Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-25@16:40:16 GMT

ظرفیت تخت‌های بیمارستانی اشباع شده است

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۱۴۱۲۹

ظرفیت تخت‌های بیمارستانی اشباع شده است

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با اشاره به اوضاع بحرانی شیوع بیماری کرونا و اشباع تخت های بیمارستانی، خواستاراتخاذ تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا طی ۴۸ ساعت آینده شد.

به گزارش مشرق، سیدجلیل میرمحمدی نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی  با اشاره به شدت گرفتن شیوع ویروس کرونا در کشور اظهار داشت: آمار مرگ و میرهای ناشی از بیماری کرونا رو به افزایش است و روزانه ۳۰۰ الی ۴۰۰ نفر از هموطنان‌مان از دست می‌روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در حال حاضر تقریباً ظرفیت بسیاری از بیمارستان‌ها اشباع شده و در حال ایجاد تخت‌های اضطراری هستند و حتی ظرفیت تخت‌های غیرکرونایی نیز به بیماران کرونایی اختصاص یافته است.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: اگر این روند ادامه یابد، حتی در زمینه تأمین دارو و به ویژه سرم‌های مورد نیاز برای این بیماران نیز با مشکل جدی مواجه خواهیم شد؛ لذا تا دیر نشده باید تدبیر اساسی شود.

میرمحمدی با اشاره به علل افزایش دوباره شیوع بیماری کرونا اظهار داشت: ارتباطات نزدیک مردم و عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، مهم‌ترین عامل شدت گرفتن بیماری است؛ در حالی که یکی از بهترین‌ راه‌ها برای پیشگیری این بیماری خطرناک و مهار آن، ماسک زدن، رعایت فاصله اجتماعی و تعطیلی دورهمی‌ها و مسافرت‌های غیرضروری است، اما متأسفانه نوعی عادی‌انگاری در بین مردم و مسئولان رایج شده است.

از هر ۱۰ مورد مراجعه به بیمارستان‌ها ۹ مورد مربوط به کرونای دلتا است

وی با تأکید براینکه مهار کرونای دلتا باید امروز با فوریت در دستور کار دولت جدید باشد، گفت: براساس آمارهایی که داریم از هر ۱۰ مورد مراجعه به بیمارستان‌ها ۹ مورد مربوط به کرونای دلتا است و لذا در حال حاضر هر کاری که بتواند رفت و آمدهای غیر ضروری را در سطح جامعه کم کند برای کمک به کاهش شیوع بیماری ضروری است.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به نامه اخیر وزیر بهداشت به رهبر معظم انقلاب و درخواست تعطیلی سراسری دو هفته‌ای برای کنترل این بیماری تأکید کرد: در عین حال که این اقدام ضروری است، اما اگر زمینه‌های اجرای درست این تصمیم در جامعه فراهم نشود، هدف این تعطیلی نیز محقق نخواهد شد.

میرمحمدی در همین رابطه خاطرنشان کرد: تعطیلی چندباره کسب و کارها در یک سال و نیم اخیر، باعث زیان کسبه کوچک و خُرد شده و لذا باید برای رفع نیازها و جبران ضرر و زیان این اقشار، همزمان با تعطیلی‌ها تصمیم‌گیری شود.

وی با تأکید بر لزوم اتخاذ تصمیم فوری در خصوص درخواست وزیر بهداشت در ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: همزمان با تعطیلی، برای حمایت از اصناف و کسبه باید بانک مرکزی، وزارت کشور و استانداران با همکاری پای کار بیایند و ۴۸ ساعته در خصوص این درخواست تصمیم‌گیری شود تا جلوی شیوع بیشتر این بیماری گرفته شود.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خاطرنشان کرد: ما نیز در کمیسیون بهداشت و درمان پس از مراسم تحلیف رئیس جمهور و بازگشت نمایندگان به مجلس تشکیل جلسه خواهیم داد تا هر کمکی که لازم است به ستاد ملی مبارزه با کرونا ارائه دهیم.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان المپیک توکیو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس وزارت کشور ستاد ملی مبارزه با کرونا مجلس نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۱۴۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس با ارسال گزارش کمیسیون بهداشت به قوه قضاییه مخالفت کرد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بررسی گزارش کمیسیون بهداشت و درمان درباره دلیل کمبود و گرانی دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی، با ارسال این گزارش به قوه قضاییه مخالفت کردند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در نشست علنی امروز- سه شنبه چهارم اردیبهشت- مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون بهداشت و درمان درباره دلیل کمبود و گرانی دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی ناشی از استنکاف از اجرای جز (۱) بند (س) تبصره ۱ قانون بودجه ۱۴۰۱ و ردیف ۱۶ جدول مصارف تبصره ۱۴ قانون بودجه ۱۴۰۲ در مجلس قرائت شد و نمایندگان با ارسال این گزارش به قوه قضائیه طبق ماده ۲۳۴ آئین نامه داخلی مخالفت کردند.

نمایندگان با ۶۷ موافق و ۱۳۷ مخالف و ۸ ممتنع از مجموع ۲۱۲ نماینده حاضر در مجلس با ارسال گزارش کمیسیون بهداشت به قوه قضائیه مخالفت کردند.

