Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، محمدمهدی اسماعیلی، دبیر کمیته فرهنگی دولت سیزدهم در برنامه «پرونده ویژه» شبکه ۳ سیما ضمن اشاره به مبانی فرهنگی در دولت آیت‌الله رئیسی اظهار داشت: ۴۰ روز از انتخابات می‌گذرد و رئیس‌جمهور منتخب مشخص شده است. پس از انتخاب ایشان، کمیته‌هایی از جانب او که پیشتر هم تشکیل شده بود، فعال‌تر شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* تشکیل کمیته‌های تخصصی با حضور شخصیت‌های برجسته علمی و سیاسی کشور 

وی افزود: بلافاصله ایشان کار تشکیلاتی و مبتنی بر اصول علمی و عقلانی را آغاز کرد. نگاه رئیس جمهور منتخب این بود که بایستی یک برنامه روشن برای اداره کشور از مجموع بحث‌ها و مباحثی که در انتخابات آغاز و مطرح شده بود و به یک نقطه‌ای رسیده بودند، حالا در قالب سندی کامل و جامع آماده شود. 

دبیر کمیته فرهنگی دولت سیزدهم با بیان اینکه آیت‌الله رئیسی در قوه قضائیه تجربه خوبی در راستای تدوین سند تحول قضایی داشت، توضیح داد: این تجربه خوب موجب شد آقای رئیسی با همان مدل موفق در این دوره حدود ۴۰  روز،‌ مدلی را در دستور کار قرار دهند و کمیته‌های تلفیقی تشکیل شود. در این کمیته‌ها شخصیت‌های برجسته علمی و سیاسی کشور که سابقه حکمرانی در حوزه‌های مختلف داشتند، فعالیت خود را ذیل یک کمیسیون و کمیته‌های تخصصی آغاز کردند. از جمله کمیته‌ای که بنده دبیر آن بودم به نام کمیته فرهنگی فعال شده بود.

* برنامه تحولی در وزارتخانه‌ها با سند تحول

وی گفت: در این تقسیم‌بندی صورت گرفته برای تدوین سند تحول، مراحل ۹ گانه‌ای پیش‌بینی شد که خروجی آن به برنامه تحولی در وزاتخانه‌ها و ساختارهای موجود در دولت می‌انجامید. بحث اول، ضرورت شناسایی وضع موجود بود. در این راستا، هم وزرای دولت دوازدهم و هم مسئولین حاضر،‌ خدمت آقای رئیسی می‌آمدند و گزارش وضع موجود می‌دادند. از سوی دیگر نیز ما نماینده‌هایی را در وزارتخانه‌های مختلف مستقر کردیم که آنها با افراد مصاحبه کرده و اطلاعات و فرایند دقیقی را برای دولت سیزدهم جمع‌آوری و احصاء کردند. هر چند ما به گزارش‌های رسمی اکتفا نکردیم، اما از نزدیک موارد و اطلاعات را جمع‌آوری کردیم. 

* سند تحول موجب افتخار حاکمیت است

اسماعیلی به گام دوم انجام شده در این راستا اشاره کرد و گفت: شعار اصلی دولت آیت‌الله رئیسی، مبارزه با فساد است، از این رو ایشان تأکید کردند که در همه وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی، گلوگاه‌های فساد شناسایی و مسدود شود. این اتفاق بسیار مهم است و چنانچه سند تحول در عرصه‌های مختلف منتشر شود، این سند باعث افتخار برای حاکمیت خواهد بود و گلوگاه‌های فساد مشخص می‌شود. مثلاً در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ردیف بودجه «فصل پنجم» محل فساد و گلوگاه است. از این قبیل موارد شناسایی شده و برای حل آنها برنامه تحولی تدوین شده است از این رو هریک از کمیته‌ها چند سند تحولی و مبنایی و موضوعی آماده کرده‌اند. 

دبیر کمیته فرهنگی دولت سیزدهم درباره اولویت فرهنگی این دولت هم توضیح داد: ما معتقدیم در دوره‌های مختلف، فرهنگ مظلوم بوده است. به حدی که مسائل اقتصادی و فوری در اولویت قرار دارند که به حق هم بوده است. به همین دلیل همیشه دولت‌ها به مسائل اولویت‌دار اقتصادی گرایش دارند. اما آنچه مردم از دولت آیت‌الله رئیسی توقع دارند این است که فرهنگ در جایگاه خود قرار گیرد و نگاهی که آیت‌الله رئیسی به حوزه فرهنگ دارند، کامل است، بدین صورت که در نگاه ایشان، فرهنگ بخش مجزایی نیست. 

