Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، حمیدرضا حاجی‌بابایی صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: طرح آبرسانی به همدان با توجه به خشکسالی‌های پی در پی در سال‌های گذشته و کاهش نزولات جوی و افت  شدید میزان آب ورودی به سدهای اکباتان و آبشینه، تدوین شد
 در این طرح منابع آب جایگزین برای تامین آب شرب شهر همدان از طریق انتقال بین حوزه‌ای در داخل و خارج استان پیش‌بینی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد:  در حال حاضر میزان مصرف آب شرب شهر همدان در حدود ۱۷۵۰ لیتر در ثانیه و معادل ۵۲ میلیون متر مکعب در سال است،  که حدود ۷۴ درصد آن از طریق منابع آب سطحی و ۲۶ درصد از طریق منابع آب زیرزمینی با استفاده از چاه‌های حفر شده در دشت همدان ـ بهار تامین می شود.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس با بیان اینکه دو طرح آبرسانی ارائه و پیگیری شده که اولین طرح آبرسانی به همدان از سد تالوار و قوچم است گفت: این طرح آبرسانی در سفر مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۳ به استان همدان، جزو طرح‌های اولویت‌دار مصوب شده و مورد تاکید قرار گرفت.

وی ادامه داد: بر اساس این طرح قرار بود با اجرای ۱۳۹ کیلومتر خط انتقال، سه باب ایستگاه پمپاژ، ۱۵۳ هزار متر مکعب مخزن ایجاد و با احداث تصفیه خانه به ظرفیت ۱۵۳ هزار مترمکعب در ثانیه، نیاز آبی شهر همدان از منابع سطحی به میزان ۵۱ میلیون مترمکعب در سال، تا افق ۱۴۱۵ تامین شود.

حاجی‌بابایی دلایل عدم موفقیت این طرح را برشمرد و گفت: به دلیل کاهش نزولات جوی و آبگیری نشدن سد تالوار، علیرغم اجرای ۱۲۱ کیلومتر خط انتقال، احداث ۱۰۰ هزار مترمکعب مخزن و پیشرفت فیزیکی ۵۳ درصدی تصفیه‌خانه، از سال ۱۳۹۴ روند اجرایی طرح با کاهش تخصیص اعتبار مواجه و عملیات اجرایی طرح در پیشرفت فیزیکی ۶۱ درصد متوقف شده است.

وی افزود: در راستای تامین بلندمدت آب شهر همدان با پیگیری‌های صورت گرفته و برگزاری جلسات متعدد با وزارت نیرو و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و بررسی واریانت‌های متعدد ارائه شده توسط شرکت آب‌منطقه‌ای، اجرای سامانه ۶۳ کیلومتری انتقال آب از سد قوچم و اتصال به تصفیه خانه طرح آبرسانی تالوار، به عنوان هدف نهایی در تامین آب پایدار برنامه‌ریزی شد که حدود ۳۱۰۰ میلیارد ریال در این طرح هزینه شده است.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس گفت: به منظور پیگیری آبرسانی به همدان جلسات متعددی با وزیر نیرو و معاونین، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و معاونین سازمان و مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و شرکت آب‌منطقه‌ای استان تشکیل شد که در نهایت اصلاح موافقت‌نامه با عنوان آبرسانی به همدان جهت استفاده از ظرفیت‌های جدید مصوب واجرایی شد.

وی اظهار کرد: در این موافقت‌نامه مطالعه و اجرای سد قوچم و پیگیری و دریافت موافقت کتبی وزارت نیرو با سازمان برنامه و بودجه کشور، مبنی بر تامین آب شرب شهر همدان از طریق دو منبع سد تالوار و سد قوچم در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به منظور تامین اعتبارات لازم، برای اجرای طرح مورد توافق قرار گرفت.

حاجی‌بابایی گفت: پیگیری و ابلاغ و تخصیص اعتبار طرح آبرسانی به همدان از سد تالوار و قوچم توسط وزارت نیرو از نتایج این موافقت‌نامه بود که علاوه بر آن می‌توان به تامین اعتباری بالغ بر ۳۰۰ میلیارد ریال در قانون بودجه سال ۱۳۹۹ و ۷۰۰ میلیارد ریال در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ اشاره کرد.

