Web Analytics Made Easy - Statcounter

تشکل های دانشجویی با ارسال نامه‌ای خطاب به وزیر آموزش و پرورش، رفع موانع ثبت نام دانش آموزان افغانستانی را خواستار شدند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، تشکل های دانشجویی با ارسال نامه‌ای خطاب به وزیر آموزش و پرورش، رفع موانع ثبت نام دانش آموزان افغانستانی را خواستار شدند.

متن نامه مذکور به شرح زیر است:

«بسم الله الرحمن الرحیم
امیر المؤمنین علی علیه السلام:
«مَن لَم یَتَعَلَّم فِى الصِّغَرِ، لَم یَتَقَدَّم فِى الکِبَرِ»
«هر کس در کودکى تعلیم نبیند، در بزرگى به مقام ارجمندی نمی‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»
(غررالحکم، ۸۹۳۷)
جناب آقای محسن حاجی میرزایی، وزیر محترم آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران

سلام علیکم

همانطور که مستحضر هستید رسیدگی صحیح به امر تعلیم و تربیت، ایجاد امکان تحصیل و آموزش همگانی و اهمیت به حقوق مستضعفان و مظلومان، از آرمان‌های انقلاب اسلامی ایران بوده و هست. در کنار این موارد، فرمان صریح مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۴ مبنی بر این¬که: «هیچ کودک افغانستانی حتی مهاجرینی که به صورت غیرقانونی و بدون مدرک در ایران حضور دارند نباید از تحصیل باز بمانند و همه آن‌ها باید در مدارس ایرانی ثبت نام شوند.» اهمیت و لزوم ایجاد امکان تحصیل و ثبت نام برای کودکان مهاجر افغانستانی را بر ما روشن می‌سازد.

اما متاسفانه در طول شش سال گذشته اقدامات کوتاه مدت و بی‌برنامۀ سازمان‌‌ها و نهاد‌های مختلف کشور در خصوص تحصیل کودکان افغانستانی باعث شده است که در حال حاضر هنوز هم مشکلات تحصیل این عزیزان به طور کامل رفع نشده باشد و روند ثبت‌نام آن¬ها در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ دچار مشکلات و اختلالاتی باشد. برخی از این موانع مربوط به اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی می‌شد که با مساعدت این اداره و وزارت کشور، تا حدی برطرف شده‌اند. اما دانش آموزان دارای مدارک لازم و یا برگه حمایت تحصیلی در مراحل بعدی با عدم همکاری متولیان امر در ادارات آموزش و پرورش، و عدم ثبت¬نام در مدارس مواجه می‌شوند. دلیل این ناهماهنگی و عدم همکاری در امر ثبت‌نام کودکان مهاجر افغانستانی، برخورد سلیقه‌ای مدارس و یا بهانه¬هایی مثل تکمیل ظرفیت کلاس¬ها، عنوان شده است.

متاسفانه با توجه به موارد مذکور، تعداد قابل توجهی از کودکان افغانستانی موفق به ثبت نام در مدارس نشده و از ورود به عرصۀ مهم تعلیم و تربیت بازمانده‌¬اند؛ لذا از شما درخواست داریم که در اسرع وقت نسبت به این امر اقدامات لازم را انجام داده و با صدور بخشنامه¬های قاطع به مدارس و ادارات آموزش و پرورش استان¬ها، خصوصا چهار استان پرجمعیت تهران، اصفهان، خراسان رضوی و قم، مدارس را توجیه و ملزم به ثبت نام کودکان دارای مدارک کافی و برگۀ حمایت تحصیلی بنمایید.

به نظر می‌رسد نظارت دقیق بر اجرای بخشنامه‌ها در مدارس باید به طور قاطع انجام شود، ایضا ایجاد مرکزی برای رسیدگی به موانع ثبت‌نام کودکان افغاستانی در مدارس و دسته بندی مشکلات آنان می‌تواند راهکار مناسبی باشد؛ زیرا اصل مشکل این افراد و مرجع این افراد برای حل مشکلاتشان، ادارات آموزش و پرورش استان¬ها هستند. هم-چنین با توجه به گذر زمان و سپری شدن مقدار قابل توجهی از بازۀ ثبت‌نامی، لزوم ایجاد فرصتی دوباره برای ثبت نام کردن افراد جامانده از تحصیل، در شهریور ماه ضروری به¬نظر می‌رسد.

