Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر گروه حقوق بین‌الملل و بشر پژوهشگاه قوه قضاییه از ارسال گزارش کارشناسی به مراجع ذی صلاح در خصوص پرونده شکایت جمهوری اسلامی ایران علیه ایالات متحده آمریکا در ارتباط با نقض برجام که هم اکنون در دیوان بین‌المللی دادگستری مطرح است، خبر داد.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه قوه قضاییه، سیدحسین موسوی‌فر اظهار کرد: پژوهشگاه قوه قضاییه از ابتدای دوره جدید مدیریت خود بنا بر منویات و خواست‌های به حق رئیس سابق قوه قضاییه، ایفای نقش فعال‌ و موثرتری را نسبت به گذشته در خصوص مسائل بین‌المللی به ویژه حقوق بین‌الملل و حقوق بشر در دستور کار قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر گروه حقوق بین‌الملل و بشر پژوهشگاه قوه قضاییه افزود: در همین راستا، پژوشکده حقوق عمومی و بین‌الملل پژوهشگاه فعالیت‌های مطالعاتی مختلفی را در افزون بر یکسال گذشته انجام داده است که از آن جمله می‌توان به رصد مطالعاتی روند رسیدگی به دعاوی جمهوری اسلامی ایران در دیوان بین‌المللی دادگستری اشاره کرد.

این پژوهشگر در ادامه با اشاره به رأی صلاحیتی دیوان بین‌المللی دادگستری در پرونده شکایت ایران علیه آمریکا در مسئله برجام اظهار کرد: این رأی سوم فوریه 2021 میلادی صادر شد که پژوهشگاه قوه قضاییه در راستای رصد مطالعاتی خود، بلافاصله از صاحبنظران و مسئولان وقت از جمله معاونت اسبق حقوقی ریاست جمهوری، رئیس اسبق مرکز امور حقوقی بین‌المللی ریاست جمهوری و رابط جمهوری اسلامی ایران در دیوان بین‌المللی دادگستری و همچنین دو تن از اساتید به نام و برجسته دانشگاه، دعوت به عمل آورد و در همین رابطه نشستی در پژوهشگاه قوه قضاییه برگزار شد.

موسوی‌فر افزود: معتقدیم، این نشست از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بود زیرا در این مقطع حساس، دیوان بین‌المللی دادگستری به نفع جمهوری اسلامی ایران مبادرت به صدور رأی کرد که می‌تواند نوید و روشنایی نسبت به ادامه مسیر رسیدگی به این پرونده باشد زیرا دیوان در ادامه رسیدگی‌های خود وارد بُعد ماهوی و ماهیتی این پرونده می‌شود و در این مرحله برخی مسائل مهم همچون پایبند نبودن ابالات متحده آمریکا نسبت به برجام کطرح و بررسی خواهد شد.

مدیر گروه حقوق بین‌الملل و بشر پژوهشگاه قوه قضاییه اضافه کرد: در این نشست چند موضوع و محور اصلی مرتبط با جریان دادرسی که در مرحله ماهوی باید مورد توجه قرار گیرد، مورد بررسی قرار گرفت. از جمله مباحث این نشست، بررسی خروج از صلاحیت موضوعی به عنوان یکی از ایرادات ایالات متحده آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران و ارتباط بین عهدنامه مودت و نقض برجام بود.

وی گفت: همچنین در این نشست، اصطلاحاتی همچون « اختتام» و «تعلیق» در متن برجام که در مرحله رسیدگی ماهوی اثرگذاری فراوانی دارد، مدنظر قرار گرفت. ضمن اینکه در مورد ماهیت برجام نیز مباحثی مطرح شد که می‌تواند در دفاعیات ایران در مرحله ماهوی موثر واقع شود.

این پژوهشگر پژوهشگاه قوه قضاییه اضافه کرد: یکی از ایراداتی که آمریکا مطرح کرده این است که تحریم‌ها از جانب دستگاه‌های صلاحیت دار مربوط به کشور خودش اعمال شده و اگر کشورهای ثالث با ایران دچار اختلال شدند، مربوط به خودشان هست که در این زمینه نیز دفاعیاتی که می‌توان انجام داد مورد بحث و بررسی واقع شد.

موسوی‌فر گفت: یکی دیگر از ایرادات مطرح شده از سوی آمریکا در این پرونده، ایراد سوء استفاده از دادرسی نزد دیوان بین‌المللی دادگستری بود که در این خصوص نیز بررسی‌های لازم انجام شد و در نهایت نیز گزارش این نشست که می‌تواند کمک حال دستگاه‌های مسئول در پیگیری این پرونده باشد، به مراجع ذی‌صلاح ارائه شد.

مدیر گروه حقوق بین‌الملل و بشر پژوهشگاه قوه قضاییه یادآور شد: ضمن اینکه در اثنای رسیدگی به این دعوا در دیوان بین‌المللی دادگستری و پیش از صدور رأی صلاحیتی در فوریه 2021 میلادی، به درخواست جمهوری اسلامی ایران و به دلیل کارشکنی‌های غیرقانونی و نامشروعی که ایالات متحده در زمینه مسائل حقوق بشردوستانه و حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران انجام داده بود، از سوی کشور ما درخواست صدور دستور موقت از دیوان بین‌المللی دادگستری شد که مورد موافقت قرار گرفت اما با عدم تمکین ایالات متحده آمریکا همراه شد که این موضوع نیز خود می‌تواند یک دستاورد حقوقی مناسب باشد.