* فعال ساختن تشکل‌های مردمی رویکرد اصلی است

وی افزود: فرهنگ در وجه کلان حاکمیت در همه فعالیت‌ها وجود دارد و حاکم بر فعالیت‌هاست. مثلاً یک فعالیت اقتصادی بدون پیوست فرهنگی امکان اجرا ندارد، بنابراین مسئولیت دولت انقلابی و مردمی این است فرهنگ را در همه اجزاء و اضلاع و فعالیت‌های عمومی کشور ساری و جاری کند، چرا که رهبر انقلاب فرمودند فرهنگ همانند هوا است. بنابراین همه فعالیت‌ها باید ذیل فرهنگ باشد. 

اسماعیلی نگاه دوم فرهنگی آیت‌الله رئیسی را ساختاری دانست و عنوان کرد: وزارتخانه‌ها که وظیفه مستقیمی در مدیریت فرهنگی دارند، موضوع هدایت، حمایت و نظارت را در دستور کار دارند و در حوزه فرهنگی، راهبرد اصلی هم همین است که فعالیت‌های توسط خود مردم صورت گیرد. دولت وظیفه حمایتی و نظارتی را انجام می‌دهد. ما در دولت مردمی و انقلابی آیت‌الله رئیسی تلاش داریم در حوزه فرهنگ به جای تصدی‌گری، حمایت، هدایت و نظارت را در دستور کار داشته باشیم و در عین حال، فعال ساختن تشکل‌های مردمی رویکرد اصلی است. 

* چند چهره در سایت معرفی شده دولت سیزدهم برای وزارت ارشاد از سوی مردم معرفی شد؟

اسماعیلی درباره انتخاب وزرا در سه وزارتخانه فرهنگی گفت: ابتکار خوبی توسط آیت‌الله رئیسی در انتخاب اعضای کابینه صورت گرفته و آن، معرفی سایتی بود که افراد می‌توانستند شخصیت‌های شاخص را که دارای ویژگی هستند برای تصدی مسئولیت‌های مهم دولت معرفی کنند. این سایت بلافاصله بالا آمد و یکی از کارهای اصلی ما در کمیته فرهنگی این بود افراد معرفی شده از سوی شخصیت‌های مختلف را بدون استثنا در هر کارگروه بررسی کنیم. مثلاً برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این سایت بیش از ۱۴۰ نفر معرفی شدند، ۱۳۰ نفر هم برای وزارت گردشگری و ۹۶ نفر برای وزارت ورزش و جوانان معرفی شده بودند. پس از آن کمیته‌های تخصصی تشکیل شد تا رزومه افراد بررسی شود. همه اسامی یک به یک بررسی شدند و به راحتی، افراد معرفی شده کنار گذاشته نشدند.

وی در پایان گفت: در انتخاب و بررسی نهایی، بحث‌های جدی صورت می‌گرفت و در نهایت مصاحبه‌های تخصصی انجام شد. این فرایند عالمانه و منطقی و مبتنی بر هم‌اندیشی، حفظ منافع کشور و با توجه به تجارب در کنار جوانگرایی بود که همه در افراد مدنظر قرار می‌گرفت.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: محمد مهدی اسماعیلی روزنه فساد تدوین سند تحول آیت الله رئیسی آیت الله رئیسی وزارتخانه ها برای وزارت معرفی شده فعالیت ها کمیته ها سند تحول معرفی شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۱۹۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره فجر معماری به مجموعه جشنواره‌های وزارت فرهنگ اضافه می‌شود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جشنواره فجر معماری به مجموعه جشنواره‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه خواهد شد و با همکاری وزارت راه و شهرسازی و شورای عالی شهرسازی که همکاران اصلی ما برای تعمیق این موضوع هستند کار را به پیش خواهیم برد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیش از ظهر امروز _یکشنبه دوم اردیبهشت_ اولین جلسه شورای معماری با حضور محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید محمد هاشمی جانشین وزیر فرهنگ، سید محمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ، سید مجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، محمد خراسانی‌زاده مدیر کل دفتر هنرهای تجسمی وزارت‌فرهنگ، عاطفه خادمی مشاور وزیر فرهنگ، محمد مهدی سموعی رئیس مرکز روابط عمومی وزارت فرهنگ و جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد؛ محمدمهدی اسماعیلی با بیان اینکه ماه اردیبهشت مشحون از ایام بزرگداشت مفاخر تاریخ ایران عزیز است، اظهار کرد: دیروز روز سعدی بزرگ و آغاز تصنیف گلستان بود و در همین راستا همکارانم برنامه‌های خوبی را در شیراز برگزار کردند و پویش مهمی را در این زمینه رقم خواهند زد، فردا هم روز بزرگداشت شیخ بهایی و معماری است که به واسطه برگزاری این جلسه به استقبال این روز رفته‌ایم.