بر اساس ماده ۲۳۴ آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، هرگاه حداقل ۱۰ نفر از نمایندگان و یا هرکدام از کمیسیون‌ها، عدم رعایت شئونات و نقض یا استنکاف از اجرای قانون یا اجرای ناقص قانون توسط رئیس‌جمهور و یا وزیر و یا مسئولین دستگاه‌های زیرمجموعه آنان را اعلام کند، موضوع بلافاصله از طریق هیأت رئیسه جهت رسیدگی به کمیسیون ذی‌ربط ارجاع می‌گردد.بر این اساس، کمیسیون حداکثر ظرف مدت ده روز موضوع را رسیدگی و در صورت وارد بودن با اظهار نظر صریح، گزارش خود را از طریق هیأت رئیسه به مجلس ارائه می‌دهد.

سلمان اسحاقی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در توضیح این گزارش، گفت: با استناد به سیاست‌های کلی نظام سلامت ابلاغیه رهبر معظم انقلاب و بر اساس تکلیف نمایندگان در بند (س) تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ با هدف ساماندهی صنعت دارو و محوریت سیاستگذاری جدید در حوزه یارانه دارو برعهده دولت گذاشته بودند طرح دارویار توسط دولت اجرا شد که بر اساس آن از طریق انتقال یارانه دارو از ابتدای زنجیره تأمین و توزیع به انتهای آن و تمرکز بر نظام بیمه‌ای، مدیریت بهینه زنجیره تأمین و توزیع به گونه‌ای اجرا شود که در حوزه کمبودها و قیمت اقلام دارویی فشار از روی دوش مردم برداشته شود اما طی ۲ سال سپری شده از اجرای آن شاهد خارج شدن محسوس زنجیره تأمین و توزیع دارو از مدار تنظیم‌گری بوده‌ایم و تبعات آن گریبانگیر بیماران و فعالان صنعت دارو شده است.

وی افزود: کمیسیون بهداشت پس از آنکه به دفعات مشکلات موجود، دغدغه مندی ها، الزامات و تکالیف دستگاه‌های مسئول را در قالب برگزاری جلسات نظارتی و با ارائه ۴ گزارش نظارتی به مجلس ارائه کرده بنابراین در حال حاضر با استناد به ماده ۲۳۴ آئین نامه داخلی گزارش نقض یا استنکاف از اجرای قانون توسط مسئولان وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و دستگاه‌های زیرمجموعه آنان و سازمان تأمین اجتماعی برای رسیدگی به قوه قضائیه و مراجع ذیصلاح در دستورکار مجلس دارد.

نماینده مردم قائنات و زیرکوه در مجلس یازدهم، یادآور شد: نزدیک به ۱۵۰ قلم داروی پرمصرف، دارای کمبود و محدودیت جدی بوده و حدود ۶۵ قلم دارو در شرایط کمبود حاد قرار دارد و رفع این مشکل نیازمند برنامه‌ریزی و کارآمد سازی سامانه‌های موجود و مدیریت دقیق سازمان غذا و دارو و بانک مرکزی در پیش بینی به موقع نیازهای کشور و تخصیص به موقع ارز است، البته عدم نظارت مؤثر بانک مرکزی به عملکرد بانک‌های عامل در اعطای تسهیلات ریالی برای تأمین سرمایه در گردش موردنیاز صنعت دارو و نیز شرکت‌های تراستی در انتقال به موقع ارز به ذینفع نهایی نیز یکی از چالش‌های جدی در حوزه کمبود دارو است.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در جمع بندی موارد استنکاف از قانون، گفت: در این رابطه شاهد استنکاف و نقض بند پنجم و جز دوم از سیاست‌های کلی نظام سلامت ابلاغی توسط رهبر معظم انقلاب در مورد سیاستگذاری و نظارت کارآمد بر تولید و مصرف و واردات دارو و مدیریت بهینه منابع سلامت از طریق نظام بیمه‌ای توسط تمامی ارکان مسئول در دولت با محوریت وزارت بهداشت هستیم و با توجه به اینکه طی ۴ ساله مجلس یازدهم و به ویژه پس از اجرای طرح دارویار انجام تکالیف قانونی دستگاه‌های اجرایی در حوزه ساماندهی وضعیت نظام دارو و درمان کشور به دفعات توسط کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مورد تاکید و مطالبه قرار گرفته اما متأسفانه کماکان شاهد وضعیت نامناسب این حوزه و تحمیل فشار بر مردم هستیم.

کد خبر 747155

دیگر خبرها

  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • معاون رییسی: دیدگاه دولت به تعطیلی پنج‌شنبه‌ها نزدیک‌تر است
  • دیدگاه دولت به تعطیلی پنج‌شنبه‌ها نزدیک‌تر است یا شنبه ها؟ | پاسخ معاون رئیسی
  • دارو باز هم داد مجلس را درآورد؛ دارویار پس از ۲ سال به کجا رسید؟
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • متن کامل گزارش کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره کمبود دارو
  • مجلس با ارسال گزارش کمیسیون بهداشت به قوه قضاییه مخالفت کرد
  • بانک مرکزی به تعهدات خود در حوزه دارو عمل کرد
  • بانک مرکزی به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرده است
  • بانک مرکزی به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرد