Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@13:44:39 GMT

پیش‌بینی مشکل در تامین آب عشایر خوزستان در فصل پاییز

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۱۶۵۸۱

پیش‌بینی مشکل در تامین آب عشایر خوزستان در فصل پاییز

ایسنا/خوزستان معاون عمرانی اداره کل امور عشایر خوزستان گفت: با توجه به اینکه وضعیت ییلاق‌ها مناسب نیست پیش‌بینی می‌شود که عشایر زودتر از زمان مقرر به استان برگردند و با توجه به اینکه در فصل پاییز منابع آبی موجود در مناطق استان به کمترین میزان خود می‌رسند برای پاییز با مشکل تامین آب عشایر مواجه خواهیم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهران شهبازی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص وضعیت آبرسانی به عشایر خوزستان، اظهار کرد: در سال‌های گذشته از اردیبهشت‌ماه به بعد، به دلیل کوچ عشایر به ییلاق‌ها در خارج از خوزستان، آبرسانی به میزان زیادی انجام نمی‌شد اما امسال با توجه به خشکسالی، کمبود بارندگی و ضعیف شدن مراتع، وضعیت ییلاق‌ها مناسب نبود.

وی با بیان اینکه کوچ برون استانی عشایر در سال جاری ۱۵ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است، افزود: عده‌ای از عشایر، کوچ برون ‌استانی داشتند اما برگشتند. عمدتاً بیشترین کوچ عشایر در سال جاری مربوط به کوچ درون‌ استانی بوده است.

معاون عمرانی اداره کل امور عشایر خوزستان گفت: امسال برخلاف سال‌های گذشته اولین سالی بود که آبرسانی‌های سیار به عشایر به دلیل کاهش میزان کوچ برون استانی تعطیل نشدند و با قوت ادامه یافت.

شهبازی در خصوص نحوه آبرسانی به عشایر خوزستان بیان کرد: ناوگان آبرسانی ما متشکل از ۲۹ تانکر سنگین در سطح ۱۴ شهرستان استان است که آبرسانی را به صورت روزانه به عشایر در مناطق مختلف استان انجام می‌دهند و در حال حاضر آبرسانی با این تانکرها جوابگوی نیاز عشایر است.

وی عنوان کرد: با توجه به اینکه وضعیت ییلاق‌ها مناسب نیست پیش‌بینی می‌شود که عشایر زودتر از زمان مقرر به استان برگردند و با توجه به اینکه در فصل پاییز منابع آبی موجود در مناطق استان به کمترین میزان خود می‌رسند برای پاییز با مشکل تامین آب عشایر مواجه خواهیم شد.

معاون عمرانی اداره‌کل امور عشایر خوزستان ادامه داد: میزان آبرسانی به عشایر، ماهانه حدود ۱۵ هزار مترمکعب است که با استفاده از ۲۹ تانکر دولتی و در مناطق صعب‌العبور با خودروهای سبک‌تر از قبیل وانت بارها و تراکتورهای استیجاری انجام می‌شود.

شهبازی در خصوص پروژه‌های آبرسانی به عشایر گفت: در دو سال گذشته، ۱۵ پروژه آبرسانی به عشایر که آب مورد نیاز ۹۰۰ خانوار را تامین می‌کند با اعتباری بالغ بر ۳۷ میلیارد تومان در شهرستان‌های استان اجرا شد که از این تعداد ۱۲ پروژه به اتمام رسید و تکمیل سه پروژه باقی مانده است.

وی افزود: با بهره برداری از ۱۲ پروژه تکمیل شده، در حال حاضر آب ۷۰۰ خانوار عشایری به صورت ثابت تامین می‌شود.

معاون عمرانی اداره‌کل امور عشایر خوزستان تصریح کرد: سه پروژه آبرسانی که در حال اجرا هستند در شهرستان‌های لالی، اندیمشک و اندیکا قرار دارند و عملیات تکمیلی آن‌ها در حال انجام است و تا ماه‌های آینده به اتمام خواهند رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی اخبار اقتصادی خوزستان عشاير بحران کم آبی آبرسانی به عشایر ییلاق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۱۶۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح بزرگ آبرسانی جدید الاحداث در یزد

جلال علمدار مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد گفت: با اجرای طرح بزرگ آبرسانی از چاه‌های جدید الاحداث جنوب شرق یزد به مناطق حسن آباد، ملاصدرا و اکرم آباد بالغ بر ۵۵ هزار نفر از آب شرب پایدار و بهداشتی برخوردار می‌شوند.

او درصد پیشرفت فیزیکی این پروژه را حدود ۷۰ درصد عنوان کرد و افزود: برای اجرای این طرح ۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال هزینه از محل اعتبارات عمرانی و داخلی برآورد شده است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد ادامه داد: حجم مخزن احداث شده در این پروژه پنج هزار متر مکعب است و احداث ۱۰ هزار متر مکعب مخزن دیگر نیز با هدف ذخیره آب شرب در آینده نزدیک شروع می‌شود.

علمدار به ۴۵ کیلومتر خط انتقال این پروژه اشاره کرد و اظهار داشت: از این میزان خط انتقال ۲۵ کیلومتر آن تاکنون لوله گذاری شده است.

او ظرفیت ایستگاه پمپاژ در حال ساخت این طرح آبرسانی را ۲۵۰ لیتر بر ثانیه اعلام کرد و گفت: حفر و تجهیز هشت حلقه چاه، ساخت هشت باب اتاقک چاه و همچنین ۱۰ کیلومتر برق رسانی از دیگر اقدامات صورت گرفته در این پروژه است.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • ضرورت رفع مشکلات عشایر خوزستان در فصل کوچ
  • مشکلات آبرسانی در روستاهای بخش گابریگ از زبان اهالی
  • اجرای ۱۲ پروژه آبرسانی در رامسر
  • ۵۸۰ روستای آذربایجان شرقی دارای مشکل آبی است
  • از مشکل تامین دارو تا بررسی موضوع کارت شهروندی
  • میزان اختصاص ارز واردات و نرخ آن اعلام شد
  • برخورداری ۱۲۱ روستای آذربایجان شرقی از آب پایدار در خردادماه
  • آب‌رسانی سیار به ۲۸۵ روستا در استان مرکزی
  • اجرای طرح بزرگ آبرسانی جدید الاحداث در یزد
  • آب‌رسانی سیار به ۲۸۵ روستای استان مرکزی