Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-19@08:51:24 GMT

چشم انداز باشکوه یک باقی مانده ابرنواختر

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۱۴۴۵۴

چشم انداز باشکوه یک باقی مانده ابرنواختر

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، ناسا با انتشار این تصویر رنگارنگ نوشت: یک زیبابین رنگی. ذات الکرسی آ(Cassiopeia A) در این تصویر ترکیبی که حاصل تصاویر ثبت شده توسط سه رصدخانه است بسیار باشکوه به نظر می‌رسد.

این باقی مانده ابرنواختر ۳۰۰ ساله که در اثر انفجار ابرنواختر یک ستاره عظیم ایجاد شده است، در فاصله ۱۱ هزار سال نوری از زمین قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رنگ‌های مختلف قابل مشاهده در این تصویر نشان دهنده اطلاعات و جزییات ثبت شده هر یک از رصدخانه‌ها است. این اطلاعات یک دید جامع از ذات الکرسی آ در اختیار ستاره شناسان قرار می‌دهد. برای مثال رنگ قرمز، داده ثبت شده در طیف فروسرخ تلسکوپ فضایی اسپیتزر از گرد و غبار گرم پوسته بیرونی آن با دمای حدود ۱۰ درجه سانتیگراد(۵۰ درجه فارنهایت) را نشان می‌دهد.

انفجار ستارگان غول پیکر

رنگ زرد نیز نشان دهنده داده‌های نوری ثبت شده توسط تلسکوپ فضایی هابل از ساختار رشته‌ای ظریف گازهای گرم آن در دمای حدود ۱۰ هزار درجه سانتیگراد است.

رنگ سبز و آبی نیز نشان دهنده داده‌های پرتو ایکس ثبت شده تلسکوپ پرتو ایکس چاندرا از گازهای داغ آن با دمای حدود ۱۰ میلیون درجه سانتیگراد است. این گاز داغ احتمالاً زمانی که مواد خارج شده از ابرنواختر با سرعت ۱۰ میلیون مایل در ساعت به گاز و گرد و غبار محیط برخورد کرده بودند ایجاد شده است.

بررسی و مقایسه این تصاویر می‎تواند به ستاره شناسان در درک و شناسایی این موضوع که آیا بیشتر غبار باقی مانده ابرنواختر از یک ستاره عظیم و پیش از منفجرشدن آن یا از انفجار ابرنواختری به سرعت در حال گسترش به وجود آمده است، کمک کند.

کد خبر 618553 برچسب‌ها نجوم - سیاره - ستاره

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: نجوم سیاره ستاره ثبت شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۱۴۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوشه ستاره‌ای کروی Messier 3 را رصد کنید

خوشه ستاره‌ای کروی Messier 3 بیست‌ونهم فروردین از ساعت 19:35 تا 00:03 قابل رصد خواهد بود.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، خوشه ستاره‌ای کروی Messier 3 چهارشنبه -بیست‌ونهم فروردین‌- حدود نیمه شب به وقت محلی به بالاترین نقطه خود در آسمان می‌رسد و عصرهای بعدی هر روز چهار دقیقه زودتر به اوج خود می‌رسد، این خوشه ستاره‌ای از اصفهان تمام شب قابل مشاهده است، حوالی ساعت ۱۹:۳۵ حدود ۳۳ درجه بالاتر از افق شرقی قابل مشاهده خواهد بود، سپس ساعت ۰۰:۰۳ حدود ۸۵ درجه بالاتر از افق جنوبی شما به بالاترین نقطه خود در آسمان خواهد رسید، حدود ساعت ۰۴:۲۸ نیز از دسترس خارج می‌شود.

رصد خوشه ستاره‌ای کروی Messier 3 در زاویه ۲۸ درجه و ۲۲ دقیقه شمالی از نیمکره شمالی آسان‌تر است، اما از عرض‌های جغرافیایی بسیار جنوبی قابل مشاهده نیست، این خوشه ستاره‌ای در قدر ۶.۳ کاملاً کم نور است و مطمئناً با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیست، اما می‌توان آن را از طریق دوربین دوچشمی یا تلسکوپ رصد کرد.

کد خبر 745342

دیگر خبرها

  • اوسمار ویرا: این نتیجه عالی است
  • نتیجه ۳ بر صفر عالی است/ کارمان را انجام دادیم!
  • اوسمار: نتیجه ۳ بر صفر عالی است
  • آیا چهره صورت‌های فلکی تغییر می‌کند؟
  • بررسی بازی‌های باقی‌مانده پرسپولیس تا پایان فصل
  • خوشه ستاره‌ای کروی Messier 3 را رصد کنید
  • کشف برخی از اسرار درخشان‌ترین انفجار کیهانی
  • بازی‌های باقی‌مانده پرسپولیس/ سرخ‌ها دور رفت از این ۷ بازی یک امتیاز کمتر از استقلال گرفتند!
  • بازی‌های باقی‌مانده استقلال ترسناک است/ ۴ پیچ خطرناک که دور رفت نکونام امتیاز داد
  • اتمام عملیات تعریض و بهسازی جاده یزد - خضرآباد،به زودی