وی ادامه داد: انتظار می‌رود دستگاه‌های مسئول در پیگیری این پرونده، به گزارش ارائه شده از سوی پژوهشگاه قوه قضاییه عمایت ویژه داشته باشند و تلاش مصاعف کنند تا در مرحله ماهوی نیز تلاش‌ها به ثمر بنشیند و جمهوری اسلامی ایران پیروز این پرونده علیه آمریکا باشد.

وی تأکید کرد: آنچه مدنظر پژوهشگاه قوه قضاییه قرار دارد، این است که امور مربوط به حقوق عامه و منافع جمهوری اسلامی ایران در سطح بین المللی با دقت بسیار زیاد مورد رصد مطالعاتی و تحقیقاتی قرار گیرد و از مسیر همین مطالعات و بررسی‌ها، دستگاه‌ها و مراجع ذی‌صلاح اجازه تضییع حقوق و منافع ملت و کشور ایران را در عرصه بین‌المللی ندهند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پژوهشگاه قوه قضاییه دیوان بین المللی دادگستری جمهوری اسلامی ایران متحده آمریکا ایالات متحده دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۲۱۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایرلند به پرونده نسل‌کشی علیه رژیم صهیونیستی ورود خواهد کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل الجزیره، مایکل مارتین، وزیر خارجه ایرلند اعلام کرد که این کشور در پرونده نسل‌کشی علیه رژیم صهیونیستی که در دیوان بین‌المللی دادگستری گشوده شده است، به آفریقای جنوبی ملحق خواهد شد.

مارتین در بیانیه‌ای اعلام کرد: محبوس کردن اسرا، محروم کردن عامدانه غیرنظامیان از کمک‌های بشردوستانه، هدف گرفتن غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی، استفاده نامتناسب از مواد و تسلیحات انفجاری در مناطق پرجمعیت و مجازات جمعی همه و همه نقض فاحش قوانین بشردوستانه بین‌المللی در مقیاس گسترده است.

وی تاکید کرد: این فهرست ادامه دارد و باید جلوی آن گرفته شود. نگاه جامعه بین‌الملل روشن است. جنگ باید تمام شود؛ کافی‌ست.

به گفته مارتین، شرایط(در غزه) از این بیشتر نمی‌تواند آشکار و عریان باشد. وی اضافه کرد: نیمی از جمعیت غزه با قحطی قریب‌الوقوع و ۱۰۰درصد جمعیت به طور وخیم با عدم امنیت غذایی مواجه هستند. همانطور که دبیرکل سازمان ملل درباره مشاهدات عینی خود از صفوف طولانی کامیون‌های حامل مواد غذایی که در انتظار ورود به غزه بودند و راه بر آنها بسته شده بود، گفته است، «حالا زمان آن رسیده است تا سیل کمک‌های نجات‌بخش به غزه وارد شود. انتخاب مشخص است؛ فوج کمک‌ها یا گرسنگی»؛ امروز من حرف‌های او را تکرار می‌کنم.

دیوان لاهه در ماه ژانویه در حکمی رژیم صهیونیستی را به خودداری از هرگونه اقدام ذیل کنوانسیون نسل‌کشی در غزه ملزم کرد. با این حال، حملات و بمباران وحشیانه صهیونیست‌ها بدون وقفه ادامه یافته است.

عمر شاکر، مدیر دفتر سازمان دیده‌بان حقوق بشر در فلسطین اشغالی ۲۶ فوریه گفته بود که «اسراییل به ۲.۳ میلیون فلسطینی در غزه گرسنگی می‌دهد و در مقایسه با پیش از اعلام حکم الزام‌آور دیوان بین‌المللی، آنها را در معرض خطر بیشتری قرار داده است!

با گذشت حدود ۶ ماه از جنگ غزه، اشغالگران رژیم صهیونیستی در حملات وحشیانه‌شان به این باریکه، تاکنون حدود ۳۲ هزار و ۵۰۰ فلسطینی که عمده آنها زنان و کودکان هستند را به شهادت رسانده‌اند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد هفته جاری سرانجام قطعنامه آتش‌بس فوری در غزه و همچنین آزادی اسرای نزد حماس را تصویب کرد.

کد خبر 6064017

دیگر خبرها

  • ایرلند به پرونده نسل‌کشی علیه رژیم صهیونیستی ورود خواهد کرد
  • ایرلند در پرونده نسل‌کشی آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی شرکت می‌کند
  • «ایران ۱۸ ملوان نفتکش سنت‌نیکلاس را آزاد کرد»
  • ایران ۱۸ ملوان نفتکش سنت‌نیکلاس را آزاد کرد | ماجرای سرقت نفت ایران توسط آمریکا
  • لبنان: ۲۲ شکایت‌نامه علیه اسرائیل به سازمان ملل ارائه کردیم
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه سپاه، انصارالله یمن و حزب الله لبنان
  • سفر اسماعیل هنیه به ایران/ حمله به پایگاه نیروی دریایی پاکستان/ اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه چین/ جزئیات تماس تلفنی بورل با امیرعبداللهیان
  • تغییر سیاست آمریکا در برابر رژیم اسرائیل/ نقش جمهوری اسلامی ایران در ثبات منطقه قابل تقدیر است
  • چرا ظریف جلسه مذاکره با این زن را بهم زد؟
  • چرا دکتر ظریف جلسه مذاکره با این زن را بهم زد؟