Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-24@13:11:17 GMT

7 ترفند پیشگیری از چاقی خانم ها پس از چهل سالگی

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۲۱۹۵۳

چاقی ، لاغری و حفظ تناسب اندام یکی از دغدغه های مهم خانمهاست. اکثر خانم ها از اینکه چاقی بی دلیل را تجربه کنند هراس دارند. برای جلوگیری از چاقی ، خانم ها خواندن مطلب زیر را فراموش نکنند.

کاهش تدریجی استروژن علاوه بر تاثیر تنظیم دمای درونی و ایجاد گرگرفتگی، متابولیسم بدن را کاهش می‌دهد و در نتیجه سوخت‌و‌ساز کالری کمتر و زمینه بروز چاقی افزایش پیدا می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته اصلاح سبک غذایی و ورزش منظم می‌تواند به بهبود این وضعیت و حفظ تناسب اندام کمک کند. در این میان، انجام 7 ترفند پیشگیرانه می تواند تاثیرگذار باشد. 

1. داشتن بشقاب غذای متعادل

یک بشقاب متعادل غذا شامل نیمی سبزیجات سرشار از آب، فیبرها، ویتامین‌ها و املاح به شکل تازه یا بخارپز است و بقیه شامل منابع پروتئین حیوانی ترجیحا انواع کم‌چرب و غلات یا حبوبات می‌شود که بهتر است در کنار آن مقداری لبنیات و میوه تازه نیز سرو شود. گرچه ممنوعیتی برای مصرف غذاهای‌ سرخ‌شده، انواع سس، پنیر و تنقلات نیست اما باید در بعضی موقعیت‌های خاص میل کرد.

2. خوردن لقمه‌های کوچک و جویدن کامل

انتخاب لقمه‌های کوچک و جویدن کامل باعث می‌شود تا هضم بهتر اتفاق بیفتد، طعم غذاها بهتر احساس شود و سرعت غذاخوردن کاهش پیدا کند. در این حالت طی مدت 20 دقیقه از آغاز غذا خوردن که مغز پیام سیری را ارسال می‌کند، حجم زیادی از غذا میل نمی‌شود. این روش یکی از بهترین توصیه‌ها برای حفظ تناسب اندام است زیرا مطالعات مختلفی نشان می‌دهد که جویدن غذا منجر به سوخت‌وساز انرژی بیشتر و افزایش متابولیسم چربی‌ها می شود. 

3. توجه به احساس گرسنگی

گاه هنگام صرف غذا همراه خانواده یا دوستان توجهی به احساس گرسنگی نمی‌شود و حجم غذای زیاد همانند دیگران ممکن است سرو شود. اما اصل مهم جلوگیری از چاقی، دقت به نیاز واقعی غذاست. هیچ‌گاه نباید در سرو غذا به اندازه متعادل، کنارگذاشتن دسر‌های شیرین و غذاهای چرب و از طرفی افزایش مقدار سالاد تردید داشت. همچنین هنگام غذاخوردن باید تمام حواس صرفا به غذا باشد؛ پس تلویزیون تان را خاموش کنید.

4. پرهیز از غذاهای آماده

غذاهای ‌آماده مقدار زیادی شکر، نمک و چربی ناسالم دارند و البته پروتئین، فیبر و املاح کافی ندارد. بنابراین، نه‌تنها باعث اضافه وزن می‌شوند بلکه برای سلامت بدن نیز مضر هستند. از این رو، استفاده از خوراکی‌‌های تازه و روش‌های پخت سالم مانند بخارپز و کبابی‌ کردن مانع از دریافت چربی زیاد و اضافه وزن می‌شود. همچنین مصرف فراوان سبزیجات را در طبخ غذا نباید فراموش کرد.

5. کنار گذاشتن قندهای ناسالم

خوراکی‌هایی با شاخص گلیسمی بالا مانند شیرینی‌جات، نوشابه، مربا حتی نان و برنج سفید باعث افزایش سریع قند خون می‌شود و زمینه ذخیره به شکل چربی را افزایش می‌دهد. کاهش هورمون‌های جنسی موجب می‌شود تا چربی در بدن خانم‌ها غالبا در ناحیه شکم تجمع پیدا کند.

6. پیروی از رژیم غذایی معقول

هیچ‌چیز به اندازه رژیم‌های غذایی مکرر و سختگیرانه برای تناسب اندام مضر نیستند زیرا در کنار آسیب جدی به سلامت بدن، احتمال افزایش وزن مکرر را نیز تشدید می‌کند. همچنین، متابولیسم بدن را کاهش می‌دهد که به‌طور طبیعی از چهل سالگی نیز کم شده و زمینه تجمع چربی را بیشتر می‌کند. رژیم غذایی مدیترانه‌ای با گنجاندن سبزیجات فراوان، ماهی و پرهیز از چربی‌های مضر و قندهای مصنوعی بهترین سبک تغذیه محسوب می شود.