وی افزود: در مورد جایگاه معماری در فرهنگ و تمدن اسلامی باید توجه داشت تفاوت‌های اصلی طبقه‌بندی تاریخی عمدتاً با معماری نشان داده می‌شوند، مثلاً معماری دوره صفوی با سلجوقی متفاوت است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در انقلاب اسلامی ایران که میراث تمدنی کهن ما را احیا کرد و افق‌گشایی جدیدی برای تمدن نوین اسلامی بود باید به این مسئله در امتداد فضای هنری توجه می‌کردیم چرا که نوع ورود تجدد و معماری و تنزل آن صرفاً به شکل فنی و مهندسی ما را به وضعیت امروز رسانده است.

اسماعیلی با بیان اینکه محور عمده سبک زندگی، سبک معماری است چراکه در رفت و آمد شهری، اجتماعی، منازل و مدارس تأثیر گذار است، یادآورشد: نوع ساخت و سازها برای ما فضای زیست جدیدی را رقم زده است که اغلب با فضای زیست مطلوب فرهنگ ما فاصله دارد.

وی با تاکید بر اینکه بخشی از این غفلت به واسطه فاصله گرفتن معماری از حوزه هنر بوده است که این را باید جبران کرد، اظهار داشت: جامعه معماری به شدت در صدد بودند که در وزارت فرهنگ، ساختاری برای پیگیری این موضوع ایجاد شود که برگرفته از همین نگاه است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه همه ما دغدغه تمدنی و سبک‌زندگی داریم، گفت: این روزها سبک‌زندگی عفیفانه خیلی مطرح می‌شود و بر این اساس معتقد هستیم یکی از مهم‌ترین زیرساخت‌های ایجاد فضای زیست عفیفانه از حوزه معماری عبور می‌کند.

اسماعیلی افزود: مگر می‌شود معماری نسبتی با مبانی دینی، فرهنگی و هنری نداشته باشد ولی این چرخه به شکلی درست شکل بگیرد؟

سند ملی معماری و شهرسازی اسلامی آماده ارائه به صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی

وی اظهار داشت: در شورای عالی انقلاب فرهنگی سند ملی معماری و شهرسازی اسلامی به شورای هنر ارجاع شد؛ در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و دبیر خانه شورای هنر کارگروه مشترکی را تشکیل دادیم و این سند امروز آماده ارائه به صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جشنواره فجر معماری به مجموعه جشنواره‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طبق مصوبه این سند اضافه خواهد شد و با همکاری وزارت راه و شهرسازی و شورای عالی شهرسازی که همکاران اصلی ما برای تعمیق این موضوع هستند کار را به پیش خواهیم برد؛ در همین راستا از وزارت گردشگری و میراث فرهنگی، سازمان صداوسیما و سایر بخش‌های فرهنگ‌ساز استفاده خواهیم کرد البته باید توجه داشت بار اصلی بر دوش اصحاب هنر معماری است و با نقش‌آفرینی عزیزان این جشنواره به‌صورت دوسالانه برگزار خواهد شد.

اسماعیلی تصریح کرد: امید است در جشن فجر انقلاب اسلامی امسال، این جشنواره را برگزار می‌کنیم و به مجموعه جشنواره‌ها اضافه خواهد شد.

وی با بیان اینکه یکی دیگر از دلایل تشکیل این جلسه وعده‌ای است که برای ساخت مجموعه بزرگ هنری جمهوری اسلامی ایران داده شده است، عنوان کرد: برای این مجموعه پس از بررسی‌های لازم، زمینی در حدود ۱۰۰۰۰ متر حوالی بلوار کشاورز در نظر گرفته شد البته خبر این رویداد را زمستان اعلام کردم و گفتم دبیرخانه‌ای برای ساخت این مجموعه در نظر گرفتیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: دکتر امیر محمدخانی که مدرس و محقق دانشگاه هستند مسئولیت دبیرخانه را پذیرفتند و به زودی فراخوان اصلی ساخت مجموعه را خواهیم داشت؛ جایزه بزرگی را برای طراحی این پردیس معظم در نظر گرفتیم که نام آن «آسمانه هنر ایران» است؛ که در برآوردهای اولیه توان برگزاری همزمان ۵ جشنواره بین‌المللی در آن پیش بینی شده است.