وی افزود: دریافت اعتبار ۳۵۰ میلیارد ریالی، از محل طرح به صورت اسناد خزانه و ۶٫۲ میلیارد ریال به صورت نقد نیز از نتایج پیگیری‌های صورت گرفته برای اجرای مفاد این موافقت نامه بوده است.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس گفت: طی مذاکرات با سازمان برنامه و بودجه کشور و خزانه کشور، تخصیص این طرح ۱۰۰ درصد تامین شده و مابقی پرداخت‌ها به شرکت‌ آب منطقه‌ای استان توسط خزانه به مرور انجام خواهد شد.

وی گفت: با توجه به نگرانی‌های موجود و پیش‌بینی بروز مشکلات جدی در تامین آب شهر همدان در آینده نزدیک، راهکارهای اضطراری و کوتاه‌مدت برای جبران کمبود آب مورد نیاز با امکان‌سنجی استفاده از ظرفیت‌های منابع آبی در دسترس مورد بررسی قرار گرفته است.

حاجی‌بابایی اظهار کرد: نتیجه این اقدامات منجر به تعریف همزمان پروژه اضطراری حفر، تجهیز و انتقال آب از منابع زیرزمینی مسیر خط انتقال به میزان ۲۰۰ لیتر در ثانیه که قابلیت نسبی افزایش این ظرفیت نیز وجود دارد، همچنین بهره‌گیری موثر از ظرفیت مقدور اجرای طرح بلندمدت آبرسانی به همدان (۷۰ کیلومتر خط انتقال و ۳۰ هزار مترمکعب مخزن) در برنامه‌ها پیش‌بینی شده است.

وی تصریح کرد: با برنامه‌ریزی صورت گرفته، در این بخش و اخذ اعتبار ۲۰۰ میلیارد ریال از محل تنش آبی و ۵۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات عمومی و هدفمندی یارانه‌ها در سال جاری (تبصره ۱۴ قانون بودجه) در حال حاضر عمده کارهای اجرایی در مراحل پایانی است که با رفع نواقص و پیگیری برنامه‌های تکمیلی باقی مانده و نصب تعدادی از شیرآلات و اتصالات اصلی توسط قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء به عنوان پیمانکار شرکت آب منطقه‌ای، امکان بهره برداری از این فاز تا پایان شهریورماه فراهم می‌شود.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس به دومین طرح اجرایی انتقال آب رودخانه دره مرادبیک به تصفیه‌خانه شهیدبهشتی در فصول غیر زراعی و باغداری پرداخت و گفت: طرح انتقال آب دره مرادبیک به تصفیه‌خانه شهید بهشتی به طول ۸٫۷ کیلومتر در دست اجراست که ۱٫۶ کیلومتر آن با اعتباری بالغ بر ۲۱٫۷۹۰ میلیون ریال قبلا لوله‌گذاری شده که در این طرح نیز برای افزایش ظرفیت انتقال آب ۲۰۰ میلیارد ریال نیاز است که با تامین آن بهره‌برداری از طرح میسر می‌شود.

وی تاکید کرد: با پیگیری‌های صورت گرفته و همکاری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ، امسال حدود ۲۰ میلیارد ریال اعتبار از محل تنش آبی به این پروژه اختصاص یافت که پیمانکار این پروژه  نیز توسط شرکت آب منطقه‌ای انتخاب شده است.

حاجی‌بابایی افزود: با لوله گذاری ۲ کیلومتر دیگر از این طرح، در فصول غیر زراعی و باغداری، آب با کیفیت  به تصفیه خانه شهید بهشتی منتقل خواهد شد.

وی تاکید کرد: برای تامین آب شرب مردم همدان همه امکان‌سنجی‌ها صورت گرفته و موارد بالا، برنامه‌های تامین آب شرب همدان است که با پیگیری مستمر تلاش می‌کنیم از همه ظرفیت های موجود به منظور مدیریت بحران کم‌آبی در همدان بهره ببریم.

انتهای پیام/ 3140/

منبع: فارس

کلیدواژه: نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی حمیدرضا حاجی بابایی آبرسانی از سد تالوار حل تنش آبی نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس سازمان برنامه و بودجه کشور آبرسانی به همدان شرکت آب منطقه ای تصفیه خانه میلیارد ریال تامین آب شرب موافقت نامه حاجی بابایی طرح آبرسانی شهر همدان خط انتقال سد تالوار انتقال آب منابع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۱۸۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش‌های اخیر کمبود آب تهران را جبران کرد؟

یک مقام مسئول گفت: «وضعیت بارش‌ها در تهران نسبت به نرمال، ۴۰ درصد منفی است. به‌رغم این‌که در موقعیت زمانی پربارشی قرار داریم، اما بارندگی‌ها کمبود آب تهران را جبران نکرده است.»

