 747 حدود 100 میلیون دلار است، اما 130 میلیون دلار دیگر برای ساخت این جت خصوصی مجلل سرمایه گذاری شده است.

اتاق نشیمن، اتاق خواب و حمام همه با طلا و کریستال تزئین شده‌اند و دستشویی‌ها در تمام حمام‌ها از طلای جامد ساخته شده‌اند. شایان ذکر است که سلطان مجموعه متنوعی از جت‌های شخصی از جمله دو ایرباس A340 و یک 767 را نیز در اختیار دارد، اما بوئینگ 747-430 بزرگ‌ترین و گران‌ترین جت شخصی وی است.

3-Boeing 747-81 VIP

4 1 - قیمت گران ترین و ارزان ترین جت های شخصی

یکی از زیباترین جت‌های خصوصی در سراسر جهان و همچنین یکی از گران‌ترین‌ها، مدل پایه این هواپیما از 153 میلیون دلار شروع می‌شود. جوزف لاو، سرمایه دار املاک و مستغلات هنگ کنگ، صاحب این جت خصوصی است، این یک رویای پرواز است. با نام “Dreamliner”، بیشتر قسمت‌های داخلی دست ساز است و یک پلکان مارپیچ وجود دارد که تا یکی از دو عرشه بالا می‌رود. این هواپیمای عظیم چهار موتوره اگر یک هواپیمای تجاری باشد می‌تواند صدها مسافر را در خود جای دهد. این چقدر عظمت این هواپیما است!

4-Gulfstream III

5 1 - قیمت گران ترین و ارزان ترین جت های شخصی

قیمت پایه یک Gulfstream III جدید حدود 65 میلیون دلار است، اما تهیه کننده، بازیگر و کارگردان آمریکایی، تایلر پری، 60 میلیون دلار دیگر را برای تبدیل او به یک تئاتر پرنده هزینه کرد. نوع خاصی از شیشه به جای سایه‌بان‌های معمولی پنجره تعبیه شد تا بتواند تیرگی را به روش الکترونیکی برای دستیابی به جلوه تئاتر کنترل کند.

5- Boeing 757

6 1 - قیمت گران ترین و ارزان ترین جت های شخصی

یکی از گران‌ترین جت‌های خصوصی که امروز در آسمان پرواز می‌کند، جت‌های ۱۰۰ میلیون دلاری دونالد ترامپ است. جت خصوصی 43 نفره دارای تجهیزات الکترونیکی پیشرفته است و آرم خانواده روی همه چیز حک شده است. این هواپیما با داشتن کمربندهای ایمنی با روکش طلای 24 عیار و سیستم فیلم چندگانه داخلی که دارای کتابخانه‌ای از 1000 فیلم و صفحه نمایش تخت 52 اینچی است، قطعاً لوکس است.

Vision SF50

7 2 - قیمت گران ترین و ارزان ترین جت های شخصی

با نگاهی به این هواپیمای کوچک تفاوت فاحش قیمت جت‌های شخصی را می‌بینید، تقریباً تکان دهنده است! فقط با 2 میلیون دلار می‌توانید این جت خصوصی زیبا را خریداری کنید که به لطف ساخت فیبر کربنی پیشگام، دارای بزرگترین پنجره‌ها در بین تمام جت‌های سبک است. از داخل، خیلی بزرگتر از یک SUV نیست، اما این هواپیما مانند یک رؤیا پرواز می‌کند. البته داشتن یک جت شخصی می‌تواند بسیار گران تمام شود.

هزینه‌های اضافی وجود دارد که به پرداخت پول محدود نمی‌شود، بلکه هزینه‌های قابل توجهی به خدمه، سوخت و نگهداری منظم پرداخت می‌شود. در نتیجه، جایگزین بهتری نسبت به داشتن یک جت شخصی وجود دارد که کرایه آن است که معمولاً هزینه هر ساعت است. هزینه به عوامل مختلفی از جمله اندازه هواپیما، زمان پرواز، نوع هواپیما و تعداد مسافران بستگی دارد. به گفته شرکت‌های چارتر جت خصوصی در خاورمیانه و خلیج عربی، هزینه کرایه یک هواپیمای خصوصی کوچک ممکن است به 3811.64 دلار در ساعت برسد که برای هواپیماهای سایز متوسط با ظرفیت حداکثر 10 مسافر به حدود 5445.20 دلار در ساعت می‌رسد.

منبع: منیبان

دیگر خبرها

  • قیمت جت شخصی چند؟
  • خرید جت؛ جنجال بر سر یک قانون ۲۰ ساله!
  • ماجرای خودروی شراکتی دکتر معتمدی و دکتر مرندی و خرید بلیت قسطی هواپیما
  • حذف واسطه‌های فروش بلیت هواپیما؟
  • واسطه‌های فروش بلیت هواپیما در شرکت هواپیمایی ایران حذف شده‌اند
  • قیمت هواپیما‌های شخصی در ایران چقدر است؟
  • قیمت هواپیما‌های شخصی در ایران چقدر است ؟
  • همه چیز در مورد گران‌ترین و ارزان‌ترین جت‌های شخصی
  • حمایت وزارت صمت از تولیدکنندگان هواپیما‌های تفریحی آموزشی
  • آسمان در اختیار متمولین؛ از بلیت هواپیمای نجومی تا خرید جت شخصی