Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-23@17:04:14 GMT

پخت و پز با زغال و چوب، ممنوع

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۱۶۶۴۰

پخت و پز با زغال و چوب، ممنوع

به گزارش جام جم آنلاین، بیش از ۳.۸ میلیارد نفر در سراسر جهان در معرض آلودگی ناشی از پخت و پز با سوخت جامد از قبیل زغال و چوب قرار دارند. مطالعات مختلف نشان می‌دهد آلودگی ناشی از سوخت جامد اثرات جدی بر سلامتی دارد.

مطالعات اخیر محققان دانشگاه آکسفورد نشان می‌دهد می‌دهد آلودگی ناشی از سوخت جامد احتمال ابتلا به آب مروارد را به ویژه در زنان افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آب مروارید (Cataract) به حالتی گفته می‌شود که در آن عدسی چشم کدر می‌شود (عدسی به طور طبیعی شفاف است). تنها راه درمان این عارضه، عمل جراحی خارج کردن عدسی کدر و جایگزین کردن آن با عدسی مصنوعی است.

هنوز تاثیر آلودگی ناشی از سوخت جامد بر دیگر بیماری‌های چشمی از قبیل گلوکوم، التهاب قرنیه و التهاب ملتحمه بررسی نشده است.

در این مطالعه که با بررسی اطلاعات پزشکی بیش از نیم میلیون نفر صورت گرفته، نشان می‌دهد اغلب افرادی که به جای سوخت‌ های پاک (برق یا گاز)، از سوخت‌ های جامد استفاده می‌کنند، افراد سالمند، روستایی، کشاورزان و سیگاری‌ها هستند و تمایل به استفاده از این سوخت در زنان بیشتر است.

محققان احتمال می‌دهند ارتباط بین بیماری‌ های چشمی و سوخت‌ های جامد، به دلیل قرارگرفتن در معرض سطوح بالای ذرات معلق و مونوکسید کربن باشد. قرار گرفتن در معرض دود سوخت جامد بر جنبه‌های دیگر سلامتی نیز اثرگذار است.

پخت و پز با چوب و زغال و خطر بیماری‌ های تنفسی

محققان چینی دریافتند پخت و پز با استفاده از چوب یا زغال با افزایش خطر بستری شدن در بیمارستان یا مرگ در اثر ابتلا به بیماری‌های تنفسی ارتباط دارد.

در این تحقیقات سوابق ۲۸۰ هزار شهروند ۳۰ تا ۷۰ ساله چینی که در زمان آغاز مطالعه فاقد هرگونه بیماری تنفسی بوده و دخانیات استعمال نمی‌کردند، مورد بررسی قرار گرفت.

وضعیت سلامت این افراد به مدت ۹ سال تحت نظارت محققان قرار گرفت و مشخص شد خطر بستری شدن در بیمارستان یا مرگ ناشی از بیماری‌های تنفسی در بین افرادی که از سوخت‌های جامد برای پخت و پز استفاده می‌کنند در مقایسه با سایرین ۳۶ درصد بالاتر است.

همچنین بر اساس نتایج این تحقیقات هرچه مدت زمان استفاده از سوخت‌های جامد بیشتر باشد، خطر بستری شدن یا مرگ و میر نیز افزایش می‌یابد.

در واقع خطر ابتلا به این نوع بیماری‌ها و مرگ ناشی از آن در بین افرادی که به مدت ۴۰ سال یا بیشتر از سوخت جامد استفاده کرده‌اند، ۵۴ درصد بالاتر از افرادی است که از گاز برای پخت و پز بهره می‌برند.

منبع: ایرنا

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: سوخت جامد زغال آلودگی آب مروارید عدسی چشم آلودگی ناشی سوخت جامد پخت و پز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۱۶۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور زنان در ورزشگاه تبریز ممنوع شد

سازمان لیگ با ارسال نامه‌ای به هیئت فوتبال استان آذربایجان شرقی اعلام کرد به دلیل عدم تامین ایمنی و نواقص مربوط به زیر ساخت، این ورزشگاه تا رفع نواقص نمی‌تواند پذیرای زنان هوادار باشد. 

tags # تبریز سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • حضور بانوان هوادار در تبریز ممنوع شد + نامه
  • حضور زنان در ورزشگاه تبریز ممنوع شد
  • قیمت برق استرالیا در آینده رکوردی تاریخی خواهد زد
  • قیمت روغن خوراکی در بازار امروز ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ببینید | زیاده‌روی در نوشیدن آب ممنوع
  • کشف بیش از ۱۰ تن روغن جامد قاچاق در مراغه
  • ۵ تعویض برای استقلال ممنوع!
  • این تعویض‌ها برای استقلال ممنوع!
  • حتی اعتراض هم ممنوع!
  • مدیرعامل CATL: باتری‌های حالت‌جامد غیرکاربردی و ناایمن هستند!