به گزارش مهر، وی با اشاره به این‌که توان تبخیر در کشور ما بسیار زیاد است، خاطرنشان کرد: استان تهران با ۲۸۰ میلیمتر بارش سالانه ۲۰۰۰ میلیمتر توان تبخیر دارد. در حالی‌که رفتار ما با آب منطقی نیست؛ در نتیجه اگر شرایط بارندگی به حد نرمال هم برسد ما هنوز با شرایط مطلوب خیلی فاصله داریم.

وظیفه وضعیت بارندگی در استان‌های تهران، قزوین، البرز، سمنان و خراسان رضوی را در شرایط کلی کمتر از حد نرمال خواند و اظهار داشت: وضعیت بارش‌ها در تهران نسبت به نرمال ۴۰ درصد منفی است. رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی کشور با بیان اینکه میزان بارش در تهران از ۲۲۰ میلیمتر در سال به ۱۲۰ میلیمتر هم نرسیده است، افزود: علی‌رغم این‌که در موقعیت زمانی پر بارشی قرار داریم، اما حجم ذخایر آبی کل ۵ سد تهران کمتر از ۲۰ درصد است و با کمبود آب قابل توجهی مواجه هستیم.

وظیفه ادامه داد: در تهران تقریباً نیمه اول خرداد به بعد بارش قابل توجهی نداریم و اگر هم باشد به‌صورت رگباری خواهد بود؛ باران‌های تابستانی نیز معمولاً سیل‌آسا و تخریب‌کننده هستند که نمونه‌اش را در سیل سال ۱۴۰۱ در امامزاده داود و فیروزکوه تجربه کردیم.

وی وضعیت بارش‌های تابستانی در برخی مناطق کشور به ویژه جنوب شرق را نسبت به سال گذشته خیلی بهتر دانست و گفت: در جنوب کشور نیز تنها در همین یکی دو هفته آینده بارندگی وجود دارد و بعد به صورت اقلیمی بارندگی قطع می‌شود.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشک‌سالی با اشاره به بارندگی‌های خوب رخ داده در برخی مناطق کم بارش کشور، اظهار داشت: در استان‌های هرمزگان، بوشهر، کرمان، خراسان جنوبی، شرق فارس، جنوب اصفهان و جنوب چهارمحال و بختیاری نسبتاً وضعیت بارندگی آنرمالی شدیدی داشت و در استان سیستان و بلوچستان نیز عمدتاً بارندگی‌ها فراتر از حد نرمال بود. هرچند این بارندگی‌ها به ویژه در مناطق ساحلی رگباری بود و منتهی به دریا می‌شد.

وی بیان داشت: تا پیش از این بارندگی‌ها، سد‌های استان هرمزگان وضعیت ناخوشایندی داشت و کمبود بارش در استان هرمزگان به منفی ۵۸ درصد نسبت به نرمال خودش یعنی از آغاز سال آبی تا ۲۸ فروردین سال‌جاری، عقب‌تر بود، اما این حجم از بارش باز هم نتوانست کمبود آب مورد نیاز را جبران کند.

دیگر خبرها

  • پیشرفت تصفیه‌خانه بشاگرد به صورت مستمر بررسی می‌شود
  • توسعه ۱۷ کیلومتری شبکه و خط انتقال فاضلاب در استان قزوین
  • بارش‌های اخیر کمبود آب تهران را جبران کرد؟
  • بارش‌های اخیر کمبود آب تهران را جبران نکرد
  • کمبود آب تهران با بارش‌های اخیر جبران شد؟
  • تعیین و اختصاص ردیف اعتبار ملی برای طرح جامع آبرسانی البرز
  • اجرا خط دوم انتقال آب سد یامچی به تصفیه خانه آب اردبیل
  • ناپایداری آب شرب در سرزمین آب‌ها/ تغییرات اقلیمی از عوامل چالش کمبود منابع پایدار آب در لرستان
  • اجرای خط دوم انتقال آب سد یامچی به تصفیه خانه آب اردبیل
  • افزایش ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب فارس