ما دانشجویان امید داریم که اقدامات سریع، به موقع و مثبت شما در خصوص موارد مطروحه بتواند نقص¬ها و کاستی‌های مدیریتی گذشته را جبران نماید. ان‌شاءالله با اقدامات مناسب در آینده نیز بتوان این مشکلات را به صورت بلندمدت و ریشه¬ای حل نمود؛ و السلام علی من اتبع الهدی

* امضا کنندگان:

بسیج دانشجویی دانشکدۀ روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران
بسیج دانشجویی دانشکدۀ روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه شیراز
بسیج دانشجویی دانشکدۀ روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبایی
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشکدۀ روان‌شناسی و علوم دانشگاه تهران
بسیج دانشجویی دانشکدۀ روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه شهید چمران اهواز
هستۀ بین‌المللی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی

* رونوشت:

مدیرکل آموزش و پرورش استان تهران، جناب آقای عبدالرضا فولادوند
مدیرکل آموزش و پرورش استان قم، جناب آقای حمیدرضا شیخ الاسلام
مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان، جناب آقای محمد اعتدادی
مدیرکل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی، جناب آقای قاسمعلی خدابنده»

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: تشکل های دانشجویی دانش آموزان افغانستانی اتباع افغانستان اتباع خارجی ایران و افغانستان مدیرکل آموزش و پرورش استان علوم تربیتی دانشگاه موانع ثبت نام دانش آموزان جناب آقای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۱۵۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در ۳ استان کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، حمید طریفی حسینی معاون وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: ما امسال موافقت اصولی راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری را در ۳ استان خوزستان، آذربایجان غربی و گلستان اخذ کردیم. یک مدرسه سمپاد عشایری هم در استان فارس داریم که از سال‌های گذشته فعالیت می‌کرده اما در بقیه مناطق کشور مدرسه سمپاد عشایری نداشتیم.

وی ادامه داد: برای اولین بار بود که پس از سال‌ها با راه‌اندازی این مدارس موافقت شد و برای سال تحصیلی پیش رو یکی از استان‌ها توانسته زیرساخت لازم را فراهم کند تا ما بتوانیم از مهرماه حدود ۴۰ دانش‌آموز در دوره اول متوسطه در گروه پسران در آذربایجان غربی داشته باشیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: اکنون هم ثبت‌نام این مدرسه ادامه دارد و دانش‌آموزان عشایر استان آذربایجان غربی می‌توانند این مدرسه را انتخاب کنند.

به گفته طریفی حسینی این مدرسه به صورت شبانه‌روزی اداره خواهد شد و یک فضای آموزشی خوب و کاملاً استاندارد است که در اختیار دانش‌آموزان قرار گرفته است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: در بین دانش‌آموزان عشایر، دانش‌آموزان بسیار با استعداد و بسیار باهوش و نخبه‌ای وجود دارد که بعضاً به خاطر مناطق عشایری و شرایط خاص زندگی آن‌ها، امکان تحصیل‌شان در مدارس شهری، سخت است و ما می‌خواهیم چنین مدارسی به صورت شبانه‌روزی در حوزه عشایر داشته باشیم تا بتوانیم این دانش‌آموزان با استعداد و نخبه را وارد و متناسب با استعدادشان زمینه مناسب و امکانات لازم را برای‌شان فراهم کنیم.

وی اضافه کرد: از مهرماه برای این مدرسه دانش‌آموز جذب می‌کنیم و سال به سال پایه‌های این مدرسه تکمیل خواهد شد، در دوره دوم متوسطه و همینطور برای گروه دختران برنامه‌ریزی خواهیم کرد که تکمیل شود.

طریفی حسینی گفت: استان خوزستان و گلستان هم موافقت اصولی دارند و از سال تحصیلی آینده با توجه به تمهید مقدماتی که باید انجام شود و حساسیتی که ما در مدارس سمپاد داریم از نظر فضای آموزشی و معلم و … که باید تأمین شود، برای سال آتی این دو استان هم دانش‌آموز جذب می‌کنند و به تدریج در بقیه استان‌ها نیز این مدارس راه‌اندازی خواهد شد.

کد خبر 6080727

دیگر خبرها

  • روایان پیشرفت در مدارس آذربایجان شرقی راه اندازی شود
  • بیش از ۵۰ درصد از دانش آموزان شیر دریافت می‌کنند
  • راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در ۳ استان کشور
  • مجوز راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در سه استان کشور صادر شد
  • معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش: مجوز راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در سه استان صادر شد
  • راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در سه استان کشور
  • دانشگاه آزاد یزد ۳۰۰ دانشجوی بورسیه در صنعت کاشی دارد
  • آغاز طرح ملی مهارت آموزی رشته‌های ورزشی در مدارس شهرستان گناوه
  • لزوم نگارش پیوست عملیاتی تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد و مدارس استان قم
  • نواخته شدن «زنگ ظفر» ‌در مدارس خوزستان در حمایت از حمله «وعده صادق»