7. پرهیز از تنقلات

عادت به مصرف تنقلات چه از روی عادت یا تسکین حالات هیجانی تاثیر جدی در افزایش وزن دارد. در چنین شرایطی بهتر است آب یا چای سبز میل شود. پیاده‌روی و سرگرمی با کارهای هنری نیز این احساس را معمولا برطرف می‌کند. اما اگر واقعا احساس گرسنگی در شما وجود دارد و تا وعده غذا زمان طولانی باقی مانده، می‌توان یک میوه تازه یا کمی خشکبار میل کرد.

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: سبزیجات لبنیات مغز انرژی خانواده تلویزیون سلامت شاخص برنج قند رژیم غذایی تغذیه چای خشکبار چاقی رژیم غذایی سبزیجات نوشابه وزن تناسب اندام خانم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۲۱۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قند خون بالا و چربی خون با افزایش خطر اضطراب و افسردگی مرتبط است

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز، برخی از افراد بیشتر از دیگران به بیماری‌های مزمن روانی مانند اضطراب و افسردگی مبتلا می‌شوند. اگر پزشکان تشخیص دهند که چه کسانی بیشتر در معرض خطر هستند و عوامل مؤثر را پیدا کنند، می‌توانند به ارائه درمان زودهنگام و رسیدن به نتایج مثبت سلامت کمک کنند.

در مطالعه اخیر، چندین نشانگر زیستی و ارتباط آنها با خطر افسردگی، اضطراب و اختلالات مرتبط با استرس در شرکت‌کنندگان بررسی شد.

محققان داده‌های بیش از ۲۱۱۰۰۰ شرکت کننده را بررسی کردند. آنها دریافتند که سطوح بالاتر قند خون و تری گلیسیرید (نوعی چربی خون) با افزایش خطر ابتلاء به این بیماری‌های روانی ۲۰ سال قبل از تشخیص مرتبط است.

در مقابل، محققان دریافتند که داشتن سطوح بالاتر کلسترول خوب HDL به نظر می‌رسد در برابر این بیماری‌های روانی محافظت می‌کند.

اضطراب، افسردگی و اختلالات مرتبط با استرس، اشکال رایج بیماری روانی هستند که می‌توانند پیشرفت افراد را در موقعیت‌های روزمره دشوارتر کنند.

شرکت‌کنندگان در ابتدا هیچ اختلال روانی نداشتند و حداقل یکی از نشانگرهای زیستی متابولیک که نویسندگان مطالعه روی آنها تمرکز داشتند، را دارا بودند.

محققان قند خون و تعدادی از نشانگرهای زیستی که اجزای مرتبط با چربی را اندازه‌گیری می‌کنند، از جمله کلسترول کل، کلسترول بد LDL، کلسترول «خوب» و تری گلیسیرید اندازه گیری کردند.

محققان به طور متوسط ۲۱ سال شرکت کنندگان را پیگیری کردند و به بررسی ایجاد اضطراب، افسردگی و اختلالات مرتبط با استرس، مانند اختلال استرس حاد و اختلال استرس پس از سانحه پرداختند.

این مطالعه نشان داد که سطوح بالاتر قند خون و تری گلیسیرید با خطر بالاتر برای هر سه اختلال روانی و سطوح بالاتر کلسترول خوب با کاهش خطر مرتبط است.

محققان همچنین دریافتند شرکت‌کنندگانی که دارای اضطراب، افسردگی یا اختلالات مرتبط با استرس بودند، در طول بیست سال قبل از تشخیص روانپزشکی، سطوح بالاتری از تری گلیسیرید، کلسترول کل و قند خون داشتند.

نتایج مطالعه نشان می‌دهد که کنترل و نظارت بر برخی از نشانگرهای متابولیک ممکن است برای چیزی بیش از سلامت جسمانی مفید باشد. مصرف مکمل‌های روغن ماهی امگا ۳ و همچنین ورزش‌های قلبی عروقی هم در پیشگیری مشکلات روانی موثرند. همچنین باید از غذاهای پرچرب مانند دونات، کلوچه، پای و غذاهای سرخ شده پرهیز شود.

کد خبر 6084908

دیگر خبرها

  • خواص دارچین شگفت‌انگیز است؛ پیشگیری از خونریزی تا کاهش فشار خون
  • روشی که طول عمر شما را بیشتر می‌کند
  • ۲۲ درصد دانش آموزان قزوینی دچار اضافه وزن هستند
  • ورزش ممکن است پیری را معکوس کند
  • شکم تخت می‌خواهید؟ | ۷ ماده غذایی مفید و موثر برای چربی‌ سوزی شکم
  • فواید خوردن کره برای بدن
  • قرص جی سی بهتره یا گلوریا
  • قند خون بالا و چربی خون با افزایش خطر اضطراب و افسردگی مرتبط است
  • نقش فندق در کاهش ریسک ابتلا به سرطان
  • مهمترین تغییرات بدن زنان پس از ۴۰ سالگی