اسماعیلی گفت: سالن‌های بسیار مجهزی در حوزه تئاتر، موسیقی، هنرهای تجسمی در این مجموعه پیش بینی شده است و مجموعه‌ای فاخر با معماری اصیل ایرانی اسلامی که معرف دوره معماری هنر در عصر جمهوری اسلامی خواهد بود و امید است دهه فجر ۱۴۰۳ ساخت بنا آغاز شود و قبل از ۵۰ سالگی انقلاب کار ساخت آن تمام می‌شود.

وی با بیان اینکه تحولی بسیار مهم و جدی در این زمینه اتفاق خواهد افتاد و با همکاری عزیزانمان کار جلو خواهد رفت، تصریح کرد: در تجدید ساختار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ساختاری را برای هنر معماری پیش‌بینی کردیم که آن در ذیل معاونت هنری تعریف کردیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه فعلاً این دبیرخانه را راه‌اندازی می‌کنیم و در ادامه ساختاری ثابت در قالب اداره کل برای این مجموعه پیش‌بینی می‌کنیم، گفت: پیش از این در سال ۱۳۹۹ برگزاری جایزه ملی معماری عصر انقلاب اسلامی مطرح شده بود ولی به دلایلی اقدام عملی صورت نگرفته است؛ دولت مردمی، دولت اقدام و عمل است و این کار در سال ۱۴۰۳ آغاز خواهد شد.

جایزه ۴ میلیاردی برای نفر برتر طراحی مجموعه آسمانه هنر ایران

اسماعیلی یادآور شد: فراخوان بین‌المللی برای این کار خواهیم داد و جوایز بسیار خوب و ارزشمندی برای این کار در نظر گرفته‌ایم؛ در همین راستا جایزه‌ای که برای نفر برتر طراحی مجموعه آسمانه هنر ایران در نظر گرفته‌ایم که مبلغ ۴ میلیارد تومان است.

وی با تاکید بر اینکه اقدامات مربوط به تملک زمین برای این مجموعه انجام شده است، افزود: این اقدام را گام بزرگی برای ارتقای فرهنگ و هنر و معماری در کشور می‌دانیم و هم‌زمانی سند معماری ایرانی و اسلامی و ایجاد ساختار هنر معماری در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و آغاز طراحی و ساخت مجموعه هنری آسمانه هنر ایران را به فال نیک می‌گیریم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به روز بزرگداشت شیخ بهایی گفت: معماری دوره تمدنی عصر صفوی را مرهون این مرد بزرگ هستیم؛ وقتی وارد اصفهان می‌شویم هنر معماری را در میدان حضرت امام (ره) مشاهده می‌کنیم؛ چینش این میدان نشان‌دهنده هم نشینی فرهنگ، سیاست و اقتصاد ذیل توحید است، که این امر نگاه متعالی تمدنی است که انقلاب اسلامی در پی احیای باشکوه آن و ساخت تمدنی پررونق‌تر و متصل به عصر ظهور است.

کد خبر 746645

دیگر خبرها

  • جابجایی «حلقه اول» یاران رئیسی از پُستی به پُست دیگر /اصلاح کابینه، شاید وقتی دیگر! +جدول
  • مدیرکل ارشاد سیستان و بلوچستان سکاندار کمیته آثار هنری در کنگره ملی شهدا شد
  • توجه ویژه دولت سیزدهم به مقوله فرهنگ
  • ماجرای لغو کنسرت‌ها در بوشهر چیست؟
  • ادعای دبیر ستاد امر به معروف: فیلم‌های درگیری گشت ارشاد مربوط به پارسال است | از روی عناد که بی‌حجابی نمی‌کنند | به دستور رئیسی «طرح نور» اجرا شد
  • جشنواره فجر معماری به مجموعه جشنواره‌های وزارت فرهنگ اضافه می‌شود
  • دبیر جشنواره فرهنگی-هنری اتقان انتخاب شد
  • محمدرضا باقری دبیر جشنواره فرهنگی هنری اتقان شد
  • ۹۴ مرکز رصد شورای فرهنگ عمومی در کشور شناسایی شد
  • افشاگری علیرضابیگی درباره علت بازگشت گشت ارشاد /احمدی نژاد مخالف بود، احمدی مقدم اصرار می کرد /پای رئیسی در میان است؟